- ASUS ROG Ally
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Milyen processzort vegyek?
- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- RAM topik
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
WWallace
csendes tag
Sziasztok!
Van esetleg másnak is problémája az Összefoglalóban található Speciális díjszabás linkek megnyitásával? Nekem nem jön be sem a Spec 1., sem a spec. 2. alatti hivatkozás...
-
wmati
addikt
válasz
V.Stryker #87597 üzenetére
Fémmentes önhordó kábelt használnak, ilyesmi kinézete van belül.
-
V.Stryker
nagyúr
Van infója valakinek, hogy a Telekom milyen optikai kábelt használ? Nálunk a háztól az oszlop vagy 25 méterre van. A szerelő meg minden feszítő szál nélkül csak kilengette az optikai kábelt, a két végén van valami csipesz szerű izé, de mellette semmi teherviselő acél kábel vagy bármi. Éjjel rohadt nagy szél volt, csak úgy lestem, hogy mikor szakad el.
Nem szakadt....
-
btz
addikt
válasz
kisgyerek85 #87593 üzenetére
Nagy eséllyel menni fog az 50mbps
-
DSPx
tag
válasz
kisgyerek85 #87593 üzenetére
Telefonon próbáld meg megtudakolni hogy mi a helyzet akkor..
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
yetmanus #87591 üzenetére
Ha belépek a honlapjukra és az előfizetésemre kattintok, akkor nálam ez fogad
ha a címem alapján keresek magamra, akkor ilyen opciókat látok
Jelenleg 10Mbit-es netem van. 2 éve 30-at szerettem volna, de az nem tudták garantálni, ezért mondták, hogy max 20-at adnak (ekkor még ilyen csomagok voltak) , de nekem a 20 azért nem kellett, mert feltöltése ugyanannyi volt mint a 10-nél, (1Mbit) a 30hoz járt akkor 5Mbit.
-
yetmanus
tag
válasz
kisgyerek85 #87589 üzenetére
Semmi bajod nem származik belőle
de ha lemondod, érdemes családtag nevére megrendelni, és úgy nem hepciáskodnak vele. Apropó, ha ide beraksz vonali adatokat, az itteniek megszakérthetik a vonalad, hogy mégis mit bir. Plusz ha beraksz egy árat hogy mit mond a netedre és a telefonodra a honlap, egyből mondjuk h az spec I-II vagy piaci ár, mert ha van Invitel, oda már raknak valami kedvezményt általában, főleg ha a T csak rézzel támadhat egyelőre
UI: invitelt a digi vette meg, T-nek nincs köze hozzá -
yetmanus
tag
válasz
enginev3.0 #87588 üzenetére
Na, összeraktam neked gyorsan a honlap és a topic bevezető alapján:
Alapvetően a hosszabbítás után neked soec II-es árad van, szoval ha a honlap nem is hozza, de a spec magentát ki tudnád csikarni. Úgy látom, hogy te is a korlátlan mobilnetet akarod, ugyah azzal együtt számolom neked, lebontom előfizetésekre és a gigabites vezetékes netre.
1. Az általad vázolt ár, ez nem speces, ez a legdrágább, és ha nem használsz telefont, ott éktelenkedik, és moziklub is megy hozzá persze soksok zsetonért.
2. ugyanez csak spec magentában: a mobilod 8775Ft korlátlan net, mobil s, epak, havidíjkedv., 3455Ft a gigabites net, 4535 az iptv scshd moziklubbal, 2K a hoppá plusz
3. Lehet hoppá plusz nélkül és moziklub nélkül, 19398Ft, ebből 7600 a korlátlan mobilnet mobil s-el, epak, stb, és itt jár 2000Ft promociós havidíjkedv., 6880Ft a gigabit és 4918Ft az iptv scshd moziklub nélkül, ez piaci ár
4. ugyanez spec 3P magentában 13990, ezt már nem bontom szét.A spec magenta árat szedd ki belőlük, ha nem használnád a mobiklubot és a vezetékes telefont, akkor a 4es esetet javaslom. Mond le a telefonod ha nem használod
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
yetmanus #87581 üzenetére
Vidéken lakok. tányéros digi, upc és a gagyi kábel tv-n kívül itt még invitel van (ami telekom vagy hogy is van?) meg wifi net a konkurencia.
Szóval nagy tárgyalási alap nincs, de 4 évvel ezelött tényleg komolyan le akartuk mondani (váltani akartam a mindigtv-re)
A honlapjukat nézegettem belépve, azért vagyok egy kicsit meglőve vele, mert nálam még sat tv van (tányéros), meg is vagyok elégedve vele, amíg nem jön ide az optica addig biztos marad ez (elvileg folyamatban van, mert a környező nagyobb településeken már él és hozzák hozzánk is be)
Viszont sat tv szolgáltatásuk már honlap szinten nincsen feltüntetve náluk.
Köszi a választ, amúgy szerintem az lesz amit írtál, hogy felhívom őket és közlöm velük, hogy 4 évvel ezelötti árakkal meg voltam elégedve. Aztán ha semlegesen állnak hozzá, akkor jön az egy nappal a hűség utáni telefonálás.
Már csak az érdekel, ha netán tényleg felmondom a szolgáltatást, mert szó nélkül elengednénekakkor se történik semmi szerintem, mert várok egy pár hetet és újból megrendelem a szolgáltatásokat.
Jól gondolom? Ebből nem származik semmi károm? -
yetmanus
tag
válasz
enginev3.0 #87583 üzenetére
Üdv!
Épp pár napja írtam le a magenta helyzetet töviről hegyire:
itt
Egyébként ha elárulod hogy mid van mennyiért, akkor tudunk segíteni hogy melyik árkategóriát tudod kihozni magadnak hogy jó legyenvagy ha elárulsz egy települést vagy kerületet
-
kentucky
őstag
válasz
enginev3.0 #87583 üzenetére
Ott vannak a spec árak az összefoglalóban.
-
gulupeti
senior tag
B@sszus, úgy tűnik, hogy jó lett! Ez hihetetlen, egy nyomorult pipát kellett csak kivenni hozzá és jó lett... Mit össze görcsöltem vele már az utóbbi 4 este, ennyit már semmivel, évek óta.
A sebesség és a képek is rendben vannak.
Nagyon köszönöm a segítséget!Hol kell megnyomni a Donate gombot?
(#87585) btz
A képek tökéletesen betöltődnek az említett weboldalon és érzésre jobb lett az oldalbetöltés is.
Ez a beállítás egyébként maradhat így? Valamikor lesz ipv6 átállás, ha jól tudom. -
enginev3.0
félisten
A magenta1 árak országosan egységesek? Csak mert nem látom a lehetőséget beírni a címemet
-
yetmanus
tag
válasz
kisgyerek85 #87578 üzenetére
Korábban írtam, hogy vannak spec és megtartó ajánlatok, amikkel megfoghatnak
Ha felhívod őket, hivatkozhatsz arra, hogy a 2 évvel azelőtti szolgáltatásod olcsóbb volt, stb. Tájékozódó jelleggel felhívhatod már most őket, hogy mit tudnak ajánlani. 2 év alatt azért sokminden történik, hálózatfejlesztés, versenytárs(ak) megjelenése, újdonságok, ugyanazon az áron nagyobb net/tv, stb. Vagy lépj be a saját telekomos felületedre, és nézd meg hogy mit ajánl a honlap, és így lesz tárgyalási alapod.
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
E hó végén lejár a 2 év hűségidőm a tv és internet előfizetésmről.
4 éve le akartam mondani a szolgáltatásukat, de addig nyomták listaár alá az összeget, hogy maradtam náluk.
2 éve amikor hosszabbítottam sajnos egy ismerősömre bíztam a dolgot, mert neki egy ismerőse dolgozik a T-nél és majd elintézi. Mondtam neki, hogy marad minden a régibe, de ugyan ezen az áron maradjon. Hát a vége az lett, hogy listaáron a T-s ember rányomott 2 év hűségidőt, ami most fog lejárni.
Összegszerűen, 7xxx ft volt két éven keresztül, jelenleg meg 9320 ft-ot fizetek.
Gondolkodom megint azon, hogy hűségidő lejárta után egy nappal felhívom a T-t, hogy lemondjam a szolgáltatást és majd kapcsolgatnak ide oda és a végén hátha sikerül kialkudni megint egy jó ajánlatot.
Ez bevett gyakorlat? Működő képes? Hiába vagyok jelen szolgáltatásaikba több mint 10 éves ügyfelük, ezért biztos nem kapnék kedvezményt. -
yetmanus
tag
Hát figyelj... A 17.kerületben elindították a flipet, ugyh sz*r hálózatra szerintem nem engednék a hűség nélküli márkájukat, meg 250 mega net is mehet ott, szoval, egy próbát mindenképp megér. Ha nagyon nem bízol a dologban, hűség nélkül flip, ha beválik 1-2 hónap után, átnyergelsz Telekomra, így biztosra mehetsz
-
yetmanus
tag
válasz
Lehiñito #87567 üzenetére
Üdv! Ha tudod a jelszót, telefonon keresztül nem igazán babrálnak veled. Azonosítod magad vagy telefonban, vagy a menürendszerben és csókolom. Pár tudnivaló:
1. Hosszabítsd csak a telefont és az iptv-t 1 vagy 2 évre, ha jó fej az ügyintéző, azonnal át is megy.
2. Mond le a netet, 8 napig még megy, aztán meg is szűnik, iptv már működik net nélkül is, magában is, szóval ez mindegy
3. Eszközt nem kell visszaadnod, hiába kapsz majd automatikus üzenetet róla, a HGW/ONT látja el a telefont és a tv boxot is.
4. 20% lesz a kedvezményed a 25% helyett. És ideális esetben az online ügyfélszolgálaton 2 doksit fogsz találni, egyet a hosszabbításról, egyet a lemondásról.
5. Valszeg felhívnak majd, hogy biztosan le akarjátok e mondani a netet, de az ne zavarjon, mindenhol így megy -
gulupeti
senior tag
Ezek az értékek mennyire számítanak jónak vagy rossznak? Annyira nem vagyok képben ezzel. Hétfőn váltottam adsl+sattv-ről vdsl+iptv-re, vannak problémák, csak azt nem tudom, hogy mitől.
ZTE H368N hgw-t kaptam, annyira nem vagyok hasra esve tőle, a wifije egy fos kb.
Sebesség:A net letöltésre gyors, feltöltés is frankó, de pl. a böngészés sokkal nyögvenyelősebbnek tűnik, mint adsl-en 30/5-ös nettel. Lassan töltődnek be az oldalak, több a homokórázás valahogy nem érzem tökéletesnek.
A másik probéma, amire hétfő óta nem találtam megoldást, a mindenki által ismert torrent oldallal kapcsolatos:
ha a kis i betű fölé húzom az egeret, nem mutatja a mintaképet, csak egy fehér függőleges, vékony téglalapot. A reklámok sem töltődnek be, csak a bal felső sarkukban kis négyzet, mint amikor nem töltődik be vagy már nem létezik egy kép, ezekre kattintva a link egyébként működik. Az avatarokat sem mutatja, a mintaképek sem töltenek be: "nem lehet betölteni a tartalmat, próbáld később". Igazából ami kép, az nem töltődik be.
Ha egy adott kép vizsgálatára megyek a fejlesztői részben a böngészőben, ezt a hibaüzenetet látom: Failed to load resource: net::ERR_TIMED_OUT
Három gépről is próbáltam (2 vezetékes, 1 wifis), mindhármon ugyanez az eredmény, akármilyen böngészőből is próbálom. Telefonon belépve (wifihez csatlakozva) működik minden, munkahelyi gépről próbálva is minden rendben van. Tehát nem a fiókommal van baj úgy gondolom.
HGW restart, factory reset is megvolt már, természetesen nem oldotta meg a problémát. Böngésző teljes előzmény törlés is megvolt, illetve egy másik, általam eddig nem használt böngészőt is telepítettem, abban sem töltődnek be a képek. Vírus/malware keresésen is már túl vagyok. DNS cache törtlés, stb, amit tudtam és találtam, már kipróbáltam. Minden más weboldal, akármi, ami nettel kapcsolatos igazából normálisan működik.
Tanácstalan vagyok. Esetleg valakinek valami ötlete ezzel kapcsolatban?
Elnézést ezért a hosszú hozzászólásért, csak így kerek a történet. -
NeoPampalini
senior tag
válasz
Doky586 #87573 üzenetére
Hétfőn lejár az ügyfélszolgálat által az átköltöztetésre adott 30 nap, kíváncsi leszek, mondanak-e valamit... Max lesz telenoros home mobil, más nincs, csak a Té meg upc-s ADSL (29-es csodaország)...
De amúgy pont az a szánalmas, hogy simán felrakhatnák a koax kábelt a raktárra, nemtom mit kell ebből ekkora szargurigát csinálni tök feleslegesen.
-
válasz
NeoPampalini #87569 üzenetére
2hónap? Azért arra se nagyon számíts hogy december 2.felében vagy a januári fagyok alkakmával elkezdenek árkot, gödröket ásni az oszlopoknak..
-
törölt tag
A telekom megunta a bejelentéseimet( kb. 3-4 db volt), miszerint a legutolső szoftver óta random kettő gombnyomásnak érzékel egyet mind a három box.
Egyszerűen visszakaptam a régebbi szoftot.
Ez legalább jól olvasható , és nincs benne ez a miniatűrös baromkodás. -
NeoPampalini
senior tag
válasz
NeoPampalini #87569 üzenetére
Pontosítok picit: szóval az önkormányzat műszaki osztálya (kemény 1 fő
) mondta a két hónapot. Röhej... Autóval másfél percre vagyunk az önkormányzattól.
Egyébként a szerelő szerint ők bekötnének mindent gyorsan, de még egyelőre az sem világos, hogy az "útban lévő" raktárépületre (ahol egyébként fut egy rakás kábel) rá tudják-e applikálni a drótot, szóval egyelőre még oszlopról sem beszélünk. Töketlenek a főnökök itt is, ott is...
-
Klown
aktív tag
válasz
senki66 #87543 üzenetére
Szia!
Próbáld meg, hátha! Én is jó darabig szívtam vele... Pár hete frissült az alkalmazás, azóta össze tudtam szinkronizálni a box-ot a telefonnal, s irányít is. (Szintén optikán vagyok.) Annyi a lényeg, hogy logikailag egy hálózaton legyen a box és a telefon. Pedig a box is figyelmezetet, hogy optikán nem fog menni. Ennek ellenére megy!
Külön router-t érdemes AP-ként használni. Ha ténylegesen router-ként használom, s arra van kötver az IPTV box, akkor nem csatlakozik, pedig az IGMP be van kapcsolva. (TP-Link 1043ND v3) Már kibékültem a Huawei ONT-tal, elfogadhatóak a router-es képességei.
Üdv: Klown
-
NeoPampalini
senior tag
Száz éve még láttam ilyet, de mostanában nincs senki itt a fórumon "beépített" telekomos, aki a műszaki telepítésben hathatósan tudna segíteni? (Asszem tényleg kénytelen leszek valami home mobilnetet intézni, mert... Nem szórakozni, hanem dolgozni kellene, de így sose lesz belőle semmi...)
Szóval megvan az önkormányzattól a hozzájárulás a Té felé, amit el is küldtünk a helyi telekomos szerelő embernek. Azóta se kép, se hang, eltelt több, mint másfél hét, és még csak nem is szóltak oda az önkormányzathoz, hogy helló, jönnénk (ha nem is egyből oszlopot ásni, de legalább felmérni, vagy bármi). Ma beszéltünk a helyi szerelővel, aki nemes egyszerűséggel közölte, hogy MÉG KÉT HÓNAPIG ne is számítsunk rá, hogy megjelennek. Hát, ez fasza...
Mi a tököm tart ennyi ideig!?
-
válasz
Lehiñito #87564 üzenetére
A lemondás nem csak úgy megy..
Érdemes bemenni egy T pontra, ha te intézed akkor meghazalmazás is kell 2 tanuval aláiratva, esetleg a visszaadandó kütyü visszajuttatásának megbeszélése, mindenképp a letölthető papírok kitöltése és vagy fizikailag eljuttatni postán, vagy beszkennelve emailben az aláírtakat.. Tudtommal. -
Lehiñito
senior tag
válasz
glacious #87565 üzenetére
Felhívnám őket, csak nem tudom, hogy belekötnek e abba, hogy nem a szerződő ügyfél vagyok és én akarom módosítani a szerződést. Nem is vagyok a szüleimnél, hogy átadjam neki a telefont azonosítás céljából. A szüleimre meg nem nagyon szeretném bízni a telefonos ügyintézést.
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Szüleimnek ma jár le a 2év a három otthoni szolgáltatásra.
Kitalálták, hogy nem kell nekik net, csak telefon meg iptv.
Beléptem az ügyfélazonosítójukkal a telekom rendszerébe. Amikor rámegyek a hosszabbításra és kiveszem a netet és bent marad az iptv meg az alap telefon, akkor nem engedi megrendelni. Kiírja, hogy nem választottam net csomgot és visszadob, hogy válasszak netcsomagot.
Ha eddig 3szolgáltatás volt akkor nem lehet net nélkül kérni a kettő szolgáltatást? -
Kékes525
félisten
A zsinórokat igazgasd meg, csatlakoztasd újra.
-
Kékes525
félisten
válasz
aprokaroka87 #87560 üzenetére
A modemet újra indítottad?
-
Kékes525
félisten
válasz
aprokaroka87 #87556 üzenetére
Mi van Szegeden? Szegedi vagyok, de nem tapasztaltam semmit. Hálózat végig volt, nem éreztem kiesést, pedig IP TV és az internet szinte folyamatosan ment, megy. Valószínűleg nálad lokális gondok lehetnek.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Szegedi probléma kihathat Hódmezővásárhelyre is?Mert iptv van, de net nincs.
Hódmezővásárhely délkeleti része
-
Kékes525
félisten
DJ. Ru$y + Heimdallr75 + Gubek-Einste
Köszönöm a válaszotokat!
-
Telda
addikt
válasz
#19482368 #87521 üzenetére
Így hogy a gyári készülékben nem állítható a DNS esetleg hívjam fel az ügyfélszolgálatot és jelentsem, hogy nem jönnek be az oldalak? Vagy hülyének fognak nézni?
Vagy van egy TP-Link WR842ND routerem is. Viszont nem tudom hogy ez a Speedport eszköz engedi-e, hogy csak modemként üzemeljen. -
funk648
aktív tag
Nálam most éjszaka frissült a Speedport Entry 2i szoftvere. Az új verzió: V1.0.0_HU_T3P2 (a régi T2P3 volt)
Csak néhány kisebb változást vettem észre:
-most már jól mutatja a vonali adatoknál felfele irányba a csillapítás értékét
-az internet fülön, ha alul lenyitom a "DSL Connection Status" menüt, akkor csak az internetre vonatkozó adatokat látom (korábban a voip ip címét, mióta csatlakozott, stb. is meg lehetett itt nézni)
-A Local Network menüpont alatt megjelent egy FON status almenü (gondolom még csak előkészítik a FON bekapcsolását)
-annyit vettem még észre, hogy az új szoftver óta kicsit nőtt az SNR értéke (7dB --> 8-8.5dB-re) -
Elemental
addikt
Szevasztok!
Szegeden van most valami gebasz?
Tegnap este elment a net, iptv viszont van.
Nem érem el a tés sagemcom-ot sem. Nyomtam resetet is neki ugyanúgy nem érem el. Próbáltam felhívni az ügyfélszolgálatot, de 20 perc után meg mindig a menüben bolyongtam -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Kékes525 #87546 üzenetére
Abban, hogy, el tudod érni a HGW-re csatlakoztatott eszközöket a másik eszköz mögül is, ami AP/switch-ként fog üzemelni.
Azt viszont nem tudom, hogy ilyen üzemmódban, hogy viselkedik az IGMP Proxy, mert az lehet csak a WAN-on bejövő forgalommal tud bármi tis kezdeni, ezt ki kell próbálni helyszínen, mindenre nem lehet sajnos az asztal mögül választ adni, próbálgatni kell.
-
-
válasz
kabelmania27 #87507 üzenetére
látsz gyanus értékeket a bemásoltak közt?!
átnéztem a teljes koaxot, nem látom hol lehetne gond. azért ezek elég fix csatik.
és ma egyébként pár torrentel is kibírta a 24 órát...
+egy dolgot állítottam tegnap: a nas a dhcp tartományon kívüli, fix ip-s eszköz, de ugyanugy a 192.168.1.0/24-es subneten; a dns szerver beállítást átraktam a google dns szervereire a modem belső ip-jéről, ugyanis valamiért nem ment a névfeloldás... (de csak a nasról nem! a pécéről igen! most persze menne a nasról is, de hagyom így, bevált)és amugy nem lett 100%-os a tegnap dugdosással megjavított kapcsolat (pc->switch->sagecom):
Ping statistics for 192.168.1.1:
Packets: Sent = 2590, Received = 2586, Lost = 4 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 38ms, Average = 0ms
Control-C
^Cde ezt el tudom fogadni
-
tomy86
addikt
-
senki66
senior tag
válasz
Gubek-Einste #87542 üzenetére
-
-
senki66
senior tag
Pár hete álltam át optikai hálózatra és ma használni akartam a Távirányító mobil alkalmazàst, nem működik. Némi kutakodás után kiderült, hogy optikàn nem lehet használni. Ennek mi lehet az oka, ideiglenes vagy ez így is marad.
Elég bosszantó, mert szoktam felvételt indítani meg a csatorna sorrendet is ebben lehetett szerkeszteni könnyedén. -
Kékes525
félisten
válasz
Heimdallr75 #87536 üzenetére
A setupját hogyan tudom elérni? Egy olyan menüre emlékszem, amit linkeltél, de most sehogyan sem sikerül elérnem. Hogy kell pontosan? Így a http://192.168.0.1 -el a modemet érem el. Úgy emlékszem, mintha telefonról wifi-n keresztül léptem volna be.
Na sikerült, megtaláltam. Az IGMP proxy be volt kapcsolva. Ezek szerint az eszköznek tudnia kell kezelnie?
-
-
Kékes525
félisten
válasz
DJ. Ru$y #87532 üzenetére
Az itt található használati útmutató: TL-WR940N V4 ezt írja.
"4. 3. 3. LAN
1. Visit http://tplinkwifi.net, and log in with the username and password you set for
the router.
2. Go to Network > LAN.
3. Configure the IP parameters of the LAN and click Save.
• MAC Address - The physical address of the LAN ports. The value can not be changed.
• IP Address - Enter the IP address in dotted-decimal notation of your router (factory
default - 192.168.0.254).
• Subnet Mask - An address code that determines the size of the network. Normally
255.255.255.0 is used as the subnet mask.
• IGMP Proxy - The Internet Group Management Protocol (IGMP) feature allow you to watch TV on IPTV-supported devices in the LAN .
Note:
• If you have changed the IP address, you must use the new IP address to login.
• If the new IP address you set is not in the same subnet as the old one, the IP address pool in the DHCP Server will
be configured automatically, but the Virtual Server and DMZ Host will not take effect until they are re-configured." -
Kékes525
félisten
Sziasztok!
2 TV (IP) szeretnék működtetni egy lakásban. Az egyik már ki van építve. A modemem: ST 3686 V2 MAGYAR TELEKOM. A kérdésem az lenne, hogy csak a modemtől lehet a jelet elvezetni, a második TV-hez, vagy meg lehet osztani az első TV jelét? Jó lenne ha meglehetne osztani, mert az kevesebb falfúrással járna.
-
Kommy
veterán
A mai napon megkaptam a szerződést a telkom fiókom alá és az eddigi 12477/636 kapcsolati sebesség (netmania S) lett egy 14667/1155-ös (start csomag), de sajnos csere HGW nem jött, így eddig adsl2-n vagyok.Mostani, Netmania S
-
kchris78
veterán
Egy olyan kérdés merült fel bennem hogy egy ekkora szolgáltatónak mint a Telekom (vagy akár Digi / UPC) mekkora nemzetközi sávszélessége van? Azt hogy mennyivel látnak a hazai hálózatra a BIX-en keresztül (tudom vannak shortcutok is) azt látni mert nyilvános infó, de ehhez képest vajon hogy aránylik a nemzetközi irány? Gondolom USA / Német (frankfurt) lehetnek a főbb irányok..?
-
törölt tag
válasz
Heimdallr75 #87522 üzenetére
De igaz! Félre értelmezed. Te most az operációs rendszerben adtad meg. Én meg arról beszélek, hogy nem mindegyik ruteren lehet. A lakossági routerek 90% csak a LAN részre tudod megadni. De vannak olyan eszközök, amik a WAN-ra is engedik. PL UPC-nél meg lehet tenni. De Telekom PPOE nem.
-
törölt tag
válasz
pinnacle #87520 üzenetére
ha van wifi otthon akkor valószínűleg VDS keresztül kapcsolódót. Ez a jobbik eset, mert wifi kikapcsolásával, meg van oldva a probléma. De sajna, amit én tapasztalok, az vezetéken keresztül történik. Vezetéken keresztül történő védekezés Proxy szerver beüzemelése, a legésszerűbb megoldás. Viszont ahhoz érteni is kellene, mélyebb szinten, és folyamatosan karbantartani. Tehát lakossági szinten nem ajánlom, mert lehet nagyobb bajt csinálsz. Az alapvető probléma a program szintű tűzfalakban van, amit sajna könnyedén be lehet csapni. Sajna ezt használják ki. A másik megoldás, OPENDNS előfizetés. Bár akkor is lehetséges a hamisítás, de dns szinten elég sok mindent le tudsz tiltani. Ennek költsége éves szinten kb 5000Ft. Cserébe jobban észre veszed ha valami probléma van. Az már más kérdés hogy ugyan észre veszed, de nem tudsz vele mit kezdeni. Illetve, jelezni kell a szolgáltató felé, ha ők nem tudnak segíteni, be kell menni a kerületi kapitányságra, és meg kell tenni a szükséges lépéseket. Ezt csak abban az esetben javaslom, ha nálad is minden jogtiszta, és nem torrentezel, stb...
-
-
TaylorPro
addikt
ADSL Thome 100M net, IP TV, telefon. Jönnek modemet cserélni a 100M-re váltás miatt. Milyen borzadmányt fogok kapni?
Most Speedport W 724V van de ez is egy ipari hulladék.
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
enginev3.0 #87515 üzenetére
1414en mit mondanak az ügyintézők?
Egyébként szerintem tudsz hosszabbítani.
-
enginev3.0
félisten
Ha most fizetek xy összeget otthoni telefon plusz netért, és mindkettőre van egy egy tv készülék vásárolva részletre, meg tudom valahogy hosszabbítani a hűséget most, mert ha most hosszabbítanék akkor olcsóbb lenne az előfizetés
-
törölt tag
válasz
Doky586 #87513 üzenetére
Hát te miről beszélsz? A történet nem erről szól, sokkal inkább arról hogy be hamisítják az számítógéped a saját hálózatodon. És észre se veszed, max a megemelkedett adatforgalmat. De ha torrentezel, meg éjjel, nappal megy a letöltés észre se veszed. De nem írom le 1000-re. Mert innen is ki tilt a moderátor, mint a másik topikban ahol le írtam, azt is hogyan valósítható meg. Aki meg olyan problémával találkozik, hogy nem tud belépni a routerébe, vagy nem éri el. Annak javaslom, hogy vagy USB Linuxról indítsa újra a gépét, vagy húzza ki az internet kábelt, és egyből eléri, és be tud jelentkezni.
Többit a bíróságon.
-
-
törölt tag
válasz
FIREBLADE78 #87510 üzenetére
Ezzel én is így jártam egy párszor. Még a végén ki húztam az internet kábelt a modemből. És tádááá egyből be engedett. Vírus keresővel hiába keresed, nem fog találni semmit. Nagy valószínűséggel, be hamisították a gépedet, a saját hálózatodon. ( Lopják az internet előfizetésed ) Azaz hiába nézed meg a szolgáltatói modemben, nem lesz benne ismeretlen eszköz. Sajna a megoldást nem tudom, hogy lehet ezt meg akadályozni, ma pl nálam egy Debian operációs rendszer, volt a hálózatomon. Az én gépem nevével, és MAC address címével. Ez van.
-
törölt tag
válasz
FIREBLADE78 #87510 üzenetére
Dehogynem, reseteli az, csak be van mérgezve a géped. Próbáld meg usb Linux valamivel indítani a számítógépedet. Akkor menni fog. Vagy egyszerűen ki húzod az internet kábelt a szolgáltatói modemet. Egyből be fog engedni, meglátod.
-
FIREBLADE78
addikt
Szeretém beállítani újra a gyári trés routert. cisco márka,sajnos a böngésző által megjegyzett belépési jelszóval nem enged be,kipróbáltam már 100 variációt,semmi. Hiába nyomom a reset gombot,mint ministráns a szúzlányt,semmi. Nem reseteli a beállításokat
Ötlet?
-
gabesz82
őstag
válasz
#22718208 #87506 üzenetére
Nem is várom el tőlük, nem haragszok rájuk, nyilván őket odaültetik és sok infót és pláne szabad kezet nem kapnak, csak annyit, hogy most ezt kell mondani.
Viszont informatikusként meg én is idegrohamot kapok, amikor megkérdezik, hogy mikorra lesz elhárítva a hiba
Igazából nem is ezzel az egy hibával van a problémám, hanem sajnos nem megbízható a netkapcsolatunk...
-
-
törölt tag
válasz
gabesz82 #87504 üzenetére
Mindenre 72 órát mondanak. Egyszerűen nem tudnak mást mondani.
Esetleg azok látnak egy hozzávetőleges időt akik a problémán dolgoznak. Viszont ők meg nem beszélnek sem velünk ,sem az üfsz.-al.
Egyébként teljes mértékben megértelek. Nem kevés ideget megettem én is, mire sikerült a vonalamat rendbetenni!(~2 hónap)
-
gabesz82
őstag
válasz
#22718208 #87503 üzenetére
Nem a telekomos kocsik felvonulását várom, hanem hogy legyen net, az hogy hogyan csinálják, az már nem az én dolgom. Illetve az ügyfélszolgálat sem segít az ügyfél bosszúságát enyhíteni (mert sajnos elég sűrűn "gyengélkedik" a net, így joggal vagyunk bosszúsak), hanem miután rákérdezek, hogy mikorra várható a probléma elhárítása, erre azt válaszolja, hogy hát azt sajnos nem tudja (ezzel még nem is volt gond), de amikor hozzáteszi, hogy egyébként 72 óra a hibaelhárítás határideje.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest