- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- VR topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
válasz
Solymi81 #24571 üzenetére
Már nálam is helyrejött magától pedig még nem csináltam gyári alapra állítást. Már rendesen működik minden.
Amit tutira észrevenni ezzel a v999 ( vagy M999) firmware-al kapcsolatban, hogy dovi és hdr10 esetén sokkal sötétebb a alsó és felső fekete sáv! Ez előző firmwareken elég zavaró volt, hogy világos szürke volt kb sötét jelenetekben. Ennek nagyon örülök. A másik, hogy dolby vision IQ alatt lehet állítani a mozgásjavítás erősségén így már nem lesz szappanopera effektus. Dv alatt a precíziós részlet ( vagy valami ilyesmi a neve) is nagyon hasznos! Ez a frissítés kifejezetten jó lett. Szerintem nem is frissítek tovább. -
Imi1981
veterán
válasz
mikrofon #24562 üzenetére
Soha nem léptem még a szerviz menübe és azt se tudom hogy kell. Mit resetel? Az egészet mintha gyári alapra állításnál?
Cseri0058
Én is beállítottam de akkor se olyan. Néha furán bánik a fényekkel.gg72
Inkább a tv rendszerét használom mert kényelmesebb és szeretem a kodit. Van Apple-TV 4k 2021 rákötve ami szuper de most kicsit felesleges. -
Imi1981
veterán
válasz
Solymi81 #24556 üzenetére
Mozi képmódban. Elindítok egy Dolby vision filmet majd leállítom és már dinamikus képmódon van! Kipróbáltam, hogy hdr javítás képmódban vagyok és indítok egy dolby vision filmet majd leállítom és hdr javítás képmódban marad. Úgylátszik a mozi képmódot nem szereti. Ez volt V062 firmware esetén is de utána a teljes gyári alapra állítás után rendbe jött. Majd most is alapra állítom valamikor csak ahhoz erőt kell gyűjteni 😄.
-
Imi1981
veterán
válasz
Balika00001 #24542 üzenetére
Na frissítettem és minden probléma nélkül ment. A dolby vision IQ -nál végre lehet állítani a mozgásjavításon ( előző firmwareken fullon volt és nem lehetett állítani) és van precíziós állítás ami a világos és sötét jelenetekben is kiemeli a részleteket/ világosít ! Ez nagyon tetszik! Javult dolby vision és hdr10 filmeknél a fekete sáv sötétsége! Szóval ez tényleg javított pár dolgot.
Viszont megint az van, hogy ráfrissítettem az előző rendszerre és megint csinálja ezt a hülyeséget, hogy nem jegyzi meg melyik képmódon volt! Például dolby vision filmet nézek és lestoppolom akkor nem mozi módba vált vissza sdr-en hanem dinamikus módba. Hosszabb kikapcsolt állapot után szintén dinamikus képmódon indul.
Előző firmwaren ezt megoldotta egy gyári alapra állítás és gyorsindítás kikapcsolása és szerintem most is ezt kell tennem. Nem örülök neki de muszáj mert így idegesítő.Még egy furcsaság! Lassú bekapcsolásnál nincs TCL logó csak sötét fekete kép! Kis várakozás után bejön a főképernyő.
-
Imi1981
veterán
válasz
Balika00001 #24545 üzenetére
Kösz mindent!
Neked is kenicsab! -
-
Imi1981
veterán
válasz
Balika00001 #24540 üzenetére
Komolyan mondom, hogy Tekegrammon és általad linkelt oldalon se találom! Egy link kéne ahonnan le tudom tölteni c745 x2-höz ami biztosan jó. Pörgetem azt a fórumot amit linkeltél de nincs letöltő link!
Közben meglett! Jó le kellett görgetni. Mivel nem tudok angolul így majd Google fordítóval kell átnézem mit hogy kell csinálni.
Ez sima ota amivel megmarad minden alkalmazás és beállítás ami most van? -
Imi1981
veterán
válasz
Balika00001 #24536 üzenetére
Most M999 vagy V999? A képen M999-et írnak. Mindegy egy linket tudsz berakni ide ahonnan le tudom tölteni?
-
Imi1981
veterán
válasz
Balika00001 #24532 üzenetére
C745 x2 -re jó. Az van nekem. Most v062 (499 a vége) van fent de ez eléggé bugos.
Ez a V999 milyen eddig? Vettél észre valami bugot és ha igen mit? Amúgy ez Tekegrammon hol van? Én kettő tcl csatornán is fent vagyok de nem látom.
Tudnál betenni egy linket? -
Imi1981
veterán
válasz
Balika00001 #24524 üzenetére
Ez csak 845-re jó?
-
Imi1981
veterán
válasz
nicu71 #24488 üzenetére
Ilyen kis tapadó gyorskötöző rögzítő korongokkal [kép] [kép] ( nem jut eszembe a neve) és két helyen szigetelő szalaggal oldottam meg. A szalag saját tapadóját nem használtam és le se szedtem az aljáról a védőréteget. Eddig jó de najd kiderül. Direkt nem tisztítottam meg a felületet mert ezek a tapadó korongok nagyon erősen ragadnak és féltem, hogy már csak a tv hátuljával együtt jön majd le 😄. De szerencsére le lehet szedni azért ( még) és nem durván kell erőltetni. Szóval eddig tetszik és 2200 Ft -ért vettem Temuról.
-
Imi1981
veterán
válasz
boborján2 #24384 üzenetére
Na megjött az olcsó led háttérilágítós ledszalag. Hát már ez is nagyon tetszik! C745-ön Dolby vision és hdr esetén sötét jelenetekben világos volt a fekete sávok alul és felül. Ledszalagot használva feketének látszik! Tudtam hogy segít rajta de jobban mint gondoltam! Kapcsolom ki és be és ég és föld a különbség a fekete sávokon. Engem ez nagyon zavart de így már jó.Világos kék szint használom. Később majd veszek olyat amit írtatok de egyenlőre most ezzel is elvagyok.
-
Imi1981
veterán
válasz
boborján2 #24384 üzenetére
Valószínű megpróbálom így ahogy írtad. Legalább így csak pár helyen lehet ragasztó folt nem végig körbe. Vannak is öntapadó rögzítő fülek ( kábelkötegelő rögzítő) és azt rakom mad körbe 4 sarkára meg alul /felül középen. Ez eszembe se jutott eddig. Kösz az öntapadós tippet 🙂.
-
Imi1981
veterán
Hát számomra csak a kodi mert tud olyan dolgokat amit más lejátszó nem vagy körülményessen. Amúgy igen először biztos bonyolultnak tűnik. Én 2016-ban kezdtem el használni és elsőre nagyon bonyolultnak találtam és logikátlannak de ha érdekel és megtanulod akkor már nem probléma. Amin tudom mindenen kodit használok. Vimut egyszer raktam fel de szörnyen fapados és egyszerűen nem tetszik . Nekem nem jött be.
Stealth
Igen béta nightly verzió. Én nem vettem észre benne hibát és vitt eddig minden mkv dv-t. Legalábbis az a verzió amit használok és linkeltem az előző hsz-emben . Plexkodiconnect-el háználom. -
Imi1981
veterán
Mindenki a Vimu playert nyomatja pedig van ingyen ami viszi a Dv-t. Miért nem próbáljátok meg a kodi omega nightly -t? Innen [link] és visz minden Dolby visiont mkv-ban is ( legalábbis én nem találkoztam olyannal amit nem vitt) és ingyen van. Annyi, hogy külső forrásból kell telepíteni pl pendrive. Én egy régebbi verziót használok de az újak is jók elvileg. Én ezt [link] használom c745-ön és tökéletesen működik.
-
Imi1981
veterán
válasz
Bitorlo #24124 üzenetére
Szia! Én régebben írtam hogy aki teheti ne frissítsen erre mert tele van hibákkal! Én is frissítettem és ugyan ezeket csinálta. Egy teljes alapra állítás és utána gyorsindítás kikapcsolása helyrehozza ezt a hibát. Azért marad még pár de sokkal jobb lesz mint így hogy ráfrissítettél.
Sajnos nem lehet a gyári V028 -at visszarakni. -
Imi1981
veterán
válasz
DaVE-1 #24048 üzenetére
Kapcsold be a tévét és majd utána a konzolt és oda vált a tv. Nekem van Apple-TV és ha akkor kapcsolom be mikor a tévé már be van kapcsolva akkor oda vált. Persze ehhez engedélyezni kell a hdmi cec funkciót mindkét eszközön. Nem tök mindegy melyiket kapcsolod be először?
-
Imi1981
veterán
válasz
Old FatBoy #23961 üzenetére
Kikapcsoltam mert inkább esti fényviszonyoknak állítja be. Tök világos van de fényerőt leveszi 50%-ra. Ennek így nincs értelme.
-
Imi1981
veterán
válasz
Old FatBoy #23959 üzenetére
Nekem kéne hogy nappal olyan 80 -90 %-on legyen a fényerő (az se baj ha 100%) de este olyan 50 %-ra csökkentené. Miként állítja amúgy? Csak mert bekapcsoltam most nappal és erős lampafénynél és 50-re állította. Ez így nem az igazi.
-
Imi1981
veterán
Az adaptív fényerő az a külső fényviszonyoknak megfelelő automatikus fényerő beállítás?
-
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #23852 üzenetére
Legtöbb kliens direkt lejátszással megy nálam (1080p) csak kettő embernél szokott transzkódolni de simán viszi hw transzkódolással. 4k-t csak saját részre van és az is direkt lejátszással megy. Van, hogy egyszerre hatan nézzük amiből kettő transzkódol és semmi probléma, semmi akadás. Nekem olcsóbb és régebbi mini PC van egy HP 800 G1 mini 8gb rammal és I5 4590t procival 1tb ssd-vel. Na meg usb3 -n 6tb hdd. 23 ezerért vettem használtam.Számomra tökéletes és gyors is.
-
-
Imi1981
veterán
válasz
balu1977 #23757 üzenetére
Haverom is ilyen nincs baj ezzel. Viszont akit ennyire nem érdekel simán jó lenne egy olcsó alsó kategóriás tévé is. Őszintén ahogy alapból volt beállítva ( kivéve a mozi képmódot) szörnyű volt. Dinamikus szín meg dinamikus kontraszt 100-as fényerőn és szappanoperás mozgással. Hát szerintem ezen muszáj állítani! Persze mozi képmódot használva keveset kell állítani mert az nagyjából jó de az se teljesen.
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #23754 üzenetére
Nekem is ez a bajom a legtöbb hdr és dv -vel, hogy fátyolos a sötét részek 55C745 -ön. Nekem ez eléggé kiábrándító sajnos. Tervezek venni ledszalagot a tv hátuljára ( amblight szerűséget) mert szerintem az sokat segítene ezen a fátyolos hatáson az ellenfény miatt. Valamelyik hdr /dv jobb de egyik se igazán jó. A Last of us első részét néztem hbo maxon dv- ben az elég jó volt de a fátyolos hatás ott is megvolt. Gondolom ez c805-ön ( vagy egy oleden) jobban mutat. A világos részek viszont nagyon szépek tudnak lenni csak legtöbb filmben a sötét rész van többségben.
Aki használ led szalagot tv hátuljára ragasztva tudna ajánlani valami jót? Amblight szerűt? Bár lehet elég lenne egy egyszerű ami folyton világít valamilyen színben.
-
Imi1981
veterán
válasz
Vismajor01 #23665 üzenetére
Próbáld meg plexet vagy jellyfint kodiból. Nézd meg úgy is akad e vagy nem. Persze kell kodi addon plexhez plexkodiconnect , jellyfinhez meg a sajátja jellycon ha jól emlékszem a nevére.
-
Imi1981
veterán
válasz
Solymi81 #23611 üzenetére
Majd észreveszed. Sokszor nem azon a képmódon van a tévé mikor bekapcsolod mint ahol hagytad ( ez főleg gyorsindítás funkciót használva jött elő) ! Vagy nézel Dolby vision filmet és mikor leállítod az sdr képmód dinamikuson van mikor nem ott volt előtte. Meg ilyen kis apró idegesítő hibák. De mint írtam gyári alapra állítás sokat megoldott! Csak a Dolby vision film leállítása után néha dinamikus képmódon van maradt meg de nem sűrűn csinálja.
-
Imi1981
veterán
válasz
sirarcheer #23598 üzenetére
Ne rakd fel!! C745 x2 -re raktam fel és tele van hibákkal! Napokban csináltam egy gyári alapra állítást az javított sokat a helyzeten de most sem hibátlan. Ne frissíts feleslegesen ha jó a rendszer ahogy van.
-
-
Imi1981
veterán
válasz
Solymi81 #23464 üzenetére
Nem azt mondom, hogy nincs szép képe mert szép a képe hanem, hogy az sdr anyagok 70 %- ban jobban tetszenek mint a dv és hdr ( ugyan azok filmek esetén). Persze ahogy szkutyi is írta lehet a régebbi filmek miatt mert ezeken mokólt hdr és dv van. Én meg sok régebbi filmet nézek mert azokat szeretem.
-
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #23462 üzenetére
55C745 . Az a baj sok régi filmet szeretek. Nem ősrégi csak régebbi. Pl feledés, holnap határa, jurassic parkok, avatar, prometheus ( ez például szebb volt dv-ben), meg sok ilyen sci-fi félék.
Netflixen a sorozatok amik dv-ben vannak jónak tűnnek de a fekete ugye itt is gyengébb mint sdr esetén de összhatás mégis jó. Van egy olyan érzésem, hogy ezek oleden az igaziak. -
Imi1981
veterán
Nem tudom ki hogy van vele de nekem a filmek 70%-a jobban tetszik sdr-ben mint hdr vagy dv-ben 55C745 -ön. Egyszerűen sdr-ben jobbak a színek és jobb a kontraszt. Hdr-ben és dv-ben ultra magas a fényerő de ennyi kb. Persze volt néhány film ami dv-ben vagy hdr-ben jobb volt de nem sok ( azok közül amit próbáltam minden formátumban).
Ezek a filmek régebbiek lehet ez is az oka ( Pi élete, legenda vagyok, stb). Netflixen ugye csak dv-ben és hdr-ben látom de ott jobbnak tűnik.
A lényeg, hogy engem nem varázsolt el ez a hdr /dv látvány. Vagy a tv nem elég jó ebben vagy kéne neki egy rendes kalibráció ( fehéregyensúly meg szín kalibráció meg minden) külön hdr meg dv-re. Na mindegy ez van.Boldog Új évet mindenkinek! 😊
-
Imi1981
veterán
válasz
#35870976 #23386 üzenetére
Akkor samsungnál se volt ez egységes ez a lajátszás dolog. A h6400 -on kijött nagyon, hogy nem kadenciahelyes a lejátszás. Persze más ok is volt a külső lejátszóra váltásra mégpedig nem tetszett a Samsung belső alap lejátszója. TCL-en is kodit használok! Ha nem lenne kodi külső medialejátszóval használnám ezt is ( van is rákötve egy Apple-TV 2021 4k de mostanában amióta a tcl c745 van már ritkán használom). Én kodit szeretem mint lejátszót mert itt mindenre van megoldás kb.
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #23382 üzenetére
Azért írtam mert azt gondoltam azért akad nálatok. Ha nem azért akad ahhoz nem tudok hozzászólni mert nálam nem jelentkezik ( remélem nem is fog). Akkor nálatok röviden tömören szar a lejátszás! Tcl szoftverileg nagyon nincs a toppon. A Google tv rendszer jó itt a tcl részéről nincs rendben valami. C745 processzorához jól optimalizált nagyjából de 645-höz nem szerintem.
Kíváncsi lennék egy 2022-2023-as ilyen kategóriában Sony tv-n hogy muzsikál a Google tv és, hogy ott is van e ennyi bug. Tuti nincs szerintem.
Ettől függetlenül én még elégedett vagyok a c745-el ( módjuk vissza kell küldenem garanciába javítani de ez minden márkánál előfordulhat) de persze ez változhat később. -
Imi1981
veterán
válasz
Cseri0058 #23374 üzenetére
Nekem régebbi samsung tévén 48 h6400 akadtak a filmek. Ott egyértelműen a kadenciahelyes lejátszás hiánya miatt akadt időközönként ahogy ilyenkor szokott. Külső lejátszóval oldottam meg akkoriban libreelec-el az tökéletes volt. Ezt a tévét 2016-ban vettem. Ennél a tcl 55C745 -nél hogy nem akad csodálkozom is mert ez sem játszik le kadenciahelyesen de mégis jó. Tegnap 3 filmet néztem meg kodival ( plexkodiconnect-el PC-ről plex szerverről) és semmi döccenés /akadás nem volt. Lehet csak mázlim van vagy az x2 verziós tévém miatt amiben jobb proci van.
-
Imi1981
veterán
válasz
Cseri0058 #23322 üzenetére
Mint írtam TCL 55C745 -ön nincs akadás! Szóval nem ennyit tud a TCL hanem alsóbb kategóriában nem foglalkozik vele gondolom. Nekem samsung 48 h6400 volt az előző tévém és azon is akadozott a film a 23.976 is és ezért külső médialejátszót használtam. Most a c745 óta egyre ritkábban kapcsolom be mert nincs szükség rá.
Amúgy nem védem a TCL-t mert nincs okom rá hisz küldhetem vissza garanciális javításra az 1 hónapos tévét amihez semmi kedvem de ami jól működik azt nem fogom fikázni. A lejátszás c745-ön jól működik! A képminőség jó bár nem mondanám kiemelkedőnek de jobb mint a régi tévém. Hangja doboz főleg falon használva de már megszoktam. A Google tv rendszer meg nekem nagyon tetszik és gyors is. Szóval ha garanciába javítják a tévém akkor elégedett leszek. Addig nem mert a hiba az bizony zavaró.
-
Imi1981
veterán
válasz
#35870976 #23314 üzenetére
Szerintem abban a ketegoriában még nincs megoldva megfelelően a kadenciahelyes lejátszás nélküli akadasmentes lejátszás. Ugye kadenciahelyesen lenne tökéletes de legtöbb tv nem tudja viszont az újabb tévék ezt jól megoldják szoftveresen. 55C745 -ön nincs akadás csak 50 Hz-es anyagoknál. A 23.976 akadasmentes ( legtöbb film ilyen) és én is kodit használok.
Számodra megoldás külső médialejátszó/ tv okosító például egy amazon fire tv 4k max ami még olcsóbbak közé tartozik. -
Imi1981
veterán
válasz
gellei #23250 üzenetére
Nagyjából azt használom de várom, hogy tesztelje c745 -öt és legyen hozzá teljes kalibrált beállítás és majd azt megveszem.
Beállítod az sdr-t sdr film alatt majd indítasz hdr filmet és beallítod majd dolby vision filmet és ott is beallítod. Ennyi. Ja meg összes forráshoz mentse ne csak aktuálishoz!
-
Imi1981
veterán
Éjjel megvolt a full reset és jópár problémát megoldott! Az is ami nagyon idegesítő volt, hogy minden bekapcsolás után dinamikus képmódon volt nem a mozi ahogy használtam! A másik ami idegesítő volt és megszűnt, hogy dolby vision anyagok dolby vision IQ -ban indultak és nem fényesen ahogy hagytam ( nem mindig de sokszor).
Egyetlen probléma maradt meg , hogy gyorsindítást használva kikapcsoltam majd bekapcsoltam a tévét akkor a színhőmérsékletet normálra rakja (középállásba) de nem úgy, hogy el állítja a csúszkát hanem csak látom a képen, hogy hideg. Ilyenkor vagy képmód váltás oda vissza vagy a színhőmérsékletet csúszka állítás egyből vissza ugrassza a rendes állásba!
Szerencsére gyorsindítást kikapcsoltam és ez a hiba nem jelentkezik! Szóval normál lassú indítással most minden jónak tűnik eddig. Végre így már nem idegeskedek. Most már nem is érdekel hogy jön e frissítés vagy nem. Persze remélem így marad és nem kezd el megint szarakodni de szerintem a gyári androidra frissítés nem tett jót és az volt a probléma. -
Imi1981
veterán
válasz
boborján2 #23201 üzenetére
Akkor még nem írtak semmi rosszat róla. Most már igen mióta én is tapasztalom. Nem használhatatlan amúgy csak engem idegesít a sok bug. Feleségem észre sem veszi 😄.
Amúgy lehet ma csinálok egy gyári alapra állítást hátha segít pár dolgon. Androidon sosem az igazi a ráfrissítés úgy hogy minden alkalmazás és beállítás megmarad.
-
Imi1981
veterán
válasz
vonSux #23198 üzenetére
Mert gyári V028 -on se működik jópár funkció ami idegesített és gondoltam az majd megoldja. Meg is oldott párat viszont idegesítőbb hibák vannak helyette. Nem tudok mit tenni mint várni a soha nem érkező gyári frissítésre vagy majd egy újabb firmware telegrammról hátha javítja. Amúgy nem a Google tv-vel van probléma hanem képbeállítás bugok vannak (nem tudom mennyire van köze a Google tv-hez) meg nem jegyzi meg hol állt utoljára. Meg pár hülyeség még. Maga a Google tv tök jól működik most is. Bánom, hogy frissítettem de ez van.
-
Imi1981
veterán
válasz
Urguru #23195 üzenetére
Jólvan majd januárban küldöm vissza úgyis. Majd kiderül.
Más téma!
Egy jó tanács! A telegrammon lévő V062 firmware-ra ne frissítsen senki c745-ön mert dugig van hibákkal! A gyári V028 se volt hibátlan de még mindig sokkal de sokkal jobb volt mint ez a V062. Sajnos nincs vissza út a V028 -ra úgyhogy nekem szívás. -
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #23013 üzenetére
Onnan van ami most rajta van ( legújabb) de én a gyárit raknám vissza biztos ami biztos. Tekegrammon vissza görgetve se találok régebbit ami biztosan jó c745x2-re. Hagyom így csak gyári alapra állítom mielőtt vissza küldöm. Gondolom két ünnep között nem foglalkoznak ilyennel úgyhogy januárban küldeném vissza. Küldök videót is a jelenségről.
Akinek C745 van beírná ide a gyári android tv verziót? Fénykép is jó csak azért pontosan mit keressek.
-
Imi1981
veterán
válasz
boborján2 #23011 üzenetére
Ezt már dobozból kivéve csinálta! Akkor azt hittem frissítget és csak elment pár másodpercre a kép ( akkor pont vissza jött magától) de pár napon belül többször is csinálta. Szoftverfrissítés nem változtatott rajta. Csak tudnám vissza rakni a gyárit pendrive-ról hogy véletlenül se kössenek bele. Csak le lehet e tölteni valahonnan egyáltalán? Én nem találtam.
-
Imi1981
veterán
Ha vissza akarom küldeni garanciális javításra a tévét de nem a gyárilag rajta lévő android van rajta az gáz? Valahogy vissza lehet rakni a gyári android verziót? 55C745 -re kéne ha le lehet tölteni valahonnan a gyári android ( Google tv) rendszert és linkelné valaki nagyon megköszönném!
Küldött már vissza valaki emagnak garanciába? Mennyi idő szokott lenni a javítás? Nálam valami kontakt hiba van mert néha elmegy a kép és csak hang van majd a tévé jobb alsó sarkához ( hátulján) hozzá érek vissza jön a kép. Éppen csak megkocogtatom és már jó. Ez sajnos 2- 3 naponta előjön, hogy magától elmegy a kép 🙁.
-
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #22819 üzenetére
Akkora képátlón már biztos jobban kijön mert már 3m távolságból is mindenképpen enyhén oldalról látod a széleit. Ezért jó az oled ott nincs ilyen. Következő tévém kb 6-7 év múlva tuti oled lesz ( ha kibírja addig ez). Csak ugye az drága és mindig sajnálok annyi pénzt költeni rá de legközelebb nem fogom sajnálni. Nem kísérletezek már minileddel sem mert abban is tuti nem tetszene valami ( pl világos fekete sávok) és már unom, hogy soem olyan amit veszek mint amilyennek igazán szeretném.
-
-
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
válasz
Barnabás43 #22778 üzenetére
Nem lehet ,hogy olyan régiót használsz ami miatt nem kompatibilis? Magyar régió van beállítva?
-
Imi1981
veterán
válasz
Peterka31 #22757 üzenetére
Akkor lehet a 6-os szériában ilyen a tcl. C745 X2 nem akad az tuti ( 7-es széria már). Az 50 Hz-es filmek igen de az még apple tv -n is pedig az vált frekit. Ha nincs más lehetőség vegyél egy amazon fire stick 4k max -ot azzal jó lesz és még netflix és prime video is vált frekit automatikusan. Persze plusz pénz de jópár évig jó lesz.
-
Imi1981
veterán
válasz
Peterka31 #22736 üzenetére
Én valószínűnek tartom, hogy azért döccen , akad pár percenként mert nem tud kadenciahelyes lejátszást a tv. Ezt drágább modellekben jobban megoldják ( azok se tudnak kadenciahelyes lejátszást de valahogy mégis megoldják hogy ne akadjon) de alsóbb kategóriában úgylátszik nem foglalkoznak vele. Az előző tévém samsung 48 h6400 is döccent időközönként. Megoldás külső lejátszó ( amazon fire tv 4k max, xiaomi mi box s, Apple-TV stb.).
Ez most csak szerintem van így de lehet nálad épp más miatt van!Közben már írták előttem páran.
-
Imi1981
veterán
Hát sajnos megint azt csinálta az 55C745, hogy bekapcsoltam reggel és csak hang volt! Gyorsindítás ki volt kapcsolva de ez nincs rá hatással most kiderült. Csak úgy jött vissza a kép ha felkeltem és éppen hozzáértem a jobb alsó sorokhoz a hátulján. Kifogtam egy hibás tévét 😕. Januárban írok az emagnak garanciális javítás miatt. Addig nem akarok írni mert nem lesz tévém egész leállás alatt az meg nem lenne jó. Most szomorú vagyok ☹️.
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #22602 üzenetére
Gondoltam levideózom erre most nem tudom reprodukálni a hibát! Kopogtatom ugyan ott és semmi. Mindegy várok. Kikapcsoltam a gyorsindítást is mert úgy ha kikapcsoltam majd vissza jó lett. Gyorsindítással nem javult meg ha kikapcsoltam majd vissza. Ha megint csinálja levideózom. Persze azért reménykedem hogy nem csinálja többet.
-
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #22598 üzenetére
Más baj van sajnos. Elölről nézve jobb alsó sarokban ha a hátuljához hozzá érek /enyhén kopogtatom elmegy a kép pillanatra! Asszony ott mozgolódott mert közel van az ablak és azt nyitotta ki és szerintem hozzáért. Nagy valószínűséggel ott laza valami csatlakozó belül (nem tudom mi van ott). Ha sűrűn csinálja akkor sajnos hívnom kell a szervizt vagy emagot. Melyiket érdemes inkább?
-
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #22596 üzenetére
Lehet gyorsindítást ki kéne kapcsolni? Azt tudom hogy időnként nem árt újraindítani de mindig elfelejtem és lehet azért csinálja mert befagy valami ilyenkor. Nagyon szeretem a Google tv rendszert de ez is android és ugye ott néha előfordulnak furcsaságok. Egy időre kikapcsoltam a gyorsindítást azt meglátom. Remélem csak ennyi volt a gont és nem valami hardveres képvezérlés probléma.
-
Imi1981
veterán
Tegnap még dicsértem a tévét ma már nem tudom dicsérni! Nézem a tévét egyszer csak elmegy a kép és csak hang van! Egyszer már volt ilyen de akkor véletlenül pont rádőltem a távirányítóra és azt hittem az nyomott el valamit de most hozzá se értem! Hiába kapcsolom ki be nem jön helyre! Most kihúzom a tápkábelt hátha. De jó lesz ha ünnepekre elromlik.
Egyszercsak magától vissza jött a kép. Nem túl biztató, hogy ilyet csinál. Bemenet váltás, youtube indításra se adott képet.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok ismét! Nézem a gravitáció filmet a tcl 55C745 -ön és rohadt jó! A fekete csillagos űr és a kontraszt nagyon ütős! Sokkal jobb mint az előző tévémen a Samsung 48 h6400 -on. Néztem még a legenda vagyok filmet sdr és dv verzióban is. Sdr verzió színei jobban tetszett viszont mikor a kutyát kereste a sötét épületben ott a dv sokkal ütősebb volt! Ott a dv-n volt a fekete az fekete és sdr-nél nem az igazi. De csak ennél a résznél tetszett jobban a dv továbbiakban már az sdr volt jobb ( szerintem).
A lényeg hogy egyre jobban tetszik a c745. Nem volt rossz vétel ha nem gondolok bele
, hogy később ugyan annyiért, még később meg olcsóbban kaptam volna 55C805 -öt 😄. Mindegy erre nem szabad gondolni.Kösz mindenkinek az ajánlást!
-
Imi1981
veterán
válasz
nicu71 #22406 üzenetére
Jól jártatok a c805-el. Kicsit irigy vagyok. Az 55C745 -el nem vagyok teljesen elégedett. Alapból kicsit gyenge a feketéje és ezáltal a kontraszt de ez sötét jelenetekben látszódik. Ilyenkor fátyolos hatás van. Ha be kapcsol a local dimming akkor jó a fekete de ez nem sűrűn látványos mert csak 120 zónás és nem valami dinamikusan vezérli . Röviden ritkán látni hogy működik. A világos jelenetek szépek és különösen tetszik hogy valósághű a színek! Gondolkodom ledszalagra a tv hátuljára úgy talán mélyebbnek tűnik a fekete és jobbnak hat a kontraszt az ellenfény miatt. Kéne valami jó amblighthoz hasonló de nem méregdrága.
-
Imi1981
veterán
Hát Komolyan már agyfrászt kapok már! 55C745 vettem 240 ezerért és az 55c805 ami egy magasabb kategóriában játszik napról napra olcsóbb! Eszem megáll! Elmúlt években nem emlékszem ilyen hatalmas akcióra de komolyan. 55c805 240-ért is nagyon jó vétel volt ennyiért meg eszméletlen jó vétel! Aki most vesz tévét ne gondolkodjon hanem azonnal vegye meg!
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #22296 üzenetére
Hát most igy hirtelen egyet tudok netflixen a sweet home sorozat első évada 4k sdr. A második évad 4k Dolby vision. Viszont ennél a sorozatnál inkább csak a fekete sávot tudod tesztelni mert maga a sorozat ilyen ködös, fátyolos kontrasztalan stílus a képi világa. Legalábbis legtöbb esetben. Gáz a sorozat de arra nagyjából jó amit akarsz nézni. 🙂
rainman72
Na akkor megnyugodtam kicsit. Kösz. Legalább már nem rágódok rajta mi legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Gumi és felni topik
- EA Sports WRC '23
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest