- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz
sestertius #1597 üzenetére
nem..váratlan kiadás merült fel és most arra kellett, de nem mondtam le róla..halasztódik csak.
-
válasz
sestertius #1597 üzenetére
Egy tagságért olyan szabályzót hackelek neki.xD
-
VGYke
addikt
Szerintetek ebben a házban Matterhorn CPU hűtő hogy végzi jobban a dolgát:
Ha pl. így, vízszintes venti tengellyel van beépítve, vagy 90 fokkal elforgatva jobbra lefelé, tehát a venti tengelye függőleges és a venti az alsó táp felé néz? (ezen beépítésről nem találok képeket) -
válasz
pottyantós #1591 üzenetére
Nem tudom, ilyen saját mixböl nyomtam be 1 részt, már többen is kérték.xD
Ezzel már lehet csajozni, lemegyek a discoba nyomom a van 1 full-os házam felugorhatsz megnézni dumát és jönnek.xD -
[Akinek haf 922 es háza van kőtelező.]
Gondoltam felrakom, most lettem kész vele igazán. -
ttzolee
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A cooler master haf 922-es házba mekkora hely van a videókártya befogadására?
Radeon hd 5870 elfér benne?A választ előre is köszönöm.
-
plaszy
őstag
válasz
sestertius #1584 üzenetére
Nekem volt a 932-esem oldalán átlátszó Megaflow 20 cm-es. Azért van ezeken 8 csavarhely a 4 helyett, hogy a 8 közül 4 passzoljon a 23-as helyre.
A hátsó 14-es esetén pedig: a 14 cm-esenek és a 12 cm-esnek is van furata. Ergo a 14-es helyére lazán lehet tenni 12 cm-eset. De ott lesz 1-1 cm kihagyás. De, ha csak a 12-esnek lenne helye, akkor a 14-es már nem tehető fel. -
sestertius
őstag
Mintha a Megaflow esetében azt olvastam volna, hogy rögzíthető a HAF 932-be is, azaz a 23-as venti helyére. Csak azt nem tudom, hogyan...
Ugye pl. egy 14-es venti rögzíthető 12-es helyekre is, ha úgy van megoldva, ellenben egy 12-es ventit tutira nem tudok rögzíteni egy 14-es furat távhoz... így nem tudom, hogyan lehet a 20-ast a 23-ashoz... Valaki kipróbálhatná! -
jeni
félisten
válasz
sestertius #1578 üzenetére
akkor más gyártó nem ad ki ilyen ventiket ezekkel a furat rögzítési pontokkal?
-
jozsef m.
tag
Sziasztok!
A közeljövöben tervezem egy megfelelö ház vásárlását, és a lehetöségek egyikeként ez a kiválasztott, illetve a 932 a másik jelölt.
4 lemez RAID tömböt használok , ezért érdekelne olyan tapasztalt akinek hasonlo többlemezes rendszere van, mennyire halk, rezgémentes, és hütött ennek a háznak a HDD kerete?
Illetve a két jelölt közül ,melyik jobb a célomnak, a 922-es vagy a 932-es. -
Flashget
félisten
válasz
sestertius #1578 üzenetére
jó kérdés..a CM is így adja ki a házait a 20 centisekkel..
-
Savanya
addikt
Volna egy kérdésem : Thermaltake 20cm-es ventijét be lehet rakni HAF 922-912 házba ?
-
pottyantós
aktív tag
válasz
sestertius #1572 üzenetére
Azt el is hiszem! És várjuk szeretettel az új tulajt!
-
sestertius
őstag
válasz
pottyantós #1571 üzenetére
Másokat is lenyűgözött már...
Tök jó volt olvasni, amit a vevőm írt a házra - tegnap vagy tegnap előtt kapta meg. Oda volt meg vissza.. mint én anno.
-
plaszy
őstag
válasz
Flashget #1567 üzenetére
Az elv lehet, éppen ezért írtam, hogy szerintem kicsit megmoddolta a srác. Ugyanis, ha a venti sebességét lejjebb veszem, akkor a piros LED-es venti is halványul. Szerintem ezt a lehetőséget vitte át valami módon a kijelzőre. De mindenesetre okos megoldás, de nekem akkor sem hiányzik.
-
Flashget
félisten
az elv nem ugyanaz mint a FAN MATE2 esetében?
mert azzal ha állitgatom a zalman proci hűtőt a kék led is halványul vagy erősődik attól függően elveszem vagy ráadom a kakaót. -
sestertius
őstag
Már nagyon kíváncsi voltam, ezért végig néztem a gyártói oldalon a termékinformációkat, meg végig nyálaztam a kézikönyvét is - nem nyomom az angolt annyira, de én nem láttam benne lehetőséget erre a mutatványra...
Szóval nem kizárt, hogy valóban okosított szerkezetről van szó.
No mára ennyit. -
Magnum PI
tag
vajon hogy csinálta meg a tag?
-
pottyantós
aktív tag
Akkor erről ennyit... Kár érte, pedig nem lenne rossz ha alap lenne...
-
plaszy
őstag
Hát nekem sem megy...ez szerintem valamilyen moddolt cucc már.
-
Magnum PI
tag
válasz
sestertius #1559 üzenetére
én akármeddig nyomom nem történik semmi
ott a videó alatti kommentek valami firmware-ről beszélnek...
-
Magnum PI
tag
-
madd dogg
senior tag
Remélem lelkére kötötted az új tulajnak, hogy majd jelenjen meg a topicban.
HAF - a név kötelez...
-
plaszy
őstag
válasz
sestertius #1553 üzenetére
Szegény ház...biztos jó helyre kerül.
-
plaszy
őstag
válasz
pottyantós #1549 üzenetére
Köszi a linket!
Nekem bejön az MFC3, csak az egyiket eladom, mert 2 most már nem kell.
Eddig csak pozitív tapasztalatom van vele, egyáltalán nem zavar, hogy nem kapcsolható ki a világítás. Ugyanis én egész este bekapcsolt állapotban hagyom a gépet, és legalább ad valami fényt, ha ki kell mennem valamerre.
-
pottyantós
aktív tag
Nekem bejön, szívesen betenném a házba!
Nem árt ha ott van az első 20-as, mert így kiegyensúlyozott a levegő áramlása a háznak. Én inkább a felső ventit raknám oldalra és egy, vagy kettő db 12cm-es darabot meg felülre!
-
VGYke
addikt
Nem akarok tolakodni, de ezen kérdésem azon
kérdésére miszerint "kell nekem az előlapi ventilátor, amikor 1db boot SSD és 1db HDD lesz benne (de ez AHCI miatt szunnyadhat is ha akar)?" és ezt a ventit nem kellene átteni inkább az oldallapra, mi a véleményetek?
-
madd dogg
senior tag
válasz
okilay7 #1544 üzenetére
Az ki, csak te aerocool dolgokat linkeltél
Amúgy a scythe jobb választás, könnyebben gyorsabban szabályozható, szerintem jobb alkatrészekből. Az Aerocool meg menőbb, szerintem nagyon jól néz ki ahogy ott feszít a ház elején a nagy kijelző. Ezért maradtam a 12v-5v kapcsolóknál
-
pottyantós
aktív tag
válasz
sestertius #1542 üzenetére
Szívesen!
Kifeszíted, rárakod a ventire, kilyukasztod a csavarok helyén, hogy ha betekered ne gyűrődjön fel és úgy rakod fel a helyére a légkavarót. Utána körbe vágod a venti körül és nincs fölösleg rajta.
-
sestertius
őstag
válasz
pottyantós #1541 üzenetére
Egyébként köszönöm a képet is, az X-ben hátul a 14-esnél nincs porvédő, oda gondolkozok valami okosságon, illetve meglátom, hogyan válik be a gyári porvédő alul és oldalt is. Valóban kicsit érdekesen néz ki a fekete házban... hm... de továbbra is gondolom a legolcsóbb a feszített harisnya lenne, csak nem tudom, azt hogy rakjam fel.
-
pottyantós
aktív tag
válasz
sestertius #1539 üzenetére
Gratula, használd egészséggel, és megelégedéssel!
kíváncsian várom a tapasztalataid, pláne a 922 után, remélem majd én is követhetlek egyszer....
-
plaszy
őstag
válasz
sestertius #1539 üzenetére
Itt van egy teszt az X-ről, folytatása a fórumban.
-
sestertius
őstag
Tisztelet fórumtársak!
Hát igen... kicsit hirtelen is jött, és nem is annyira terveztem, de így lett.
Remélem nem fogom megbánni, habár a HAF családban nem igazán hiszem, hogy csalódni lehetne.Egy olyan "ajánlat" volt, mely nem csak a házról szólt, voltak egyéb előnyei is, így bele mentem. A gép különböző dolgait valóban "aránylag" sűrűn cserélgetem, de ezt a 922 házat valóban úgy vettem, hogy soká megmarad. Hát úgy tűnik, ez egy év lett. Arra viszont ez elég volt, hogy ezután örökre dicsérjem majd!
Arról nem is beszélve, hogy kellemes partnerekre találtam itt a topikban, akiknek külön köszönet, amiért részt vállaltak a ház szépítésében/fejlesztésében. Remélem én is hozzá tudtam járulni a ház tökéletesítéséhez...
A tapasztalatokat majd ezzel a házzal is igyekszem megosztani - habár talán HAF X topik még nincs is, talán nyitni kellene egyet...
Egyébként valóban fejlesztések is tervben vannak, aztán meglátjuk, mi lesz belőle.
Hajrá HAF!!!
-
plaszy
őstag
válasz
pottyantós #1536 üzenetére
Hát igen, kicsit elüt a feketétől.
-
sz.j
nagyúr
válasz
pottyantós #1534 üzenetére
Talán valami komolyabb vízhűtésen töri a fejét.
-
plaszy
őstag
-
madd dogg
senior tag
sestertius!
mi ez a ház eladás mizéria? megosztod velünk?
-
plaszy
őstag
válasz
sestertius #1526 üzenetére
Meg kellene kérdezni SimonYana-t, hátha ő tud szerezni.
-
sestertius
őstag
Az ebay-en találtam németben, valamint azokat is, melyek feketék, csak ablakos oldal lappal vannak szerelve - a plexis. Igen, a plexi nagyon mutatós, csak akkor az oldalsó venti valóban ugrott, aminek pedig szerintem is jelentős hűtő szerepe van vagy lehet, pláne SLI vagy tuning esetén...
De mivel nálam egyik sincs - csak ici-pici tuning...-, így az elégedetlenségnek nyoma sem lehet.
-
okilay7
csendes tag
HAF 922-esem van és venti szabályozót szeretnék bele tenni, a 3 db gyárit szeretném leszabályozni, halkabbá tenni. Amiket kinéztem:
Aerocool Modern-V
Aerocool Touch 2000
Aerocool V12XT
Melyiket ajánlanátok? Fontos, hogy ki tudjam kapcsolni a képernyőjét.. Illetve ezeket a ventiket ezekkel a szabályozókkal teljesen ki tudom kapcsolni?
-
plaszy
őstag
válasz
sestertius #1523 üzenetére
Hát keresgettem neten, de nem találtam infót a magyar forgalmazásáról. Egyébként f@szán néz ki, csak kár, hogy az oldalára plexit tettek. Jobb lett volna, ha megmarad az oldalsó venti beépítés lehetősége.
-
sestertius
őstag
Mit tudtok, a HAF 922 RED kapható vagy kapható volt itt nálunk Magyar honban?
-
válasz
madd dogg #1520 üzenetére
nem a venti elindulással van gond. annyira nincs letekerve, hogy ne bírjon elindulni. egyáltalán ki sem világít a panelen annak a ventinek a kijelzője, mintha nem is lenne arra a portra kötve semmi. a gépet újraindítom és akkor meg minden jó.
játék alatt jó az auto beállítás nekem, mert mivel nincs bekötve a hőszenzor, így maxon tekeri a ventiket. netezéskor meg csak visszakattintom manualra és jó csendes.
-
madd dogg
senior tag
Sziasztok. Felkerült 3 hirdetésem, nem reklám, az egyikben keresek alaplapot
-
madd dogg
senior tag
Ez nem a kaze server hibája. Ha nagyon letekered a szabályzót, nem kap elég kakaót a venti, és nem tud elindulni. Nekem sima 12V-5V kapcsolóim vannak, és minden indításnál be kell kapcsolnom a 12V-ot, aztán vissza 5-re, mert 5v-on egy ventim sem indul el, csak bemozdulnak néha. Én a Kaze Master Pro-nál láttam ezt a jelenséget, de csak annyi, hogy egyszer beállítod a lehető legalacsonyabb fordulatot amin még indul, és úgy használod. Én biztosan nem használnám auto-n, a hőszenzoroknak sem látom értelmét. Ezért sajnálok 11k-t egy vezérlőért, mert egyszer fixre belőném, és úgy is maradna. Így meg szívok, mert 5V-on minden halk, csak nem indul el.
-
VGYke
addikt
válasz
Narasim #1517 üzenetére
kaze server sajnos csinál néha olyat...
Csak nem hibás a széria? Mert akkor nincs keresnivalója a HAF922-ben... -
ami még nem tetszik a scyte kaze serverben, hogy a földön van a házam, és csak akkor látom a kijelzőt normálisan, ha hátrébblököm magam székestől, vagy bedőlök a ház elé, mert csak pont szemből látszik jól.
mostanában úgy állítom le a ventiket, hogy auto-ra kapcsolom gépleállítás előtt és azóta egyszer sem jött elő a probléma, hogy ne indulna be venti. olyan ez mint annak idején a trabant. azt is szivatóval kellett leállítani, máskülönben nem indult be reggel. a gáz az, hogy 11ezret adtam egy ventiszablyzóért és nem úgy működik ahogy szeretném.
-
válasz
A_ScHuLcZ #1499 üzenetére
nekem a kaze server sajnos csinál néha olyat, hogy a gép bekapcsolásakor nem indítja el a ventit. olyankor megint ki kell kapcsolni a gépet és újra beindítani, hogy menjen a venti is. ez csak a 20-as ventikkel jön elő, a 12-essel még soha sem volt ilyen.
3 db 20centi van a gépben (vettem egy piros CM-t oldalra is) és azok közül random, hogy éppen melyik nem indul el. persze nem mindig csinálja, de engem a ritkán is nagyon idegesít.
a kábeleket megmozgattam többször is, megcserélgettem, lábakat megcsiszoltam kicsit, de így is. -
VGYke
addikt
válasz
sestertius #1513 üzenetére
sestertius, pottyantós, madd dogg, köszönöm válaszaitokat!
Kezdek a Scythe Kaze Server 5.25 irányába hajlani, bár ha megvenném, akkor is kérdés:
Előlapi 200 mm-es 700 RPM/19dB piros LED-es ventilátornak van-e értelme az előlapon, amikor 1db HDD és 1db SSD lesz benne elől? Nem kellene ezt a ventit oldalra átszerelni?
És még kérdés ha beszerelném a "szabályzót", kössek-e házventit az alaplapra (pl. hátsó szívót) és kihasználva az automata vagy félautomata üzemmódokat, hová tegyem a hőszenzorokat és melyik házventit honnan szabályoztassam velük... van 4 "csatorna".
Elnézést a sok-sok kérdésértHa lenne már tapasztalatom, biztos célirányosabban kérdeznék.
-
madd dogg
senior tag
válasz
pottyantós #1514 üzenetére
Annyit tudok, hogy az Asus lapom szabályzott 1000 alá is, régen a TX2 a Phenom I-es procival 560-800 között pörgött, alaplapot cseréltem, a Gigabyte meg 1500-1800 között tartja. Lehet kézzel lejjebb venni, de ha automatára lövöm be, magasan tartja a fordulatot.
VGYke:
Viszont akkor is a Giga lapot venném, jobb tapasztalataim vannak. Plusz a konfig amit leírtál... ott már +10 egy minőségi vezérlőre szvsz semmi
-
pottyantós
aktív tag
Nekem nem UD7 van "csak" UD5.
Ha rákötöm bármelyik ventit a 4 tűs csatira akkor sokkal halkabb, de nem szabályoz! Ezért hangos ventit kötnék csak rá, és utána vezérlőt raknék be. A CPU hűtőn kívül mást nem tud ezért a lap szabályozni, mert a ház nincs 4pines ventivel felszerelve.
Ezért tervezem a ventikontrollert mert így mindent tudok állítani.
-
sestertius
őstag
Tény és való, egy vezérlő ezért kényelmesebb megoldás - szerintem. Ha olyat veszel, akkor akár ki is kapcsolhatod vele azt a ventit, melyet nem akarsz használni vagy nem látod szükségesnek, hogy menjen. Így nem lesz szélzaj... Mindegyik venti 3PIN-es csatival van, plusz molex átalakító.
Az alaplap - egy megfelelő - is tudja kezelni jól a ventiket, de a Gigabyte lapokban nem vagyok otthon... Gyakran olvasgatják ezt a topikot mások is, egy hozzá értő talán megadja neked a választ. -
VGYke
addikt
válasz
sestertius #1510 üzenetére
Köszönöm válaszod. Igazából egy kicsit visszaolvastam éppen ezért kérdeztem rá, mert "ahány ház, annyi szokás"
Bár közben rájöttem, hogy az alaplap szabályozza kontra kontroller vezérelje kérdést nagyban eldönti az alaplap típusa (van alaplap amelyik jobban teszi a dolgát, van amelyik kevésbé).
Nekem Gigabyte GA-X58A-UD7 lap lesz, ahol van (CPU hűtőn kívül) SYS_FAN1/2/3 amiből 1db 4tűs, a többi 2db 3tűs, PWR_FAN és NB_FAN 1-1db 3tűs csatlakozó, viszont a lap BIOS-a (CPU-n kívül) csak System és MCH hőmérsékleteket mér. (Bocsánat ha hülyeségeket írok, a lap csak megrendelve van, a manual-t olvasgatom).
Kinek van tapasztalata HAF922-nél ezzel a lappal? Ha nem akarok külső venti vezérlőt, melyik ventit hová kössem? (Nyilván ha az összes gyári venti 3tűs, akkor a 4tűsre nem dugom, bár a gyári venti 3-4pin kérdésre a CM honlap sem adott választ)Második kérdésem az, hogy kell nekem az előlapi ventilátor, amikor 1db boot SSD és 1db HDD lesz benne (de ez AHCI miatt szunnyadhat is ha akar)?
Szóval ha 2-3 hét múlva megérkezik minden alkatrész, hogyan kezdjek neki az összerakásnak hogy 1 hét múlva ne kelljen ismét szétszedni a nagy szélzaj miatt? -
madd dogg
senior tag
Hopp, tényleg. Akinek van feleslegbe egy 5,25"-ös rácsa elölre, attól szívesen megvenném. Még jobb lenne a floppys verzió, amiből kivehető a kis közép. Ajánlatok privibe jöhetnek ezerrel, szükségem lenne rá
vagy ha tudtok helyet ahol ilyet kaphatok (kb nem létezik sz.tem) akkor linkeljetek
-
sestertius
őstag
Alaplap vs. szabályzók csatájára nézve olvass vissza. Mindkét megoldás megfelelő igazából, ki melyiket szereti...
Ventik: a CM hivatalos lapján pontosan megvan, de azért
- felül egy fekete 20-as
- elől egy kapcsolható ledes 20-as
- hátul egy 12-esA 16-os proci hűtődnek pedig be kell férnie, ha nekem a Mugen 2 befért - az is 158 cm.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! BUÉK mindenkinek!
Hamarosan én is 922-es leszek, egy komplett konfig. (Gigabyte X58+I7-950+HD6970) társaságában.
Első kérdésem az lenne, hogy szerintetek ha Alpenföhn Matterhorn hűtőm lenne, ami 16cm "magas" attól még elférne az oldalsó ház (ajtó) ventilátor?
Második kérdésem: még mindég nem tiszta, hogy hány db és milyen méretű, fordulatú ventiket kapok hozzá, és azok 3 vagy 4 tűs csatlakozósak?
Harmadik: elriasztotok a venti szabályozóval. Az alaplap nem szabályozza korrektül a légkavarókat? (Mármint hogy halk is legyen, meg hűtsön is) -
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Régebben olvasgattam a topikot és láttam, hogy többen ajtóütköző-gumibakot használnak, hogy a ház alja magasabban legyen és több levegőt kapjon a táp.
A kérdésem pedig az lenne, hogy valaki, aki ilyet használ, nem-e akar megválni a házhoz járó eredeti talpaktól [természetesen jutányos áron]? Értelemszerűen mind a négy darab kellene, rögzítéssel.Remélem valaki tud segíteni
-
sestertius
őstag
válasz
A_ScHuLcZ #1503 üzenetére
Nálam meg a Zalman ZM-MFC1 Plus melózik. Igaz, nem tudja kikapcsolni a ventit, de hat csatornás, tök egyszerű, matt fekete, ezért illik a házba, valamint azért teljesen letekerve a venti ha nem is kapcsol ki, de "éppen hogy létezik"... Szóval pár hónapja van nálam, de nincs rá panasz.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
madd dogg #1501 üzenetére
Nekem a Zalman tetszik jobban, nem a fogyasztásmérő miatt, hanem megjelenésében, a kijelzett dolgok miatt (pl tetszik, hogy pörögnek rajta a ventik), de pont ezért kértem a tanácsotokat, mert nem csak a kinézetre szabad hagyatkozni. A Scythe olyan egyszerűnek, letisztultnak tűnik, talán ez az, ami kevésbé tetszik benne.
-
Flashget
félisten
-
madd dogg
senior tag
a zalman mellett csak a fogyasztásmérő szól. de őszintén. egyszer az ember leméri, kicsit nézegeti. egy ilyet viszont évekre veszel. szerinted fél év múlva ugyan annál a konfignál naponta rá fogsz nézni a fogyasztásra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Politika
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Ukrajnai háború
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest