- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Milyen joysticket vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #26163 üzenetére
Nem biztos ám.
Mert több felvételből van össze vágva, van olyan snit ahol jó, míg másiknál nem, simán lehet, hogy teljesen más beáéllításokal vették fel a különböző sniteket. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
kormi0312 #26101 üzenetére
Elvileg azt jelentené, de a gyakorlatban nem így van. Mivel ezt kb senki nem teszteli ezért nem is tudnak róla. Valamint amikor kiírja a tv hogy átvált a tv 24 hzre valójában a panel kepfrissitese nem valt át 24 hz-re sem
.
Mondok konkrét példát, némelyik philips tv külső forrás esetén kiiirja hogy árvált 24 hzre közben meg mégsem kadenciahelyes a lejátszás
, tesztemben benne van.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Imi1981 #26087 üzenetére
Az hogy a tv infó gombja mit ír ki, semmit nem jelent a kadenciaheleyesseg szempontjából.
Igen apple tvn be kell kapcsolni az egyeztetést, azzal elvileg kadenciahelyes lesz, de láttam már olyan lejatszokat ahol ennek ellenére sem lett az, hiába váltotta át a tv-t. Attól függetlenül belenyulhat a képbe maga a lejátszó. Ezt csak megfelelő teszteléssel lehet eldönteni és a teszteles alatt nem a szemmel történő tesztelest értem.Apple tvt ilyen szempontból nem teszteltem, de kb biztos vagyok benne, hogy jó, de már semmire nem merem kijelenteni 100%ra amit nem néztem meg magam.
Példának okáért régen kodi sem tudta, hiába állították. Egy jó ideje viszont már tudja.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
firephoenix #25671 üzenetére
Persze, azért más. Nézd meg a gemini mant.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Stealth #25658 üzenetére
Mert gyárilag túl van tolva a kék fényerő, így érik el a nagyobb fenyerot, cserébe kékes a kép.
1500 valós, az alól indult kicsivel mikor elkezdtem állítani.Kalibrálás során általában hdr esetében csökken a fényerő, mégpedig azért mert fehéregyensúly esetben a prips,.zöld, kék pixelek fenyereje van állítva. Ha pl sok a kék akkor nem a piroshoz és zoldhoz kell adni, hanem kekbol kelle elvenni rgb gain esetében, máskülönben a másik két szín nagy eséllyel le lenne vágva, így részletek vesznenek el, vannak kivételek, de sz esetek 90%a ez.
-
Vhiktor
nagyúr
98 colos tcl c805 kalibraltan 1250 nit.
Dobozból kivett gyári fw-el. -
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Celtis #25613 üzenetére
Ha a 24p darabosságát látja az nem tv hiba, ilyen az anyag.
Ha azon felül akad az hiba, de ilyen hibával még nem találkoztam 835, 735, 745 esetében sem. 805-t nem teszteltem, így arra nem tudok mit mondani.És ez leginkább olednél látszik jobban, a többi technológiánál bőven megvan az elmosás.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Geza74 #25604 üzenetére
Ezt midnenképpen látni kellene, mert könynen lehet, hogy a 24p darabosságát látod, amit mondjuk a másik tv nem tudott kadenciahelyesen megjeleníteni és hiába volt kikacpsolva az intelpoáció mégis interpolált vagy egyszerűen csak nem kadenciahelyesen játszotta le.
Szerintem próbálklkozz a mozgás javító beállításokkal.
De msimán lehet, hogy fw hiba -
Vhiktor
nagyúr
válasz
ricsik #25493 üzenetére
Természetesen jó hogy van, félre ne értsétek. Csak nem értem minek kell titkolni és miért nem lehet ezt hivatalosan elismerni. Sehol semmi infó róla. Az hogy az internet legmélyenb bugyrait fel kell túrni utána, hát......
Mindenkinek sokkal megnyugtatobb lenne ha ott lenne s tcl oldalán. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
mikrofon #25465 üzenetére
Én kompletten az egész telegram csatornára értettem.
Amennyiben hivatalos biztos ki lehet deríteni. Lengyeleknel van a központ.Szerintem meg nálunk garanciás ügyintézésnél a kutya nem nézi meg milyen fw van rajta. Lehet azt sem tudjak hogy kell.....
Voltak érdekes fwek, több olyan is ami 835 esetében teljesen kinyirta a local dimminget. Azt azért valljuk be hogy hivatalosan ilyet kiadni ultra gáz lenne.
A hivatalos az lenne ha fent lenne a tcl weboldalan mint letoltheto fw. Vagy legalább a fő oldal megemlitene hogy van ilyen telegram csatorna. De szerintem ennek sehol semmi nyoma nincs.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
BreamHunter #25258 üzenetére
Ide már projektor kellene. 120-150 coll vászonnal.
Egyáltalán nem lesz nagy a 85-ös tv. -
Vhiktor
nagyúr
Ha valaki a 20 pontos fehéregyensúly beállítás után furcsasagokat tapasztal az kapcsolja ki a 20 pontosat és használja csak a 2 pontosat.
Bele fogom tenni a pdfbe is.
Természetesen ha valakinek így nem megfelelő az nyugodtan írjon és vissza kapja a teljes összeget.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Stealth #25099 üzenetére
Nem. Amelyik tvnél ez elojon ott nem igazán.
Egyedi kalibracioval lehet segíteni, de ha xar a szinkezelo rendszer akkor a 20 pontos fehéregyensúly könnyen okoz ilyen jelenséget. Ebben az esetben ki kell kapcsolni mert többet árt mint használ. Ilyen esetben csak nagyon minimálisat lehet rajta állítani ami viszont teljesen felesleges mert semmilyen problémát nem old meg. Több tcl tvnel tapasztaltam már ezt. -
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
Fent vannak a beállítások a payhip oldalon.
Ezúttal is köszönöm mindenkinek aki a vásárlásával támogatja a csatornát.
Aki megvette a 835 beállításait a 805-ös tv-jéhez az kérem jelentkezzen, megkapja ingyen a beállításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest