- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz kmisi99 #85350 üzenetére
Az nem is lesz jó, egy rakás hulladék az a dlink sajnos. Én is rengeteget küzdöttem vele bármit állítottam, bármilyen másik routert kötöttem rá mindig car volt, mert nem lehet bridge módba rakni sajnos.
Válts 250-esre kapsz egy nagyon fasza, modern eszközt hozzá, ég és föld a különbség.
-
kmisi99
addikt
válasz GeneraL_XTX #85351 üzenetére
Az feljebb váltást meg lehet tenni hűség idő közben is? Bár nem tudom, hogy elérhető e nálam. Eddig 30mbit volt, majd a főbérlőm, kb 5 hónapja mondta, hogy lejárt a hűség idő, és válasszak 30-60-120mbit közt, hogy melyikre írjon alá szerződést.
-
kmisi99
addikt
válasz DJ. Ru$y #85353 üzenetére
Lehet, hogy 50 volt.
Na majd átgondolom, egyszer lehet elegem lesz aztán feljebb váltok, csak totál felesleges nekem, épp most küszködök azon, hogy a 120mbitet sikerüljön kihasználni. Nem tudom mennyivel lenne több, mert nekem kicsit egyedibb elszámolás van, 3800ft itt a 120mbit.[ Szerkesztve ]
-
titán
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Vidéken nálunk is bekötötték végre az optikai internetet, és egyből az 1000 Mbites csomagra fizettünk elő. Speedtesten azonban csak a garantált sebesség körüli értékes sikerül hozni, ~330/205. Ezt valami korlátozás okozza a központban, vagy valami helyi problémáról van szó? Rendeltem CAT7 kábelt, 50 cm, és az ONT-ból közvetlen megy az asztali számítógépbe, de nem hozott javulást.
-
yetmanus
tag
válasz kmisi99 #85354 üzenetére
mondj egy árat és egy technológiát bár ha tippelnem kell, hasonló az egyémhez, ilyen 3829 ft, de akkor van egy alap telefonod is hozzá, meg 2éved van.
ebben az esetben ha 250re váltasz, 4150Ft lesz a havidíjad ha nincs tv-d, cserélik az eszközöd, havi +300ft-ért megszabadulsz a problémáktól, ha nem is használod ki a 250 megát maradéktalanulBármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
-
LittleBoss67
aktív tag
Ha youtube videókat nézek tableten wifi-n, az miért zabálja fel a gyorsító opció napi keretét (szerelő szerint)? Megmutatta a saját telefonján, hogy 10 GB adat elpörgött, pedig csak az említett videó nézés és xbox használat volt.
Pont nem ezek miatt rendeltem az opciót.
Miért kell 50 Mbit ehhez, ha mondjuk mint nálam egyébként gyorsító nélkül 13 Mbit is pont úgy és olyan minőségben játsza le?
Csak egyéb letöltéshez lenne szükségem rá.
Vagy az xbox emészti fel? Nem szoktam bandázni, de a játéknak kell a hálózat.
Ha nem ezek akkor mi falja a napi 10 GB?
Valami mérőprogram létezik?Köszönöm
-
titán
-
yetmanus
tag
válasz krypton #85357 üzenetére
irj pár dolgot a gépedről, mert a gigabithez kell azért vas, ez minimum:
A szolgáltatáshoz rendszer követelmények
- Processzor: Intel i5 vagy e feletti
- Operációs rendszer (OS): Windows, Linux, MacOS
- Memória: 4GB
- Háttértár: SSD
- Hálózati kártya (NIC): Gigabit Ethernet
- Ethernet kábel: Cat5e/Cat6
- Gigabites router (opcionális)Bármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
yetmanus
tag
válasz kmisi99 #85359 üzenetére
naaaa, ne rángassad itt a főbérlődet, hanem amikor a közelben van, hívjátok az ügyfélszolgálatot, elmondjátok amit kell, és megcsináljátok a váltást. Szerződést nem is kell írni/aláírni, telefonos szerződéskötésnek minősül a dolog.
Azt a régi ciscot lecserélik, helyette sagemcom f@ast 3686-ot kapsz, korábban már párszáz hozzászólásban taglaltuk h miben jó miben rossz, de a célnak teljesen megfelel. Ha csak pár hónapja váltottatok, ne is habozz, max pár hónappal kitolódik a hűségidő, ahogy nekem is.Bármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
Doky586
nagyúr
Az eddigi ADSL után végre igényelni tudtam naked VDSL-t (50Mbps)
A kérdésem az hogy minden mostanában osztogatott vdsl modemen be lehet állítani a bridge mód -ot?
Ugyanis továbbra is a saját DD-WRT routeremmel akarok natolni és forgalmat szűrni.. -
jeni
félisten
Üdv!
A párom édesanyjának Telekomos régi modemje van ami egy D-link routerrel van párosítva. Ma akartam egy Asus laptop (szervizben van) helyett egy HP asztali gépett berakni egy TRENDnet | Products | TEW-805UB | AC1200 Dual Band Wireless adapterrel összekötni. Sajnos nem tudtam a D-link wifi routerrel összekötni mert wifi jelszó megadásával sem tudott rákapcsolódni. Ugyan ez a felállás nálam az UPC hálózaton rendesen egyből ment. A gondom a Telekom párosításával van.
A TRENDnet erre a Telekomos összeköttetésre nem lenne jó? Ha mégse akkor milyen USB wifit javasoltok vagy a Telekomos cucc lecserélése lenne a célszerű?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnénk egy új telekomos csomagra váltani (vez.tel + net mellé bejön a tv is), ami már optikai kábel alapú. Társasházban van a lakásunk. Azt kérdezném, hogy az optikai kábelt el fogják tudni vezetni a régi bejövő vezetèk helyén/mellett vagy járhat az átállás fúrással? Ha a csomagban megmarad a vez. tel., annak megmarad a vezetéke, vagy annak a járatával lehet kalkulálni, mint hely az optikainak?
Illetve a #85202-es kommentben írottak alapján mi lenne a legbölcsebb döntés, ha a lehető legoptimálisabb wifi lefedettséget, legnagyobb sebessèget szeretném a lakásban? (sejtésem szerint az, hogy amíg lehet a külön ont és router az optimálisabb, mert az idő ellenünk dolgozik, és ha jól értem akkor a majdan megjelenő egybeintegrált eszközt nehezebb lesz elhelyezni, hiszen azt akárhova viszem, a tv velé abból megy a vezeték, plusz tartok tőle, hogy nem külső antennás cucc lesz)
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
Ez inkább a router gondok topic-ba passzoló kérdés, nem hiszem, hogy ehhez sok köze lenne a Telekom-nak.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz #96066816 #85370 üzenetére
Attól függ, hogyan van elvezetve a vezeték, az optikát nem biztos, hogy meg tudják úgy hajlítani, mint ahogy réz kábel van felrakva, így igen adott esetben akár fúrással is járhat.
A telefonnak nem fog megmarad a kábel, ugyanis VoIP alapú telefonra fognak átrakni, ami azt jelenti, hogy a telefont egy telefonkábellel az ONT-ra kell csatlakoztatnod, van külön telefon csatlakozó rajta.
-
DSPx
tag
Valakinek van tapasztalata dual-wan megoldás terén?
Úgy néz ki hogy lassan be lesz kötve még egy 50/15ös szolgáltatás a meglévő 50/15ös mellé.
Amint be lesz kötve arra gondoltam hogy egy pfSense szervert összedobok amin beállítom a dual-wan-t.. Kíváncsi vagyok hogy fog szuperálni..Huawei P10
-
Doky586
nagyúr
válasz DJ. Ru$y #85369 üzenetére
OK kösz az infót, tehát PPPoE passthrough mód kell nekem, így nem szükséges előre szólnom a szerelőnek hogy mit hozzon ha mind tudja.
Egyébként ezen módban 192.168.1.1 címen (vagy másikon?) utána még elérem a vdsl modem config felületét..? (az adsl modemjeimet így továbbra is elérem)
-
trassher
addikt
Gyorsító témában kérdeznék mert olvastam itt már mindent. Telekomos szerelőtől hallottam erről a lehetőségről mivel a tervezett fejlesztés elmarad mint már 16 éve mióta itt lakunk. Azt csak félve írom le, hogy a telekomos címkereső alapján itt nem is szolgáltatnak netet, bár ilyen árak és sávszélesség mellett én sem merném publikálni. Kérdésem, hogy van e még adatforgalmi korlát főleg azért mert a jelenlegi sávszélesség mellett a gyorsító dolgozna 99%-ban állandóan. Tripla kedvezménnyel (internet+tv+telefon) havi 4900 forintért ezt tudják nyújtani úgy, hogy 3 km-rel arrébb 80Mb/sec van már jó ideje. Mondjuk monopol helyzetben más se fejlesztene az tény.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
Core2duo6600
veterán
válasz Lacielvtárs #85338 üzenetére
Ahogy mondtam
(#85374) DSPx
Üdv a klubban
Nekem egy Lan csati hiányzik, és gyenge a pfense alatt a vas, de a célom hasonló.(#85376) trassher
Ezt hogy sikerült ?[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
trassher
addikt
válasz Core2duo6600 #85377 üzenetére
Mármint? Nem értem a kérdést. Itt ahol lakom csak a telekom szolgáltat adsl alapon, az elosztó kicsivel kevesebb mint 3 km-re van.
Redmi Note 7
-
Core2duo6600
veterán
válasz trassher #85378 üzenetére
Akkor értem, anno még mikor dsl volt itt nálunk, az ablakból látom a lam ot , akkor 8 mbit volt a vége, 384 kilobitről -ről indultunk.
És utána jött a kábeles kórszak a 25 majd a 30 mbitel, és most végre megjelent a UPC, már majdnem hivtam őket, amikor is a DIGI is jelentkezett, kertvárosi rész, szóval semmi nem lehetetlen.
És hát itt is vagy 20 évig csak a telekom volt, és azon is csak későn indult el a dsl, már minden ismerősöm nek volt, amikor nekem még csak a faxmodem ill utána pár hónapig az isdn, vayg 2 évet vártam a dsl re. . .[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
zoli62
addikt
Mi van a TVGO belépéssel? Kell aggódnunk a belépési adatok kiszivárgása miatt?
-
kopa1
aktív tag
válasz LittleBoss67 #85361 üzenetére
Mekkora sebességű a rezes lábad? Elég sok mindent befolyásol.
"a kommentek mindennemű egyezése a valósággal csupán a véletlen műve..."
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz LittleBoss67 #85361 üzenetére
A gyorsító opció nem válogat, hogy mikor mit töltsön. Ha a fizikai kapcsolaton eléri a maximumot...(vagy talán 80%-ot), akkor bekapcsol. Egy 13Mbps-es fizikai vonal esetén ez elég gyakran megtörténhet.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz trassher #85376 üzenetére
Sajnos Netmánia XS-es nethez nem adnak gyorsítóopciót, mert akkor az folyamatosan a 4G-t terhelné. Úgy tudom, hogy már csak új csomagok mellé lehet kérni, de nem tudom, hogy ha te kérnél egy Start csomagot, ami elvileg 1-30Mbps közötti megoldásokat fedi le, akkor ahhoz lehet-e kérni. Emellett persze szükség van beltéri 4G lefedettségre, legalább 20/10-es sebességre és arra, hogy be legyen töltve ez a rendszerbe is.
Van egy pilotprojekt, amit csak azok kérhetnek, akinek csak 1Mbps elérhető. Sat TV mellé lehet kérni úgynevezett "Home 50GB" csomagot ingyenes 4G wifi-s routerrel ( mifi -vel?) Ezt csak korlátozott darabszámig adják el jelenleg két városban, de a 1414-en is rendelhető elvileg máshová is. Gondolom havi 50GB 4G-s netet tartalmazhat, de nem tudom, hogy a végén lassítják, vagy leállítják a forgalmat. Hasonló ára van, mint a Telenoros, Vodás otthoni neteknek. Ami árat tudok, az 2990Ft a SAT része és 4990Ft a Net része 2 év hűséggel. Azt nem tudom, hogy pl. mehet-e mellé vezetékes telefon, hogy meg legyen a tripla kedvezmény és azt sem, hogy ez alapár-e, és kérhető-e rá Spec 1-2 kedvezmény. Fel kell hívni a 1414-et és rá kell kérdezni, de lehet hogy az ügyintéző nem fogja elsőnek tudni, mert új dolog és pilot projekt. Home 50GB a neve.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
bbmt
senior tag
Kedves Telekomos emberkék.
Van arra esély, hogy a gyorsító opciós 10 gigás korlátozást eltörlik, vagy megnézik a forgalmat, hogy mire használjuk és kiszűrik mondjuk a file cserélőket,cserébe a legális dolgok mehetnek?
3 gyerek mellett aki youtuboznak, van netflix és más legális előfizetés,,van céges ftp sok gigás állományokkal és van steam könyvtár amiből ha csak 1-2 játékot letöltök már elértem a határt.
Szóval igény az vóna rá!A kanál a gyengék villája
-
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Doky586 #85375 üzenetére
Nem hinném, hogy tudnál szólni, ha másik eszközt akarnál, akkor sem, azt veszi fel, ami a raktárban van készleten.
Nem fogod elérni, csak akkor érnéd el, ha AP módban használnád a router-edet, különben vagy húzol egy külön kábelt a HGW-ből a gépig és veszel egy USB-s ethernet adaptert, vagy egy PCI-os hálókártyát és abba dugod, esetleg azt lehet kipróbálni, hogy PPPoE Passthrough beállítása után, LAN-LAN is összekötöd a HGW-t a router-eddel, de ezzel buksz egy LAN portot (így elvileg név-vel el kellene érned pl. Speedport W724V esetén speedport.ip).
-
Lacielvtárs
nagyúr
jó reggelt
azért ez az "új" sagecom HGW, amit adnak a 250 Megás nethez, nem a technika csúcsa.
tegnap írtam hogy minden ok a hálózattal, de valamiért egy újra indítás után, legyen az szerverem vagy akár a laptop, képes "elfelejteni" a beállításokat, pedig minden ip cím fix, statikus...
ma már újra kellett indítanom, és a mentett beállításokat visszarakni, mert ismét nem volt belső hálóm...
tegnap közel két órát szenvedtem, és a szuper szervizes srác is megerősítette telefonon hogy firmware gond lehet ennél az eszköznél, vagy az is lehet hogy hardver gondja lehet... (megígértem neki hogy többet nem zavarom )
ezért is írok ismét ide, mert érdekelne a véleménye azoknak akiknek sok kütyüjük lóg ezen eszköz DHCP szerverén, ugyan is tegnap pl két tablet is elhasalt a netre csatlkaozásnál az IP cím lekérése alatt.
a HGW reset segített csak.
ez jellemző hiba vagy hívjam fel a T-t és jelentsem be hibára szerintetek?ma pl, a laptopot indítottam újra és ugrott megint a belső háló, majd vissza raktam a mentett konfig filét, újra indult a HGW, azóta megy.
de ha ez így marad akkor lehet hibára kellene bejelentenem, szerintem, de nagyon érdekelne a véleményetek, amit előre is köszönömui: jah amikor itt vol t a szervizes srác, akkor is elfordult hogy újra indította, majd nem jött be admin felület, egész addig amig ismét újra nem indította.
az az érdekes hogy a net minden eszközön megy amelyik megkapja az ip-t, csak a belső háló, a DHCP szerver problémás.mi a véleményetek, mit tegyek?
utóirat utóirata: létezik gondolom hogy attól hogy "új" az eszköz, még is hibás hardverileg? vagy mivel szoftveres talán a "hiba" akkor inkább várjak a javításra, frissítésre?
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
kchris78
veterán
Szerintem nem a szolgaltato dolga hogy eldontse a jogszeru nem jogszeru dolgokat. Az emberek 99%-a a filecserelessel videot nez, legtobbszor olyan videokat (szinkronizalt hogy messzebbre ne menjunk) amik nincsenek netflixen. Ennel a 3 ember youtube/netflix igenye sem mas, hogy letiltsa/korlatozza.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Lacielvtárs #85391 üzenetére
Elvileg meg lehetne azt is oldani, hogy valamelyik router-ed lenne a DHCP szerver, ő adja a címeket, de átjárónak és DNS-nek a HGW címét adná ki, ez elvileg kivitelezhető, ha valóban DHCP szerver probléma, de nem tudom bele akarsz-e nyúlni ennyire, nyilván ilyenkor a HGW-n le kell tiltani a DHCP-t. De ez már otthoni hálózatos téma inkább amibe most belementem a magam részéről.
-
DJ. Ru$y
félisten
Ezt szerintem el kell felejteni, ha esetleg mobilnet fronton is meglépnék a a korlátlanságot, koppannának a cellák, így is volt már róla szó, hogy milyen hatással van egyes cellákra az otthoni gyorsító.
-
woodworm
veterán
válasz Lacielvtárs #85391 üzenetére
A Sagemcom F@st 3686AC-ról lenne szó?
"Statikus ip cím rögzítése nem működik megfelelően. Rögzített cím nem kerül kiosztásra, esetenként működésbeli anomáliákat okoz illetve újraindítás után eltűnik . : Egyenlőre nincs megoldás."
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
Ha rendelek a meglévő net és telefon mellé iptv-t, akkor a szerelő hozza a boxot, vagy kiküldik futárral/postán?
Köszi
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz DJ. Ru$y #85393 üzenetére
értem, köszönöm a válaszod, de azért írom ide, mert eddig a T-s eszköznek ilyen gondja nem volt, és most a T-s HGW ami "problémás".
igazából ha arra adom a fejem amit írtál, akkor átcsattogok majd a hálózati topikba
az a gond hogy van IPTV és azt mondta a srác, hogy akkor nem kapcsolhatom ki a HGW DHCP szervert, mert nem lesz IPTV.
oké hogy nem sokat tévézek, de azért néha igen...arra is gondoltam hogy lehet meghagyom a DHCP-t és két belső hálót hozok létre.
maradnak a T eszköz a xxx.xxx.0.1-en a másik asus router a xxx.xxx.1.1-em és úgy hozok létre egy belső hálót.
Ha jól tudom így is működnie kellene a belső hálón a netnek, csak kimaradna a T-s eszköz, amire igazából semmi nincs csatlakoztatva csak az IP tv box, valamint ez az említett asus router.
tudom hogy ez már hálózati topik, de azért ha amen-t mondasz rá, és nem bödületes "hülyeség" a részemről lehet megpróbálnám.woodworm: igen, arról van szó FAST3686 nálam nincs ott az AC
látom az idézeted, és köszönöm, olvastam is, én úgy érzem én pont ebben vagyok benne
akkor lehet várjak mire megoldják?[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Lacielvtárs #85398 üzenetére
IPTV-nél igen, az szívás.
Ha külön alhálókat csinálsz akkor a külön alhálók eszközei nem fogják látni egymást. Akkor én már azt csinálnám, hogy az egyik router-t beállítani tényleges router-nek, DHCP-vel stb, a második router-t pedig az elsőre router-re kötni és hagyni switch módban, LAN-LAN összekötve.
Az első router-t pedig a HGW-vel LAN-WAN összekötni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest