- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Használt VGA / videókártya ajánló
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dchard
veterán
válasz
DJ. Ru$y #50495 üzenetére
"külön PPPOE szolgálja ki ilyenkor a VoIP"
Nem, nem. A VoIP rész a HGW-ben egy virtuális MAC címmel saját IP-t kap DHCP-n, a lényeg, hogy saját VLAN-ban van (virtuális LAN), így oldják meg a QoS-t. Tehát sem a VoIP sem az IPTV nem a PPPoE kapcsolaton keresztül megy, ha így lenne akkor nem lenne megoldható a forgalmak priorizálása, és fontosság szerinti szétválasztása.
A VLAN a második rétegben működik, ezért sokkal gyorsabb és egyszerűbb mint a routing ami az IP (harmadik) rétegben működik, illetve a NAT, ami az adatkapcsolati (negyedik) rétegben működik. Minél magasabb rétegben működik egy hálózati technológia, annál bonyolultabb feladatokat lehet megoldani vele, ellenben a számítási igénye is sokkal nagyobb lesz. Ezért használnak mostanában a gerinc hálózatokon MPLS technológiát, mely a nagy aggregált IP útvonalakat fedi le, és routing helyett kapcsolást végez, ami sokkal egyszerűbb és gyorsabb mint a routing.
Dchard
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Heimdallr75 #50496 üzenetére
Igen, ugyanez van nálam is, lehet túlterheli a NAS a folyamatos feltöltéssel vagy nem tudom. Nálad is azt csinálja... Nekem is megáll és világít (mintha lefagyna) kihúzom, bedugom, utána felcsatlakozik már a router kapásból. Hmm. Érdekes.
Nekem kell manuálisan "újraindítani", bocs a félreírásért.
kisapa
Gyűlünk szép számmal lassan... Akkor csak nem HGW hiba ez, hanem dchard-nak lesz igaza (megint). -
kisapa
senior tag
válasz
Heimdallr75 #50496 üzenetére
Én is ezzel szenvedek egy ideje. Még nem sikerült kiderítenem mi lehet az oka.
-
Heimdallr75
őstag
válasz
DJ. Ru$y #50495 üzenetére
ez nem indul újra
semmit nem csinál, simán megszűnik a kliensek felé a net, minden led ugyanúgy világit mint előtte, persze totál rendszertelenül csinálja. a legszebb, hogy ilyenkor a menüt se lehet elérni a modemen, marad a séta, kihúz visszadug...
itt a router már régóta, csak gondoltam mielőtt egy fél napos szopóágra teszem magam, kérdezek.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Heimdallr75 #50494 üzenetére
Ha azért omlik össze, mert nem tudja ellátni a routing feladatokat, akkor igen, mert onnantól csak modemet, játszik, de ebben dchard tud esetleg segíteni, hogy mi a hibajelenség, mit mutatnak a ledek a HGW-n és hasonlók.
Hálózati megosztást nem, mert külön PPPOE szolgálja ki ilyenkor a VoIP-ot és az STB-ket, azt nem tudom, hogy PPPoE PT esetén, ha router-be dugod az STB-ket akkor működni fog-e, ezt olyan tudná, akinek van ezzel tapasztalata.
Ha a HGW-be dugod akkor nem, ha a routeren keresztül működik, akkor igen. Én kipróbálnám kölcsön routerrel, az nem kér kenyeret, csak egy kis időt.Mióta én itt szenvedtem vele és leírtam mi a problémája, azóta nem mert újraindulni a szemét.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Heimdallr75 #50491 üzenetére
Ha teszel mögé egy routert, akkor PPPoE PT üzemmódban a VoIP megmarad igen. Ilyenkor LAN-ből kötöd a router WAN-ját és onnantól a SP a gyári értékekkel fel tud menni VoIP miatt (reseteld mielőtt rákötöd a routert).
STB-k a HGW-be igen.
Norbi27
Igen, ezért fossa el magát nálam routerrel is, mert rossz mindegyik, kezdek abban hinni, amit dchard írt, hogy elkúrtak valamit a magyar szoftverben... -
válasz
Heimdallr75 #50491 üzenetére
Rossz a hgv. Cseréltesd ki
-
Heimdallr75
őstag
Napok óta olvasom itt a mizériákat, és elveszítettem a fonalat
adott:
-30/5 vdsl2
- voip
- sat interaktiv box 2db
probléma: a speedport egy rendszeresen megadja magát mostanában, kap egy kis létöltest, vpn-t böngészést, és egyszerűen megáll, timeout minden, csak a restart segít.terv:
- router mögé
kérdés: voip megmarad? akkor most mi lenne a módja ennek? interaktív stb-t dughatom a hgw-be a routert meg használom normálisan? -
OldMike
őstag
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Balage76 #50484 üzenetére
Ha belegondolsz csak a boxok jelentenek pluszt, ha azt mondod ki van húzva mindenhova az UTP alj, akkor csak x méter kábel. Kialakításilag nem lenne nagy gond, elég jól megvan csinálva nálatok a kiépítés, ha jól értettem a hozzászólásodat (dicséretes a kiépítés), aztán a boxot úgyis bérled, azt hozzádobják a számlához.
Reméljük megoldódik!
-
ludsimon
veterán
válasz
Vikt0r #50482 üzenetére
Hello!
Magyar proxyval, vagy magyar VPN-en keresztül tudsz TV GO-zni.Pl itt egy szolgáltató akinek többek között Magyarországon is van szervere!
-
k_petya
tag
válasz
Teko001 #50485 üzenetére
attól még szar és kényelmetlen.
PC hogy a görcsbe fogsz tv-t nézni, pl ha xmbc-vel nyomulsz.
vagy hogyan fogod megoldani a nappali+háló+gyerek1+gyerek2 kombót? Plsz ha még felvennél vmit miközben mást nézel?bármi amit csak a szolgáltató által biztosított stb-vel lehet fogni az halott ügy, köszönöm de nem kérek belöle.
-
Balage76
senior tag
válasz
st.stofi #50481 üzenetére
Köszönöm, ez jó hír! Holnap már dolgozik a Telekom-partneres ismerős, remélem ő tud valamit tenni házon belül és akkor nem kell az ügyfélszolgálattal bajlódni.
Végiggondolva az egészet, ha át kellene alakítani mindent itthon erre az IPTV-s változatra az anyaggal-eszközzel-munkadíjjal jó ha kijönne 30e-ből. És akkor nem beszélek még a kellemetlenebb/kényelmetlenebb használatról + a számos beltéri miatt olcsóbb sem lenne.
Értem én, hogy modernebb ez az IPTV, de szerintem nincs annyi ebben a magyar televíziózásban.
-
Vikt0r
aktív tag
Sziasztok!
Külföldön (Ausztriába) működik a TV go alakalmazás?
-
st.stofi
tag
válasz
Balage76 #50437 üzenetére
Nincs kötelező váltás, aki digitális KTV csomagban van, az hosszabbíthat hűséget, csak új DKTV előfizetést nem lehet kötni szept-től (TV ÁSZF 5/a mell. 2.2 pont):
"A Digitális Kábel TV szolgáltatás értékesítése 2014. szeptember 1-jével megszűnik. A meglévő Digitális Kábel TV előfizetők részére a Szolgáltató 2014. szeptember 1-jét követően is biztosítja a határozott tartamú szerződésük meghosszabbítását."
Telefonálj, kérd a hűség hosszabbítását, ha akadékoskodnak, hivatkozz az ászf fenti pontjára.
-
-
ludsimon
veterán
válasz
Intruder2k5 #50478 üzenetére
Az mennyire normális, ha ilyen 6-7 ms után 28ms?
Még nem volt ilyen szarakodás, de ha ismét előjön megpingelem!Köszi!
-
-
ludsimon
veterán
válasz
Intruder2k5 #50475 üzenetére
Bármelyik oldal. Nem oldalfüggő. Én is próbáltam külföldi oldalakat is és ott is.
-
-
ludsimon
veterán
válasz
Intruder2k5 #50473 üzenetére
nekem nem oldotta meg. néha jó, néha nem!
Ugyan ez a timeout!
-
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Ma kötötték be az optikai hálózatot, netet, iptvt és telefont.
A problémám az lenne, hogy egyes oldalakat egyszerűen nem tudok betölteni... Huawei modem + routert raktak be, egészen pontosan a HG8245H készüléket. Biztos, hogy ezzel lesz a baj, mert telefonnal, 3G-s hálózattal simán meg tudom nyitni az oldalt, csak az otthoni hálózatra csatlakozva nem sikerül.
Szerintetek mi lehet a baj, milyen beállításon kellene módosítanom?
Előre is köszönöm a tippeket.
-
the_one
tag
Ma rákattintottam a díjcsomag váltásra a MyThome oldalon és meglepődve tapasztaltam, hogy az eddigi 50 megabites XL díjcsomagot 80-ra emelték. Van valakinek pontosabb infója az "új Netmánia" csomagokról? Tényleg van (lesz) 80-as előfizetés, vagy csak elírták? A VDSL feltöltési sebességek emeléséről van már hivatalos közlemény?
-
csƵ
addikt
válasz
ludsimon #50457 üzenetére
21-én.
Ma aktiváltattam az új eszközt azt analóg telefon miatt, rákérdeztem, hogy 30Mbitre mikor nyomják át? Erre közlik, hogy nekem nincs is olyan előfizetésem. Még majdnem felháborodott a műszakis csávó, hogy mit akarok én. Kb. 4 emberrel beszéltem tőlük, abból 2 azt hitte, hogy 20 megás csomagom van, 1 meg elárulta, hogy adminisztrációs probléma volt.
Szóval nem ez az első eset. Amikor 8-ról váltottunk 15Mbitre, akkor is ugyanez az "adminisztrációs probléma" volt, csak akkor 2 hónapig húzódott. -
csƵ
addikt
Vicc, hogy minden hűséghosszabbítás után könyörögni kell, hogy állítsák át a csomagomat az új szerződésben megállapítottra.
-
r3dsnake
nagyúr
Az mitől lehet, hogy pár napja minden kb. 20. ping felugrik 2-3ezerre? Eddig nem ilyen volt. Kábelnet 50 mega.
-
fradi81
veterán
válasz
Intruder2k5 #50451 üzenetére
A hiba magától meg is szűnt
-
válasz
fradi81 #50450 üzenetére
OK, én csak a pinggel kapcsolatos java-s felvetésre reagáltam a parancssoros ping megoldással, de az eredeti problémádat csak most olvastam vissza, és hát mivel a net jó, így ennek sok értelme nincsen, a netes ping mérésből sosem fog kiderülni, hogy miért nincs analóg tv adás!
Gyanítom a LED azért narancs színű, mert 100Mbps-el megy a port, és zöld lenne, ha Gbit-es lenne a kapcsolat!
Mivel analógod sincs, így feleslegesnek tartok minden eszköz újraindítást, stb..., a probléma vsz központi eredetű, jelentsd be az ügyfélszolgálaton!
-
fradi81
veterán
válasz
Intruder2k5 #50449 üzenetére
parancssor ping 10 ms.
-
-
fradi81
veterán
hello
t-home iptv, se a set top boxon se analógon nem megy a tv, telefon internet az jó. STB addig jut hogy ip cím fogadás pipa és T.. betű, modemen az utp stb-be menő ledje narancssárga. Analóg adásnál nincs kép egyik tv-n se, néha egy pillanatra bejön a hang, mi lehet a hiba?
-
prisz
senior tag
válasz
Balage76 #50433 üzenetére
Az őseim kb. 2-3 hónapja kötötték újra a hűséget 2 évre (Digitális Családi +HD). A szomszédjuk kb. 3 hete. Mindkettőjüknél terelték volna őket az IP-tv felé, de a sz@r kábelezésre hivatkozva már nem erősködtek, simán hosszabbítottak.
Csak arra kell hivatkozni, hogy a koax nem 3x-os árnyékolt, arra nem raknak ip tv-t, simán hosszabbítják a jelenlegi DKTV-t. Kell nekik az előfizető.
És mindenképpen az TELEFONOS ügyfélszolgálatot hívd! -
OldMike
őstag
Sziasztok!
Olvastam itt a DNS hozzászólásokat. Nem tudom hogy van-e összefüggés, de nemrég volt a Telekom-nál egy DNS üzemzavar. Azóta tapasztalom, hogy a böngészőben sok oldalnál kiírja, hogy biztonságos kapcsolat létesítése... Elég sokáig tart a betöltés. Máskor meg szerverre várakozik, de gondolom ez nem ugyanaz.
Írták többen a Google beállítást. Ez jár valamilyen kockázattal? Én még sohasem módosítottam az alapbeállítást, nem is vagyok jártas ebben a témában.
-
Balage76
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #50436 üzenetére
Szerencsére a koax fali csatlakozó mellé be van húzva az utp is, de ez így borzasztóan hangzik.
Ki volt az az idióta aki ezt a kötelező váltást kitalálta?A házban alattunk lakó szomszédnak IPTV-je van, nincs olyan hónap hogy ne szívna vele, pedig ott csak 1 TV + egy router
-
Balage76
senior tag
Sziasztok!
Kb 10 nap múlva lejár a jelenlegi Digitalis kábel TV családi HD + Netmania L csomagom éves hűségideje. Tekintettel arra, hogy a jelenlegi szolgáltatás és a lakáson belüli kábelezés kitűnően működik, nem szeretnék változtatni. Azonban a netes ügyfélszolgálat szerint a kábelnetes előfizetés már nem hosszabbítható, váltanom kellene IPTV-re.
A jelenlegi helyzet ez:
- a lakásba bejön a koax kábel, itt ketté van osztva TV és modem ágra.
- a TV ágon van egy erősítő, ezután 8 felé van osztva (ennyi kiépítés/végpont van a lakásban, de nem használjuk mindegyiket)
- a nappaliban, konyhában, gyerekszobában az analóg adást nézzük
- a hálóban a TV-be rakott (azt hiszem) Conax kártyával a digitális adást
- a koax kábel modemes ágán lóg a modem, utána egy router, switch amihez két számítógép + 2 médialejátszó csatlakozik vezetékes kapcsolattal (Gigabit) + számtalan kacat vezeték nélkül. A lakásban a KOAX aljzatok mellett vannak UTP aljzatok, ezeket ad-hoc jelleggel szoktuk használni.Az a kérdésem, hogy IPTV-re váltás esetén mi változna, hogyan lehetne ugyanezt reprodukálni?
NEM akarok plusz set-top boxot, beltérit látni és kapcsolgatni a TV-k mellett, a Conax kártyával NAGYON jól működik a hálóban a TV, a borzasztó képminőségű, melegedő akármilyen beltéri amit az előfizetéshez kaptam lassan 2 éve a pincében porosodik és ez így van jól...
A jelenlegi rendszer telekomhoz tartozó részét (lakásajtótól modemig - fali TV csatlakozókig) telekom szakember rakta össze, mérte ki, állította be az erősítőt, full hivatalos kiszállás keretében, pénzért...
-
törölt tag
válasz
poli27 #50429 üzenetére
Hát ez bírt 5,5 évet. Az imént telefonált egyébként a szerelő, már itt volt a kapuban, délután jön vissza, mert még aludtak a nagyszülők. Most megy vidékre. Az értékesebb eszközök távirányítóit, én a zacskójukban szoktam tartani, azon keresztül használni, úgy nem megy bele a por, meg nem koszolódik. Irányítani meg úgyis tud
-
törölt tag
Na megújúlt a film+ és a cool? HD adás is elérhető?
-
djculture
félisten
válasz
poli27 #50425 üzenetére
Eleve hülyeség isteniteni bármelyiket a tapasztalataim szerint mindig emberi tényezőkön áll vagy bukik az egész.
Ugyanazon cégnél gond nélkül is mehet valami megfelelő emberekkel vagy éppen kifogsz egy nemtörődöm ügyintézőt/szakit akárkit és már csak a baj van ..
Eddig egyszer sikerült nekem is egy ilyen nemtörődöm ügyintézőt kifogni, jól ki is b velem. A következő 10 perc alatt megoldotta amit a másik totál elrontott. -
Aeroglobus
tag
válasz
dchard #50378 üzenetére
Én csak azt nem tudom, hogy a PPPoE PT módban a letöltés sebessége miért lassul be kb a negyedére. Próbálkoztam annó elég sokat vele, végül ezért nem így használom a speedportot. Pedig jó lenne ha a router kapná a publikus IP címet. Egyébként a VOIP az valóban működik PPPoE PT beállításakor.
-
törölt tag
Hát azért most megvan az a haszna annak, hogy az STB bérelt eszköz, és így most 72 órán belül hoznak új távirányítót... Az egyik SAGEM-é folyamatosan mintha a HD gombot nyomogatnánk
Az a jó, hogy a 3 STB-ből kettő SAGEM, így oda tudtam adni addig, ameddig nem használom.
-
Teko001
őstag
Elvileg a feltöltés a határhoz közelít, de még jó, a letöltési értékek pedig jók. De majd kijavít valaki, ha nem így van
De ha nincs gond az internettel, felesleges foglalkozni vele.
(#50423) Sasos: egyébként ha jobban érdekel a téma, a "http response header"-nek olvass utána, és azon belül a "Content-Type" felel azért, hogy egy böngésző milyen tartalomként kezelje az adott tartalmat. kép, html, sima szöveg, etc...
-
BandD
tag
válasz
ludsimon #50400 üzenetére
Nekem ilyenek az értékek:
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -4.4 dBmV 38.2 dB
Channel 2: -4.2 dBmV 38.2 dB
Channel 3: -4.8 dBmV 37.8 dB
Channel 4: -5.2 dBmV 38.2 dB
Channel 5: 2.6 dBmV 41.0 dB
Channel 6: 3.5 dBmV 41.4 dB
Channel 7: 3.0 dBmV 41.4 dB
Channel 8: 3.4 dBmV 41.3 dBPower Level:
Channel 1: 49.2 dBmV
Channel 2: 49.0 dBmV
Channel 3: 48.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmVMegszakértené valaki, hogy ezek rendben vannak-e?
-
Sasos
senior tag
-
ludsimon
veterán
válasz
Intruder2k5 #50416 üzenetére
Ez pl nem az volt, csak itt telt be a pohár.
De elhiheted, volt olyan mikor az oldal megnyílt html kódokkal! -
Gézengúz
addikt
VDSL UP emelésről semmi hír?
-
Sasos
senior tag
válasz
Teko001 #50415 üzenetére
Sajna elsősorban js elemeknél szokás, hogy a szükséges js vezérlőket és a hozzá tartozó CSS-t másik domain alól hívja meg. De akár egy jópofa template is hívhatja meg a saját css-ét a saját eredeti szerveréről. Ilyen esetben, ha az oldal címét sikerül feloldani, de a css-ét már nem, akkor biza szétesett HTML-t fogsz látni, DNS hiba miatt. Nem mondom, hogy minden esetben így van, és lehet benne igazad, hogy akár semmi köze hozzá. Mindenesetre nálam megszűnt, mióta nem a T-s DNS-t használom.
-
Így van ahogy mondod! Rengeteg olyan oldal van, ahol a CSS is külön szerveren van, onnantól pedig elég furán tud kinézni egy lap, ha nincs formázva, laikus szemmel akár kódnak is nézheti valaki, holott azért nem arról van szó!
-
Teko001
őstag
Ez igaz, de nem a html kód maga jelenik meg a böngészőben (a szétesés valóban azért van, mert bizonyos elemek nem töltenek be). Ha az jelenik meg, ott pl. valamiért elveszett/rossz a header, az pedig már nem a DNS szerver hibája. Egyébként hasonló tüneteket okozott ismerősnél az Avast 2015-ös verziójában a https vizsgálat (új funkció benne). Amint kikapcsoltam neki, megszűntek a feloldási, és be nem töltési gondok.
-
Sasos
senior tag
válasz
Teko001 #50410 üzenetére
Ha éppen megmondja. Azonban egy oldal számtalan elemből áll (CSS, js, stb) ha ezek közül néhánynál nem sikerül a címfeloldás, akkor a HTML kód bejön, de a többi már nem. Az sem biztos, hogy minden elem egy domain alatt van, így a DNS cache sem segít, ha nem válaszol a DNS. Nálam is csinált ilyet rendszeresen. Azóta elsődleges a Google DNS 1(8.8.8.8), másodlagos az open DNS 1 (208.67.222.222), harmadlagos a dyn DNS 1( 216.146.35.35). Megszűntek a gondok.
-
ludsimon
veterán
válasz
Intruder2k5 #50412 üzenetére
Figyelj, ez most komolyan mondom felért egy jó nagy adag plusszal a sok negatív után.
Annál idegesítőbb a világon nincs mikor nem nyitja meg csak iszonyú lassan az oldalt és azt is hibásan, félig betöltve.Nagyban rontotta az élményt, ez miatt is volt már teli a hócipőm csak nem tudtam hogyan fogalmazzam meg, hogy ne tűnjek idiótának.
De ahogy jött az a youtube oldal, rögtön gondoltam, na most elég és beteszem ide is megmutatni.
Most így, ahogy mondtad beállítottam mindent, most olyan, mint 1 hónapja volt..
Ahogy kell, jó gyorsan nyitja meg az oldalakat, hiba nélkül.
Még egyszer köszönöm!Sokat vakarhattam volna a fejem mi a francért van ez, ha nem ismerem a topicot.
-
-
ludsimon
veterán
válasz
Intruder2k5 #50409 üzenetére
Köszönöm szépen, beállítottam és tényleg még jobb lett.
Teko001:
Mindegy, akkor is valami gebasz volt mert időtúllépési hibával nem nyitotta meg az oldalt, vagy csak 15-20 másodpercig váratott és utána csak a szöveget töltötte be a képeket meg nem. -
válasz
ludsimon #50408 üzenetére
1043ND-be ide is add meg, így a kliensek közvetlenül meg fogják kapni a Google DNS címeket, sok terhelést levesz a routerről, és hozhat némi további javulást is, ha a címfeloldási kérések nem mennek keresztül...
kliens -> router -> dns szerver -> router -> kliens
útvonalon, hanem ehelyett csak...
kliens -> dns szerver -> kliens
lesz a sorrend!
DIGI-ről nem tudok ilyet, de az nem jelenti azt, hogy náluk sosem volt probléma! Bevallom a "DIGI életét" nem igazán követem, ezt a topikjában kérdezd meg inkább!
Örülök, hogy jobb lett!
-
ludsimon
veterán
válasz
adika4444 #50407 üzenetére
Igen, Intruder2k5 épp most segített! Köszönöm neki!
Beállítottam a HGW-ben is és a TP-Link 1043ND v2.1-ben is, azóta hasít, szempillantás alatt nyitogat oldalakat.Intruder2k5: Diginél is volt ilyen?
Amúgy ez már nem most kezdődött. Kb 2-3 hete felfigyeltem rá, hogy először az oldalakat html kódban nyitotta meg. Most egyáltalán nem csinál ilyet.
-
ludsimon
veterán
válasz
Intruder2k5 #50405 üzenetére
Megoldódott, nyitogattam pár oldalt és ez volt a baj.
Miért van ez?? A T dns miért szarta össze magát?
-
válasz
ludsimon #50404 üzenetére
Milyen routert használsz?
szerk.:
OK! De ha már a DHCP szervernek ezt adod meg, akkor a kliensek megkapják közvetlenül a címeket, gyorsabb lehet a DNS feloldás, és ez a teher is lekerül a routerről...50406
Ezt nem tudom, de időnként előfordul, Invitelnél is volt már panasz rá, UPC-nél meg sportot űznek belőle!http://itcafe.hu/hir/upc_dns_uzemzavar.html
http://dirtywindows.hu/2013/12/06/google-dns/
http://index.hu/tech/2013/12/06/megint_gond_van_a_upc-nel/
stb... -
ludsimon
veterán
válasz
Intruder2k5 #50403 üzenetére
Routerba akarom. windows nem basznám szét...
Megvan!
Átírtam a wan beállításokban a Primary DNS meg a Secondary DNS-nél a google-ra, úgy tűnik mintha jobb lenne.
-
válasz
ludsimon #50402 üzenetére
Change DNS server address to public DNS in Windows 7, 8 and 8.1
A beírandó IP címek...
8.8.8.8
8.8.4.4Esetleg a HGW DHCP szerverében is megadhatod ha itt segít, mert akkor minden kliensnek ezt fogja kiosztani default-ban.
-
ludsimon
veterán
válasz
Intruder2k5 #50401 üzenetére
Google DNS? Ezt leírod részletesen?
Nem a pingel van a baj!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- Politika
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 6 47mm ESIM
- Fallout Stílusra Szabott Coca-Cola Mini Hűtő
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest