Új hozzászólás Aktív témák
-
baladam86
aktív tag
válasz
Celtis #22657 üzenetére
Szia,
Köszönöm kérdésed, Xbox alatt vígan mosolyog a zöld pixel, de csak akkor
Nem akartam untatni a nagyérdeműt a nyomorommal, mert nem tudom hol van a kutya elásva, és nehéz lenne kinyomozni, hogy mi a nemi szerv lehet a hibás.
Game mode off, VRR off esetén is ott van. Másik HDMI kábellel, és másik HDMI porton is ott van. Másik TV-re kötve nincs zöld pixel, ha az Xbox-ot használom.
Megnézve bármilyen screen testet a TV-n viszont közelről nézve a zöld pixel helyén felfedezni vélek 1 pixelt (alpixelt), ami nem világít úgy, mint ahogy kellene. De ezt csak akkor, ha makro módba állítom a szememet, nézési távolságból nem látszik semmi.
Úgyhogy arra az elhatározásra jutottam, hogy elengedem játék közben azt az 1 rohadt irritáló zöld pixelt, és inkább a játékra koncentrálok, mert az fontosabb, ha nem nézek a zöld pixelre, nem tűnik fel. Ahogy említettem más tartalom (külső vinyó, bármelyik streaming szolgáltató, a TV saját menüje alatt) semmi látható jele a zöld pixelnek.
Most már én is kezdek hinni abban, hogy elképzelhető a szoftveres probléma. Ez van, lehetne rosszabb a helyzet, és persze jobb is.
Ha megpróbálnám a TCL-nél bejelenteni a gondomat, lepattintanának, az Xbox-nál ugyanez lenne a helyzet, mind a kettő azt állítaná, hogy a saját termékük hibátlan, a másikkal lesz a gond. Ehhez nekem se erőm, se hangulatom, se időm. Max egyszer valamikor garanciaidőn belül, ha a későbbiekben is fennáll majd a helyzet.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Celtis #22657 üzenetére
Ezt mondjuk a TV -nek kellene jól kezelnie. Az más kérdés, hogy PS5 -nél sem teljesen százas, de ebből a szempontból lényegtelen. HDMI Forum VRR van, Xbox -nál pedig FreeSync.
Bár nem tudom azóta mi lett nála a pixel problémával. Én is kíváncsi lennék rá, hogy megololdódott -e.
Szerk.:
Nálam LG, Samsung, TCL alatt sem volt ilyen probléma egyik konzolnál sem az évek során. De ez elég random dolognak tűnik...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged