-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algol
senior tag
válasz
audi100td #1031 üzenetére
Hosszabb kutakodás után sem tudtam meg többet az eddiginél a Delta ASB0912HH ventilátorról.
Így a következő ventilátort ajánlom: SUNON EE92251BX-000U-A99, mely a következőket tudja:
92x92x25 mm, 55 CFM=93,5 m3/h, 37,5 dBA, 3400 RPM, 70.000 óra, dupla golyóscsapágyas, 2,3 watt,
4,5 - 13,8V működési tartomány, 5,33 mm H2O statikus nyomás.A Delta 4,8 wattos fogyasztásával szemben ez csak 2,3 wattot eszik, emiatt valószínűleg kevesebb levegőt képes szállítani. Ezt némileg ellensúlyozhatja a kiemelkedően magas statikus nyomás. Sajnos a 92x92x25 mm-es méretű ventilátorok között a 4 wattnál többet fogyasztók (ezzel persze több levegőt szállító) típusok mind túl zajosak (>40 dBA). Lehet, hogy már ennek a zajszintjével sem leszel elégedett. Ez mindenesetre elfogadható árért beszerezhető itt.
Megvizsgáltam még az ADDA kínálatát, mert elvileg ebből is vásárolhatsz itthon, de ott is ugyanez a helyzet:
amelyik modell sok levegőt szállít, az zajos is.Hát csak ennyit tudtam segíteni.
-
Algol
senior tag
válasz
audi100td #1026 üzenetére
Én újra csak az Aerocool Shark ventilátort javaslom, de mondok egy másik megfelelőt is:
Scythe Slip Stream SY1225SL12H.
Összehasonlító adatok:
Aerocool: 1500 RPM, 82,6 CFM, 26,5 dBA, 100.000 óra, Fluid Dynamic Bearing
Scythe: 1600 RPM, 88,1 CFM, 33 dBA, 30.000 óra, Sleeve Bearing
(Az adatok sorban: fordulatszám, légszállítás, zaj, élettartam, csapágyazás típusa)
Az Aerocool zaj és tartósság tekintetében sokkal jobb.
-
Algol
senior tag
válasz
audi100td #1015 üzenetére
"nem okoz gondot, hogy ennek mindössze 0,06A-es a motorja, míg a gyárinak 0,40?"
Szerintem okoz.
Az eredeti Delta ASB0912HH ventilátorról nem sikerült a legfontosabb adatot a légszállítást kiderítenem, valószínűleg azért, mert ezt a szerverekbe szánt ventit különállóan nem forgalmazza a Delta.
Ha egy ventilátornál hiányzik a légszállításra vonatkozó adat, akkor az egyetlen biztos tájékozódási pont a motor által felvett áram lehet (azonos 12V-os működési feszültséget feltételezve).
A több áramot felvevő ventilátor több levegőt fog szállítani. A 0,06A és a 0,4A között akkora a különbség, hogy azt semmiféle jobb lapátkialakítással, nagyobb hatékonysággal nem lehet ellensúlyozni.
Tuti, hogy az ASB0912HH jóval több levegőt képes szállítani, mint az ajánlott Swif2. Az energiamegmaradás törvényét nem lehet megsérteni, valaminek mozgatnia kell azt a levegőmennyiséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Android dual SIM okostelefonok
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Metal topik
- Padavan firmware
- Hyundai, Kia topik
- Google Pixel topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10310U
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest