- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz jézusom #19271 üzenetére
Ha a távoli menedzsmentet főként a home assistance rendszereden keresztül akarod intézni, akkor két irányt látok:
1. Olyan UPS-re van szükséged, ami kompatibilis a HA-ddal (nem értek hozzá, de szerintem ez elég drága mulatság lesz).
2. Bármilyen UPS-t is választasz, az aksi állapotát az USB-n rákötött NAS-odon keresztül fogod tudni monitorozni (ha ez igény egyáltalán), a riasztást (hálózati feszültség elszállását) pedig egy töltőre tett okostelefonon futó feladat-automatizációs alkalmazásra ("ha ez történik, csináld ezt...") tudod bízni (ez szerintem jóval olcsóbban összehozható, viszont alapvetően DIY megoldásnak számít).Az 1. megoldáshoz nem értek. A 2. megoldáshoz pedig ismerni kéne a NAS-odat, illetve kérdés, hogy van-e olyan okostelód, ami kellően megbízható és amit erre a célra be tudsz áldozni.
Az NVR megóvása viszont úgy látom, komoly probléma lesz, így feltételezem a cél az, hogy az alól sose fogyjon ki a szufla, ehhez viszont böszme akkupakkra lesz szükséged. Ez pedig máris szűkítheti a választási lehetőségeidet UPS téren.
-
cinemazealot
addikt
válasz jézusom #19269 üzenetére
Első körben szerintem tisztázzuk a mértékegységeket. Nem "kelvin-watt-per-óra", hanem kilowattóra: kWh, ami a szünetmentes akkumulátorában tárolt energiára utal.
Az irány viszont jó, szóval igen: gyűjtsd össze, hogy mekkora teljesítmény igényt (W, illetve VA) szeretnél milyen hosszú ideig (percek, órák?) kiszolgálni, a szünetmentes teljesítményét és akku kapacitását pedig e szerint méretezd! Fontos, hogy ha 12 V-ra is szükséged lesz, azonban egy kommersz UPS alapvetően csak 230 V-ot állít elő, ezért egy 12 V-os tápegységgel, illetve annak (nem 100%-os hatásfokából eredő) többlet fogyasztásával is számolnod kell.
Az okosabb UPS-ek általában USB-n keresztül egy eszközt képesek lekapcsolásra utasítani (pl. egy NAS-t), illetve információt elárulni az aktuális állapotukról. A korszerűbb, menedzselhető modellek saját hálózati hozzáférést (és kommunikációt) is biztosítanak.
Először is tehát az lenne az ideális, ha megálmodnád, pontosan mit várnál el egy ilyen UPS-től? Elég, ha szabályosan leállítja a NAS-t? Vagy szükséges, hogy az NVR-t is képes legyen szabályosan leállítani (egyáltalán az NVR képes ilyesmire)? Szeretnéd távolról látni az akksi(k) és az erősáramú hálózat állapotát is? Vagy kell, hogy jelezzen Neked (pl. telefonon, SMS-ben vagy e-mailben), ha áramszünetet érzékel?
-
Stanley-B.
őstag
válasz jézusom #17009 üzenetére
attól függ milyet szeretnél venni és mennyibe kerül. Ha magánszemélytől veszed, mindig kell akksicserével számolni, mert úgysem friss akkuval fogják eladni, még ha van is benne.
Én vettem már pár nagy rackes APC-t használtan, legutóbb pl. 2db SMT3000RMI2U-t még fóliás kijelzővel, rack sinekkel együtt 68e/db-ért és remekül működnek. Következő akksicserénél megy majd átnézésre, de az első cserénél is át volt. Új akkuk bele még kb 35e/db, így 210e-ben megállt a kettő és ez újonnan mégiscsak egy 650 ezer Ft-os UPS, tehát 210 ezer vs. 1,3M még így garancia nélkül is megérte szerintem, de ha kevésbé vagy kockázatvállaló, akkor lehet venni használtat garival is.
-
belinho
senior tag
válasz jézusom #17009 üzenetére
Én nem vennék használtat, nem olyan drágák ezek az eszközök, hogy használtat kelljen venni.
Mondjuk ki lehet fogni jó használtat is nem mondom.
Veszel egy sokat ment használt UPS-t, amin majd cserélni kell az elöregedő alkatrészeket, újrakondizni+munkadíj, új akkut bele. Ennek az árából szinte már kapsz egy újat, amivel jó ideig nincs problémád.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest