Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
pisti
őstag
Hi!
Akinek van behatóbb tapasztalata a Cokin féle lapszűrő rendszerekkel esetleg adhatna nekem tanácsot, megköszönném.
Szóval szeretnék venni a Sony H7-emhez átmenetes szűrőket, viszonyt most eléggé tanácstalan vagyok, hogy konkrétan milyen méretűeket szerezzek be, meg egyáltalán hogy tudom a rögzítést megoldani a masinámra.
Nálam az optika 39-51mm széles, viszont ez mozog előre hátra. Látom, hogy van valami ragasztós mágnesen megoldás, viszont a méretét nem látom sehol.
Vagy van vmi digi shoe holder amit alul kell felcsavarozni az állvány rögzítő menetbe, ez meg nemtudom eléggé kinyúlna-e az optika elé, méretek természetesen itt sincsenek írva, minek is az... Ezekkel elegek lennének nekem szerintem az A-s szűrők is. Feltéve, hogy nem baj, hogy közvetlen az optika elé teszem a lencsét, vmit írnak a Cokin honlapon a vignettálásról, de nem teljesen világos, hogyha bőven lefedi a szűrő a lencsét, akkor ez konkrétan mitől van.
Szóval lehet P méret kéne.
Kicsit tanácstalan vagyok most.
Jah igen, a szűrőméret az 74 mm ezen a gépen, csak hogy nehogy szabványos legyen, ha esetleg tudtok 74-72 mm-s átalakító gyűrűt valahol akkor jöhet az infó, bár sztem idehaza ilyet nem nagyon kapni. Ezért nem is számoltam egyelőre a standard rögzítéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tanuljunk angolul!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest