Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
bikfic1 #15595 üzenetére
Jó amit TeeJay ajánl, de ha:
- az összfogyasztásod kb. max 150W
- nincs USB-s vezérlésre igényed pl. NAS vagy PC leállításaAkkor elég lehet egy kisebb cucc is, pl. Eaton 5E 650i DIN 16800Ft-tól már kapható. Amit TeeJay ajánlj az 3k-val drágább. (természetesen JÓ vétel csak drágább és nem kihasznált funkcióval plusz a kisebb tartási képesség is elég)
A Line-Interaktív modernebb:
- gyorsabb átkapcsolási idő hálózati áramról akkus üzemre - áramkimaradás esetén
- feszültségszabályozásra is képes - ideális feszültség 230V ez sokszor le és föl ugrál a túl magas vagy a túl alacsony érték sem jó és a feszültségszabályozó ilyenkor beavatkozik. -
bikfic1
tag
Sziasztok!
Szünetmentes tápegységet vennék Tv (110 W) + soundbar (22 W) + mediaboxhoz.
Amit korábban vettem ,az selejtes volt, úgyhogy elment a kedvem tőle. Kis keresgélés után ezeket néztem ki.
Melyiket ajánljátok ezek közül?
Az offline-t, vagy a line-interaktivot inkább?
Az egyiken három dugalj van , a másikon csak kettő.
Lehet használni ezeket elosztóval is? Köszi.
[link] -
Cs1csó
titán
válasz
EAndrew #15593 üzenetére
Amúgy ezen konkrétan 4db akkumulátorral védett aljzat van a többi csak túlfeszültségvédős. Nem jelent semmi az, ha egy konnektorba dugsz bele mindent hiszen amúgy is max 330W tartásra képes tehát én 250W-nál többet amúgy sem kötnék rá.
Az, hogy egy UPS-en 1-2-3-4-6-8 konnektor van nem jelent semmi mindegyikre rá lehet kötni a teljes tartási képességet mivel mindegyik konnektor ugyanoda van bekötve.
A probléma akkor lehet, ha USB kábellel is össze akarod kötni mert akkor abból is kell venni egy hosszabbat. -
EAndrew
aktív tag
válasz
Cs1csó #15592 üzenetére
Szerencsére igen van egy "lábazata" a bútornak ami ad egy kis lehetőséget a levegőzésre, ezert nem tudnám kiemelni, mert akkor tényleg szorulna.
Akkor kipróbálom majd így, remélem nem melegedik majd nagyon, ha melegedik akkor megoldom a hosszabbítós megoldással, remélem nem gyújtom fel a házat 😁.
Köszi a segítséget! -
Cs1csó
titán
válasz
EAndrew #15591 üzenetére
Ahogy látom nincs is beszorítva a teljes a UPS a bútor oldala nem egyenes. Amúgy nem jelent semmit ha a UPS egyik konnektorába dugsz egy hosszabbítót és a többi eszközt abba dugod az is lehet egy megoldás de előbb próbáld ki ahogy most van. Az is jó, hogy nem süppedős szőnyegen hanem parkettán van.
-
EAndrew
aktív tag
válasz
Cs1csó #15589 üzenetére
Sajnos kiemelni nem tudom, de megnéztem egy hasonló típussal amit kölcsön kaptam, mindkét oldalon kb 2-3cm hely van a széle és a bútor között, az elég lehet? [kép] [kép]
Másik megoldás, ha a fogyasztókat egy hosszabbítóval viszem az ups-hez, de nem vagyok benne biztos hogy jó megoldás lenne egy kábelen vinni 6 fogyasztót oda. -
Cs1csó
titán
válasz
EAndrew #15587 üzenetére
+1 zsolt 501
Mivel ez nem "torony" kialakítású ezért talán nem okoz annyira nagy gondot ha két oldalt van beszorítva, ilyen a torony kialakítású: [link] ennél a fajtánál már nem jó ha kétoldalt van beszorítva.
Ha a te esetedben elől, hátul és felül szabadon van és ha meg tudod oldani, hogy pl. ne közvetlenül a padlón, szőnyegen legyen hanem pl. pár legókockával vagy valamivel kiemeled és alul is tud szellőzni akkor nem hiszem, hogy gond lenne belőle.
Tehát mivel ez "kvázi" egy kocka 6 oldallal és ha 4 oldala szabad az már elég lehet.
-
EAndrew
aktív tag
Sziasztok,
Nagyon új vagyok a témában ezért sorry ha nagyon láma a kérdésem, de vennék egy APC BE550G-GR ups-t. Mivel nincs ismeretem ilyen darabokkal ezért nem tudom, de szerintetek ezek mennyire melegednek? Mennyire kell szabadon hagyni őket? Azért kérdezem mert pont annyi helyem van a ups-nek mint maga az ups szélessége, vagyis be lenne szorítva két szekrény közé. Okozhat problémát hogy nem tud egyik oldalról sem szellőzni?
-
Program ügyében nézd meg a nyílt forráskódú NUT programot.
Azt nem tudom, hogy a te NAS-odra rá lehet-e tenni.
De technikailag megoldást lehet, hogy veszel pl. egy Raspberry Pi-t, azt kötöd USB-n keresztül az UPS figyelésére és hálón keresztül majd az "küldi tovább" a többi eszköznek a leállítás parancsot, ha az UPS jelez neki.(Ebben azért vagyok biztos, mert egy jó darabig így üzemeltettem itthon egy UPS-t, csak lusta vagyok ismét beüzemelni az RPi-t és a PC-ket.)
-
Cs1csó
titán
Folyamatosan, ezen kommunikál a UPS, amikor érzékeli a UPS, hogy elment az áram, akkor a beállítástól függően, pl. akku kritikus töltöttségi szint alá esése, kiadja az utasítást a PC-nek vagy a NAS-nak, hogy álljon le, sajnos egyszerre, csak egy eszközzel tud - alapesetben - kommunikálni és persze szükséges a védendő eszközre telepíteni a UPS szoftverét is.
-
Stehe
aktív tag
válasz
Cs1csó #15583 üzenetére
Köszi a segítséget! Teljesen hülye vagyok! Ha az UPS és az eszközök közötti elosztót kikapcsolom, jóhogy nem kapnak áramot!
Most az UPS tápját húztam ki, és rendben volt.Még egy kérdés: ha a NAS paramétereket beállítom USB-n keresztül, onnantól az USB kábelt kihúzhatom, vagy folyamatosan ott kell lennie?
-
Cs1csó
titán
Igen, ha a feszültségvédős elosztó a UPS és a védendő eszközök között van. Ha a fali konnektor és a UPS közé teszed a feszültségvédős elosztót akkor az úgy jó, sőt jobb is mivel így a UPS-t is védi.
A UPS a saját szoftverével csak azt az eszközt tudja leállítani szoftveresen amelyikkel valós időben USB kapcsolatban áll. Ha mindkét eszközt le szeretnéd állíttatni akkor külön-külön kell egy UPS mindegyiknek.
Lehet hogy ezzel gyártótól független szoftverrel menni fog a két eszköz leállítsa: APCUPSD
egy kis leírás: [link]Van lehetőség arra, hogy egy UPS több eszközt is le tudjon állítani de az ilyen eszközök sokba kerülnek, pl. az APC Smart család tagjai hálózati vezérléssel.
-
Cs1csó
titán
Tehát a fali konnektorba bedugtad a UPS-t abba egy sima - nem feszültségvédős elosztót - és abba a két eszközt. USB kábellel pedig a NAS-t kötötted össze a UPS-el?
Sajnos csak egy eszközt tud vezérelni a UPS USB-én keresztül. A teszthez a fenti sorrendben bekötést kell megcsinálni és a NAS-t kell kihúzni a konnektorból tehát a rá kötött eszközökkel továbbra is össze legyen kötve - a tápkábelük segítségével akár az említett sima hosszabbító/elosztó közbeiktatásával az mindegy -
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok! Végül megvettem az APC BX700-as készüléket, egy hosszabbítón keresztül rákötöttem a NAS-t, illetve a laptopom. Ezt követően feltelepítettem és bekonfiguráltam a szoftverét USB kábelen keresztül, illetve a NAS-t is külön, hogy áram kimaradás esetén 1 perc múlva kapcsolva ki a laptopot, illetve NAS-t. Szoftver alapján a töltöttség is rendben. Gondoltam letesztelem, lekapcsoltam a hosszabbító kapcsolóján keresztül az áramot. Ezt követően mind a NAS, mind a laptop úgy reagált, mintha kihúztam volna a tápot. Hol ronthattam el, mit szükséges még állítani?
-
Cs1csó
titán
válasz
LógaGéza #15578 üzenetére
600VA alá nem mennék, nem csak az összfogyasztás számít, minél több az eszköz annál nagyobb a veszteség ami összeadódik itt kapásból 4 eszközről beszélünk (tehát amit kinéztél annál nagyobbat) . Amúgy egy felújított eszköz, garanciával új akkukkal teljesen jó választás.
Az EATON-nak és a CyberPower-nek van Linux szoftvere. APC-re is van de ha jól tudom nem hivatalos de működik.
pl.: Eaton 5E 650i USB DIN CyberPower UT850EG (az UT650EG-n nincs USB port)
Esetleg a boltban ahol kinézted azt az APC-t küldesz nekik egy email-t és megkérdezed milyen olcsó megoldást tudnak ajánlani, amit kinéztél annál ezek kb. 6k-val drágábbak.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
UPS-t keresek a pillanatnyi áramszünetek áthidalására. Egy NASt (épített, max 120W-os PicoPSUval), egy routert (Mikrotik hAP ac2), és egy POE Switchet (max 190W, de közel sincs kihasználva, még a fele se...), valamint a DIGI ONT eszközét.
Nem akarom órákig használni, elég ha a pillanatnyi áramszünetet átviszi, és ha hosszabb pl 5 percnél, akkor szabályosan leállítja a NASt - vagyis kell, hogy legyen Linuxra (Ubuntu Server) kapcsolati lehetőség. Nem zárkózom el a használt/felújított lehetőségektől se.
Egy APC BK350EI mennyire lenne jó opció?
Köszönöm! -
Cs1csó
titán
A keringető szivattyúban lévő villanymotornak szükséges a tiszta szinuszos kimenet, tehát csak ilyen eszközt ajánlok és ebből is igazság szerint csak egy típust, ami nem is UPS hanem egy inverter (akkut külön kell venni hozzá)
- SPS SOHO 300 27kEhhez pedig 1 vagy 2 db akkut pl.:
- Leaftron LT 18Ah 12V 11k
- Leaftron LTL 28Ah 12V 22kInverter + 36Ah akku= 49k
Inverter + 56Ah akku= 71kAz akkuval szerelt tiszta szinuszos UPS-ek kb. 40k-tól kezdődnek és jellemzően 1-2db 7-9Ah-ás akkuval vannak szerelve.
A 140k-ás ársávban lévő APC Smart család tagjai vannak kb. 36Ah-ás akkuval szerelve. -
neo81
senior tag
Sziasztok!
Grundfos ALPHA1 L 25-40 25W-os keringető szivattyúhoz keresek szünetmentes tápegység megoldásokat kb. 3-4 órás áram kimaradáshoz.
Több árkategória is érdekel, a legolcsóbb megbízható fajtától a kicsivel drágábbig.
Köszi! -
Cs1csó
titán
válasz
Chapel #15572 üzenetére
Az Eaton és az APC szoftvere elég jó, a PC-t is le tudja állítani szabályosan egy tartós áramszünet esetén amennyiben az akku már nem bírná USB kábellel kell összekötni és telepíteni a PC-re a szoftverét.
A CP-nek is jó a szoftvere és amit linkeltem belőle az tiszta szinuszos kimenetet ad ezt pár műszaki cikk szereti és pár műszaki cikk igényli ( pl. fűtés keringető szivattyú)
Ajánlom, hogy online vásárolj, és magánszemélyként ha mégsem válik be nem szereti a tévéd vagy a géped a UPS-t akkor élni tudj a 14 napos elállással.
-
Cs1csó
titán
válasz
Chapel #15570 üzenetére
Itt kiszámoltam a konfigot: [link] - mivel ez is felé lő - kb. 320W a tévé kb. 100-150W lehet. 450-500W max. Legalább 1000-1200VA-es UPS kell talán jobb az 1000VA feletti de 1500VA felé nem érdemes menni. Költségkeretet nem írtál úgyhogy átlagos árú termékeket linkeltem van köztül egy tiszta szinuszos is az 1300VA-es CP UPS.
Legolcsóbb ez: [link]
[link] [link] [link]
[link] [link] [link] -
Chapel
addikt
Sziasztok,
Az alábbi konfignak keresek szünetmentes tápot, sajna sok a kimaradás:
4790K 4.4Ghz
16Gb ddr4
1080 Gaming 8 Gb
2db WD Red 3TB
2db Samu evo 840
kijelző 50" Pana tvTermészetesen azzal kezdtem hogy kitöltöttem a segédletet, de sajna vga terén elakadtam, bár beraktam titan X-et tuti ami biztos, lőjük felül alapon 438W-ot adott ki.
-
bikfic1
tag
Sziasztok! Szunetmentes tápegységet vennék tv+ soundbar+ mediaboxhoz. 110w + 22w+ mediabox pár watt.
ezt néztem ki hozzá.
Jó lesz szerintetek? Elosztóval tudnám csak rákötni az eszközöket.
[link] -
válasz
Cs1csó #15565 üzenetére
inkább a szándék... ha a háromezres fogyasztásmérő bizbasz tud nagyjából reális értékeket mutatni, akkor a ups-be se kell plusz százdollárnyi elektronika. olyan lehet ez, mint az autórádióknál, hogy valami beteg okból kifolyólag még a középkategória tetején is a semmirevaló szegmenses kijelzők mennek.
-
ha már így szóbakerült, van olyan ups, ami reális értékekeket közöl? persze nem az enterprise kategóriában
-
TeeJay
félisten
válasz
Cickánykoma #15558 üzenetére
ne foglalkozz vele mert mint írtam köze nincs a valósághoz
alapból 80watt fogyasztást mér ha nincs rákötve semmi sem
200wattot rátolsz akkor meg 270-280wattot jelez szóval bármi kWh árat beírsz nem fog valós összeget írni
én sose nézem mert felesleges
sőt a wattban kiírt fogyasztást sem kell figyelni max a load értéket százalákban, talán az valamennyire közelít a valóshoz -
Cickánykoma
tag
válasz
zsolt501 #15556 üzenetére
Azt sem engedte, ugyanúgy eltűnt a beírt érték, mint az érték szövegdobozánál is, ha kitattintottam belőle. (ennyire azért nem vagyok béna
)
Közben tárgytalanná vált a hiba. Nekem az 1.04-es verzió volt fent vétel óta. Közben barátom vett egy ugyanilyen modellt a héten és mint kiderült neki már az 1.05-ös Companion települt.
Érdekes módon nekem nem talált sosem frissebb verziót a program az About fülben mint update.Megkaptam tőle a telepítőjét és az új verzióval egyelőre megjavult a becsült költség kijelzője.
-
Cs1csó
titán
válasz
Cickánykoma #15555 üzenetére
Ha komolyabban érdekel a fogyasztás kijelzése, mérése, akkor vegyél egy ilyet: [link]
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Cickánykoma #15555 üzenetére
Az összeg mellett lévő rubrikát is ki kell tölteni.
-
Cickánykoma
tag
válasz
TeeJay #15554 üzenetére
Igazából nem pont ez volt a kérdésem, hogy kell beírni (tisztában vagyok az árral, illetve írtam a kérdésben, hogy hónapokig rendben ment beállítva), hanem hogy a "meghülyülése" óta folyamatosan lenullázza a beírt értéket a program amikor szerkesztenéd az árat és elkattintasz a szövegdobozából
csicso82: Nagyságrendileg igen, bár biztosan valamennyivel túloz. Semmi nincs letiltva neki, a szünetmentes vétele óta lett telepítve és üzemelt azokkal a beállításokkal amik voltak egy ideig rendben, aztán pár hónapja egyik napról a másikra történt ez a lenullázódás. Igazából nem katasztrófa, ha nem mutatja a becsült összeget, csak vmiféle fura bugra tippelek.
Talán GIF-ként látszik mi a gond
[link] -
TeeJay
félisten
válasz
Cickánykoma #15551 üzenetére
első rublika 1kWh ára ami 38forint
mellé meg Ft beírod mert az a pénznem
de amúgy felesleges mivel túlméri a fogyasztást így az áramdíj is kamu szám lesz -
adriankoooo
senior tag
Köszi a tippet az akksival kapcsolatban. Hiába mértem teljes feszültséget, a kapacitása csak 200mA volt. Ha rázom lötyög és zörög benne valami, érdekes. Talán valamikor leesett és zárlatos lett valamelyik cella.
Valami hülye méretű akksi kellett bele (RBP0118), azt meg nem találtam raktáron. Lett hát egy kicsivel nagyobb klasszikus 7Ah.
-
Cs1csó
titán
válasz
Cickánykoma #15551 üzenetére
A fogyasztást rendesen mutatja? Áramszünet esetén rendesen tartja a rá kötött eszközöket? Esetleg dugj egy másik PC-t a UPS-re kösd össze vele USB-vel és telepítsd rá is a szoftvert nézd meg ott hogy mit csinál.
A program kimehet a netre nincs letíltva a tűzfalban, esetleg engedélyezd az elérést neki.
-
Cickánykoma
tag
válasz
TeeJay #15549 üzenetére
Ha már linkelted a Companion szoftveredet a posztodban, szeretnék egy ehhez kapcsolódó kérdést feltenni (illetve mástól is szívesen várom a megfejtést). Az itteni topikos ajánlásra vettem tavaly ugyanezt a modellt (5E 850i) és magával az UPS-el elégedett vagyok. A Companion szoftvere viszont egy ideje megbolondult és nem méri/mutatja a költségbecslést, folyamatosan csak 0-t jelez. A Settingsben hiába reseteltem az értéket és próbálom újra és újra beírni az adott KWh összeget, szerkesztés után rögtön lenullázza azt . Valaki találkozott már ilyen hibával? Ez valami szoftveres bug lenne?
Próbáltam a szoftver újratelepítését is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megjelent a OnePlus 13T
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Packeta
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Iqos cigaretta
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest