Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Azt, hogy optika ki van-e építve a környéken, honnan tudom kideríteni? Jelenleg koax van nálunk, iptv-vel, Bp. 17. kerület, Kvasz András utca.
-
Nordik
őstag
Köszi!
Majd próbálkozok hátha kapok újabbat.
Masik kérdés jelenleg 250es net van, ha váltok 500ra a jelenlegi 5655 Sagemcom routert cserélik? Nincs vele gond csak jár e eszkozcserevel a dolog? Vagy az 500as net simán megy vele?
-
tuto558
aktív tag
válasz
tuto558 #151144 üzenetére
Sőt, javítom magam, a legfrissebb gyári FW-vel is megy jól a teljes sávszél, az volt a gond, hogy a router FW upgrade menüje azt hazudta, hogy a legújabb FW van rajta, mert rányomtam én az új FW keresésre, de nem talált, kiírta, hogy a legújabb van használatban. Viszont a router hivatalos support oldalát megnéztem, és ott meg volt újabb. Azt manuálisan letöltve és frissítve minden ok gyári FW-vel is.
-
tuto558
aktív tag
válasz
enginev3.0 #151137 üzenetére
Hát mindent kikapcsolva sem sikerült megoldani a problémát...aztán olvasgattam kicsit az ASUS-os topicban és felraktam gyári helyett a Merlin FW-t. Semmit nem állítottam át és így most megy szépen a 2000/1000 teljes sávszél. Ilyen rossz lenne a legfrissebb gyári fw...?
-
Nordik
őstag
Ha jelentem hibára, hogy a régebbi androidos box egy nagy nulla akkor cserélik az újabbra? Néha az őrületbe kerget a hibáival. Számtalanszor be se kapcsol, csak az áramtalanítás segít. De úgyis tudjatok miről beszélek.
-
boborján2
senior tag
válasz
majer_balint #151138 üzenetére
Ha a kaon dhcp .0.1 tartományban oszt ip címet ,persze hogy nem tudsz .1.1 tartományra portot nyitni.
A micro wan ip címet kell a kaonban dmz -be tenni,hogy beengedd rá az összes forgalmat. Majd a portnyitást megcsinálni a microban.
!ebben az esetben minden portnyitást és tűzfalat a micro intéz!Vagy
Ha a micro wan ip címe amit a kaontól kap a lan porton pl. .0.20 akkor a portot kinyitod erre a címre és a microban is kinyitod ugyanazt a portot az eszköz felé a .1. tatományban (hiszen ez már így másik alhálózat)
A lényeg hogy mindkét megoldásban mindkét eszközön átengeded a forgalmat az adott porton.
-
kutga
félisten
válasz
majer_balint #151138 üzenetére
Nem kellene a mikrotikban is beállítani a kliens címére?
-
majer_balint
tag
Hogy kellene megoldanom a telekom (kaon eszköz) 0.1-es ipről a portforwardot a mikrotik routeremen (1.1 ip) lévő asztali pcre távasztalhoz (3389 port) ? A kaonnál nem tudok 1.1 es tartományhoz állítani portforwardot, így gondoltam a dmz miatt amit a router kapott ip-t arra állítom, de sajnos nem megy, kép csatolva, ötlet eseteg ?
[kép] -
tuto558
aktív tag
válasz
tuto558 #151135 üzenetére
Közben megtaláltam, valószínűleg a QoS-hez van köze. Kikapcsolt QoS-szel fixen alacsony a feltöltés, kb feleződik, ahogy írtam. Bekapcsolat adaptív QoS-szel megvan az 1000-es feltöltés, ugyanakkor csak 1100-as feltöltést tudok mérni a 2,5 gbps porton, szóval érdekes, úgy látom itt még meg kell találni a megfelelő beállításokat
-
tuto558
aktív tag
válasz
enginev3.0 #151134 üzenetére
-
tuto558
aktív tag
Sziasztok,
PPPOE csatlakozásnál milyen extrákat kell Telekom optika esetén beállítani saját routerben, hogy kihasználható legyen a teljes sebesség?
Pppoe PT-t bekapcsoltam, illetve a Technicolor-on kikapcsoltam a betárcsázást meg a DHCP szervert. Ipv6-ot először nem kapott a saját router, jó párszor újra kellett indítani a routert és a Technicolort is, majd aztán egyáltalán nem jött létre a Pppoe kapcsolat a saját routeren, hiába indítottam újra többször is, és az ONT-ot is.
Gondoltam megnézem az ONT-nak sikerül-e, visszakapcsoltam abban is a betárcsázást. Sikerült is, majd rögtön ezután már az ASUS routerem is létre tudta hozni a saját Pppoe kapcsolatát. Mi köze lehet a kettőnek egymáshoz? Mindenképp hagynom kell az ONT-ot is betárcsázni?
Illetve a speedtesttel mértem sebességet. És 2000/400-nál nem tudok többet mérni. Amint átállítom az ASUS-t AP módba, újra 2000/1000-et mérek, pedig AP módban is az ASUS-ra van kötve a PC. Mi lehet az oka, hogy PPPoE kapcsolattal feleződik a feltöltés?
-
Essejó
veterán
válasz
kabelmania27 #151129 üzenetére
De a Sagem igen, vagyis ők HGW-ket gyártanak.
-
iceQ!
addikt
válasz
kabelmania27 #151121 üzenetére
Okés, köszönöm
-
HDAdriano
tag
válasz
kabelmania27 #151129 üzenetére
Kár érte..
Technicolor-t kérdeztem a szerelőtől mikor hívott, azt mondta azokat kiszórták Covid alatt.
Ilyen a mi szerencsénk.. -
HDAdriano
tag
válasz
kabelmania27 #151127 üzenetére
Nagyon rendes ez a szolgáltatótól mit ne mondjak .
Valamiért nem lep meg, hogy a Vidanet csak Puma chipsetes modemeket tart raktáron amik köztudottan rosszak..
Igen így használjuk, hogy a routerben 1.1.1.1 van megadva DNS szerverként, és így produkálja ezeket a hibákat.
Rendben, akkor reménykedünk a legjobbakban és, hogy megsajnálnak minket, mondjuk ezt nem tudom hova tenni, hogy csak ilyen modem van nálunk és senkit nem zavar ez..
Köszi a segítséget. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
HDAdriano #151126 üzenetére
Ezek szerint szinkronizált állapotban nem érhető el a modem oldala.
Sajnos a puma6 chipset tud problémát okozni, Vodafone témában erről többször volt szó jellemzően inkább router üzemmódban szokott gond lenni a CB modemmel.
Saját routerbe próbáld meg dns szervernek beírni a 1.1.1.1 / 1.0.0.1 vagy a google dns szervereket. Ha nem javul a helyzet jelentsd be az ügyfélszolgálatnál a modemcsere segítene, ők látják bentről az értékeket ha szükséges külső hálózati javítást fognak végezni. -
HDAdriano
tag
válasz
kabelmania27 #151125 üzenetére
Igen, nincsen semmilyen szűrő/osztó egység a házon belül.
-
HDAdriano
tag
válasz
kabelmania27 #151123 üzenetére
Igen ezt az oldalt arról mentettük le.
Ahogy utánanéztünk ez az oldal csak akkor jön be, ha lehúzzuk a coax-ot a modemről.
Nem, semmitől nem lett jobb a helyzet, mi a Puma chipset-re gyanakodunk, hogy azért vannak ezek a magas ping-ek packet lossok.
Csak internet van.
Ilyenkor most mit lehet tenni, saját modemet nem lehet használni mit ahogy azt korábban írtátok, másik modemet meg a szerelőtől nem tudtam kunyerálni, ügyfélszolgálat maradt ha minden igaz, és talán ők adhatnak másik modemet ami nem ezzel a szemét chipsettel van szerelve. -
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Költözés miatt Telekomról fogok váltani Telekomra. Vecsésen lakom, Ceglédre fogok költözni. Van esetleg tapasztalat az ottani szolgáltatással? Optika lesz bekötve. (Vecsésen nekem minden rendben volt ritkán ment el a net)
-
Capella
senior tag
válasz
tuto558 #151117 üzenetére
Nem értetted félre.
Egyelőre megy a wifi az ONT-on is, pluszban és próbaképpen. Ha eljövök, talán kinyomom a wifi gombot a Sagemen, apró energiatakarékosság.
És tényleg az ONT wifijével mértem a sebességet mellette, csak automatikus szerver kiválasztás volt a Speedtesten, és ezért is mérhetett keveset, amit kicsit furcsállottam. Ahelyett, hogy szervert váltottam volna.Most már tudom, a Digi szerver kell inkább.
A meglévő rendszer (kamerák, okosdugaljak és kapcsoló, termosztát) 2,4 GHz-es wifire csatlakoznak azonos SSID-vel, amit az Asus és a Redmi AX5-ök biztosítanak. Az 5 GHz-es sáv más SSID-ken van. Most a Sagem ehhez plusz lett.Az a többlet 50-100 Mbps, amit írsz és az 5 GHz-es wifi sávon nyerhetnék, az annyi vagy több, mint ami eddig összesen volt.
Írtam a 150 Mbps-t ugyan a stickre, de az a fizikai korlát, a Telekom 4G ennek jó ha a fele, ha megvolt itt. Konkrétan 40/6 Mbps most.
Nincs szükség, hogy minden bitet kisajtoljak az optikai csatlakozásból, nincsenek olyan eszközök, és annyi, ami ezt igényelné.
Az eddigihez képest bőség és Kánaán. Inkább a stabilitás fontos, amit a Sagemnél a 2,5 gigás port birizgálása nem segített, többek szerint. -
HDAdriano
tag
válasz
kabelmania27 #151089 üzenetére
Hali!
Vidanetnél a modem Ip címe mi szokott lenni, mert sajnos nem tudjuk elérni közvetlenül.
Arris CM3200B
-
tuto558
aktív tag
válasz
Capella #151116 üzenetére
Kicsit félreértettem, azt hittem a wifi az ONT-ról megy, nem az ASUS-ról. --> "a feltöltés nem túl combos az 1000/1000-hez képest, közvetlenül az ONT mellett"
Ha mindent ASUS csinál, valóban nyernél sebességet wifin, kb 50-100 Mbps-t, 1000-1050 körül lehet 1000/1000 netnél mérni maximum.
Illetve, ha kábelen menne gépen letöltés pl max-on (gigabites port, 950 mbps körül), akkor másik gépnek/wifinek marad még 50-100 Mbps ha 2,5 -ös porton lóg as ASUS. Persze kérdés, hogy mennyire lenne stabil...
-
Capella
senior tag
válasz
tuto558 #151115 üzenetére
Nyilván igazad van, ha egyszer a gigabites LAN gyakorlati korlátja a 950 Mbps, akkor a kábel másik végét tökmindegy, hogy 1 vagy 2,5 gigabites portra dugom, olyan nagyon több azon nem fog átmenni. Legfeljebb nagyon nüanszok, vagy az sem.
Azért most kipróbáltam a 2,5 gigásan, és ping 9, sebesség 948,90/948,67 Mbps lett az eredmény.
Azt hiszem ennél jobban nem lehet kimaxolni.
Az a nem mindegy, hogy melyik szerveren keresztül mérem. Ez a Digi Kft. volt, de minden további szervernél kisebb a sebesség, sokszor nem kicsit, illetve nagyobb a különbség a letöltés és feltöltés között, ahol sokszor a feltöltés volt gyorsabb.Amire snyper990 hivatkozott, hogy gigabit fölött is volna kraft wifin, és talán ki lehetne használni az Asuson, ha a 2,5 Gbps portokat kötném össze, az tényleg egy elvi lehetőség. Gyakorlatilag viszont kérdés, hogy mennyivel lenne több, és hol, milyen távolságon melyik kliensnek. (Jelenleg csak a telefon tudná kihasználni.) Ez inkább a határok kimaxolása, teszt miatt lehetne érdekes, de megközelítőleg sincs ekkora sebesség igény. Bár előzőleg is kacérkodtam vele, de mégis főképp azért lett gigabites előfizetés, mert telefonnal együtt (ami nem is kell) csak pár száz forinttal lett drágább, mint a 250-es magában. Plusz a jobb ONT.
Eddig egy USB LTE stick adta a netet, ha az 150 Mbps-t tud.
Meg vagyok elégedve az optikával egyelőre, némely kamera gyorsabban ad képet, és nyugodtan használhatom SD helyett HD felbontásban is. A netezés is valamivel gördülékenyebb lett a telón.
Remélem a stabilitás is meglesz az optikával, ezért sem feszegetném a 2,5 Gbps portot a Sagemnél.
Eddig nagyritkán előfordult, hogy valamiért elment a net, ilyenkor a barátom segített a kismegszakítók le és felkapcsolásával, ami a router rebootjával megoldotta a kérdést.
Optikával ilyen talán nem lesz, de a nemrég vett Asusnál a dual WAN egy további biztonság, mert az USB stick ha már van, marad másodlagos WAN-nak.
-
tuto558
aktív tag
válasz
snyper990 #151114 üzenetére
Természetesen, nem is arra írtam, itt konkrétan kábeles kapcsolat volt említve a laptop felé, amin nem várható növekedés, hiszen azon Gigabites lan van:
"van egy elég régi laptop most itt. Van 1 gigabites LAN portja"
"Gondoltam, hogy korlát lesz a gigabites LAN csatlakozás a laptopon" -
snyper990
őstag
válasz
tuto558 #151111 üzenetére
Írta, hogy a wifikapcsolata sebessége jóval gigabit felett van. Ha az Asuson minimum 2,5 Gbites a WAN port (márpedig Asus TUF-AX4200 esetén ez specifikáció alapján adott), akkor például wifin minden további nélkül lehet nála akár gigabit feletti internetsebesség is, onnantól lényegében a szolgáltatói korlátozás a határ
-
sallai97
csendes tag
Közben rájöttem, hogy nálam port hely hiány miatt nem játszik a dupla port :/ sikerült valakinek kitalálnia az igmp proxy beállításokat?
-
sallai97
csendes tag
válasz
vampire17 #129452 üzenetére
Sziasztok!
Ezen iromány alapján indultam el a következő setuppal/kívánt céllal:
HGW-->OPNsense tűzfal-->asus router ami AP-módba lesz rakva--->WIFIN keresztül STB.(egy repeater veszi a wifit és tolja át kábelen a STB-nak. eddig az asus volt a router, IGMP spoofingal ment a setup szépen)
Lehetséges egyáltalán ezt megvalósítani a fenti állpottal? AP módban menni fog? (egy asus ac87u-ról van szó egyébként) -
Capella
senior tag
válasz
snyper990 #151107 üzenetére
Oké, igaz nem annyira "labor" mérés a wifi és telefon, de az van leginkább kéznél.
És ha azzal is tudja az ezret, akkor tuti megvan.Egyébként tudta, a barátomnál annyit mértem.
Gondoltam, hogy korlát lesz a gigabites LAN csatlakozás a laptopon, átdughatom a következő mérésre 2,5-ösbe az ONT-on a kábelt, lesz-e valami eltérés. Így ha ennyi a sebesség kábelen, nincs ezzel gondom. Persze ahány mérés, sokszor annyiféle kilengéssel.
A telefon wifi átvitel elméletben közelítheti a 2 gigát, legalább is olyan kezdeti csatlakozás értékeket láttam a WiFi Manageren. Most 1729 Mbps a Sagemmel a szomszéd szobában, az Asus kevesebb, de ott 30 centi fal is van közben. Úgyhogy volna még tartalék, nem a felső korlátnál mérek wifin. -
snyper990
őstag
válasz
Capella #151105 üzenetére
ONT-n gigabites portra van kötve a routered ha jól emlékszek, így ez a 940 Mbit/s körüli sebesség teljesen rendben van, gyakorlatban nem nagyon lehet ennél nagyobb sebességet elérni az overhead miatt. Esetleg kipróbálhatod a 2,5 Gbites porton keresztül is, hátha stabil marad.
Sebességet meg ne wifin mérj, nem mérvadó, mivel rengeteg dolog befolyásolhatja -
Capella
senior tag
válasz
Lauda #151103 üzenetére
Majd megnézem, van egy elég régi laptop most itt. Van 1 gigabites LAN portja, de egyelőre az egész "köhög", be van lassulva a rendszer.
A teló és a WiFi kapcsolat szerintem nem igazán korlát a sebessémérésnél. Névlegesen jóval 1 Gbps fölött van, és egy hónapja a barátomnál ugyanezzel ugyanígy 1003/999-et mértem. Ő Technicolort kapott.Közben megcsináltam a mérést a laptopom az "áruházas" Speedtesttel. Ping 8, sebesség 948/946 Mbps, úgyhogy ezzel nem volt nagy eltérés.
Igen, összejött a bekötés, de nem volt annyira egyszerű.
Az kiderült, hogy tényleg az E.ON ragaszkodott hozzá, hogy a villlanyoszlopok között kizárólag a gerincvezeték mehet, a leágazás az oszlopokról mehet több is. Raktak is szinte minden oszlopra kötésdobozt, de nem mindenhová. Az volt a kivételes, ahol nem volt. Ezen doboz kihagyások egy része logikusan magyarázható, más része nem, mert ha oda nem tettek, akkor sok száz másik helyre meg miért, avagy fordítva.
Hozzám pont nem tettek, bár ebben a leghosszabb utcában jó, ha 10 oszlopon nincs, töredéke. Ha nem engem hagynak ki, hanem a következőt, akkor gond nélkül be lehetett volna kötni mindenkit a szomszédok közül ferdén is.
Az első szerelő 4 db 8-9 m-es fát akart kivágatni, vagy mondjam le a megrendelést. Dobozáthelyezést kértem, állítólag a főnökével beszélt, és egy hónap múlva, amikor itt leszek majd jön.
Persze nem rakták arrébb a dobozt, meg ki tudja ki jött volna, de közben foglaltam időpontot a következő alkalomra. Jött is egy másik csapat, azt mondják nem tudják bekötni. A munkalap szerint arról az oszlopról kellene, amivel a 4 fát ki kellene vágni. Nem kicsit voltam ingerült. Megoldásnak mondott egy 6 m-es segédoszlop állítását a telkemre, amit előtte meg kellene csinálni, és akkor már talán elég volna 1 fát kivágni. Őrület, de nem is lett volna igazi megoldás.
Mondom, hogy dobozátrakásról volt szó. De az nem lett, és az egy másik csapatnak egy fél napi munka. Sokallom, de ezt mondta.
Akkor miért nem köti be a másik oszlopról, ahol doboz van, az csak 3,6 m-rel van messzebb? Erre a dobozra kapott munkalapot, erre kapott anyagot, másik dobozra nem köthet. Nem is működne rendesen, mondta. Annyit tud, hogy törölteti a munkalapot, és írat egy másikat a szomszédos dobozra, és délután hív, mire lefut a rendszerben. Persze nem hívott, én kerestem, de semmi konkrétum.
Másnap próbáltam időpontot foglalni még erre a hétre, és pontosan a másik sorszámú dobozra. Ha sikerül, akkor oké, ha nem, akkor panasz és dobozáthelyezési kérelem ment volna a Telekomnak, és szeptember közepére csak átrakták volna a dobozt, mire újra aktuális lenne.
De lett időpont, beírattam a csajszival a dobozszámot, csütörtökön egy újabb csapat jött, és egy óra alatt megcsinálták abból az irányból, ahol semmi sem zavarta a bekötést. Persze nagyjából megbeszéltük a sztorit, és tett némi utalást, hogy egymásnak passzolgatják át a nehezebb, macerásabb melókat, de ez a munka nem is volt annyira nehéz, ha elsőnek ő jön, már akkor megcsinálja, és ugyanebből a dobozból. Eszerint majd tök mindegy, hogy mi van a munkalapon, vagy lehet azt rugalmasan is kezelni, ha úgy akarják.
És mivel egy gerinc van, bármelyik dobozból beköthetné, ugyanúgy működne. (Mondjuk kicsit hülyén nézne ki itt a 3. dobozból ferdén, minthogy az oszlopok közt nem vihetik a bekötő vezetéket.)
Kérdeztem, hogy ez a dobozáthelyezés amúgy hogy megy, kinek kell kezdeményezni. Á semmi, nekik kell, ők megcsinálják bekötéskor. Na tessék!
Azért ez talán nem fehér és fekete teljesen, mindenki mond valamit, amit eredményesen úgy sem tudsz megcáfolni, vagy rávenni a szerelőt, hogy olyat tegyen, amit nem akar.
Azért elég ellentmondó dolgok ezek. De mégis valószínűleg annak a fórumtársnak lesz igaza, aki arra utalt, hogy a nagy melegben le akarták rázni, ha már előzőleg ilyen rosszul rakták fel a kötésdobozt itt. -
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Infóra lenne szükségem.
Van egy mobil csak egy, amit ha hívok vezetékessel (otthoni szolgáltatás optikai hálózat), akkor a vezetékes készülek néma kicsöngés alatt.
Megpróbáltam egy mobillal felhívni ott kicsöng.Valami ötlet?
-
Capella
senior tag
válasz
snyper990 #151094 üzenetére
Köszönöm.
Mondjuk annyira nem hiányzik, a Sagemen általában úgysem lesz egyetlen kliens sem. Csak érdekelt volna a lehetőség.
PPPoE passtrough mellett egy Asus TUF-AX4200 intézi a továbbiakat, majd utána van két Redmi AX5 meshben.
Meglett nagy nyögvenyelősen, a harmadik nekifutásra a tegnapi szerelőcsapat végre bekötötte az optikát. Náluk az autóban egy halom Sagem ONT-ot láttam csak. Azt mondták nincs nekik Technicolor, de különben is jobb a Sagem. Na persze.Ebben a fórumban azért inkább más tapasztalatok voltak.
Az nem tudom, hogy mit "vesztettem" a Sagemmel. Ha a LAN1-ről küldöm az Asusra tovább, nem a 2,5G LAN/WAN-ról, talán nem fog újraindulgatni sem, és legfeljebb nem tudok DNS szervert beállítani az ONT-on. Na bumm. Nekem ennyi rémlik gondnak a Sagemcommal.Nem biztos, hogy érdemes terhelni a fórumot tovább a szerelési tortúrámmal, de a 3 csapat egymásnak elég ellentmondó dolgokat mondott a beköthetőségről, főleg az utolsóhoz képest, aki azt mondta, hogy ha elsőre ők jönnek, akkor már akkor bekötik.
A lényeg, hogy meglett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Villanyszerelés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hoppá: elindult a One UI 8 béta program!
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest