Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
Tudom értelmezni a képet, látom miről beszélsz, csak azt nem értem, hogy miért akadsz fent egy 60%-os különbségen CPU limites jelenetnél miközben a 100%-os különbségen nem akadsz fent.
Ilyen ultra alacsony felbontáson sokszor borul a papírforma, mert itt már nem szól bele a GPU a dolgokba, mint a magasabb felbontásoknál. Érdemes megnézni a többi CPU adatait is, több játékban több CPU 1%-os értéke is durván összeomlik. Ez nem azt jelenti, hogy rossz a mérés, hanem hogy az adott játék ennyire alacsony felbontáson már mennyivel máshogy viselkedik, sok motor nem is támogat 720p-nél alacsonyabb felbontást, így amikor upscalerrel még lejjebb mész, ki tudja milyen extra terhelést ad így a CPU-nak. Szóval lehet a játék motorok, de lehet az adott CPU arch reagál így az ultra alacsony felbontásra.Az a gond, hogy te kizárólag abból indulsz ki, hogy ha nem papírformát követi minden eredmény, akkor az anomális és az egész ne mér semmit, közben erről szó nincs, mert te eddig a kommentjeid alapján kizárólag vegyes és gpu limites teszteket néztél, itt viszont CPU limit van, ahol sokszor felborulhatnak az erőviszonyok.
Tudom, neked ez nem reális teszt a 720p és alacsonyabb felbontás miatt, viszont az az igazság, hogy pont az ilyen alacsony felbontások mutatják meg a CPU-k közti különbséget. Végezetül egy nagyon jó és leegyszerűsített magyarázat a CPU limitre, talán így megérted.
Semmi gond, hanem olvasod el, egy utolsó kísérletet azért tettem arra, hogy elmagyarázzam a különbséget, ettől függetlenül a legkisebb mértékben sem sikerült alátámasztanod, hogy ez a csapat inkompetens lenne, sajnos inkább azt sikerült bebizonyítanod, hogy nem vagy jártas a témában és hasraütés-szerűen kettős mércét alkalmazva szólsz le tapasztalt tesztelőket, mert nem tudod mi az a CPU limit.
-
omfgk
veterán
válasz
huskydog17 #104 üzenetére
Ha nem tudod értelmezni a képet, akkor nem tudok mit tenni.
Adalék hozzá, a stock 7800x3d low a stock 7600x-nél low-nál is kisebb volt.
Mindegy, ne offoljunk, főleg mert a válaszodat már nem fogom látni. Meguntam. -
huskydog17
addikt
Továbbra se értem, hogy miért inkompetencia számodra a 60%-os eltérés, amikor 100%-os eltérés nem az. Mi alapján gondolod, hogy egyszer futtatta le az ingame benchmarkot? Mi alapján zárod ki, hogy előfordulhat ekkora különbség, főleg amikor másnál ennél nagyobb különbségek is előfordulnak?
"Egyébként tuti ,hogy 20 év? Nem 21 év? Megsérted a mélyen tisztelt és becsült tesztelőt ha nincs meg pontosan.
Betreutes Ressort: Prozessoren, Mainboards, Speicher
Im Team seit: 12/2000
23 éve és 9 hónapja, oké? Legyünk pontosak."Tehát már mindenbe is bele akarsz kötni, ezt már nagyon erőltetett, felesleges és értelmetlen kötekedésnek érzem a részedről, ami azért vicces, mert a pontosságra hivatkozol, miközben te még jobban mellényúltál, ugyanis nem a tesztelő adatlapját nézted és itt is saját magaddal kerültél ellentmondásba.
Ezen felül továbbra is érvényes, hogy attól, hogy neked nem tetszik a CPU limites mérési metódus egy CPU tesztben, az a te problémád és nem a tesztelőé, ettől nem a tesztelő lesz inkompetens.
Szerintem akkor itt abba is hagyhatjuk.
-
Tutti Georg
csendes tag
Köszi!
-
AMD vonalon ezek szerint tényleg hoz a konyhára... Bár az Intel-es részt nem erőltették túl, ott már nem láttam akkora megugrást. (Volt ahol semennyit nem javult. Viszont cserébe nem is romlott a helyzet. Lassan lehet ennek is örülni kell.
)
szerk: ez a Gears 5 ennyire CPU függő játék? Már mind AMD, mint Intel vonalon is nyert a Win frissítéssel... Nem is kicsit.
-
Kansas
addikt
válasz
Valamivagyok #96 üzenetére
Ez kétségkívül így van, de az is ingyen kapja a Win10->Win11 upgrade-et, mint én, akinek se XBOX, se PC Game Pass, csak Steam, GOG meg PS5...
Amúgy az is kétség kívül igaz, hogy nem véletlen, hogy ingyen adja a kliens OS-t a MS, az ő igazi bizniszük a felhő(M365, Azure) és a céges támogatás-szerver/kliens OS, mindenféle szervertermékek(Systen Center, Dynamics), és jól jön nekik, hogy mindenki otthonosan mozog Win környezetben mire munkába áll...
A gaming nekik aprópénz, az XBOX javarészt PR-re van. -
Valamivagyok
tag
Ez igaz, csak pl a gyerek win10 gépére ingyen megkapta a 11-et. És közben vett PC Game Pass-t, Call of Duty-t stb (X boxos portolt) játékokat, tehát költ pénzt (sajnos nem keveset)
a Microsoft-nál is. Mások, cégek másra költenek, szerintem nem a Win a legfontosabb termék, hanem a "minden más" amit megveszel tőlük, és ehhez kell a Windows. Nagyon ügyes áru kapcsolás.
-
Kansas
addikt
válasz
zebra_hun #94 üzenetére
OK, vettem, de továbbra is ott tartunk, hogy terméktesztben nem az OC-sek szempontjait kell figyelembevenni, hanem az átlag vásárlóét.
Aztán ha valaki ráér és hajlandó, 5 oldal alap teszt után be lehet nyomni egy oldal OC tesztet is, akármekkora pöttöm felbontáson és beállításokkal, hogy az olyan irányú kíváncsiság is kellően ki legyen elégítve.
De az ember akkor kezdjen a dobozon kívül gondolkodni, ha azon belül már elég a tudása... az esetek 99%-ában. -
zebra_hun
veterán
Bocsi, értem. Szimplán csak érdeklődtem a lefikázott 720-as végeredményről. Remélem nem nagy bűn.
Az nem érdekel engem, hogy 110%, hanem az, hogy ennyi volt, ennyi lett. Csak egy szám, semmi több.
Leírtam, hogy kik, miért figyelik a 720 low eredményeket. Vannak sokan akiket érdekel, nem hülyeség.
Ha nincs végeredmény, hát nincs, nem baj, csak egy kérdés volt.
Dánke sün. -
Kansas
addikt
válasz
zebra_hun #92 üzenetére
Bocsi, de most nem hobbi-OC tesztről beszélünk, hanem terméktesztről. Az általad felvázolt szempontok baromira senkit nem érdekelnek, nem az a lényeg, mennyit lehet húzni a procin, hanem hogy mennyit tud a régi OS builddel vs az újjal. Alapon.
Ha ez a "hardwareluxx" nem ezt veszi figyelembe, és nem is jelöli meg a teszt esetleges eltérő célját, akkor 23 év ide vagy oda, szarul végzi a dolgot.
-
zebra_hun
veterán
Én értem ezeket, nem is bántom a gpu teszteket.
1440, 4k-ban, dlss, krucifxx stb, legyen.
Oc-s embereket a 720 low érdekli, hiszen nem játszunk.
Sem ezzel, sem mással.
Engem az érdekel, hogy az új széria mennyit megy totál low 720-ban. Mennyi az avg, mennyi a min.
4k tesztet nézze az, aki gamer. Én nem vagyok az.
Mielőtt megkérdeznéd mire kell/jó, szeretném tudni mi az alap.
Pl avg 300, mondtam hasra egy számot, és vki oc-t csinál és lesz 305 fps.
De vki egy 10600k-val indul, ott az alap 82 fps, de az oc eredménye pl 124, akkor mint ember és a munkája sokkal jobb.
Pénzért vett teljesítmény nem érdekel. Ebben az esetben a kis i5 tulaj eredménye jobb, hiszen többet profitált.
Bitang erős cpu nem érdekes, csak az, hogy a gazdi mit tud az alaphoz képest kihozni. -
omfgk
veterán
Nach dem Erscheinen des Windows-Update KB5041587 für Windows 11 23H2 haben wir die Benchmarks erneut durchgeführt. Wir haben uns dazu entschieden die Ergebnisse mit der Insider Preview 24H2 nicht weiter zu verwenden, da sie in einigen Spielen nicht belastbar genug waren. Natürlich haben wir uns auch die Kritik im Forum angeschaut – Vergleiche eines Benchmarks mit unterschiedlichen Einstellungen können wir aber nicht weiter kommentieren. Auch das wir ein Upscaling (DLSS und FSR) in einigen Benchmarks verwenden, mag die Ergebnisse beeinfluss haben.
-
omfgk
veterán
válasz
zebra_hun #89 üzenetére
Sajnos az otthoni összehasonlítások ilyenek.
Ha meg akarjuk nézni ,hogy az UV, alacsonyabb memória késleltetés, 2 teljesen különböző gép esetén mit hoz vagy nem hoz, arra maradnak a benchmark-ok. Például itt a PH topikokban.
És ott lehet bohóckodni 720p-vel. De amikor ott a tesztelő, polcon ott van a 10 vga, köztük a 4090, 20 proci, annak ne legyen ilyen az eredménye. Ott megoldható egy adott custom scene (kivéve multiplayer), ahol nem átlagos a cpu load, hanem annál nagyobb.
Itt a legalapabb dolgokon csúszott el a luxx féle teszt. Közben meg a HUB tesztel 40 játékot és 1080P High-Ultra is kihozza a különbséget.
Erre Andreas Schilling, a 23 év 9 hónap tapasztalatával jutott el oda ,hogy a Cyberpunk-ot nem tudja rendesen letesztelni.
És akkor még kimaradt ,hogy DLSS-el is bohóckodott az ürge...
Nagyon nem akartak azok az eredmények kijönni.
Meg is néztem gyorsan, 720p-re még rá lehet nyomni egy performance-t is.
Elvileg a leistung a sima performance. Gyönyörű...
Az 360p. 640x360-an tesztelt. -
zebra_hun
veterán
Én szeretem a 720 low teszteket. Megértem mindkét oldalt, de akinek nincs 4090-e, az legalább tud hasonlítani.
CP77-ben nem lesz annyi, ezt mindenki tudja. Az egy külön világ a procisoknak.
Azzal van esély összemérni talán a cpu-kat.
Pl wukongban a 3080 720 low-on 99%-on fut. Totális gpu limit, alkalmatlan procira. Gpu-ra jó.ennyi a 720 low cp77?
Avg és min? Nem % érdekel. Konkrét bench screen.
Thx -
omfgk
veterán
válasz
huskydog17 #87 üzenetére
20 éve (már harmadszorra írod le, szóval gondolom fontos), tehát 20 éve és ilyen az eredmény.
elkezdesz sértegetni egy 20 éves tapasztalattal rendelkező tesztelőt és munkáját
Bocs, 4-szer.
Szóval szerinted 60%-os különbség az 1% low esetében soha sehol nem történhet meg? Pedig van ennél nagyobb eltérés is. KitGuru tesztjében a 23H2-es Win11-nél a Total War Pharaoh 100%-al magasabb mind az 1% Low mind az átlag tempó, ugyanis az új verzión nem volt hajlandó elindulni a játék. Most akkor ez a 100%-os különbség hogy lehet, hogy hiteles neked, míg a 60%-os 1% low különbség inkompetenciát jelent?
Nem az átlagtól tér el a low 1%, hanem a 2db 1% low ugyanannál a procinál.
Láttad volna, ha megnézed a tesztet és nem azzal foglalkozol ,hogy elmagyarázd nekem, hogy a balfasz tesztelő 20 éve csinálja ezt.
60%-ot javult az 1%. Ezt úgy hívják ,hogy anomália. Látva ,hogy a pre-update 7800x3d értékeit a 7600x is veri. Vagyis elrontotta és nem vette észre. De nem gond, mert az olvasó se.A másik amit látom kifogásolsz, az a 720p felbontás. Ennek végtelenül egyszerű szakmai oka van: CPU limit. Mivel CPU gyorsulásról szól a téma, így CPU limites helyzetet teremtenek, mivel ott lehet látni legjobban a gyorsulás mértékét ha van. CB is így csinálja. A 720p felbontás CPU tesztelés esetén abszolút logikus lépés. Az, hogy neked ez a metódus nem tetszik, attól a tesztelő nem lesz inkompetens, legfeljebb a te inkompetenciád tükrözi.
Az a szakmai oka ,hogy a tesztelő rosszul végezte el az 1080p tesztet.
Lefuttatta az 50 másodperces benchmark-ot 1-szer (ezért az anomália) és nem jöttek a különbségek.
Ha in game tesztel, akkor tökéletes az 1080p.
Eleve gyanús az ha valaki ennyire erőlteti a 720p-t.
Az azt jelenti ,hogy nem érti ,hogy mit és hogyan tesztel.
Hiába tesztel 20 éve.
Nem kell ennyire mesterségesen cpu limitet okozni. Mármint akkor ha valaki ért hozzá. De tőlem lehet 360p is.Egyébként tuti ,hogy 20 év? Nem 21 év? Megsérted a mélyen tisztelt és becsült tesztelőt ha nincs meg pontosan.
Betreutes Ressort: Prozessoren, Mainboards, Speicher
Im Team seit: 12/200023 éve és 9 hónapja, oké? Legyünk pontosak.
-
huskydog17
addikt
"Egyik pontot se értetted meg."
Csak azt az egy mondatod, ami egyébként nyelvtanilag teljesen értelmetlen.
Ha esetleg hajlandó rendesen elmagyarázni, hogy mire gondoltál ott, akkor talán megérteném, de a helyett inkább elindultál a személyeskedés irányba, ami számomra megint teljesen érthetetlen."Nem tudtam ,hogy érzelmi kötődése van valakinek a hardwareluxx-hoz."
Nincs. Én mindössze veled ellentétben nem akarom leszólni egy szakmabeli munkáját aki 20 éve ezt csinálja."Majd legközelebb finomabban fogalmazok."
Nem kell finomabban, hanem érthetően."De ,hogy ilyen gyorsan átcsusszanunk afelett ,hogy 60%-os eltérést sikerült összeeszkábálniuk, 720p-ben... oké. Legalább a minimum effort review-erek is megélnek a világon. Az is valami."
Tehát igazam volt, téged kizárólag az az egy eltérés zavar annyira, hogy az alapján ignorálva az összes többi eredményt elkezdesz sértegetni egy 20 éves tapasztalattal rendelkező tesztelőt és munkáját. Én még képes vagyok tiszteletben tartani mások munkáját.
Ezen felül ignorálod a tényeket és amit írtam. Továbbra sincsenek minimumok a tesztben, ezen felül átlag sebesség is van a grafikonban úgy, ahogy a többi tesztben és a szövegben is az átlag sebesség ben található különbséget emelik ki.
Szóval szerinted 60%-os különbség az 1% low esetében soha sehol nem történhet meg? Pedig van ennél nagyobb eltérés is. KitGuru tesztjében a 23H2-es Win11-nél a Total War Pharaoh 100%-al magasabb mind az 1% Low mind az átlag tempó, ugyanis az új verzión nem volt hajlandó elindulni a játék. Most akkor ez a 100%-os különbség hogy lehet, hogy hiteles neked, míg a 60%-os 1% low különbség inkompetenciát jelent?Ezen felül a HUB tesztjében van két játék, ahol 30% feletti a gyorsulás. Ez számomra túl sok (főleg mert itt vegyes limit van), így a te logikáddal élve a HUB teszt egy szar, csimpánzok jobbat csinálnak, mert az egyik részeredmény nekem nem tetszett. Érted már mi a gond?
A másik amit látom kifogásolsz, az a 720p felbontás. Ennek végtelenül egyszerű szakmai oka van: CPU limit. Mivel CPU gyorsulásról szól a téma, így CPU limites helyzetet teremtenek, mivel ott lehet látni legjobban a gyorsulás mértékét ha van. CB is így csinálja. A 720p felbontás CPU tesztelés esetén abszolút logikus lépés. Az, hogy neked ez a metódus nem tetszik, attól a tesztelő nem lesz inkompetens, legfeljebb a te inkompetenciád tükrözi.
Egyébként ha inkompetensek lennének, nem mérték volna újra az egészet kétszer, de megtették.
#86 Ribi: A lassulások eltűntek, ugyanis ma délután 2 órakor frissítették a tesztet, újramértek mindent a Win11 23H2-es verziójában ezúttal azonban KB5041587 frissítést feltelepítették rá, mivel mostanában lett az elérhető. Az eredeti tesztben több játék lassult, egyébként a Kitguru is mért ki lassulást, szóval ez nem annyira egyedi. A grafikonokat frissítették az új adatokkal, így már sokkal jobban összhangban van a HWU méréseivel, viszont a 24H2-es verzió továbbra is belassít náluk. Ez abból a szempontból érthető, hogy preview, tehát még nincs kész, egyfajta béta állapotban van, ez pedig megmagyarázza azt, hogy a Kitguru-nál a 24H2 esetén nem indult el a Total War a 9700X-en. Szóval a 24H2-vel még vannak gondok.
-
Ribi
nagyúr
válasz
huskydog17 #78 üzenetére
És hol láttál lassulást?
-
omfgk
veterán
válasz
huskydog17 #83 üzenetére
Nem értem ezzel mit akarsz mondani.
Igen, ez egyértelmű volt.
Egyik pontot se értetted meg.Nem tudtam ,hogy érzelmi kötődése van valakinek a hardwareluxx-hoz.
Majd legközelebb finomabban fogalmazok.De ,hogy ilyen gyorsan átcsusszanunk afelett ,hogy 60%-os eltérést sikerült összeeszkábálniuk, 720p-ben... oké. Legalább a minimum effort review-erek is megélnek a világon. Az is valami.
Én amellett vagyok ,hogy a szar munka után nem kell pacsit adni.
hogy azt el se olvasod
Az elolvasás - nem elolvasás margójára meg... én kiszúrtam a hibákat. -
huskydog17
addikt
A kommentedből nekem az jön le, hogy inkább te nem értesz hozzá és csak azért tekinted inkompetensnek a 20 évnyi tapasztalattal rendelkező tesztelőt, mert neked egy részeredmény nem tetszik. Lehet inkább az ilyen viselkedésen akadna fenn a szeme annak a bizonyos csimpánznak.
"720p mert 1080p benchmark (nem in game) nem adta ki a különbségeket."
Nem értem ezzel mit akarsz mondani.
"Minimumok szanaszét."
???Nincsenek min fps adatok a grafikonon, az alsó csík az 1% percentile-t jelöli. Mi az, hogy szanaszét?
"Így gyorsult 60%-ot Cyberpunkban a 7800x3d."
Az ő esetükben az 1% low alacsony volt annál a játéknál, ezért az gyorsult, míg az átlag sebesség 10%-ot, ami kb. összhangban van a több teszt eredményével."És nyilvánvalóan nem is ellenőrzik a számokat se (hogy esetleg nem volt-e anomália)."
Leellenőrizték a számokat, ahogy az le is van írva a cikkben.
Továbbra se látok semmi arra utaló jelet, hogy ők inkompetensek lennének. Te viszont valamiért úgy szarozod le a 20 éves tapasztalattal rendelkező tesztelő munkáját, hogy azt el se olvasod.
-
omfgk
veterán
válasz
huskydog17 #81 üzenetére
Mert nem értenek hozzá.
Se ahhoz ,hogy hol kell tesztelni, se ahhoz ,hogy hogyan.
És nyilvánvalóan nem is ellenőrzik a számokat se (hogy esetleg nem volt-e anomália).3 részeg csimpánz jobbat csinál.
720p mert 1080p benchmark (nem in game) nem adta ki a különbségeket.
Minimumok szanaszét.Így gyorsult 60%-ot Cyberpunkban a 7800x3d.
A betanított csimpánznak, ha a különbséget banánban adják meg, tuti megakadt volna ezen a szeme. -
omfgk
veterán
válasz
huskydog17 #78 üzenetére
Hardwareluxx teszt egy szar.
Semmit nem ér.HUB és Kitguru teszt ami egyelőre van a témában.
-
ntomtb
tag
Most akkor hiba miatt nincs visszavonva a frissítés?
-
huskydog17
addikt
Annyira azért messze nem egyszerű a történet, hogy minden CPU-nak jót tesz és hogy ingyen gyorsulás, mert néhány esetben bizony lassulást hoz!
AMD hopes Windows 11 Update can rescue Zen 5 - TESTED!
Zen 5 mit Windows 11 24H2 getestetBizonyos játékokban van gyorsulás, hol több, hol kevesebb, más játékokban zéró a különbség, míg megint más játékokban lassít a 24H2, hol többet, hol kevesebbet, szóval amennyivel többet ad, annyival többet el is vehet.
-
válasz
E.Kaufmann #60 üzenetére
Pedig vígan elmegy a W11 Pro rajta... HTPC és NAS funkciókkal. Menet közben 15-20W-ot eszik, 0-24-be hajtom.
Csak hát nem biztos, hogy akkora poén lesz, ha a W11 tovább lefog a proci amúgy nem túl izmos teljesítményén...
-
Kansas
addikt
válasz
Valamivagyok #74 üzenetére
Ebben egyrészt "van valami", másrészt viszont Win10->Win11 átállás max nagyon speciális esetben jár SW oldali költéssel(pl., Start11, etc), tudtommal ez még mindig ingyenes upgrade.
-
Kansas
addikt
Azt honnan szeded, hogy ők hozzáférnek?
Amúgy jól felfogott üzleti érdekük(már cég szinten), hogy az ügyfelek adatai biztonságban legyenek. Ettől még persze egyén vagy csapat szinten ők se állnak felette az emberi hibáknak és gyarlóságnak, de az ő üzleti modelljüknek az alapja nem a felhasználók adataival való kereskedés, ellentétben pl. a Google-lal meg a Meta-val. -
Vízválasztó lesz: ha nem lehet megkerülni a bitlockert és az online fiókot, felszabadul 2 TB SSD a Debian számára.
-
Kansas
addikt
Nyilván alapból VGA-limites helyzetben kerülnek bekapcsolásra többségében, de a korai feature-tesztek a felskálázók kapcsán azt mutatták, hogy ez könnyen átcsaphat CPU-limitbe, különösen, ha az így nyert framerate-et nem "költöd el" azonnal RT-re, különösen NVidia VGA-k esetében, a CPU-n futó ütemező miatt.
-
guftabi96
addikt
Arról van valami infó, hogy az LTSC változattal mi a helyzet?
(Tekintsünk el attól, hogy milyen felhasználásra szánják)
Az ugye eleve 24H2 alapú és lassan 2 hónapja megjelent, viszont nem nagyon volt róla szó, hogy ott bármilyen gyorsulás történt volna. Az még nem tartalmazza ezeket a javításokat, hiába 24H2 az is? -
tasiadam
veterán
Ahol DLSS vagy FSR kell 1 GPU-nak, ott alapból már limiten van az ember, hogy keljen, szerintem. Ilyen a CP77 vagy az új unreal engine 5-ös gamek, mint a senua saga, ahol a 40fps sem ritka DLSS-el sem, ráadásul a CPU hátradőlve röhög. Nem gondolom, hogy ilyen esetekben nem hiszem, hogy egy erősebb CPU, mint az 5800x, megoldaná a problémát az FPS-el.
-
Kansas
addikt
Pedig hosszú ideje mostanság a legkönnyebb CPU-limitre futni...
Nem kell hozzá más, mint DLSS-sel vagy FSR-rel netán XeSS-sel FHD alá tornászni a renderelési felbontást... nem annyira ritka a 960p, de a 720p(pl. 1440p megjelenítési felbontás + DLSS Performance) se ilyen módon.
Nem kell Pi-ig se lemenni, elég ha 3060/4060/RX6600 ketyeg a gépben és 100+ fps-re gyúrsz... -
"viszont az E-magokon kicsi visszaesés tapasztalható"
Akkor egy Intel N100-on még lassítani is fog? Nem örülök...
-
Kansas
addikt
Az ugye megvan, hogy azon a hsz-en ugrálsz, aminek a legelején Dragon3000 fórumtársra reagálva konkrétan kijavítottam magam...?
Nekem úgy tűnik, kb mindenki más megértette. -
Windows 11 supported AMD processors
2200G, 2400G, stb. APU nem támogatott, 2xxx-es CPU-k viszont igen.
Alatta ott az Intel és a Qualcomm lista. -
killbull
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #53 üzenetére
"hogy a 2000-es széria sem supportált..."
Nem kell senkit félretájékoztatni, mert lehet 2000 es szériája van és kedvet kaphat hozzá hogy átmenjen Win 11 re, aztán olvassa a hülyeségeket!
-
E.Kaufmann
veterán
Pont arról írt a kolléga, hogy a kedves ÁjeMDé, az adott sorozat iGPU-s változataiban az egyel régebbi CPU magokat rakta, a 2000-esekben az ezresét, a 3000-ben a 2000-ét, úgy nagyjából az 5000 tájékán kezdett már stimmelni a CPU mag az iGPU-s és anélküli változatokban, nagyjából...
-
tasiadam
veterán
Melóra nem vettem észre különbséget, játékokban 1-2-3% miatt nem fogok falnak menni. Többször panaszkodnak az emberek valamire, hogy jujci, rossz a játék, vagy a windows, mert 6 mag és 16gb memóriájuk van, nekem meg +2 mag és +16gb, ergo azt sem érzem meg, ha a windows 2-4-6-8 vagy 10gb-t használ, emiatt nem is érzem azt, hogy többet fogyasztana. FPS-em meg a fogyasztás és hő miatt lockolva van, és GPU limitre futok, ha nem. Ezek az eredmények mindig valami fancy VGA-val jönnek elő
-
martonx
veterán
Majd egyszer, amikor MS végre kiadja...
-
Tapasztaltam, igaz nem jelentősen gyorsult.
-
RVR400
veterán
-
Francia91
veterán
válasz
Jesus_Shaves #42 üzenetére
Használtan került hozzám az alaplap, BIOS dátum el volt állítva, Windows telepítés után vettem észre
-
-
miqlas
őstag
Ezek szerint van 24H1? Mert a gépemen még mindig 23H2-n van és nem is ajánlotta fel a 24H1-et, pedig - elvileg - minden frissítés fent van!
-
hapakj
őstag
Nah, majd akkor érdekel a Windows 11 ha megírják hozzá a 7700K supportot
-
Kansas
addikt
válasz
Dragon3000 #34 üzenetére
Nem tudom, én anno az 1600X-től kezdve 3000-es CL15-ös RAM-okat használtam, megértek vagy 4 CPU és 2 alaplap-cserét, csak most az 5700X-hez vettem 3600-as RAM-okat helyettük(ők meg mentek szüleim gépébe az 5500GT mellé), szóval azért nem törvényszerű, hogy 2133-as meg 2400-as RAM-ok kell legyenek mindenhol a régebbi gépekben, akkor is volt már XMP meg DOCP...
Nekem utoljára talán az i5-4440-es mellett mentek JEDEC speccel a RAM-ok, de lehet hogy már ott se, nem emlékszek már tisztán, rég volt... -
Dragon3000
nagyúr
Ha már alaplap és cpu csere kell, akkor a ram is cserés lesz, mivel régi gépről beszélünk és ha már ddr4 volt benne, akkor is alacsony frekvenciás, ami mind intel mind amd esetében is korlátozza a sebességet. Intel esetében ha cpu-t kell cserélni, akkor már jóban megéri a platform csere, mert irreális árak vannak a használt piacon, amd esetében igazad van, zen-ről nem nagy összeg váltani.
-
Kansas
addikt
válasz
Dragon3000 #31 üzenetére
Ja, bocs, igazad van, csak pont Win11-re váltás miatt kellett cserélnem szüleim gépében a 2200GE-t(5500GT-re) ezért az volt bennem, hogy a 2000-es széria sem supportált... de persze az APU-knak eggyel(féllel
) régebbi generációs a CPU-része.
Amúgy hol van a konfig amire reeagált? Én nem látom hogy Duck663 bármilyen spec-et írt volna...
A legtöbb esetben CPU-csere elég, Intel esetében adott esetben alaplappal együtt, RAM csere sehol sem szükséges. Ha DDR3-as géped van, azon a Win10 se fickándozik éppenséggel, és amúgy is megérett a komplett platformcsere Win11 nélkül is. -
Kansas
addikt
válasz
graphicsp #14 üzenetére
A "Linux Éve" a büdös életben nem jön el, Linus (Torvalds, nem Sebastian) és még sok más Linux guru már ezerszer elmondta, miért. Az az OS még saját magával se kompatibilis binárisan...
Még a SteamOS van a legközelebb a "gamer Linux desktop"-hoz, de az se kompatibilis a disztrók túlnyomó többségével. Emellett nagyon kicsi, de legalább hangos és elkötelezett fanbase-e van, akikre a legtöbb fejlesztőcégnek nem kifizetődő supportot fenntartani - kevés user, fajlagosan magas support-igénnyel(= kevés bevétel, sok kiadás).Emellett persze szurkolok a Linuxnak, és azonnal váltok, ha az MS nem engedi mellőzni az AI marhaságát, de nem az a realitás, hogy gamerek számára valaha utolérje a Win funkcionalitását(ha csak a PS aktuális kiadását nem számolod a Linuxok közé)
-
Kansas
addikt
válasz
Valamivagyok #26 üzenetére
Te annak tekintenéd a helyükben?
Bár nem rémlik, hogy a Microsoft túl sok alapkomponenst (CPU/mobo/RAM/VGA) gyártana - az egér/billentyűzet/headset pedig nem kifejezetten szokott kompatibilitási problémát okozni. -
Kansas
addikt
"Nem az egész gépet, csak a CPU-t, alaplapot és a Ramot muszáj cserélni."
Miért is?
AMD oldalon már a Zen 2(3xxx-es CPU-k) elegek Win11-hez és Intelből is már a Coffee Lake(iX-8xxx széria) megfelel. Ezek 5-6 éves vasak, DDR4-gyel és AM4/LGA1151-es foglalattal.
De emellett a Rufus-os trükkel régebbi vasakra is felmegy, erőt se kér többet mint a W10...
Nem ez a probléma, ha van, hanem sokkal inkább az inkompatibilis vagy driver-hiányos bővítőkártyák és perifériák.
Meg az ha valaki rühelli az új design-t(de nekem pl a Win7 után a 11 jön be leginkább). -
djbb534
tag
Nem gondolnám, hogy combosabb setupokon érezhető változást hozna. Én 4k-ban játszom, érthető módon minden VGA limites
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
JulianSinulf #3 üzenetére
Mit kapna? A tesztek alapján végre a win11 nem lesz lassabb játékok esetében, mint a win10.
-
tasiadam
veterán
5800x-em van, és abszolúte nem érzem ezt a dolgot, hogy húde visszafogná a win11 a win10 után a gépet. hamarabb futsz bele egy GPU limitbe, mint bármikor ebbe a problémába, de ha egy pi1-ből akar az ember RTX-es cyberpunkot 4k-ban tolni, akkor lehet ilyen reszeléseket tolni, de ebből már kinőttem.
-
JohnyX
tag
-
RVR400
veterán
Szerintem egy átlag gamer a W11 telepítést követő első napon már észre vette, hogy W10 alatt jobban mentek a játékok, nem is értem, hogyan húzódhatott eddig a dolog...
-
törölt tag
Van már teszt
AMD Ryzen 7 9700X vs. 7700X: 40+ Game Benchmark [23H2 vs. 24H2] (youtube.com)
Ha az összesítőt nézzük, akkor 40 játékból három van 10% fölött, négy nem gyorsult, tizenegy 2% alattit gyorsult, és tizenegy lassult.
Ki is írták a diára, hogy 2%-al gyorsabb a 9700X a 7700X-hez képest.
-
flexxx2
őstag
mint zen3 tulaj, majd hiszem ha látom a teszteket, a win11 +2fps-ért kösz de nem kell
-
Kansas
addikt
Már ha nem számolsz a betanulási idővel, mint költség, mert azért egész sok dolgot teljesen máshogy kell csinálni W11-ben W10-hez képest, aztán ott van a költsége a HW inkompatibilitásnak, ami HW-cserével járhat - pl az én SB X-FI-mhez nincs megfelelő driver, így nem tudom teljesen bekapcsolni a core isolation-t, ha nem akarok rögtön hangkártyát is cserélni, de bőven van hasonló gond külső perifériákkal is.
Szóval azért ne nevezzük az upgrade path-t problémáktól mentesnek.
És direkt nem foglalkoztan az egyéni esztétikai preferenciákból eredő dolgokkal.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
A Microsoft nem ír vissza minden optimalizálást, mert a Windows 10 extra költség nélkül frissíthető 11-re.
-
Kansas
addikt
válasz
A Win10 már rég nem kap tudtommal feature update-eket(22H2 volt az utolsó, ha minden igaz), leginkább csak security rollup-ok jönnek ki rá, szóval esélyes, hogy ebből kimarad.
#5realme
Aha, security update-eket. Plusz gondolom sok IOT eszközben vannak Ryzen 3/4/5 meg 12-14-gen Intel procik... Atom-magokat(e-core) amúgy sem gyorsítja...Ez ütemező-finomhangolás, nem igazán patch, különösen nem hotfix.
-
realme
tag
válasz
A Win10 IOT Enterprise LTSC 2032 -ig kap támogatást így biztosan készül valami foltozás is hozá.
-
a 24H2-es Windows 11 kiadás vízválasztó lehet a Windows 10-ről való váltást tekintve, és ebből a szempontból a redmondiak most tényleg odatették magukat
Magyarul a kutyát nem érdekli a W11, mindenki jól elvan a W10-el, kell egy kis motiváció a népeknek, így a picipuhánál kénytelenek valamit letenni az asztalra, elhúzni a mézesmadzagot. Ide a rozsdás bökőt, hogy ezt W10-en is meg tudnák lépni.Inkább azt várom, hogy Gabe-ék tegyék oda magukat, és legalább az elterjedtebb AMD SOC-okra adják ki az általános SteamOS telepítőt, hogy 2025 ne csak a W11 éve legyen.
-
JulianSinulf
őstag
A W10 támogatása csak jövő októberben szűnik meg. Akkor annak is kell kapnia valamit.
Vagy annál eleve nem volt gond és rendesen futottak a procik? -
-
GodGamer5
addikt
Várom szeretettel. Hátha megtolja kicsit az i5-ömet is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 24H2-es frissítés általános változásokat tartalmaz a Microsoft szerint, de ezek eltérően hathatnak a CPU-kra.
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest