Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Solymi linkelt egy összehasonlító táblázatot.
[TCL specifikáció fórumposzt] -
Celtis
veterán
válasz
mikrofon #22464 üzenetére
Szerintem kicsit félreérted. Kb. olyan, mintha vennél Opel Astra árban egy autót, amelyikről kiderül, hogy úgy tud gyorsulni, mint egy Porsche, de csak városban. Ha autópályára érsz, akkor is jó, de mégsem megy úgy. Tudod, hogy minden adottsága megvan, de mégsem hozza ugyanazt. Na ez azért piszkálja az ember csőrét.
Hozzáteszem mindjárt, baromi jó a C805.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
nicu71 #22461 üzenetére
Nem tartom valószínűnek, hogy ez valaha változni fog. Össze kéne hasonlítani egy másik miniledes tv-vel. Pl Sony X95L. Habár arra is azt írják, hogy nem a blooming minimalizálásra van optimalizálva.
Én nem láttam még más miniled tv-t sötét körülmények között, de a C805-től még most is fülig ér a szám egy-egy jelenet láttán. Nem hittem volna, hogy LCD-n ilyen lehetséges.
Még azt is el tudom képzelni, hogy direkt gyengítették le a HDR-t, mert különben ki venné meg a 900-as sorozatú tv-iket. -
-
Celtis
veterán
válasz
Tomi@bp09 #22453 üzenetére
Vhiktor leírta már világosan. Kapcsolj ki minden képjavítót. Legjobb ha teljes egészében az ő javasolt beállításait használod. A minap linkeltem a videót.
Ha utána valami nem tetszik, egyesével kapcsold be, és nézd meg mit okoz pro és kontra. Igen, van a piacon jobb mozgáskezeléssel készülék. Az van ráírva, hogy Sony és háromszor ennyibe kerül. -
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor #22416 üzenetére
Azt hiszem kezdem érteni ezt a fekete sáv dolgot. Összehasonlítottam SDR és HDR black clipping videókat, meg egyéb HDR anyagokat. Arra jutottam, hogy HDR esetén sokkal kevésbé agresszív a local dimming. A háttérfény változás egész nagy területekre kihat. A black clipping teszt videó esetén a bal szélen a referencia fekete és a tőle balra lévő csíkok, a fekete háttér, és a csíkokban lévő feliratok fényereje is ingadozik a jobb oldali csíkok villogását követve. Nem a csíkok villognak, hanem az egész fényereje - a háttérvilágítás- változik. A feket szint 50-es beállítás jó, 49-en már bebuknak a referencia fekete feletti csíkok, de a fekete háttér nem sötétedik.
Ha nagyon mesze van a képen világos tartalom, akkor HDR esetén is teljesen le tud feketedni a háttér, ezért működnek a demo videók.SDR esetén teljesen más a kép, ott jóval élesebb a háttérvilágítás határa.
-
Celtis
veterán
Most már nem találom hol, de nekem a HDT kiszállításnál azt írták, hogy a futár a csomag sértetlenségérét felel csak. Ha belül van sérülés, akkor forduljak a forgalmazóhoz. Nem is bontottam ki a csomagot átvételnél. Mondjuk a futár is fura volt. Mondtam, hogy segítek behozni, de ő inkább egyedül hozta be a vállán a 75-ös tv-t.
-
Celtis
veterán
válasz
st6969 #22407 üzenetére
Ha kellően sötét szobában kapcsolod be, már a logónál le fog esni az állad. (spoiler: szürke háttér mögött jelenik meg a logo, mintha egy hagyományos LCD lenne, aztán egyszer csak totál feketére vált a háttér).
Javaslom Vhiktor beállításait követni. Figyelj, mert videó formátumonként külön-külön be kell állítani ezeket.
Minden képjavítót kikapcsolni, IQ nevű dolgokat kikapcsolni, különsen a DolbyIQ helyett a Dolby világos vagy sötét beállítást használni.
Ezekből a beállításokból indulj ki, akkor is ha elsőre sárgának érzed (nem az) és pár napig szokjad. Ha nem tetszik, utána piszkáld.Lehet YT OLED HDR demokat nézegeteni, ami a boltokban is megy, hogy lásd a tv képességeit.
4K HDR tartalmakat kell kölcsönözni, de a streaming szolgáltatók is jók. -
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor #22400 üzenetére
Csak ugye azt írtad, hogy szerinted a fekete sáv (ami tudtommal nem a videó tartalom része) fényerejét rosszul számolja. Ezért gondoltam ilyen teszt videóra.
Nem értem, mert HDR esetén is tud a tv - szemre - tökéletes fekete megjelenítést akár igen nagy, akár kis fényerejű tartalom mellett is pl. HDR blooming teszt videókkal.
-
Celtis
veterán
válasz
baladam86 #22363 üzenetére
Személyes vásárlás esetén nincs törvény szerinti elállási lehetőség.
Esetleg próbáld a kábelt megfordítani vagy másik bemeneten használni. Azt mondanám, hogy egy kábel nem okozhat ilyet, ha saját szememmel nem láttam volna hasonlót. Igaz ott villogott egy pixel, de mindig ugyanaz.
Az xbox hibátlanságát sem ártana ellenőrizni egy másik tv-n. Simán lehet az is rossz, elég egy videó RAM cella hiba vagy ilyesmi.
Ellenőrizd ezeket mielőtt hülyét csinálsz magadból. -
Celtis
veterán
válasz
FireFox1996 #22349 üzenetére
Ez nem TCL-es jótállási jegy, hanem emag-os. Továbbá ez se nem gyártási szám, se nem IMEI (IMEI-je nincs is a tv-nek), hanem egy emag saját azonosító. Éppen ezért a tv-n, a tv-ben ezt a számot sehol nem fogd megtalálni.
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #22305 üzenetére
Nézegettem ezeket a videókat, készítettem fix expozícióval fényképeket is, de végül nem jutottam semmire.
TLDR ON
Tényleg úgy tűnik, hogy főleg HDR filmek sötétebb jeleneteinél észrevehető a fekete csík enyhe szürkesége. De a fényképek ezt nem igazolták.
Aztán azt láttam, hogy a Lupin 3.évad (DV) stáblista esetén a feketeszint 50-ről 49-re csökkentése a fekete háttér szürkeségét megszünteti, de a filmbe visszalépve a fekete sávra mégsem volt hatása, viszont a sötét részek egyértelműen vesztek.
Aztán arra gondoltam, hogy talán csak a szemem tréfál meg, és a kép többi részétől függ mennyire látom feketének a sávot, mert HDR tartalomnál is néha van matt fekete, a YT demo videókról nem is beszélve. Aztán megnéztem egy SDR filmet (Johnny English 3) és ott annyira fekete volt képtartalomtól függetlenül a csík, hogy ez is megdőlt.
TLDR OFFSzóval fogalam sincs. Talán Vhiktor segítségével lehetne az okának utánajárni. Esetleg kalibrálni kellene? Mindenesetre ha úgy állnak a csillagok, elképesztő kontrasztot és képminőséget produkál ez a tv.
-
Celtis
veterán
válasz
FireFox1996 #22281 üzenetére
Nem egyszerűbb felkeresni az emag ügyfélszolgálatot, hogy oda-visszaküldés helyett fizessék vissza az árkülönbözetet? Ha lenne egy csepp eszük, belátnák, hogy ez mindenkinek - de leginkább nekik - jobb.
-
Celtis
veterán
Arra van magyarázat, hogy HDR filmek sötét jeleneteinél miért szürkés a fekete sáv meg tulajdoképpen a képtartalom is. Amikor a stáblista kifut feketére, akkor lesötétedik a kép ugyananál az anyganál, illetve YT HDR demo anyagoknál, HDR blooming teszt videóknál is matt fekete a fekete.
-
Celtis
veterán
Tegnap tesztvideóval néztem meg az élesség állítást. Hát tényleg alig észrevehető a különbség a két végállás között. Viszont azt kell mondjam az algoritmus nagyon jó, élesebb a kontúr, de nem ad hozzá túllövéseket. Majd teszek fel képeket egy LG OLED-del összehasonlítva.
-
Celtis
veterán
válasz
BreamHunter #22189 üzenetére
"A kiterjesztett 36 hónapra"
Na ezek szerint te sem érted. A garancia kiterjesztés 24 hónap, nem 36.
Nem igaz, hogy nem látjátok miféle hiteltelen, igénytelen iromány ez. Ha mondjuk 4 év múlva baja van a készüléknek és esetleg ez az email címn már nem is létezik a kereskedő meg a fogyasztóvédelem simán körberöhög ezzel a pdf-fel. De ne legyen igazam. -
Celtis
veterán
válasz
BreamHunter #22185 üzenetére
Ugyanezt kaptam. Err írtam amit írtam.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
Nekem (szintén 75C805) ilyet nem csinál. Annyi van, hogy formátumonként (SDR, HDR, HDR10, HLG, stb) külön-külön kezeli a képmódot és képbeállításokat, de ez teljesen normális, sőt elvárt. Ha valami új formátum bukkan fel, akkor újra be kell állítani, de utána megtartja.
Mozi képmódot választottál? Még esetleg válaszd azt, hogy a beállítás minden bemenetre legyen érvényes, illetve DV esetén a DV brught vagy dark módot kell választani, mert az intelligens mód széltb@sz mindent és letiltja a részletes beállításokat is.
Nálam a régió magyar, a nyelv angol, de magyar menüvel is ugyanígy működött. -
Celtis
veterán
válasz
Imi1981 #22037 üzenetére
Ugyan sokadszor írod le, de fekete sáv sötétítés funkció nincs. Az egy hibás fordítás. Ettől függetlenül én sem veszem észre, hogy bármit csinálna.
Az élesség alig-alig észrevehető változást okoz végállásban is. Amúgy is tökéletesen felesleges.Számomra teljesen feleslegesek a funkciók amiket hiányolsz, de megértem az elégedetlenségedet.
Ugye, valaki kifogásolta, hogy low costnak minősítettem a készüléket... -
Celtis
veterán
válasz
Imi1981 #21917 üzenetére
Azt véltem felfedezni, hogy a Dolby vision IQ módban a mozgás interpoláció be van kapcsolva és az erre vonatkozó beállítások el is tűntek a menüből. De másik DV módot választva már be tudom állítani, szóval az IQ-t sem használom.
Az a 24p röcögés, amitől sokat sikítófrászt kapnak, nekem kell a mozis élményhez. Már csak ilyen régimódi vagyok. -
Celtis
veterán
válasz
Imi1981 #21896 üzenetére
A "fekete sáv sötétítés" nem kifejezetten fekete sáv sötétítés. Az angol neve Black stretch és azt csinálja, hogy a kép legsötétebb pontját feketére lehúzza, ha jól értem. (This option always tries to create black on the darkest points of the picture)
Talán arra is jó, hogy a fekete sávot feketére húzza. Ki fogom próbálni. DV filmeknél tapasztalom, hogy a fekete sáv kicsit dereng.
-
Celtis
veterán
válasz
MaCS_70 #21892 üzenetére
Igen, ez is egy hasonlat, de autós analógiában én a vezetési élményre és komfortra gondoltam. Ezt kapod azonnal. A megbízhatóság egy másik történet. Az majd kiderül. Reméljük ebben is jól teljesít, és az 5 év garancia is sokat mond.
De szerintem ne ragozzuk ezt tovább.
-
Celtis
veterán
válasz
Stealth #21867 üzenetére
Márpedig ez az. Leírtam korábban. A kivitelen látszik, hogy olcsó. Mondjuk az árcédulán is. Az a szerencsés eset ha a műszaki tartalom jó. De ki tudja milyen megoldások vannak belül. pl. a Sony75X95L miniledes tv talp nélkül 42 kg, a TCL75C805 pedig 28. De van ami mérleggel nem mérhető.
Csak azt akarom mondani, hogy nem kell hanyattesni, ha páran -mint pl én- lelkendeznek érte. Ki-ki döntse el maga, megfelel-e az igényeinek. Az esélyt mindképpen megérdemli.
-
Celtis
veterán
válasz
nicu71 #21860 üzenetére
Egy próbát mindenképpen megér. Legfeljebb visszaküldöd. Azért ne feledjük ez egy low cost kínai tv.
Én is nagy féltem a feketétől a C845 beszámolók alapján. Ehhez képest leesett az állam. Nagyon agresszív a local dimming, a panel natív kontrasztja is kimagaslóan jó lehet, továbbá a zéró felhősödés együtt tényleg OLED-szerű élményt ad. Ár-érték arányban kiváló, de azért ez nem OLED. -
Celtis
veterán
válasz
d.véderjoe #21852 üzenetére
A digi kábel minőségéről már volt szó. Próbáld meg a földi MindigTV-t. Ha jó lefedettségű helyen vagy, akár egy darab dróttal is bejöhet. Lényegesen jobb a minősége.
-
Celtis
veterán
Elvileg Helyi fényerőcsönn. Habár én visszaállítottam a menü nyelvét angolra amint megláttam az "ekvalájzer" feliratot
-
Celtis
veterán
válasz
d.véderjoe #21829 üzenetére
Ránéztem a meccsre este és semmi hasonlót nem tapsztaltam sem a földi sem műholdas M4 HD adásnál. Nem lehet, hogy valami mozgásjavítót bekapcsolva hagytál vagy valamilyen egzotikus képmódban van a tv?
Nálam mozi mód és minden kikapcoslva, kivéve local dimming. -
-
-
Celtis
veterán
válasz
zsoltip #21715 üzenetére
Annyival emeli ki amilyen konzolt választasz. Egy fix, slim konzol kb 2centi, de találsz olyat is, amit vagy fél méterre is ki tudsz húzni.
Az a konzol nekem nagyon gyengécskének tűnik. Leginkább a 4 kis kar, ami könnyen deformálódhat. Válaszz egy Stel Sho konzolt. Választásnál a vesa méretet (55C805: 400x300) és a teherbírást nézd, de azt, hogy milyen képátlóhoz ajánlják. -
Celtis
veterán
válasz
Komplikato #21652 üzenetére
Solymi linkelte az összhasonlító linket. A 845-höz képest nem sok a különbség. A 745-höz képest sok.
Most már látom tök sötét szobában is, és a fekete szint - amitől a legjobban tartottam - egyszerűen besz@rás. -
Celtis
veterán
válasz
MaCS_70 #21660 üzenetére
Egyféle csavarral adják. Az összes felfogató furatban ez van betekerve és a talp tartozék zascskójában, valamint a leírásban is M6x20 van.
Ehhez képest a felső ponton a menet legalább 15mm mélyen kezdődik. Ha hozzávesszük a tartó anyagvastagságát, akkor a 20mm-es csavar épp csak belekap a menetbe. Alul nincs gond. Felül nyugodtan lehet hosszab csavar, mert a gyárilag a 20mm-es csavar tövig be van tekerve az üregbe, csak ugye, ha ott a konzol, akkor 17-18 mm-rel kintebb van. -
Celtis
veterán
Ma megjött a 75C805.
Az első benyomás tükrözi az árszintet. A műanyagok, a fóliák, a távirányító. A fali konzol rögzítés elég fura. A hozzá adott és a leírás szerinti csavarok nem megfelelőek! A felső rögzítési pontokon olyan mély üregben van a menet, hogy a 20mm-es csavar épp hogy el tudja kapni a menetet. 5-10mm-rel hosszabb csavar kell. Alul kevésbé mély az üreg, oda jó a gyári csavar.Ezután jött a bekapcsolás. Hát, műszaki ember vagyok, de fogalam sem volt mi történik a Google Home-os varázslás közben. Csak nyomtam a next-next-finish-t. Agyrém.
És akkor a lényeg, a képminőség.Megmondom őszintén, erős kétkedéssel vártam a készüléket. Viszont hatalmas pozitív csalódás ért. Elsőre nagyon elégedett vagyok. Ugyan nem volt még este, de besötétítve a szobát is nagyon meggyőző a miniLED teljesítménye. Sokkal jobb mint vártam.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
Létezik, hogy a C745 kontrasztja ennyivel jobb, mint a C845?
-
Celtis
veterán
válasz
zotosz #21006 üzenetére
Úgy hívják, hogy HDMI-ARC.
A kábelezés ugyanez marad, csak be kell kapcsolnod a funkciót, hogy a tv hangja az audiorendszeren szólaljon meg.
Annyi, hogy az erősítő kimenetéről jövő HDMI kábelt a tv HDMI-ARC jelű HDMI bemenetére kell kötni, mert csak azon a porton működik a visszirányú hangcsatorna. -
Celtis
veterán
válasz
king3000 #20982 üzenetére
Egyedi vitás ügyekben a Békéltető testület az illetékes. Fogyasztóvédelmi jogszabálysértés esetén illetékes a fogyasztóvédelmi hatóság.
Ha tehát foltos a kijelző, de a szerviz szerint ez nem hiba, akkor békéltető.
Ha a szerviz b@szik 15/30 napon belül megjavítnai a készüléket, csereutalványt adni, akkor fogyvéd. -
Celtis
veterán
válasz
silboy #20930 üzenetére
Szia,
Én megrendeltem egy 75C835-öt az Alzanál, de nagy dilemmában vagyok, hogy átvegyem-e. Eddig azt gondoltam, hogy a C845 nagy visszalépés a C835-höz képest, de már egyáltalán nem vagyok benne biztos. Ami leginkább elbizonytalanít, az a letterbox HDR filmeknél a fekete sáv kivilágosodása. Az a gyanúm, hogy a C835 sem jobb ebben és végül a C845 a több zónával erősebb processzorral mégis jobb vétel, ha egyáltalán jó vétel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512TB SSD RX 480 8GB DEEPCOOL D-SHIELD ADATA 600W
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3347, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 700W
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest