- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Raspberry Pi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Majd egyszer, amikor MS végre kiadja...
-
Tapasztaltam, igaz nem jelentősen gyorsult.
-
RVR400
veterán
-
Francia91
veterán
válasz
Jesus_Shaves #42 üzenetére
Használtan került hozzám az alaplap, BIOS dátum el volt állítva, Windows telepítés után vettem észre
-
-
miqlas
őstag
Ezek szerint van 24H1? Mert a gépemen még mindig 23H2-n van és nem is ajánlotta fel a 24H1-et, pedig - elvileg - minden frissítés fent van!
-
hapakj
őstag
Nah, majd akkor érdekel a Windows 11 ha megírják hozzá a 7700K supportot
-
Kansas
addikt
válasz
Dragon3000 #34 üzenetére
Nem tudom, én anno az 1600X-től kezdve 3000-es CL15-ös RAM-okat használtam, megértek vagy 4 CPU és 2 alaplap-cserét, csak most az 5700X-hez vettem 3600-as RAM-okat helyettük(ők meg mentek szüleim gépébe az 5500GT mellé), szóval azért nem törvényszerű, hogy 2133-as meg 2400-as RAM-ok kell legyenek mindenhol a régebbi gépekben, akkor is volt már XMP meg DOCP...
Nekem utoljára talán az i5-4440-es mellett mentek JEDEC speccel a RAM-ok, de lehet hogy már ott se, nem emlékszek már tisztán, rég volt... -
Dragon3000
nagyúr
Ha már alaplap és cpu csere kell, akkor a ram is cserés lesz, mivel régi gépről beszélünk és ha már ddr4 volt benne, akkor is alacsony frekvenciás, ami mind intel mind amd esetében is korlátozza a sebességet. Intel esetében ha cpu-t kell cserélni, akkor már jóban megéri a platform csere, mert irreális árak vannak a használt piacon, amd esetében igazad van, zen-ről nem nagy összeg váltani.
-
Kansas
addikt
válasz
Dragon3000 #31 üzenetére
Ja, bocs, igazad van, csak pont Win11-re váltás miatt kellett cserélnem szüleim gépében a 2200GE-t(5500GT-re) ezért az volt bennem, hogy a 2000-es széria sem supportált... de persze az APU-knak eggyel(féllel
) régebbi generációs a CPU-része.
Amúgy hol van a konfig amire reeagált? Én nem látom hogy Duck663 bármilyen spec-et írt volna...
A legtöbb esetben CPU-csere elég, Intel esetében adott esetben alaplappal együtt, RAM csere sehol sem szükséges. Ha DDR3-as géped van, azon a Win10 se fickándozik éppenséggel, és amúgy is megérett a komplett platformcsere Win11 nélkül is. -
Kansas
addikt
válasz
graphicsp #14 üzenetére
A "Linux Éve" a büdös életben nem jön el, Linus (Torvalds, nem Sebastian) és még sok más Linux guru már ezerszer elmondta, miért. Az az OS még saját magával se kompatibilis binárisan...
Még a SteamOS van a legközelebb a "gamer Linux desktop"-hoz, de az se kompatibilis a disztrók túlnyomó többségével. Emellett nagyon kicsi, de legalább hangos és elkötelezett fanbase-e van, akikre a legtöbb fejlesztőcégnek nem kifizetődő supportot fenntartani - kevés user, fajlagosan magas support-igénnyel(= kevés bevétel, sok kiadás).Emellett persze szurkolok a Linuxnak, és azonnal váltok, ha az MS nem engedi mellőzni az AI marhaságát, de nem az a realitás, hogy gamerek számára valaha utolérje a Win funkcionalitását(ha csak a PS aktuális kiadását nem számolod a Linuxok közé)
-
Kansas
addikt
válasz
Valamivagyok #26 üzenetére
Te annak tekintenéd a helyükben?
Bár nem rémlik, hogy a Microsoft túl sok alapkomponenst (CPU/mobo/RAM/VGA) gyártana - az egér/billentyűzet/headset pedig nem kifejezetten szokott kompatibilitási problémát okozni. -
Kansas
addikt
"Nem az egész gépet, csak a CPU-t, alaplapot és a Ramot muszáj cserélni."
Miért is?
AMD oldalon már a Zen 2(3xxx-es CPU-k) elegek Win11-hez és Intelből is már a Coffee Lake(iX-8xxx széria) megfelel. Ezek 5-6 éves vasak, DDR4-gyel és AM4/LGA1151-es foglalattal.
De emellett a Rufus-os trükkel régebbi vasakra is felmegy, erőt se kér többet mint a W10...
Nem ez a probléma, ha van, hanem sokkal inkább az inkompatibilis vagy driver-hiányos bővítőkártyák és perifériák.
Meg az ha valaki rühelli az új design-t(de nekem pl a Win7 után a 11 jön be leginkább). -
djbb534
tag
Nem gondolnám, hogy combosabb setupokon érezhető változást hozna. Én 4k-ban játszom, érthető módon minden VGA limites
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
JulianSinulf #3 üzenetére
Mit kapna? A tesztek alapján végre a win11 nem lesz lassabb játékok esetében, mint a win10.
-
tasiadam
veterán
5800x-em van, és abszolúte nem érzem ezt a dolgot, hogy húde visszafogná a win11 a win10 után a gépet. hamarabb futsz bele egy GPU limitbe, mint bármikor ebbe a problémába, de ha egy pi1-ből akar az ember RTX-es cyberpunkot 4k-ban tolni, akkor lehet ilyen reszeléseket tolni, de ebből már kinőttem.
-
JohnyX
tag
-
RVR400
veterán
Szerintem egy átlag gamer a W11 telepítést követő első napon már észre vette, hogy W10 alatt jobban mentek a játékok, nem is értem, hogyan húzódhatott eddig a dolog...
-
törölt tag
Van már teszt
AMD Ryzen 7 9700X vs. 7700X: 40+ Game Benchmark [23H2 vs. 24H2] (youtube.com)
Ha az összesítőt nézzük, akkor 40 játékból három van 10% fölött, négy nem gyorsult, tizenegy 2% alattit gyorsult, és tizenegy lassult.
Ki is írták a diára, hogy 2%-al gyorsabb a 9700X a 7700X-hez képest.
-
flexxx2
őstag
mint zen3 tulaj, majd hiszem ha látom a teszteket, a win11 +2fps-ért kösz de nem kell
-
Kansas
addikt
Már ha nem számolsz a betanulási idővel, mint költség, mert azért egész sok dolgot teljesen máshogy kell csinálni W11-ben W10-hez képest, aztán ott van a költsége a HW inkompatibilitásnak, ami HW-cserével járhat - pl az én SB X-FI-mhez nincs megfelelő driver, így nem tudom teljesen bekapcsolni a core isolation-t, ha nem akarok rögtön hangkártyát is cserélni, de bőven van hasonló gond külső perifériákkal is.
Szóval azért ne nevezzük az upgrade path-t problémáktól mentesnek.
És direkt nem foglalkoztan az egyéni esztétikai preferenciákból eredő dolgokkal.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
A Microsoft nem ír vissza minden optimalizálást, mert a Windows 10 extra költség nélkül frissíthető 11-re.
-
Kansas
addikt
válasz
A Win10 már rég nem kap tudtommal feature update-eket(22H2 volt az utolsó, ha minden igaz), leginkább csak security rollup-ok jönnek ki rá, szóval esélyes, hogy ebből kimarad.
#5realme
Aha, security update-eket. Plusz gondolom sok IOT eszközben vannak Ryzen 3/4/5 meg 12-14-gen Intel procik... Atom-magokat(e-core) amúgy sem gyorsítja...Ez ütemező-finomhangolás, nem igazán patch, különösen nem hotfix.
-
realme
tag
válasz
A Win10 IOT Enterprise LTSC 2032 -ig kap támogatást így biztosan készül valami foltozás is hozá.
-
a 24H2-es Windows 11 kiadás vízválasztó lehet a Windows 10-ről való váltást tekintve, és ebből a szempontból a redmondiak most tényleg odatették magukat
Magyarul a kutyát nem érdekli a W11, mindenki jól elvan a W10-el, kell egy kis motiváció a népeknek, így a picipuhánál kénytelenek valamit letenni az asztalra, elhúzni a mézesmadzagot. Ide a rozsdás bökőt, hogy ezt W10-en is meg tudnák lépni.Inkább azt várom, hogy Gabe-ék tegyék oda magukat, és legalább az elterjedtebb AMD SOC-okra adják ki az általános SteamOS telepítőt, hogy 2025 ne csak a W11 éve legyen.
-
JulianSinulf
őstag
A W10 támogatása csak jövő októberben szűnik meg. Akkor annak is kell kapnia valamit.
Vagy annál eleve nem volt gond és rendesen futottak a procik? -
-
GodGamer5
addikt
Várom szeretettel. Hátha megtolja kicsit az i5-ömet is.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A 24H2-es frissítés általános változásokat tartalmaz a Microsoft szerint, de ezek eltérően hathatnak a CPU-kra.
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest