- Monitor hiba topik
- Apple MacBook
- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elvileg akármekkorát köthetsz, csak később tölti majd fel.
De amitől én is tartok, hogy ha teljesen lemeríted nem biztos hogy elkezdi visszatölteni. Egy mai különösen okos UPS simán akkuhibának is veheti mert nem úgy emelkedik a feszültsége ahogy azt ő "elvárná", és az egyébként jó akkuval nem fog csinálni semmit, hacsak autós töltővel fel nem töltöd.
Az enyém lehet nincs még ilyen okos de nem is merítettem fél percnél tovább ebbe a konstrukcióba, mert az volt a lényeg hogy a hosszú hétvégén is legyen UPS. De lehet így marad, legalább is 7Ah akku már nem lesz benne. Megfigyeltem hogy a 12Ah akku pont belefér állítva, de a teteje már kilógna. Szép a Charger de itt majd lefele terjeszkedek majd a nagyobb akkuval. A helyét kivágom teljesen és masszív rétegelt lemezből kap az UPS egy új alapot és úgy lesz összejátszva hogy az UPS és az akku is felfeküdjön majd erre, kvázi újraépül a cucc.
Ezzel két legyet ütök egy csapásra, mert többet fut majd az MGE, és APC csereszabatos akku lesz benne.
Mindazonáltal a Smart UPS-el így már nem bánnék el, az biztos csipogna ha kétszer akkora akkut tennék bele csak úgy
-
MrZed001
tag
Ha felmész YT, fogsz találni pár érdekességet.
Pl egyik indiai (hindu) videóban egy kád méretű 24V-os savas aksit kötött rá, majd látta el vele a pincét.
Na azt most nem találom, de egy hasonló: https://www.youtube.com/watch?v=lckUm1ln5S0A vicc az, hogy a fesz számít. Az Ah csak azt adja meg meddig bírja ellátni.
Na meg hogy meddig tart feltölteni.
Sőt, ha több aksit párhuzamosan használsz más előnye is van, pl kisebb A vesz ki mindből egyszerre. Azaz 30A kivét 3 aksival, aksinként 10A.
Cserébe soksok más gonddal nézel szembe, mint töltés. 10 óra kb a teljes feltöltés (0,1C) savas aksinál. Ha 3x0,1C-vel töltesz 3-at az jó ... de ha 1 korábban tele és már nem tölt, akkor maradék kettőt már 2x0,15C-vel ... még egy tele, utolsót már 0,3C-vel töltöd (és forrni fog).
Szóval az aksi párhuzamosításnak is megvannak a hátulütői ...Röviden: azonos V, de akármennyi Ah aksit használhatsz vele, amíg azonos a karakterisztikája (AMG-savas)
-
Cs1csó
titán
Ahogy írták is szerintem egy 9Ah-ás még belefér. Sajnos ezeknek az elektronikáját 7Ah-ás akkura tervezték. Ahogy azt is írtam/írtuk, hogy ha komoly tartási időt szeretnél akkor oda bizony inverter kell egy-két darab bazi nagy akkuval, a SOHO 300 és a 600 is 200Ah összkapacitással bír el.
Olyan UPS van amire lehet külső akkut kötni de az drága nagyon drága. -
zsolt501
nagyúr
Amit én találtam videókat és leírást ott a 7Ah akkut 9Ah-ra cserélték, nem tudom a töltő rész mekkorát visel el max.
APC esetén találkoztam már olyan szünetmentessel irodán ami külső akku pakkokkal bővíthető legó kocka szerűen kapcsolódtak egymáshoz az akkuk és a fő készülék, az árukról inkább ne beszéljünk kategória volt egészségügyi intézmény esetén...
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Eaton 5S700 szünetmentes tápegység (UPS) Új akkumulátorral!
- EATON Protection Station 500 FR - akku nélkül
- JÉG!! EATON 5P1550i 1100W valós szinuszos szünetmentes tápegység eladó vadiúj akkukkal, 6 hó garival
- APC BX1400UI szünetmentes tápegység, új aksikkal!
- szünetmentes táp /nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / 2aksi / Schuko
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest