Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddaydome
senior tag
Tehát amikor neked nincs szükséged valamire egy adott àr/érték arànyban, de a piacon van jobb megoldás, akkor mindegy, mert azt màs gyàrtja, amit te nem vennél meg.
Mindegy, hogy ilyen téren kb. 4 évnyi lemaradàsban vannak...
Ezt hívjàk úgy, hogy elvakultsàg.[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
tutis
őstag
nekem az s21fe elvileg 25wattra képes, de sosem láttam még 13wattnál gyorsabban tölteni, szóval ez már nevetséges szint, főleg úgy hogy az átlag inkább 5-7 watt..
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
addikt
Te nem érted
a nem kínaiak ennyi pénzért ezt adják, ha nem tetszik nem veszed meg
kompromisszumokat kell kötni, nálam ez a legkisebb komprumisszum
mióta egy napot simán elmennek a telók így számomra lényegtelen hogy éjjel milyen gyorsan tölt fel
de ha elfelejtem éjjel felrakni akkor is feltölt annyira a telóm ébredéstől indulásig (10w-at töltöm 90%-ig) hogy simán hozza a napot iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
ddaydome
senior tag
Én egyàltalàn nem sírok emiatt.
Azt kell nézni, hogy ha a zàszlósliga kategóriàban nem tud felmutatni jobbat, akkor neki nincs jobb.
Hozzàteszem, attól még, hogy kisebb a telefon igazàn negkaphatnà a 45w töltést is, de nem kapja.
A xiaomi 13t-m meg igencsak gyorsan tölt és jól el vagyok vele."Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
addikt
Attól hogy itt sírtok semmi nem változik
nem tudni mi az oka de a nyugati (nem kínai ) gyártók nem hajlandók növelni a töltés sebességét, lehet akku technológiai lemaradás, lehet nem véletlen nem növelik
droidos fronton a pénztárcával tudtok szavazni
annyi kínai gyártó van amelyik gyorsabban tölt sőt még talán töltőt is ad a telóhoz
olyat kell venni iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
+1
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
ddaydome
senior tag
Hàt, ha ez igaz , ami a töltés terén vàrható, akkor az elég gyàszos. Nagy lemaradàsban vannak ilyen téren.
Attól, hogy pàr ember bizonygatja, hogy nem fontos, attól még ebben az àrsàvban ez elfogadhatatlan.[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
addikt
válasz Balúkapitány #79 üzenetére
Csak arra akartam rámutatni, hogy a kínai telókon kívűl senki nem tölt gyorsabban mégis minden nem ilyen telónál felhozzák
a kínai telók mind saját töltési szabványt használnak nem kompatibilisek egymással de még a pd töltővel sem
pd töltővel ők sem töltenek gyorsabbanerőltetik a typeC csatlakozót az e hulladék csökkentése meg az egységesítés miatt, mégis mindegyik kínai gyártónál meg kell vedd a saját töltőjét ha gyorsan akarod tölteni
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
Balúkapitány
tag
1. nem tudok olyat mutatni, és épp ez az amit szerettem volna megtudni, hogy evvel mit akartál sugalni?
2. a Magyarországon gyártott audi bmw merci suzuki cupra az magyar gyártású, gyártója magyar. Nem számít magyar autónak. A megrendelőt a audi bmw merci suzuki cupra -t viszont német japán gyártónak nevezem.
Igazad van, jó példa. Végülis megértettem és elfogadom.Talán az 1970-80-as években még létezett német japán gyártó az én szememben. Tőlem aztán ma is nevezhetjük azoknak.
[ Szerkesztve ]
Köszönöm a válaszod!
-
addikt
válasz Balúkapitány #73 üzenetére
Azt akartam hogy mutass egy olyan nem kínai tervezésű telót amiben nagyobb a töltés sebessége mint 45w
szerintem a gyártó és a gyártásu nem ugyan az
ha úgy nézzük mint te akkor magyarországon gyártott audi bmw merci suzuki cupra magyar autónak számit?[ Szerkesztve ]
-
Balúkapitány
tag
válasz Juhaszatti #74 üzenetére
Ha nem fontos a pontosság akkor nincs jelentősége.
Koreai gyártó, nem kínai, és kész.johnny500 itt alant jóhiszeműen megnyugtatott.
[ Szerkesztve ]
Köszönöm a válaszod!
-
johnny500
tag
válasz Balúkapitány #73 üzenetére
Kínában gyártják de fejlesztés, kutatás az nem ott megy (Samu, Apple, Sony). Ezekre szokták mondani, hogy nem kínai gyártó. Biztos a kolléga is erre gondolt.
-
Juhaszatti
addikt
válasz Balúkapitány #72 üzenetére
Samsung kijelzőket nagyon sok helyen gyártanak, OLED-eket pl Vietnamban. A főbb alkatrészek közül a RAM modulokat és a tárhelyet Koreában gyártják, a processzorokat vegyesen Koreában és Tajvanon. A kamerákat Koreában, a Fülöp-szigeteken, és Tajvanon, akadt régebben kínai gyártású is, de az már megszűnt. Persze a rengeteg kisebb alkatrész beszállítója között biztosan akad még kínai is, de ennek tényleg ekkora jelentősége van?
-
Balúkapitány
tag
Így már tényleg terelés lett, csak már nem tudom kitörölni.
Jól van legyen a samsung apple google sony nem kínai gyártó. Tőlem lehetnek koreai amerikai japán gyártók, vagy vietnámi kongói kameruni.De mit akartál Te mondani? - az lenne a lényeg
[ Szerkesztve ]
Köszönöm a válaszod!
-
Balúkapitány
tag
válasz Juhaszatti #70 üzenetére
Én meg úgy értettem, hogy attól még nagyrészt kínai gyártású komponenseket használnak összereléskor.
Így nem értettem az információ relevanciáját.
Nem mind1 hol gyártják vagy szerelik össze, ha ~fele úgy is kínai?[ Szerkesztve ]
Köszönöm a válaszod!
-
Balúkapitány
tag
Amit Kínában gyártatnak az kínai gyártású
(esetleg dél-koreai tervezésű).
Amit Dél-Koreaban gyártanak az dél-koreai gyártású.
Tervezés, gyártás, összeszerelés.
Én különbséget tennék a fogalmak között, mert ebben a szegmensben külön is válik.Nem volt szándékomban terelni, hanem megérteni, hogy mit szerettél volna sugalni, mert érdekel,
és jelezni azt, hogy - annak ellenére, hogy biztosan tudod - a samsung apple google sony multinacionális cégek, vagyis kínai gyártókapacításokat is igénybe vesznek.Ők nem dél-koreai gyártók, ők dél-koreai gy á r t a t ó k
egy mobiltelefon esetében.
Vagy dél-koreai tervezők, akik tulajdonolják a Samsung márkanevet.
Elenyésző mértékben gyártanak saját gyártosoron abból a ~400 komponensből amiből egy mobil összeáll (pl. ram módult). A gyártástechnológiájukat keverik, kiszervezik, stb.Tehát az én meglátásom szerint amit Kínában gy á r t a t - nak az kínai gyártású.
Attól nem lesz koreai mert ők koreában székelnek.[ Szerkesztve ]
Köszönöm a válaszod!
-
Juhaszatti
addikt
válasz Balúkapitány #69 üzenetére
Nem, én úgy értem ahogy a te általad linkelt cikk is fogalmaz. Kínában nem gyártanak már egy ideje Samsung telefont.
-
Balúkapitány
tag
válasz Juhaszatti #67 üzenetére
Te úgy érted, hogy ha nincs Kínában samsung tulajdonú gyárépület vagy samsung panóval ellátott gyártósor akkor a telefonjaik elkészültéhez már nincs közük Kínához?
Köszönöm a válaszod!
-
addikt
válasz Balúkapitány #62 üzenetére
Azért mert kínában gyártatnak még nem kínai
a kérdésre is kapok választ?
Mert amit írtál az csak terelés iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
Juhaszatti
addikt
válasz Balúkapitány #66 üzenetére
Ez is abban a cikkben van amit linkeltél:
It may surprise you that no Samsung phone is made in China. The company closed its last factory in the People’s Republic in 2019
És egy másik cikk: -
Balúkapitány
tag
válasz Juhaszatti #64 üzenetére
"A Samsung a világ számos országában gyártja vagy gyártatja mobiltelefonjait, köztük Dél-Koreában, Vietnamban, Indiában, Brazíliában, Indonéziában és Kínában."
[ Szerkesztve ]
Köszönöm a válaszod!
-
válasz Balúkapitány #62 üzenetére
Még az iPhone-ok is.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
addikt
Értem ezt a töltés mizériát, de mutassatok egy olyan nem kínai gyártót amely gyorsabban tölt mint 45w (tajvani is kínai)
egyáltalán mennyi nem kínai gyártó van?
nekem 4 jut eszembe samsung apple google sony[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
válasz Rigormortiis #50 üzenetére
"Ugyanolyan szám ez, mint az utóbbi évben a pwm: amit a kínaiak szeretnek a dobozra írni. Persze valójában az emberiség egy százalékát sem érinti az erre való érzékenység, itt a fórumon kb a populáció fele háklis rá...de igazából hamar ki lehet gyógyulni belőle, ahogy itt is tették az elégedett iphone felhasználók, amikor amikor az addigi -gyengébb minőségű- kijelzőjük helyett kaptak Samsung oledet Onnantól már nem volt baj vele "
Azért PWM és PWM között is van különbség. Minél magasabb frekvenciatartományban dolgozik, annál kevésbé zavaró. Az iPhone 13 OLED-je pl 610Hz-en csinálta, az S szériás Samsungoknál 240-250Hz volt a jellemző, az S23 is pl 240Hz.
Viszont az újabb iPhone-oknál ez most csökkent, a 15 Pro pl csak 242Hz-en tolja. Az S24 meg felment 483Hz-ig. Szóval ez tök változó dolog, és ezek között sokan érzik is a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Rigormortiis #56 üzenetére
Ez hogy jött ki?😅
egy átlagosból pedig akár kettő is kijöhet két 45 perces töltés között
.Idézet a mobilaréna POCO X6 PRO 5G -s cikkéből.
Nekem van Samsung Galaxy A54 -esem és POCO X6 PRO 5G -m is. Mind a kettőben 5000 mAh-s akkumulátor 🔋 van, csak az A54-ben Li-ion, a POCO-ban pedig Li-poly, az előbbi 25W-tal tud tölteni, Samsung EP-TA800NBEGEU töltővel vagy Power Delivery 3.0-t tudó LDNIO A6104C-vel, de ez nem konstans, utóbbi pedig 67W-tal Xiaomi MDY-15-ET töltővel.
Mind a kettő névleges érték, gyakorlatban az előbbi 23W-24W között ad fel, miközben 25-öt vesz fel, utóbbi meg 62-63 között ad le. De ugye nem folyamatosan adnak le ekkora teljesítményt, 90%-os töltöttségi szint felett már egy számjegyű nyoszogás van, de a Xiaomi sokkal gyorsabban végez, nem 10 perccel inkább 20-25 perc is van az.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Garzonrobot
kezdő
válasz Rigormortiis #56 üzenetére
Hát azért más gyártók gyors töltői jobban kihasználják a rendelkezésre álló teljesítményt.
-
klaya86
senior tag
válasz Balúkapitány #54 üzenetére
Jó ideje , persze
. -
Rigormortiis
veterán
válasz janeszgol #53 üzenetére
Azért ne túlozzunk! 25 watton 10-15 százalékról kb 1 óra 10 perc alatt tölt fel az Ultra. A 45w 10 percet hoz rajta.
A tabletnél már nagyobb a difi, igaz abban kétszer ekkora akku van, de ott már szabad szemmel is látható az idő a 45w javára.
Na de ha az a 45w 65 lenne, mi változna? 1 óra helyett 50 perc alatt tölt fel. Na bumm.
Szerintem bőven vannak területek, amit tisztába kéne tenni a Samsungnál, de ezzel biztos nem fognak sietni.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
Garzonrobot
kezdő
válasz Balúkapitány #54 üzenetére
Motorolán ki lehet kapcsolni
-
janeszgol
félisten
Nem miattad kell beletenni, hanem miattam. Meg azok miatt, akik nem akarják 2-3 órán át tölteni az eszközt.
-
A Samsungnak az Apple a fő ellenfele, mivel Androidon ők az elsők, az már évek óta megvan nekik. Almáéknál pont ilyen csiga töltés van,meg 400K-ert 60 Hz-es kijelző.
-
klaya86
senior tag
Csak itt arról van szó, hogy a gyártó csúcs modelljéről beszélünk. Egy vagon pénzért... Illene nekik belerakni azt,amit technikailag tudnak, hiszen egy flagship. Aztán, hogy a user tölti gyorsan, vagy elég neki a lassabb töltés is, majd eldönti. De gyors töltés lehetőségének adottnak kellene lennie ,nem csak jövőre, hanem 2-3 éve legalább már legalább illett volna meglépni egy 65w-ot simán. 1500 euróról beszélünk.
-
Rigormortiis
veterán
Hát nem tudom. Miattam aztán ne tegyenek bele gyorsabb töltést. 2 naponta max egy órát van a 25wos töltőn az ultra. Van a házban 45 és 65 wattos töltő is, de gyakorlatilag mindig a kicsit használom, nehogy ne legyen már egy óra 2 naponta, hogy kábelen legyen.
De ha esetleg valami képzelt, katasztrófafilmes helyzet állna elő (mint sokak fejében), hogy ha éppen véletlenül egyik pillanatról a másikra nullára merül és az életünk múlik rajta, hogy minél hamarabb púposra töltsük az akkut, akkor is kb mindenhol van már táp aljzat (otthon, meló, kocsi) de ha nem lenne akkor is filléres tétel a power bank.
Ugyanolyan szám ez, mint az utóbbi évben a pwm: amit a kínaiak szeretnek a dobozra írni. Persze valójában az emberiség egy százalékát sem érinti az erre való érzékenység, itt a fórumon kb a populáció fele háklis rá...de igazából hamar ki lehet gyógyulni belőle, ahogy itt is tették az elégedett iphone felhasználók, amikor amikor az addigi -gyengébb minőségű- kijelzőjük helyett kaptak Samsung oledet Onnantól már nem volt baj vele
Ám szerencsére elég nagy az androidos piac. Aki 45wattnál többre vágyik, megkapja más gyártóktól
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
45W-ot vesz fel maximum a konnektorból, de veszteségre elmegy 4-5W.😅
-
Balúkapitány
tag
válasz tomboy0013 #45 üzenetére
. . .a többit meg tomboy0013 itt nagyon szépen leírta.
Köszönöm a válaszod!
-
Balúkapitány
tag
Az eladási számok és a profit makacs dolgok.
A Samu 2023-ban több mint 226 millió mobiltelefont adott el.
Amíg a stratégiájuk ezen számok alapján profitábilis, logikus módon addig fent is tartják azt.
A vásárlóközönség csak úgy tud érdemben hatással lenni erre ha a pénztárcáját nem nyítja ki a samsung telefonok előtt.A kép forrása: IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker;
az idevonatkozó angol nyelvű link amit forrásként használtam: https://techhq.com/2024/01/apple-claims-top-spot-outshining-samsung-in-2023-smartphone-sales/[ Szerkesztve ]
Köszönöm a válaszod!
-
tomboy0013
veterán
Szerintem érthető, veszik így is bőséggel. A marketingre megy a lóvé nem a fejlesztésre, ahogy az Apple-nél is. A legpopulárisabb gyártóktól sose várjunk nagy innovációkat (csak addig ameddig be nem törnek a nagyok piacára még kicsiként), nem azért az ő telefonjaik fogynak a legnagyobb számban. Egyszerűen összehasonlíthatatlanul nagyobb összeget költenek a termékek népszerűsítésére, illetve eredményesebben hatnak ezzel az emberek érzelmeire, egy bizonyos szint után ennyi a lényeg. Ameddig az emberek okosabbak nem lesznek, és rá nem jönnek hogy lényegében átverik őket. Ez viszont egy lassú folyamat, egy ideig még biztosan beválik ez a stratégia.
[ Szerkesztve ]
-
klaya86
senior tag
Samsungom van, éppen elég a töltés teljesítménye. De ettől függetlenül nagyon gáz már,amit a Samsung csinál. Itt vannak az új technológiás szilícium-karbid aksik. Az S25 szériában illett volna már belerakni ezeket a nagyobb kapacitású akkumulátorokat, megtámasztva legalább egy 65w-os töltéssel. Az S25U esetében mindenképpen! Az, hogy egy újabb wifi szabványt is támogat,na bumm,senki nem használja ki és jelentősége nulla, de egy stabil 2 napos üzemidőt+ 10-100%ra 30 perces töltési időt igencsak szeretne a nép. Nem is értem a Samsungot. Kapják az ívet,a visszajelzéseket évről évre, aztán mégsem változtatnak. Lassan 5! éve nulla fejlődés akkumulátor és töltés terén.
-
őstag
válasz janeszgol #40 üzenetére
Kinai belpiacra szánt telefonokban többnyire nincs B20. Ezért szivnak azok, akik nem itt veszik meg a kiszemelt bármilyen telefont mert sokallják az árát, hanem megrendelik a kinai piacra szánt telefont egy kinai vebáruházból féláron (mert azt hiszik az ugyanolyan), aztán csodálkoznak, hogy a mobilnet elég gyatra vele.
Sajnos az X200 mini is ilyen. Nincs globál változata.[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz LosBlancosRM #25 üzenetére
De sokkal többen igen, mint nem, így nem érdekel a vergődésed.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz LosBlancosRM #26 üzenetére
Az maximum te vagy. Ne magadból indulj ki.
-
őstag
600 ezerért én sem venném meg. De a droidnak van egy remek tulajdonsága: gyorsan esik az ára, főleg a használtaknak. Igy egész tűrhető áron lehet egész jó telefonokat venni amik még évekig használhatóak. Már 10 éve csak használt telefonokat veszek (aktuális telefonom S23 pl. tavaly februárban jelent meg 410 ezerért. Augusztusban vettem pár hetes, gyakorlatilag használatlant 170 ezerért, akkor még 350 körül volt az új ára)
Jövő tavaszra a kis Vivo-t is meg lehetne csípni 300 ezer alatt.[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Nekem is tetszett mert nem nagy választék van kicsi telefonból. DE a magyar ára az árképzésükkel ~600 ezer forintra jött volna ki annyiért röhejesen drága és senki nem vette volna meg.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
őstag
válasz Balúkapitány #33 üzenetére
Pl. azért, hogy ne növekedjen azok tábora akik csalódtak és azt mondják: Samsungot vettem, de ezt a hibát többször nem követem el.
-
yanna
addikt
válasz Balúkapitány #33 üzenetére
Pontosabban: Megveszik.
-
őstag
Amikor megláttam az első teszteket a Vivo x200 mini-ről már kezdtem is búcsúzkodni az S23-tól. Aztán kiderült, hogy ide nem hozzák el
A Samsung töltése nem foglalkoztat, mert csak egy 10 wattos qi tölővel töltögetem éjjelenként. Engem is a Samsung kamerastratégiája irritál, hogy a 400 ezres sima S-ekben levő cuccot immár 4. éve nem fejlesztik (S22...S25) és egy középkategóriás Vivo V40-ben különb kameraszett van fele annyi pénzért. -
Balúkapitány
tag
válasz Garzonrobot #28 üzenetére
. . .ahogy elnézem mindenhol, a hangos többség a 45W felettit preferálja. Ami 45W vagy az alatti, az lófing, így én kismiska vagyok.
Azt látom, hogy az a nagy átlag (nem hiteles adat), aki az eszközét meg is tartja, és 45W feletti nominális töltést használ, az 2-3 évente az akksit is cseréli, nem gond nekik evvel babrálni . Viszont nekem a csereberélés nem pálya.[ Szerkesztve ]
Köszönöm a válaszod!
-
Balúkapitány
tag
válasz Garzonrobot #28 üzenetére
Kösziii Az általad leírtakkal én is kb. úgy vagyok ahogy Te.
Azon kivül 5 éves vagyok 40 Watton. A degradáció ~4.8 évesen kezdett jelentősebben érzékelhetővé válni. Ez oké, élhető.
E feletti tapasztalataim még nincsenek, csak olvasok. . .[ Szerkesztve ]
Köszönöm a válaszod!
-
zzola
titán
Jön az S25, ami szinte S24, ami meg szinte S23....
Lassan 3 éve ugyanazt adják el, még töltésben sem tudnak többet nyújtani, szépen megrekedt a Samsung, mint anno a Nokia. -
Garzonrobot
kezdő
válasz Balúkapitány #22 üzenetére
Eddig nincs rossz tapasztalatom a gyors töltéssel ilyen szempontból, bár a gyors is relatív. Ami már 4 éve szolgál a családban a Poco X3 33w-tal, azzal nincs gond eddig. Az előző OnePlusom 65 w-tal 3 éve bírja, eddig gond nélkül, családban maradt az is. Mindkettő gyári töltővel kapja a villanyt beüzemelése óta.
Nyilván egyik sem 5-6 év, de nem vettem észre drámai különbséget. Valamennyit biztos degradálódtak. Persze csalóka tud lenni ha folyamatosan apránként romlik valami, van idő hozzászokni, így kevésbé észrevehető.
Ezzel szemben asszony iPhoneja 3 éves szintén, asszem 27 W, de az már nemsokára akksi cserés lesz.
Ha eszembe jut 2 év múlva beszámolok ismét
-
Balúkapitány
tag
-
LosBlancosRM
senior tag
válasz Balúkapitány #23 üzenetére
Akinek írtam, ő szereti egyetemes igazságnak beállítani a véleményét.
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
paatrick
őstag
Jelenleg a legtöbb gyártó elszégyellheti magát, a kínaiak múlt hónapban hozták ki a Vivo X200 pro minit ami iphone, S24 méretben 5700-as akkut kapott. Persze Európába nem jön.
Ebben kéne fejleszteni nem a töltési sebességben.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Balúkapitány
tag
válasz LosBlancosRM #19 üzenetére
Itt mindannyian egyéni véleményeket osztunk meg. Amikor nem, azt idézőjelbe tesszük. A 'szerintem' pedig a felesleges szavak közé tartozik.
[ Szerkesztve ]
Köszönöm a válaszod!
-
Balúkapitány
tag
válasz Garzonrobot #18 üzenetére
Értem, hogy mit mondasz.
Minden esetre az akkutechnológia fejlesztéseit várom elsődlegesen, hogy avval összhangba tudjam hozni a gyorstöltést is.
Nekem hiába adnak 80 W vagy 120W-os gyorstöltőt ha ahhoz nem raknak hozzá igazított akkut is a telefonba.
Annyi pénzért min. 5-6 évig életképes kellene legyen.[ Szerkesztve ]
Köszönöm a válaszod!
-
janeszgol
félisten
válasz LosBlancosRM #19 üzenetére
Mivel én mondtam, így ez szerintem. Nekem egyéni véleményem van, amit sokan osztanak.
[ Szerkesztve ]
-
LosBlancosRM
senior tag
válasz Garzonrobot #12 üzenetére
Nekem pl a kamera fontosabb lenne, mint a töltés. Inkább bírja tovább az aksi, minthogy gyorsabban töltsem. S24U 1 napot simán kibír úgy, hogy csak 80%-ig töltöm. Akkor meg nem mindegy már, hogy mennyi idő feltölteni? Aludni csak kell.
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
Garzonrobot
kezdő
válasz Balúkapitány #15 üzenetére
Hát elméletileg a nagyobb akksik, a kapacitásukból adódóan kevesebb töltési ciklust teljesítenek azonos felhasználás mellett, így lassabban kellene hogy degradálódjanak.
Persze ez akkor lenne igaz, ha nem zabálná egyre jobban a villanyt a hardver. De hát a teljesítménynek ára van.Még emlékszem a Huawei p8-asomra 2200 mah akksival ugyanannyit bírt mint egy mai teló 4500-assal.
-
Balúkapitány
tag
-
félisten
Most mi az amit az S21U nem tudott? Szart kevergetik évek óta, és már a dizájnra sem adnak. Elég aljadékok. Pont mint az Apple.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Balúkapitány
tag
válasz Garzonrobot #12 üzenetére
Így beszélgetve már érthetőbb.
A villámgyors töltő mellé egy tartósabb akkút is kérek szépen. Lehet?Köszönöm a válaszod!
-
Balúkapitány
tag
-
Garzonrobot
kezdő
Nem az a baj hogy nem elég a 45w, hanem hogy a lehetőség nincs meg a gyorsabb töltésre egy prémium készülékben.
Ez is egy olyan fícsör lenne, aminek szerintem többen örülnének, mint pl az éjájnak. -
paatrick
őstag
A telefonon dolgozó emberek 90%-a irodában vagy kocsiban dolgozik. Az irodában mindenki számítógépen dolgozik ergó lehet tölteni, a 20 éves kocsikban is van már usb aljzat vagy belerakható. Innentől nehéz indokolni hogy miért jobb ha 30 perc helyett 18 perc alatt tölt fel valami annyira hogy simán kibírja amíg egy másik töltőhöz érsz. Aki meg nem telefonon dolgozik annak nem fog lemerülni egy nap alatt.
Látod hogy vergődnek a processzor/pc gyártók, mivel elértünk oda hogy hiába gyorsabb nem lesz vele előrébb az ember. Videókártyák is már rég elérték azt a szintet ami csak parasztvakításnak jó kihozni évente új még erősebb cuccokat. Most a kamuAI baromság repíti őket kicsit megint, mert a játékipar eléggé megfeneklett.
De mondok még, ott az autóipar, a fejlődés kontraproduktívvá vált. Az autó mint szállítóeszköz kész lett, azok a fejlesztések amiket meg beleraknak inkább csak rosszabbá tették az autózást mint jobbá.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz Balúkapitány #9 üzenetére
Arra jó, hogy ne kelljen egész éjszaka töltőn hagyni a telót. Hogy 30 perc alatt minimum 50-60 %-ot lehet bele tölteni. 15 perc alatt kb 30%-ot.
-
Balúkapitány
tag
-
paatrick
őstag
Ez a töltési sebesség hiszti az új megapixelháború. Bárkit kérdezek mindenki "éjjel felrakom, reggel leveszem" választ ad. Akkor nem mindegy?
Valamibe mindig bele kell kötni.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz Balúkapitány #4 üzenetére
Nem tudom. Xiaomi 11T es 67W 3 eves szett es kivalo kombo.
-
Balúkapitány
tag
Nekem elég a nominális 40-45W-os töltés.
Jól tudok élni egy 40W-os gyorstöltővel.Persze én se dobnék el egy ~100 nemtudomhány wattos töltőt és 5-6 éves élettartamú akkumulátort így egyben, csak még nem találtam ilyen szettet, vagy még nem gyártották le?!
[ Szerkesztve ]
Köszönöm a válaszod!
-
prolad
addikt
Az eddigi évekből kiindulva ha marad 25W az alap S széria, akkor a Foldok is. Ezzel nálam a Fold 7 látatlanban kilőtte magát.
-
beno52
tag
+1
Amúgy én is csak 40W alatti valós értékeket láttam tesztekben mindenhol, rövid ideig. Pontosan mérni nem volt lehetőségem, de az Ultrákat már a 40W is kb. 30-40 perc alatt kellene felnyomja 0-ról 100-ra, ehhez képest ez egy 1+ órás történet.
Bőven (valós) 50W feletti töltéssel kellene már fussanak generációk óta.
-
janeszgol
félisten
Valamikor tölt Samsung telefon 45 wattal? 40-el? Mert olyanokat olvasni, hogy 38W plafon, azt is rövid ideig tartja.
Mondjuk mindegy is, nevetséges ez is. 67W lenne a minimum, a maximum meg 120W. Ezek az egészséges értékek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külpolitika
- Bemutatta első aktív zajszűrős fejhallgatóját a 1More
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest