- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Steam Deck
- Milyen videókártyát?
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Videószerkesztés
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
Pest megye:
Mivel a probléma Németországban vagy Ausztriában van, szerintem mindegy ki hol van az országban, a teljes hálózaton sz*r.
Twitchet (szerencsémre) nem használok.
-
freddirty
senior tag
válasz
patrikcoc #157347 üzenetére
Igen a twitch érdekes oldalág ebben a problémában. mivel a magyar internet hozzáférések komoly részét adja a telekom, így az esti magyar streamereknél a nézettség jelentősen csökkent, hisz a nézők fele/harmada kiesett ergo ez bevételkiesés nekik a telekom hibájából, akik egy fél országot tesznek hidegre esténként.
Remélhetőleg lesz valami jogalap mivel az NMHH a telekom tökére lép és hátralöki őket... -
patrikcoc
senior tag
Twitch is használhatatlan, persze VPN-el / más szolgáltatónál ez is hibátlan.
CF meg a szokásos
-
Atomantiii
addikt
válasz
gyolas1990 #157344 üzenetére
Debrecen közelében:
-
gyolas1990
csendes tag
Sziasztok!
Alább egy bizonyíték esetleg olyannak, aki harcol az ügyben!
Bp. 11. ker. 1000/1000 optika -
boborján2
senior tag
1/1 Toptika
8.8.8.8
1.1.1.1
-
zoli62
addikt
Lehet tudni, hogy a Magenta kedvezmények díjcsomagtól függően hány százalékosak?
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék, akiknél Optika van és földkábeles hálózat, azok segítsenek.
Az a kérdésem hogy ebben az esetben a szolgáltató védőcsőbe húzza az optikát, vagy sem?Jelenleg felújításban vagyok és kiástam egy elég nagy árkot a villany földkábelnek, épp ezért írok ide, hogy akkor most beköttetném a Telekomot hogy mielőtt az árkot visszatemetem, kerüljön be az optika.
Na most még egy kérdés, a vízóra aknám előtt van a Telekom optikai elosztó doboza, oda kellene kiállnom csővel?
Illetve a védőcsövet a szolgáltató adja-e vagy sem? Illetve ásás terén, pl. járda alatt ásást azt megcsinálja a szolgáltató embere?
Köszönöm.
-
freddirty
senior tag
válasz
Shkiz0 #157337 üzenetére
A 22-27 ms az jelzi hogy gáz van és lesz, mert kezdődik az esti túlterhelés. 2-3ms az normális. Este 7-8 és 100ms+.
ping 8.8.8.8
Pinging 8.8.8.8 with 32 bytes of data:
Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=3ms TTL=59
Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=2ms TTL=59
Ping statistics for 8.8.8.8:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 2ms, Maximum = 3ms, Average = 2ms
ping 1.1.1.1
Pinging 1.1.1.1 with 32 bytes of data:
Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=46ms TTL=52
Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=24ms TTL=52
Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=34ms TTL=52
Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=27ms TTL=52 -
herion
tag
Ezzel a twitch problémával van értelme zaklatni a Telekom ügyfélszolgálatot? Vagy úgyis csak egy feketelyukba panaszkodnék?
Kezd már kicsit tele lenni mindenem, hogy 2 napja az összes eszközön nézhetetlen a platform. Csak ezért ugye VPN-re meg nem akarok előfizetni... -
mlinus
őstag
válasz
Shkiz0 #157331 üzenetére
a twitch.com elutasítja az ICMP-t így az sose lesz pingelhető. Illetve - ez egy amerikai szerver. a 190 ms utolsó előtti hopra teljesen normális.
de - ez nem is számít. a twitch.com csak egy domain, amúgy is a twitch.tv van elsősorban használatban és ez regionális, csakúgy mint maguk a streamek - nagyon sok datacenter van, általában sokkal közelebbiről jönnek maguk a streamek, nem amerikából.
Szerintem ez a tegnapi akadozás nem függ össze a cloudflare problémával.
-
válasz
mlinus #157330 üzenetére
Jónak nem mondanám
C:\Users\Shkiz0>ping 1.1.1.1
Pinging 1.1.1.1 with 32 bytes of data:
Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=103ms TTL=52
Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=112ms TTL=52
Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=118ms TTL=52
Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=84ms TTL=52
Ping statistics for 1.1.1.1:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 84ms, Maximum = 118ms, Average = 104ms
Pinging twitch.com [54.69.113.251] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Ping statistics for 54.69.113.251:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),
Tracing route to twitch.com [52.43.133.118]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.100.252
2 2 ms 1 ms 2 ms 145.236.238.156
3 9 ms 9 ms 9 ms 145.236.133.98
4 10 ms 10 ms 10 ms 81.183.3.95
5 16 ms 16 ms 16 ms 80.157.206.192
6 185 ms 185 ms 185 ms lax-sb3-i.LAX.US.NET.DTAG.DE [62.154.5.173]
7 185 ms 184 ms 190 ms 62.159.61.75
8 * * * Request timed out.
9 *
-
mlinus
őstag
Nálam a CF rendben van most.
Viszont twitch már délután óta akadozik. VPN-en persze tökéletes. -
Most konkrétan olyan szinten fos a CF, hogy a twitch is nézhetetlen...
-
kmarci25
veterán
Annyit tudtok még segíteni, hogy a boxra telepített Kodi miért nem látja a syno NAS NFS megosztását?
-
mlinus
őstag
válasz
Atomantiii #157323 üzenetére
A vodafone-t nem érinti a CF probléma, telekom optika területen sem. Más útvonalon megy ki az adat, a vodafone saját hálózatotát használja.
-
boborján2
senior tag
válasz
Atomantiii #157323 üzenetére
Vodás vagyok, telekom koaxon. (Feltételezem ,hogy a "bérelt" optikát sem érinti a probléma, de ezt a voda topikban hamarabb megmondják neked.)
Soha semmi gond a CF eléréssel. Meg úgy alapvetően semmivel sem. Arról nem beszélve hogy 5000-el bentebb vagyok havonta , pontosan ugyanolyan nettel és tévével előfizetve
-
Cs1csó
titán
válasz
Atomantiii #157318 üzenetére
Nekem - igaz DIGI háló van most - de a Cloudflare volt sokáig aztán váltottam a szolgáltató sajátjára és most azon tolom de nincs gond vele. A legfontosabb, hogy tesztelni kell amikor "anomáliát" érez az ember és hátha ezt a DNS okozza van bőven ingyenes ki lehet próbálni őket. Nyilván a Google talán a legnagyobb azért érdemes figyelembe venni a Cloudflare pedig - ideális körülmények között - a leggyorsabb.
-
freddirty
senior tag
válasz
Cs1csó #157316 üzenetére
ja nem a DNS szerver a probléma, hanem hogy a cloudflare egy nagyon szignifikáns részét adja már az internetnek, és ha a telekom keresztbe tesz akkor az a rész nem elérhető. Arról nem is beszélve hogy magyar internet oldalak sokasága használ cloudlfare szolgálatásokat. Na azok akkor ugyanúgy az elérhetetlenség határán vannak.
Ha végre a hatóság odavágna a telekomnak, és rájuk verne egy pénzbírságot akkor rögtön lenne alapja a magyar telekomnak panaszkodni a német DT anya felé, hogy figyu anyuci most fizettünk 100 misi bírságot, hadd routoljuk már lokálisan a cloudflare-t. Rögtön lenne megoldás... Jól járna az állam is, meg a fogyasztók is.
A DNS szervereken nagyon egyszerűen kimutatható a probléma maga. De nyilván aki nem akar dsn feloldási problémát _is_ az átvált google dns szerverre (én pls otthoni saját hálózaton futó dns szervert használok). -
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
Atomantiii #157313 üzenetére
A felhasználók csak annyit tudnak tenni, hogy esetleg DNS-t váltanak. Papíron a legjobb a Cloudflare de nyilván ki kell próbálni a guglit, az opendns-t is amelyikkel jobb.
De ha ilyen agyonterhelés miatt megjáratják a netforgalmunkat azon lehet nem segít semmi. -
freddirty
senior tag
válasz
Atomantiii #157313 üzenetére
egen ez egy régi újra és újra felmerülő túlterheléses probléma. A telekomnak ki kell küldeni a forgalmat frankfurtba és ha az az útvonal túlterhelt akkor az összes telekom előfizető szív magyarországon. Holott a magyar BIX-en ott a cloudflare végpont, csak át kellene küldeni egyik portról a másikra a forgalmat.
Ihol a részletek:
https://kozosseg.telekom.hu/topic/40322-cloudflare-magyar-telekom-nemzetk%C3%B6zi-peering/page/4/ -
mlinus
őstag
Én váltok vodafonera ha pár héten belűl nem oldják meg. Nem annyira élvezet vpn-ért fizetni a szolgáltató inkompetenciája miatt.
-
freddirty
senior tag
nah újra cloudflare problémák, lassú az internet egy része. 1.1.1.1 ping 100+ms. Most már az NMHH-nak ment a bejelentés, mert a telekom nem igazán érdekelt a megoldásban...
-
boborján2
senior tag
válasz
csanadjatek #157309 üzenetére
Ezen a stick nem segít. Alapesetben csak hordozható eszközre települ, aminek van saját beépített kijelzője.
Régebben volt valami mókolt apk ami felment ,de ki tudja azóta hogy áll a dolog.Sokkal egyszerűbb ha pl. Direct now vagy sweet tv-re (vigyázat itt erős tv2 csoport korlátozások vannak!) előfizetsz. Van dedikált google tv app és nem az van higy ma megy holnap meg nem.
-
csanadjatek
tag
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy TCL androidos TV-n mehet a TVGo? Tudom, hogy volt erről szó, de hátha valakinek van új tapasztalata, esetleg valami trükk.
Most költöztem, és TV-vasarlas előtt állok. Kinéztem a TCL C8-as szériát, de nem ugranék bele, ha ehhez is kéne TV-stick.
Köszi! -
kmarci25
veterán
Sziasztok! Ma hozták meg az új androidos settopbox-ot. Van egy saját Asus routerem, arra kötöttem rá a boxot először, de így pár másodperc múlva megáll az adás. Ha a szolgáltatói routeren van, akkor nincs ilyen gond. Van erre valami megoldás?
-
Gyula84
veterán
Nálam most csináltak valamit, beszélten velük cseten
valami beállítást változtattak, ez szokott ezen segíteni azt mondta
-
Marmonkanna
tag
válasz
Marmonkanna #157278 üzenetére
haló, valaki?
-
Túzok22
senior tag
Most már nálam is sz@r.
Itt is elkezdett szakadozni a T optika.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest