Hirdetés
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShadeX
tag
válasz
MasterDeeJay #5025 üzenetére
Próbáld meg a PowerChute Business Edition-el. Nálam (Smart-UPS 700) bevált...
-
ShadeX
tag
Sziasztok!
Pár éve boldog tulajdonosa vagyok egy APC Smart-UPS 700VA-nek.
A múlt héten akku cserére szorultam, és évekkel a hadrendbe állítása után, végre kicsit utána olvastam az üzemeltetésének, okulva az előző akku cseréből, mikoris elmulasztottam a manuális futásidő kalibrációt, és ennek folyományaként a jobb oldali (akku töltöttségi szintet jelző) ledsor folyamatos villogással reagált.
Rendben megtaláltam hogy-mit-hogyan kell elvégezni a kalibrációnál, most elméletileg normálisan sikerült beállítani. Viszont többek közt ezt a fórumot is olvasgatva, egy elég érdekes infó ütött meg: elméletileg egy akkunak akár 5-6 évig is rendben kellene üzemelni vele? Nálam az eddigiekben 1-1.5 év volt az élettartam, majd szerezhettem be a következő szériát... Elméletileg (a méréseim szerint) a ciklikus töltőfeszültség ideálisnak mondható, 14.4-14.7 közötti, tehát a túltöltés veszélye nem fenyeget, ennek ellenére az élettartamuk (ha igaz az öt év), kicsit elmarad az elvártaktól...
Lepecsételt, karbantartást nem igénylő ólom-sav akkumulátort használ. A fórumot olvasva felmerült az esetlegesen elpangott savszínt pótlása desztillált vízzel. Ezt valóban érdemes néha megejteni, és ha igen, milyen gyakorisággal?
A kíváncsiság kedvéért megbontottam a lecserélt akkut, és valóban a cellák teteje szárazon állt. Bevállaltam, és benéztem az újonnan beszerzettek borítása alá is, de itt sem találtam folyadék nyomát a cellák fölött.
Tehát a kérdés innéttől adott: Kell-e pótolni az esetleges folyadékveszteséget, és ha igen, milyen mértékben...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bluetooth hangszórók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Eredeti játékok OFF topik
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- További aktív témák...
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest