-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voltak ma a telekomos szerelők, bekötötték az 1000/1000-es netet, technicolor eszközt kaptam. Sebességben simán hozza az elvártat, a ping 7-11 közötti, ez mondjuk lehetne alacsonyabb is.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a jelszinteket hol találom az eszköz menüjében? Csak kíváncsiságból.
Köszönöm szépen!
-
AnonymusX
őstag
válasz
liszi70 #142797 üzenetére
Beállítással lehet egy kicsit jobbá tenni: 2,4 és az 5GHz-es WiFi szétválasztásával (band steering kikapcsolása, legyen más SSID nevük). Így például a felhasználó döntheti el, hogy melyikre csatlakozik, azaz a lassabb de jobb lefedettségű 2,4 GHz-re vagy az ellentétes tulajdonságú 5 GHz-esre.
Persze egy router sokat segíthet helyettesítve a Telekomos eszközt vagy Access Pointként kiterjesztve a WiFi lefedettséget.
-
válasz
Oliverda #142792 üzenetére
Nekem most pár napja lett optikai netem (egyelőre a legkisebb, 250Mbit) + IPTV és Sagemcom F@st 5655v2 modemet szereltek be.
Ehhez kapcsolódna egy kérdésem mindenkihez: A gyerekek panaszkodnak, hogy az ebből a modemből származó wifi gyengébb, mint az eddigi (nem tudom milyen típus volt) modemből származó. Ez ilyen, vagy van lehetőség ezen változtatni?
-
snyper990
őstag
válasz
Oliverda #142792 üzenetére
Másrészt viszont nem teljesen mindegy? Olyat kapsz, amilyen éppen a szerelőnél van. Válogatni nem lehet. Viszont az összes, T által manapság adott ONT elég normális, hétköznapi használatra teljesen jó.
Ha a szolgáltatás stabilitása a kérdés, akkor a válasz az, hogy optikai netre nem nagyon szokott panasz lenni. Az utóbbi időkben esténként a Cloudflare-en lévő szolgáltatások/oldalak elérése viszont akadozni szokott, de az a szolgáltatási technológiától függetlenül. -
Oliverda
félisten
válasz
snyper990 #142791 üzenetére
De nekem nem gigabites csomaghoz kell, és, hát egyáltalán nem ritka, hogy egyes csomagokhoz eltérő modemet adnak a szolgáltatók. Maradjunk annyiban, hogy amennyi karaktert erre az ügyre már elpazaroltatok, abból legalább háromszor frissíteni lehetett volna az összefoglalót a releváns információval…
-
snyper990
őstag
válasz
Oliverda #142789 üzenetére
Ha jól láttam, legutóbb egy hónapja tették fel konkrétan kb. ugyanezt a kérdést, de 10 napja is szóba került. Előbbi hozzászólást alulról a 6. találatként dobja fel a kereső a „milyen router” kulcsszavakra.
Maradjunk annyiban, hogy aki keres, az talál.
Az összefoglalóra viszont tényleg ráférne egy frissítés. Másrészt tapasztalat alapján sajnos az sem csökkent sokat az olyan kérdések számán, amire a válasz feketén-fehéren benne van az összefoglalóban -
Essejó
veterán
válasz
Ear001 #142712 üzenetére
Amit láttam az nem hegesztett csatlakozó vég volt, ha csak a táskában lévő nájlon acskóban nem volt melegen tartva. Kár ezen rúgózni, létezik a hegesztett és a szerelhető - oldható kábel toldó, és kábelvég. Érdekes is lenne ha az oszlop tetején a dobozba kötéskor bármit is hegeszteni kellene a mászóvason állva.
-
snyper990
őstag
válasz
Robiusz #142786 üzenetére
Gondolom attól függ, milyenek a fényviszonyok a szobában. Sötétben be tudja világítani a fél szobát, világosban meg nem
#142781 Oliverda: Akkor keress tovább. Ott van az, rengetegszer szerepelt már itt, kb. hetente megkérdezi valaki
Topikgazdák! Lehet, hogy lassan megint ráférne egy kis aktualizálás az összefoglalóra, nem? -
Robiusz
kezdő
Szép napot! Nem nagyon értek hozzá ezért előre is elnézést kérek. Miért van az, hogy az utp kábel csatlakozó ami az androidos boxba megy egyszer bevilágítja a fél szobát másszor meg nem
-
Raysen623
addikt
Következő problémába ütköztem miután megjött (visszatért) a Tkom internete a házba: PS5-öm valamiért ledobál a játék szerverekről, van hogy a PS store-t sem érem el, és nem látom a barátlistán a haverokat sem, az avatarok is eltűnnek. Találkozott valaki hasonlóval, tud-e rá valami megoldást?!
-
Oliverda
félisten
Helló! Van arról információtok, hogy mostanság milyen modemet adnak az optikai nethez?
-
Szerintem inkább e-mail-ben érdemes részletesen, egyértelműen megfogalmazva leírni a cloudflare problémát. Feltételezem így a teljes szöveg eljut a hozzáértő illetékesekhez, míg chat-en gondolom csak "átlagos" ügyintézőkkel lehet beszélni.
Egyébként nekem napközben nincs probléma (a 444 is gond nélkül megy), de esténként elég siralmas a helyzet.
-
patrikcoc
senior tag
Igen, kezdődik... Most jelentettem be a hibát chaten, kérte az ügyintéző hogy minél többen jelentsük...
-
mlinus
őstag
igen, esténként továbbra is használhatatlan egy része az internetnek.
-
snyper990
őstag
válasz
tylerddd #142763 üzenetére
Passzolok.
Mennie kéne IGMP snooping nélkül is, csak akkor minden portját elárasztja multicast csomagokkal, ami nem túl szerencsés.
De ha a multicast csomagok áteresztésével lenne a baj, akkor nem működne percekig szerintem. Lehet, hogy a puffere pár perc alatt telítődik valamiért, és azért akad meg... Vagy nem -
Zsolty20
senior tag
válasz
victorhun7 #142762 üzenetére
Ezeket a problémákat én is tapasztalom, reddit gif/vidik is alig töltődnek.
-
Nite
őstag
sracok, egy par napja szarakodnak bizonyos weboldalak, a kepek csak percek elteltevel toltodnek be, kozben pedig a bongeszo jo magyarosan csak "teker"...
nem minden weboldal esetében fordul elő! streaming szintén, youtube tökéletes, de twitter szinte csak bufferel allandoan...
a netem elvileg jo, valamint jatekoknal sem veszek eszre semmit
-
victorhun7
tag
Jah tök jó hogy már működik a 4k de nekem is vissza áll
-
snyper990
őstag
válasz
richard_d85 #142751 üzenetére
Nem kell túlgondolni a dolgot. Annyira tudsz „elémenni” a dolgoknak, hogy a csőbe behúzol valamit, amivel be lehet majd húzni az általuk hozott optikai kábelt. Meglévő kábelre nem kötnek, csak a sajátjukra
-
richard_d85
csendes tag
Sziasztok! Hozzáértők segitségét szeretném kérni. Elé szeretnék menni az optika bekötésének amennyire lehet. A padlás és az ONT között csőbe be szeretnék húzni előregyártott optikai kábelt. Ezekből melyik lenne nekem jó?
1. [link] 2. [link] 3. [link]
Kell ilyen is [link] vagy raknak be egy dobozt, amibe már van ilyen?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest