Hirdetés
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Pánik a memóriapiacon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
Csak hallottam Lomb Katóról, de szerintem nem földmíves családból származik és iskolában tanult legalább egy nyelvet megfelelő tanárral, így gyorsan megértette a nyelvtant és jó alapja lett. Utána már talán könnyebb lehetett az új nyelvekhez, főleg azokhoz, amik hasolnóak voltak, mint amit tanult.
Most megnéztem a Wikipédiát. https://hu.wikipedia.org/wiki/Lomb_Kat%C3%B3
Nem lebecsülni akarom azt, amit elért, de: "Beszámolója szerint a fenti nyelveket az alábbi sorrendben sajátította el: francia (polgári iskola különóráján, azaz kb. 10–14 éves korában); latin (egyetemi évei előtt és/vagy részben alatt); angol (1933-tól kezdve, önállóan: ekkor alakította ki későbbi nyelvtanulási módszerét); orosz (1941-től, önállóan)"Azért a francia elég erős. Orosz érthető volt akkoriban. Az angol meg már akkor is kezdett betörni.
Gyanítom, hogy amikor Japánul tanult, akkor nem az volt, hogy vett két könyvet és a végére már ismerte a kanjikat és katanákat. Biztos, hogy kellett alapoznia.De azt még hozzá kell tennem ,hogy hiába az internet, ha az ember nem beszélget az adott nyelven, nem használja aktívan. Akkor csak erőlködés van. Nekem munkában kellene használnom, de 5000%-ban kényszernek élem meg a meetingeket és egy 1-2 órás meeting után alsó hangon kell egy 15 perces szünet. Magyar nyelvű meetingek között simán váltok, de az angolnál a szókincs hiánya nagyon fáj. Ráadásul a külföldi kollégák sem angol anyanyelvűek, szóval ők is hibáznak, amit néha kiszúrok. Aki aszociális, annak halmozottan nehéz a nyelvtanulás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest