- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
Sziasztok! kb 3 éves fsp 500 60apn tápon úgy tűnik a ventilátor elkezdett zörögni. Azt tudom, hogy olyan ventire kell cserélni, aminek tulajdonságai szinte megegyeznek a benne lévővel. (légszállítás, feszültség). Két kérdésem lenne:
1. Elvileg YATE LOON D12SM-12 van benne. Tudtok olyan könnyen beszerezhető nem nagyon drága ventit amivel helyettesíteni lehetne?
2. A ventilátor hogyan van bekötve? Van csatlakozója vagy forrasztva?
Köszi.
-
kts88
aktív tag
válasz #68686080 #8893 üzenetére
A primer mosfet mellett is nézd meg. (1 tranzisztoros forwardnak látom a topológiát, legalábbis a második linken az van)
1 tranzisztoros forward tápnál nem lehet megúszni a snubbert (flybacknél sem). A diódákról elviekben le lehet, schottky ill. soft recovery dióda alkalmazásával.
Az RC tag kondiját ha megnézed, egyértelműen azonosítható legyen a kondenzátor típusa. Alacsony tangens deltás polipropilén kondi jó csak ilyen feladatra. Ilyen típus (wima kondik közül) MKP10, FKP1, MKP4 is ha alacsonyabb az igény. De ha c243 felirat van rajta az is jó (siemens liszensz, többek közt a remix is csinálta)
Ha nem tudod beazonosítani az a biztos ha cseréled.Másik ha bírod hűtéssel növelheted a moset gate ellenállását. Ez lassítja a kapcsolási folyamatokat, kevésbé tud érvényre jutni a transzformátor kapacitív csatolása.
Átkondizásról: ha kondi bajt látsz akkor ott periodikus lengéseket kellene látnod. Ez abból következik, mert a csökkenő kapacitás miatt nem tud jól szűrni, illetve a növekvő ESR nagyobb ohmos feszültségesést eredményez rajta. De a lengés az vagy a kapcsolási, vagy a kapcsolási freki 2x értékén mérhető.
A PE-t nem véletlen írtam, egyszer megjártam
-
priti
addikt
válasz építész #8886 üzenetére
Igaza lehet proci0-nak és nem vesz fel sokat. Túlaggódtam, nem komoly, csak marketing lesz a 15W. A halottak napja miatt nem tudtam még stabokat venni, de van a szokásoson felül 5V-ra kötve cucc. A triplaradin pl. forog 3db 12cm-es venti 5V-on. A semminél több, de á biztos-tuti bírni fogja, amíg megveszem az alkatrészeket a fordulatszabályzóhoz, ha tudtam volna, hogy ilyen keveset vesz fel nem is kérdezek...
Hardverlesen
-
mrobes
tag
Sziasztok!
Új tápegységet szeretnék venni,kinéztem egy Seasonic G550-t,ami elég jónak tűnik.
Az lenne a kérdésem,hogy nem kevés-e a 3,3v és 5v ágak max teljesítménye,ami az adatlapja szerint 100w.
A proci ezekből gazdálkodik,vagy a 12v-os ágból is vesz fel? Egy jó öreg i7-870 95w-os tdp-vel nem gond neki?
Bocs,ha hülyeséget kérdeztem,előre is kösz a választ.
Robi -
kts88
aktív tag
válasz #68686080 #8891 üzenetére
Terhelés? Nekem nem derül ki, hogy milyen csatolásban van a szkóp. Fizikailag megy rendesen a táp?
Iletve jó volt a földelésed? Oszcilloszkóp PE vezetée és a táp PE vezetéke.
Lehet rádiófrekis zavar, mert ahogy nézem 100ns osztásban vagy. Ez 10Mhz-es oszcillácói.
Lehet RC védő van pusztulva, vagy y2 kondenzátor. -
építész
aktív tag
Nagyon nem mindegy, hogy a +5V-os ág alapból mennyire van leterhelve. A mai gépek egyre kevesebbet fogyasztanak +5V-ról. Ha leesik a +5V-os ágon a terhelés, akkor a +12V és +5V között folyó árammal nem tud mit kezdeni a +5V-os kimenet, mert az áramot nem bír ám nyelni. Minden áram a +5V -os fogyasztókba fog befolyni, amitől megemelkedik a +5V és szerencsés esetben leszabályoz a táp, vagy megszólal az Over Voltage Protection.
Van olyan táp, ami be sem indul, ha a +5V -os ágán, mondjuk egy 5,1V-ra feltöltött akkumulátor van, vagy bármi más módon megemelkedik a kapocsfeszültség.bye
-
pityu6
tag
Sziasztok!
Segítsetek Nekem legyetek szívesek.
Kértem tanácsot abban,hogy a tápomba milyenre lenne érdemes lecserélni a jelenlegi ventit,viszont a topikot nem találom.Nagyon fontos lenne.
Bocsi az off-ért -
priti
addikt
válasz #68686080 #8882 üzenetére
hüm-hüm A 600mA az még jól hangzik, bíztató. Asszem holnap ellátogatok az alkatrészboltba stabért. Van itthon egy 4ch Enermax szabályozó, de teljesen le van térdelve mind a 4 csatorna. Annó egyesével nyúvadt meg egy szem magas fordulatú 12cm-es vetitől, de persze már eleve csak 2ch ment a 4-ből amikor vettem asszem 500 pénzért az aprón. Semmi borda nincs rajta természetesen, de már vágtam Holnap defibrillálom gyorsba Ez amúgy ilyen csoda cucc. Világít zűden-kéken meg hőmérő is van minden csatornához külön digitális kijelzővel, fú nagyon komoly csájná cucc. Kicsit megtápolom és jó lesz ez akkor, illetve remélem, hogy a potija még jó. Köfi.
Hardverlesen
-
priti
addikt
válasz #68686080 #8880 üzenetére
A stab IC-t még csak kicserélném a frod.szabályozóban, de tartok tőle, hogy nem fér oda fizikailag akkor borda, ami ahhoz kellene rá, hogy el tudja disszipálni a feszkülönbséget ekkora áramfelvétel mellett. Szivattyú a ludas nem venti, szóval tényeg 10-15Watt amiről beszélünk. 5V-on nem mindig indul el, 12V-on meg hangos. Zárlatba remélem nem fog menni. Ezen kívül a táp szempontjából lehet bármi amire nem gondolok? Elviseli tartósan?
Hardverlesen
-
priti
addikt
5v és 12V között lévő 7V-ra kötött 10-15W-os fogyasztó jelent bármi kockázatot egy atx 650W delta tápnál (Chieftec)?
Hardverlesen
-
tornas
őstag
Ezen az oldalon lehetnek hasznos dolgok...[link]. Ha gondoljátok, nézzétek át!
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Oliverda
félisten
válasz didyman #8871 üzenetére
Ugye moduláris a táp, és én először a 24 tűs kábel nélkül próbáltam indítani, ergo a kábel aljzatában érintettem össze a két pontot. Na így nem ment, viszont ha rádugom a tyúkbelet és azon csinálom, akkor már oké.
Lényeg a lényeg, hogy megy.
Köszi a tippeket!
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
didyman
őstag
-
tornas
őstag
válasz Oliverda #8861 üzenetére
Még annyit, ehhez a hsz.-hez, hogy a -12 V-ra ne tegyél túl nagy fogyasztót (pl. az előbb említett spotizzót), mert eléggé kicsi a terhelhetősége!
-
didyman
őstag
válasz #68686080 #8867 üzenetére
Igen, azok olyanok, a párból az egyik (de csak az egyik) mindig megpúposodik. Tagan táp? :-)
A vasmaggal az a gond, hogy ha látványosan elégett, valószínű szerkezeti hiba miatt tette. Tehát érdemes kicserélni. Csakhogy a vasmagtényező ismeretlen. Gyakran 10 menet az 5V, 22 menet a 12V, és ugyanennyi a -12V is. Én nem szoktam nagyon újratekerni, mert van miből bontani, aminek hasonló a teljesítménye, ha arányok egyeznek, akkor nagy elrontás nem lesz benne :-) . Szerintem nem kell thermoplasztikus huzal."Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
didyman
őstag
Műszerrel mérj rá az egyes ágak-test közé, hogy nem zárlatos-e nullához közel valamelyik. Előfordul. :-) Amúgy valószínű az lesz, amit a kolléga is írt, jobbféle védelmek mindenre ugornak, túl kevés feszre, -12V-os ágra is.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
arcsi84
aktív tag
Sziasztok
Van a gépemben egy 400 wattos fsp hexa táp és ezen csak egy 6 pines vga csatlakozó van. Ez azt jelenti, hogy táp csere nélkül nem tudok olyan vga-t bele tenni ami 6 pinesnél több csatlakozást igényel?
Pl már egy r9 270x is két 6 pines csatlakozót igényel.Válaszokat előre is köszönöm.
-
Fun21
csendes tag
LC-Power 1400MI LC200SFX
Asrock B85M-ITX alaplap
Intel Core i3-4130 3.40GHz LGA1150
Samsung 120GB SATA3 MLC Basic MZ-7TD120BW
Corsair Vengeance 4GB DDR3 1600MHz CMZ4GX3M1A1600C9lc power sfx tápja helyett ezt néztem ki ajánlás alapján megfelelő e?
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
Mindegyik főbb fesz (3,3 V, 5 V, és 12 V - egyszerre is) terhelve volt valamennyire?
Én Compaq tápoknál találkoztam ilyennel, ahol a sima zöld-fekete drótos indítás nem volt elég. De egy tápteszterrel (LCD kijelzős és ha minimálisat is, de jelent valamennyi terhelést a táp számára) már elindult.
Én rövid idejű próbaterhelésnek 12 V-os és 20 W-os spotizzókat (búra nélkülieket) használok. Egyet-egyet a főbb feszekre rákötök kikapcsolt állapotban, majd ezután beindítom a tápot.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Véletlenül nem tudja valaki, hogy az újabb tápokat hogyan lehet bekapcsolni alaplap nélkül? Ez a Seasonic Platinum esetében nem működik. Kattan egyet a táp mintha indulna, de utána azonnal le is áll.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Mister_X
nagyúr
Értem Közben lejjebb ment a konfig étvágya, egy HD7750-et és egy Intel G840-et kell meghajtania (össz nincs 100W). Tehát szerintem pont megfelel nekem majd ez a Chieftec
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
bambino18
csendes tag
Hali srácok! 650 es Corser tápm van és azt akarom kérdezni hogy Egy Hd 7990 hez elég ? vagy vegyek másik tápot
-
Algol
senior tag
válasz Mister_X #8848 üzenetére
"Ezek a feszültség-áramerősség párok mit jelentenek?"
Azt, hogy az említett tápegységnek két 12 V-os ága van:
1. ág 12 V1, ez maximálisan 14 A árammal terhelhető,
2. ág 12 V2, ez pedig maximum 15 A-ig terhelhető.A Chieftec GPS-400AA-101 tápegységnél egyébként a következő a két ág bekötése:
1. ág - innen kapja az alaplapi 24 érintkezős ATX csatlakozó a 12 V-ot, valamint az összes Molex és Sata csatlakozó. Ezek a sárga vezetékek.
2. ág - ide van kötve a processzor ATX 4-es csatlakozója és a videokártya 6 tűs PCI-e csatlakozója. Ezek sárga vezetékek fekete csíkkal.
Üdv: Algol
-
didyman
őstag
válasz AxBattler #8849 üzenetére
Gondolj bele: 1x4->1x8 esetén semmi nem változik, ugyanúgy 2 kanócon jön az áram, ugyanúgy 4 tüskén keresztül, semmivel sem vagy előrébb. A molex átalakítóval is az a gond. Egy szál vezetéken, illetve tüskén 6A engedhető meg. Ehhez négy molex kéne. Akkor meg felesleges, mert az egyszem négy tüskés csatival legalább nem lesz plusz egy kontakthiba-lehetőség. Az így 144W bruttó értékig alkalmas, ami kb. 120-130W nettó teljesítmény a CPU-n. A 100W-os APU-hoz tehát bőven elég.
-
Mister_X
nagyúr
Ezek a feszültség-áramerősség párok mit jelentenek? Szakmaibb kérdés: mennyire gond, ha a táp névleges teljesítményének a ~80%-át használnám ki? Egy Core i3 550-es processzort (73W TDP max) és egy ASUS GTX 460-at (160W) kell meghajtania. Emellett van ugye 2*2GB RAM, az alaplap és a HDD is (7200RPM SATA3). Tuningolni nem tervezem egyiket sem.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Algol
senior tag
válasz asturel #8845 üzenetére
Van kifejezetten Táp ventilátor cserés topic is, miért nem ott kérdezed?
A Noctua NF-S12B FLX légszállítása csak 59 CFM. Ez egy már nem gyártott modell, az utód NF-S12A FLX 63 CFM-et tud.
De a statikus nyomása csak 1,19 mm-H2O, a motor erejére utaló áramfelvétele: 0,12 A.
Ezt összehasonlítva a Protechnic Electric MGA12012HF-A25 ventilátor adataival:
áramfelvétel: 0,45 A, statikus nyomás: 4 mm-H2O, légszállítás: 84,8 CFM azt kapjuk, hogy a csere nem ajánlott.(A 4 mm-H2O adat nem feltétlen pontos. A Protechnic USA-beli weblapja nem érhető el, én egy hasonló csak más fajta csapágyazású modelljük adatát adtam meg itt.)
-
Algol
senior tag
válasz Mister_X #8844 üzenetére
A kérdés a "Melyik tápegységet vegyem?" topicba való.
A kérdéses táp megbízható, de a GPS-400aa, pontosabban GPS-400aa-101 a nem egy mai darab, kicsit gyenge, 12 V1 --- 14 A, 12 V2 --- 15 A és már nem gyártják.
Utódja, a GPS-400A8 inkább ajánlható: 12 V1 --- 18 A, 12 V2 --- 17 A és a hatásfoka is jobb 80 % feletti 230 V-on.
-
asturel
őstag
Lenne egy venticserés kérdésem:
Adott egy fsp aurum gold 700W, ha jól tudom Protechnic Electric MGA12012HF-A25 fan van benne (2,400 rpm, 84.8 cfm, 37 dBA) egy Noctua S12B FLX nagy alálövés lenne? (62CFM) -
Mister_X
nagyúr
Üdv!
Chieftec GPS400aa táp is jóféle? Az előzőt sajnos elhappolták mire kezembe lett a pénz
-
-
Algol
senior tag
Kérdésed nem ide való.
A "Melyik tápegységet vegyem?" vagy a "Mennyit fogyaszt a gépem?" topicban lenne a helye.Az FX-6100 proci tdp-je 95 W, az Asus HD 6670-é 75 W, ezért a többi cuccal együtt nem fogyaszt 220 W-nál többet a géped.
A 400 W-os Chieftec teljesítményben bőven elég. Egy problémát tudok elképzelni: a videokártyádon nincs külön tápcsatlakozó, az összes teljesítményét a PCI-e foglalatból kapja. Van olyan Chieftec tápegység, amelyik a processzort és az alaplapot az első 12 V-os ágából látja el árammal. Ha a te tápodnál is ez a helyzet, akkor nem ártana, ha az az ág 18 A áram leadására lenne képes. 12 V * 18 A = 216 W.Üdv: Algol
-
AP=
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában és a segítségeteket kérném...Most rakok össze egy új gépet aminek szeretném tudni a fogyasztását és hogy mekkora táp kellene!AMD FX6100
cooler master blizzard t2
Asrock 980DE3/U3S3
Asus HD6670 1GB gddr5
Seagate 2TB Sata 3
plusz dvd író meg ház hűtésVan egy 400W Chieftec tápom...ez elég lenne a konfighez?
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm! -
kts88
aktív tag
válasz #68686080 #8838 üzenetére
Köszi szépen! Ez gyakorlatilag egy nand kapu, aminek van egy Y bemenete is. Elvileg TTL, de 18V-ról is megy. Ha digit áramkörben van, akkor cmos nand kapuval kiváltható (persze nem stimmel a lábkiosztás), de cseh tervezők használták tápegység vezérlőnek is! Na ekkor az is számít, hogy hol billen át 0-ból 1-be. Ekkor nem lehet helyettesíteni. Sajnos nem egy gyakori áramkör, de havonta kell javítani olyat amiben ez van. Eddig nem sok ic volt rossz, de csere darab már nincs..
-
kts88
aktív tag
kicsit off, de nincs valakinek véletlen TESLA MZH115-ös ic-je?
-
Mister_X
nagyúr
Üdv!
Chieftec cft-560-a12s az jóféle táp, megbízható?
-
syberia
veterán
válasz #68686080 #8830 üzenetére
Nekem volt 450-es Fsp tápom, annak két 18A 12es ága volt, kombinálta 360 wattot tudott leadni. Ha jól emlékszem ez is green power beles volt, létezik hogy a sima 400-GLN erősebb nála? Mert akkor merném a HD 7950 mellé ajánlani.
(#8832) Dany007
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Dany007
veterán
válasz #68686080 #8830 üzenetére
+didyman
Huh így már érthető. Akkor hülyeség mellett érveltem vagy 2-3hsz-en keresztül. Ráadásul meggyőződéssel... =/
Nem tudom honnan vehettem ezt az egészet. Pedig olyan szépen hangzott. : ) Lehet, hogy a leadott hőt kevertem valahogy a leadott teljesítménnyel. :S Hogy nagyobb hatásfok keveebb hőt termel talán... A fene tudja már. =/
No mindegy, akkor a kollegának volt igazad - ha olvassa a topikot - , elnézést.Nektek meg köszönöm a segítséget!
-
didyman
őstag
válasz Dany007 #8829 üzenetére
Nem. Sokan hiszik, hogy a hatásfok és a leadott teljesítmény így függ össze, de nem. A tápra írt érték a maximum leadott teljesítmény, s így az áganként maximum leadott áramok is vannak közölve. A hatásfok azt mondja meg, hogy ehhez mekkora felvett teljesítmény tartozik.
-
Dany007
veterán
Hadd kérdezzek a szakértőktől picit!
Másik fórumban volt egy kis vita a következőkről:
Adott két 400Wattos tápegység. Azonos márka, azonos típus.
A különbség, hogy az egyik 80+-os a másik megy 85+-os. Egyik MásikA 85+-os nagyobb teljesítményt képes leadni a 12V-os ágon, mint a 80+-os. Én erre azt mondtam, hogy azért képes a 85+-os nagyobb teljesítményt leadni az adott ágon, mert nagyobb a hatásfoka, ergo kisebb a veszteség. Ez helytálló így? Vagy tévedek?
Köszönöm előre is a válaszokat. -
Peetyaa
tag
Este már rám szóltatok hogy nem jó helyen járok, de mégis vissza tértem, mert sok helyen kaptam sok féle választ, szóval hátha az itteni szakik biztosat tudnak mondani... ez volt a kérdés... És bocs amiért újra itt zaklatlak benneteket.
-
nagyúr
válasz 800.henrik #8825 üzenetére
Attól függ milyen csatlakozású a venti. Ált. 2 pin-es szokott lenni. Namost még az is kérdéses, mennyit pörög a tied, hány ampert vesz fel, és a gyárija mennyit. A hsz-ben írta vki neki van hozzá. Érdemes akkor együtt, lehet halkabb és jobb is mint a Codegány-é.
-
800.henrik
senior tag
Ha megfordítom a tápot, nem lesz baja?
A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, nem működik tovább....
-
tornas
őstag
válasz 800.henrik #8815 üzenetére
Felső tápos házaknál nagyjából mindig így történik...
De olyanról is tudok, hogy a táp által keltett meleget a fordítva berakott tápventi benyomta a gépházba.
shteer: +1, azzal a táppal nem érdemes szőrözni semmilyen formában sem.
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
válasz 800.henrik #8815 üzenetére
sajnos az a táp önmagában baj, hidd el. spórolj egy kicsit ha tudsz, az apróból vadássz egy 300-350-es FSP-t
szerintem jónak tűnik..
-
800.henrik
senior tag
Nincs pénzem másik tápra, az nem baj, hogy a processzorról szívja a meleget?
[ Szerkesztve ]
-
galaktikus
aktív tag
válasz 800.henrik #8812 üzenetére
Szerintem vegyél egy halk (és rendes) tápot ha egy kicsit is szereted a gépedet.
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
nagyúr
válasz 800.henrik #8812 üzenetére
Tedd a polcra.
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok!
Hogyan halkítsam le a tápomat? A táp: Codegen/display 400w, és egy 12cm-es aerocool ventilátor van benne.
-
V.L.
aktív tag
Üdvözletem!
Volna egy ilyen Zalaman ZM500-Hp Moduláris tápom. Sajnos meg hibásodott, és lecseréltem. A következő volt a hiba jelensége. Grafikus terhelés estén (játék, egy flash videó, vagy egy youtube videó) le állt a gépem. Ezen azt értem, hogy mintha áram szünet történt volna. Kikapcsolt, és 2-3 mp után elindult. Természetesen nem nagyon tudtam a pc így bármit is csinálni. A kérdésem az lenne, hogy javítható e? Nagyon a szívemhez nőtt eme táp. Szeretném meg javíttatni.
-
nagyúr
Üdv. Gyerekek a Corsair VX450-en ilyesfajta akciót meg lehetne csinálni? 1db PCI-os végtagból 2-t?
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy a Corsair 520HX-es táp elbírja-e a Gigabyte GTX680 SOC-os Videókartyát? (proci: 2500k,asrock P67extreme4, 8 giga memó, 2 winyó,1 ssd)
Köszi a válaszokat !
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tépegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- BESZÁMÍTÁS! 1000W EVGA SuperNOVA GQ Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- BESZÁMÍTÁS! 1050W Thermaltake TPG Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest