Hirdetés
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz
TheMartin03 #33787 üzenetére
Virágboltos verzió, szóval még a netes sávszélesség se tud belerondítani.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
freeland0806 #33774 üzenetére
Tegnap megnéztem a Red One 4K. DoVi filmet és ott viszont nekem is nagyon akadozott, szó szerint zavaró volt pedig előtte más filmmel nem jött ki ez az akadás ennyire pl. A holnap határa 4K DoVi esetén nem volt zavaró, pedig ott aztán van gyors mozgás és a jelenetek nagy része olyan hogy ott bizony ki kellene jönnie.
Szóval vegyesek a tapasztalataim a 412-es szoftverrel, kezdtem már örülni hogy jó lesz de most nem tudom, már az is eszembe jutott, hogy bizonyos kódolásokat nem emészt jól meg a TV procija képfeldolgozásban. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Segnior_Barthez #33765 üzenetére
A HDMI CEC be lett kapcsolva? Mert az is kell hozzá.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Stealth #33735 üzenetére
Próbáltam, nekem nem ajánlja fel, az okát nem értem, amúgy Egyesült Királyság van, Nagy-Britannia nincs a listában, de mindegy is mert ugyan az.
Rajta hagyom akkor, kíváncsi leszek felhozza e.BlueSteel 33728 Képminőségben javult, már van olyan képhiba ami teljesen megszűnt, és olyan ami már alig alig fordul elő.
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
Most tesztként megnéztem Chromecast with Google TV-vel 4K-s DoVi filmet amiben bőven van gyors mozgás, és azt kell mondanom, hogy itt már a minimális röccenés sincs mint a TV-re telepített lejátszó programmal, eddig itt is volt és itt is volt némi aura gyorsabb mozgásoknál az alakok körül, no itt is megszünt ez a jelenség.
Örülök neki hogy Chromecast with Google TV alatt teljesen megszűntek az anomáliák, meglepően stabil lett a képe. -
zsolt501
nagyúr
válasz
freeland0806 #33640 üzenetére
Szerencsére Pixelhiba nálam nincs, ghostingot én nem igazán látok a kijelzőn (Viktor beállításait használom) ami zavart azt írtam, de az az új szoftverrel rendeződött volt még néhány szoftveres hiba de azok nem állandóan előforduló hibák voltak remélem azok is végleg megszűntek.
Ami még fura nekem az a Digis TV adások képminősége hát az hagy kívánnivalót magaután... de szerintem ez a szolgáltató hibája is, szerencsére nagyon ritkán tévedek a TV adások irányába.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
koppasz1986 #33549 üzenetére
Írtam lentebb, minden nullára van véve és mégis csinálta, most nem csinálja az új szoftverrel.
Kodit használtam, de nem volt jobb a képe, de ez a DLNA se nagyon az én világom, mert nem csak helyi szerverről játszok le filmet, a DLNA meg csak helyi hálózati lejátszással megy alapból. -
zsolt501
nagyúr
válasz
nicu71 #33545 üzenetére
Sport műsorokat nem szoktam nézni, így az nálam kiesik, szerencsére tényleg javult a helyzet az új szoftverrel, a mikró akadás még nem szünt meg teljesen, de az is javult, már kevésbé észrevehető az is nem annyira zavaró mint volt, ja és lényegesen kevesebbszer fordul elő.
Megjegyzem én PLEXEL hajtom, nálam ez a fő lejátszó program, a filmeket érintetlenük játszom le, szóval nincs le vagy felkonvertálás.
-
zsolt501
nagyúr
Mondjuk nem ártott volna ha oda teszik tényleg mik az új funkciók, mert ezt nem találom merre keressem.
Amit észrevettem hogy jobb lett a gyors mozgásoknál a mozgás megjelenítés DoVi filmek alatt sötét módban, nálam gyors mozgásnál a mozgó alakok körül megjelent egy aura szerű körvonal, normál mozgás esetén ez nem jelent meg, no ez most a frissítéssel úgy látom ez a hiba megszűnt, remélem nem kiabálom el, de ez engem eléggé zavart, de ez tudtam szoftveres nyűg, és ahogy olvasgattam itt másnak nem tűnt ez fel eddig.
Más hibát nem találtam ami zavart volna. -
zsolt501
nagyúr
válasz
remboy96 #33351 üzenetére
Sokat tud, és annyira nem bonyolult, egyszer kell feltenni a kiszolgálóra a szerver verziót, majd beállítani, a TV-re meg felteszed a plex alkalmazást azt sem nehéz beállítani majd mehet a szórakozás, de ha ez neked körülményes akkor Kodi az is tud külső feliratot, és elég sok egyebet is.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
ROBOTER #32157 üzenetére
Nálam most 2 napja csinálja azt a C805 TV- hogy kénye kedve szerint valamelyik bemenetre akar ráállni bekapcsoláskor ez lehet HDMI, vagy TV adás is, pedig nincs bekapcsolva neki hogy a legutóbbi bemenetre álljon a Google kezdőképernyő van megadva., és csak a TV újra indításával tudom észhez teríteni, olyan mintha valami szoftveres bug lenne benne, az a fura hogy a rendszer nem frissült, max applikáció frissülhetett.
Nem tudom találkoztatok e hasonló problémával? -
zsolt501
nagyúr
válasz
Blackeventer #32114 üzenetére
Egy biztos nem 100%-os a rendszer a TCL-en, én pl hiányolom a TV esetén a Plexben a Frissítési gyakoriság váltás lehetőségét, itt hiába kapcsolod be az nem működik, pedig egy fontos és jó funkció, ha nem mesterségesen lekreált képkockákat akar a néző nézni, és ez bizony érinti a többi applikációt is mert bizony ott sem működik a lehetőség, nem vált a TV, olyan mintha a TCL fejlesztő mérnökei nem engedélyezték volna, pedig Chromecast with Google TV-vel megy rendesen a váltás, TCL-en nem megy így, kötve hiszem hogy a hardver ne lenne rá alkalmas.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Blackeventer #32112 üzenetére
Én szoktam használni így, de Chromecast with Google TV-vel is C805-öt, szóval van összehasonlítási alapom Google TV és Plex szinten, kérdezz és megpróbálok válaszolni.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
breezer88 #31755 üzenetére
Nálam 1TB-os SSD és 2TB-os HDD is volt rákötve NTFS esetén csak olvasható a meghajtó EXT4 esetén már írható is a meghajtó, szóval akár a TV-n keresztül is tudsz fájlokat másolni a meghajtóra olyan 55-60MB körüli sebességgel, viszont a HDD-re TV adást nem tudsz rögzíteni erre a TV nem alkalmas.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
proradeon #31725 üzenetére
Keresi az önigazolást, az is lehet az asszonynak kell valami jó sztori amit beadhat hogy le tudja cserélni a TV-t.
lajosx: Azért a két készülék közt nem elenyésző az árkülönbség, ha megvan a 805-ös azt meg csak veszteséggel lehet ugye eladni, szóval a termék összehasonlítását táblázatból is meglehet lépni és ezt szerintem már megtetted, mert érzed hogy jó lenne még fentebb lépni kategóriában, de a használati szokásaid és elvárásaid nem ismertek, így erre kimerítő választ nem fogsz kapni, mint írták.
Szóval meglévő 805-öt nem biztos hogy lecserélnék 855-re, hacsak nem nyerek a lottón, de akkor már nem TCL lesz a TV. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Cocos 2. #31634 üzenetére
A jelerősség problémára nem egyformán reagálnak a TV-k volt egy Samsung TV-m ami nagyon nem szerette a túl erős jelet, szétesett a kép, vagy be se töltött a TV csatorna, leginkább HD-s adásoknál volt a gond, érdekes módon egy régebbi Samsung TV-n ez nem jött ki, ott tökéletes volt a kép, majd bejelentettem hogy valami nem stimmel a TV adással, kijöttek a szerelők megmérték a jelet, és egyértelműen túl erős volt a jel, még a műszerük szerint is, beraktak egy csillapítót és a hiba teljesen megszűnt, amúgy ez a hiba 2x fordult elő eddig, legelőször még a lépcsőházban volt jelerőssítő, azt kellett visszavenni, majd mikor a Digi mini nodokat osztott optika mellé ott is kijött a mini nod hibájából, egy egész szállítmány túl erős jelet adott, itt rakták be a jel csillapítót, azóta hibátlan.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Cocos 2. #31630 üzenetére
Neked is tudom javasolni, hogy nézd meg a jelerősséget és a jelminőséget, gyenge és túl erős jel is tud galibát okozni, van olyan TV ahol kijön a gond és van ahol nem, de érdemes a kábelezést is ellenőrizni, illetve a csatlakozókat, de ha nem 3x-os árnyékolású a koax kábel az is tud csodát művelni, könnyen összeszedi a DVB-T és a mobil telefon tornyok jeleit.
Érdekes, hogy mostanában több Vodás is panaszkodott TV adás gondra. -
zsolt501
nagyúr
válasz
vata666 #31623 üzenetére
Rá kellene nézni, hogy megfelelő e a csatornán a jelerősség, túl erős és gyenge jel is okozhat gondot, volt itt már erről szó, illetve írtad hogy zizeg a hang, érdemes lenne megnézni nincs e földhurok, mert az is okozhat érdekes működést, az elcsúszó hang ezekre nem jellemző.
-
zsolt501
nagyúr
Bocs lemaradt a link, ezek a kábelek aktív kábelek, és itt már azért kizárható ekkora hosszban hogy jel veszteséged legyen, és ezek a kábelek kevésbé érzékenyek a zavarásra.
Mint írtam ezek a kábelek lényegesen drágábbak, de ekkora hosszban már ne várj stabil nagy sebességű átvitelt passzív kábellel, és ne is akard toldozgatni, mert nem biztos hogy jól járnál ha hosszú a kábelszakasz, megint oda kerülnél ahonnan elindultál.
[link]
Ezeknél a kábeleknél irány jelölés is szokott a kábelen lenni, szóval nem mindegy merről merre megy a jel a kábelen. -
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
Valami az Google TV rendszerrel nem stimmel, mert Chromecast with Google TV-vel sem megy, fura, mert Androidos telefonon hibátlan.
-
zsolt501
nagyúr
Használ itt valaki TV-n webdav kapcsolatot, bármit is csinálok a TV-vel nem tudom összehozni a kapcsolatot, pedig létezik és működik is más eszközön, de valamiért a TV-n nem akar összejönni, bármilyen programot is próbáltam ami webdav kapcsolatot kezel valamiért nem jön össze a kapcsolat, olyan mintha a TV-n nem megoldható lenne, vagy hiányozna valami belőle amiért nem jön össze a kapcsolat windows-on és androidos telefonon tökéletesen megy, szóval a hiba nem ott van, valami a TV körül nem stimmel.
Olyan mintha a HTTPS kapcsolatot nem tudná felépíteni. -
zsolt501
nagyúr
válasz
kenicsab #31224 üzenetére
Az AFR nem is értem hogy maradhat ki a szoftverből, mikor már egy alap lejátszó program is tudná, de a firmware ezt korlátozza, pedig nem kellene bűvészkedni a szoftvernek és a hardvernek megbecsülni a behelyettesítő képkockákat, amit sajnos sokszor hibásan tesz.
Azt se lehet mondani, hogy maga az Google TV platform nem engedi ezt, mert ez merőben nem igaz, a platform tudná ezt a funkciót (és tudja is) csak hát a TCL ezt a funkciót kihagyta a TV-böl, csak külső lejátszóval működik a dolog.
És lehet jönni nekem hogy ilyen olyan módon leköveti a TV, hát hagyjuk már, akkor más gyártó tv-i miért tudja ezt megoldani. -
zsolt501
nagyúr
válasz
hermfer #31036 üzenetére
Nincs mit.
Nálam egyszerre nem szól a füles és a hangszóró, a bluetooth fejhallgató közvetlen csatlakozik a TV-hez, szóval ezt az egyszerre szóljon hangszórón és fülesen nem tudom hogy kivitelezhető, azt eltudom képzelni hogy külső bluetooth adón keresztül ez megoldható, de a TV menüjében szerintem ez nem megoldható. -
zsolt501
nagyúr
Nincs mit, amúgy úgy tudom nincs is lehetőségük az alkalmazásoknak a tunerhez férni Android esetén a Dune lejátszóinál van még külső USB-s tuner támogatás, ott lehet több infó nyerhető ki az adásokról. [link]
-
zsolt501
nagyúr
Egyik TCL TV sem tudja kiírni a TV adás tényleges felbontását, még applikációval sem nem is tudok olyanról hogy ilyen létezne TV-re, Samsung TV esetén volt régebben, hogy kiírta a hozzávetőleges felbontást pl. 720p vagy 1080i, de a pontosat nem, a TCL 805-ös csak annyit ír ki hogy FHD vagy SD ha megnyomod az i betűs gombot a távirányítón.
Ha ilyen infókra van szükséged akkor kell egy DVB-C tuner és ProgDVB alkalmazás PC-n, ott tuti meg tudod nézni, az igen pontos adatokat ad. -
zsolt501
nagyúr
A TV-n egy gyári visszaállításit is megpróbálnék, nem e valami szoftveres gubanc van a háttérben. Sajnos a Google TV szoftver szinten eléggé problémás tud lenni stabilitásban ezt már sajnos évek óta tapasztalom Chromecast with Google TV-vel is ott is néha óriási bugok fordulnak elő, de android szinten is borzalmasan sok a szoftveres hiba, ennél azért stabilabb szoftvert is összehozhattak volna évek alatt.
-
zsolt501
nagyúr
Írták itt a jogosultság problémát, ez is elképzelhető, de a meghajtó elektronikája is okozhat anomáliát jó rég volt már egy bajom, hogy elhalálozás előtt csinált hasonlót a meghajtó, aztán egyik pillanatról a másikra teljesen lehalt.
De a jogosultság kezelést is átnézném, nem e belepiszkált valami. -
zsolt501
nagyúr
Ilyen még nálam nem fordult elő, de olyan már igen, hogy fájl név problémája volt és ezért nem jelent meg a fájl a fájl listában.
Mire van nálad formázva a meghajtó, mert azt vettem észre hogy nem minden formázást szeret, eddig a legjobban az Ext4-re formázott meghajtót szerette, azt írta és olvasta. -
zsolt501
nagyúr
Kérdés, elfelejtettem hol lehetett beállítani hogy a HDMI csatlakozó 1.4-es vagy 2.0-2.1-es csatlakozó állítás a menüben hol is volt C805 esetén?
-
zsolt501
nagyúr
Megjött a garancia kiterjesztés.
-
zsolt501
nagyúr
Köszi nektek, de semmi ilyen nem jött, nem tudom mit csináljak, pedig minden szépen végig sikerült csinálnom.
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
válasz
bnorci71 #29910 üzenetére
File manager+ programot használom erre, a progival SMB-n felmászok a NAS-ra majd ott kiválasztom azt a fájlt ami nekem kell, majd Pl. a külső meghajtóra Ext4-re formázott SSD-re belépve oda beillesztem.
Ezzel a módszerrel a TV-n lévő fájlokat vissza is tudom tenni a NAS-ra.
Az hogy nálad mért ír ilyet a plex pontosan nem tudom, én inkább arra gondolok, hogy valamit nálad a Plex transzkódol és el fogy szerverből a szufla. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Delphinus #29897 üzenetére
Kábelen alacsonyabbnak kell lenni a késleltetésnek, de szerintem egy TV-nél ez nem lényeges pont, max ha magán a TV-n játszanál és nem PC-n vagy konzolon.
Kriszbet utána néztem és tényleg csak AC-s de nálam WiFi-n 360mbitnél jóval többet tud, tényleg tudja azt amit mértem, pláne ha NAS-rol másolok és nem csak a teszt programot nézem, mert az valami külföldi szerverre kapcsolódik és ha annak nagy a terheltsége akkor bizony tudsz alacsonyabb sebességet mérni, szóval ha van lehetőséged mérj NAS-rol sebességet az már sokkal biztosabb mint ez a teszt progi.
Nálam 1000/300-as digi net van. -
zsolt501
nagyúr
Ma futtattam egy sebesség tesztet C805-ön ezt USB3-as LAN adapterrel mértem, ezt a sebességet WiFi-n is hozza SMB protokollon másoltam külső SSD-re és stabilan hozta a sebességet.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
bigrob #29852 üzenetére
Azért még nem temetném a TV szolgáltatásokat, a lakosság jelentős részét nem érdekli a streaming pláne az idősebbeket, de azt tény hogy a minőségi TV szolgáltatás eléggé lecsökkent néhány évtizede, de az is igaz, hogy a streaming szolgáltatások is kezdenek erre az útra lépni a reklámokkal.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
bnorci71 #29841 üzenetére
100/100-as jelnél is képes a TV törni a képet, ez olyankor tud előfordulni (nálam is történt ilyen) amikor a jel erősség túl erős és ilyenkor a túl erős jellel a TV nem tud mit kezdeni, nálam a Samsung TV-n előszeretettel fordult ez elő, aztán ráuntam és szoltam a Digi-nek hogy van ilyen kép hiba nálam, kijöttek a szerelők műszerrel rámértek a koaxra és tényleg túl erős volt a jel, beraktak a kábelre egy jel csillapítót és a hiba megszűnt, a jel erősség és a minőség így is maradt 100/100-as de már hiba nélkül.
Szóval ha nálad is túl erős a koaxon a jel akkor lehet ilyen kép törés (kockásodás) érdemes szólni a szolgáltatónak. -
zsolt501
nagyúr
Akad projekt azonosító 38
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Celtis #29463 üzenetére
Ugyan ezek a tapasztalataim nekem is, csak én nem Fire TV Stick-el nézem a filmeket, hanem Chromecast with Google TV-vel "Match original frame rate" bekapcsolása esetén nem akadozik a lejátszás, kikapcsolva észrevehető.
De remélem ezt majd egy szoftver frissítéssel előbb vagy utóbb rendbe teszik, mert ez kissé lehangoló, régi 10 éves Samsung TV-m folyamatosabb képet adott, ilyen akadást nem lehetett látni, ezt elvárnám ettől a tv-től is. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Stealth #29102 üzenetére
Nézd úgy voltam, hogy derüljön ki mit bír, én se akarom rendszeresen ekkora fájlokkal etetni, de ha már teszt akkor legyen ez is meg.
A fájl neves dolog engem eléggé meglepett, pláne hogy a gyári média lejátszó látta a filmet, igaz elhasalt tőle,
Még akarom tesztelgetni miket bír, mert így derül ki hogy mivel ne próbálkozzak majd. -
zsolt501
nagyúr
Mai kíváncsiságból...
TLotR.The.Fellowship.of.the.Ring.2001.REPACK.Extended.2160p.UHD.BluRay.REMUX.TrueHD.Atmos.7.1.DoVi-HDR.HEVC.HuN 117GB-os verziójával teszteltem a TV (C805) képességeit Hálózatban és 1TB-os Samsung USB3-as SSD-n, no ez a film kifogott a TV média lejátszóján, majd TV-re telepített Plexen itt nem bírta a lejátszást, Kodi legújabbal is próbáltam, ott meg se jelent a fájl listában a film, más lejátszó programmal is próbáltam az eredmény ugyan az, valamiért CSAK a saját média lejátszójában jelenik meg a film... de más lejátszónál meg sem jelent ami elég fura.
A Tv saját lejátszójával elindítva hálózatból katasztrófálisan leakadozik pedig az adatátvitellel nincs gond, de SSD-röl se jobb a helyzet, valamiért ez kifog a TV lejátszó programján.Nos itt jön az érdekesebb rész van a Chromcast with Google TV lejátszóm, és ott hiba nélkül megy a lejátszás hálózatból is Plexel és Kodival.
Aztán nem hagyott a dolog, és A filmet az SSD-n a gyökér könyvtárból beraktam még ott se jelent meg a film, majd a filmet átnevezve rövid névre már a TV-n a Kodi és más lejátszóban is megjelent, de a TV saját lejátszója továbbra is elvérzik, a Kodi itt már vitte a filmet, és probléma nélkül váltott DoVi-ra, a lejátszással problémát nem láttam, itt nem szaggatott, nem akadt meg a lejátszás.
Annyi biztos hogy nagy pozitívum az USB3-as csatlakozó SSD-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nők, nőügyek (18+)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN900ATXXN) 190CM 8K NEO Q-LED ! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- SAMSUNG (QE75QN95BAT) 190CM NEO-QLED 4K 100HZ SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- ÁRZUHANÁS! LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Sportokra tervezve, prémium dizájnnal
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest