Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Task flow control-ban (vagy hol - most nincs kedvem idézni) ez is le van írva szépen, hogy amíg fut a magasabb prioritású alprogram, addig malmozik a főprogram. Ha az alprogramban várakozol, akkor nyilván mindkettő malmozni fog ez idő alatt.
A párhuzamos futtatás nem itt érhető tetten, hanem mikor egyrészt azonos prioritású és kapcsolódó Task-ok futnak (több példány, vagy alprogram és főprogram), ekkor ugye felváltva futnak - egy sor itt, majd egy sor ott és így tovább N számú Task esetén.
A párhuzamos (de továbbra is egyszálú) Task futtatás az én értelmezésemben az egymáshoz nem kapcsolódó Task-ok esetén értendő, amikor két különböző profil futtat Task-ot.
Ez esetben nyilván nem fogja megakasztani az egyikben lévő wait a másikat. Szép is lenne.
(Meg ugye azonos profil Task-jának több példánya esetén sem, hiszen nincsenek kapcsolatban egymással a különböző példányok; hanem csak a profil szabályozza az ütközés kezelésnél az újabb aktivációkat.)
Konkrét példa nálam:
1. profil éjszaka kezdetén lefut, csinál vmit (ébresztő beállítása), majd wait paranccsal reggelig várakozik. Stimmt.
2. random profil eközben szabadon aktiválódhat és persze a hozzá tartozó Task is vígan lefut, függetlenül az 1. profil Task várakozásától.Aztán harmadrészt a flow control-ban írnak még parancs kategóriákról, de fejből ezt végképp nem tudom idézni.
Arról van szó, hogy adott típúsú parancsból egyszerre, csak egy futhat (pl egy időben csak egy Say parancs). Szóval típusonként nincs párhuzamosítás, inkább sorba állítás van: két egymást követő Say mondjuk, nyilván időbeli sorrendben. A wait egy önálló parancs típust képez, de úgy gondolom, ebben az esetben csak a kapcsolódó Task-oknál jön ez elő (főprgram wait vs alprogram wait). Úgy vettem észre, hogy - nagyon helyesen - több egymástól független Task-ban lévő wait nem gabalyodik össze. Vagyis amíg az 1. profil Task-ja reggelig vár nálam, addig semmi nem akadályozza meg a többi profilt, hogy azokban is fusson egy-egy wait parancs.A Guru az erős, természetesen én sem vagyok szakértője a Tasker-nek, sőt mostanában nem is foglalkozok vele egyáltalán.

Úgy tudom, ha csinálsz egy Get Location-t, akkor a releváns profilok is megkapják a friss koordinátát.
Meg úgy tudom ide kapcsolódik a %LOCN is, ami elvileg magától is frissül, ha monitorozva van, nem csak Get Location parancsra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi