Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pisti

őstag

Hi!

Akinek van behatóbb tapasztalata a Cokin féle lapszűrő rendszerekkel esetleg adhatna nekem tanácsot, megköszönném.
    Szóval szeretnék venni a Sony H7-emhez átmenetes szűrőket, viszonyt most eléggé tanácstalan vagyok, hogy konkrétan milyen méretűeket szerezzek be, meg egyáltalán hogy tudom a rögzítést megoldani a masinámra.
    Nálam az optika 39-51mm széles, viszont ez mozog előre hátra. Látom, hogy van valami ragasztós mágnesen megoldás, viszont a méretét nem látom sehol.
    Vagy van vmi digi shoe holder amit alul kell felcsavarozni az állvány rögzítő menetbe, ez meg nemtudom eléggé kinyúlna-e az optika elé, méretek természetesen itt sincsenek írva, minek is az... Ezekkel elegek lennének nekem szerintem az A-s szűrők is. Feltéve, hogy nem baj, hogy közvetlen az optika elé teszem a lencsét, vmit írnak a Cokin honlapon a vignettálásról, de nem teljesen világos, hogyha bőven lefedi a szűrő a lencsét, akkor ez konkrétan mitől van.
    Szóval lehet P méret kéne.
    Kicsit tanácstalan vagyok most.
    Jah igen, a szűrőméret az 74 mm ezen a gépen, csak hogy nehogy szabványos legyen, ha esetleg tudtok 74-72 mm-s átalakító gyűrűt valahol akkor jöhet az infó, bár sztem idehaza ilyet nem nagyon kapni. Ezért nem is számoltam egyelőre a standard rögzítéssel.

Új hozzászólás Aktív témák