- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Riasztó topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
mijos
senior tag
válasz
pottyantós #1095 üzenetére
Nem kötelező egyből a legjobbat/drágábbat venni.
Nekem egy egyszerű 4 csatornás 2 ezer forintos van, de elég a három 20 cm-hez, a negyedik meg üres. Akkor célszerű a 6 csatornás Zalman-t venni, ha sok ventit akarsz szabályozni. -
mixi80
aktív tag
válasz
pottyantós #1095 üzenetére
Gondolom az 5850 toxic-ot se lenne egy ilyen kicsi helyre beszorítani úgy, hogy fölötte egy mugen van!
Milyen ventiket raktál bele? Használsz hozzájuk venti szabályozót? Ha igen akkor milyent, vagy van valami amit tudnál ajánlani? -
pottyantós
aktív tag
Lejárt a szerk.
Ebben még egy 5970 is kényelmesen elfér!
Ha a VGA be fújja a meleg levegőt a házba, én kíváncsiságból megnézném az oldalsó ventit úgy, hogy szívóra állítanám. Lehet javulna a belső hőfok a a házban. 1 próbát megér...
Most az egyik venti a gyári 12cm-s, és a másik egy Scythe Split Stream 1200rpm. Venti szabályzót én még nem használok, de tervezem mert kicsit hangosnak találom a 20-as ventiket! Sokan használnak itt szabályzót, őket kéne megkérdezni melyik a jó, de én egy Zalman ZM-MFC1 néztem ki magamnak!
-
mixi80
aktív tag
válasz
pottyantós #1092 üzenetére
Gondolom az 5850 toxic-ot se lenne egy ilyen kicsi helyre beszorítani úgy, hogy fölötte egy mugen van!
Milyen ventiket raktál bele? Használsz hozzájuk venti szabályozót? Ha igen akkor milyent, vagy van valami amit tudnál ajánlani? -
mixi80
aktív tag
Mostani házam egy cooler master gladiator 600. Nagyon meg vagyok vele elégedve, de a közeljövőben szeretnék új vga-t vásárólni, ami egy 5850 toxic lesz. Ez éppen hogy elfér a kuckómban(belső méret 27cm, kártyahossz 25,6 + táp csati 0,5cm teheát elég neccesen, de elférne). Mivel a kártya befelé fújja a meleg levegőt, meg későbbiekben ahogy a tendenciát nézzük egyre nagyobbak a vga-k, azért gondoltam, hogy lecserélem a mostanit!
-
mixi80
aktív tag
válasz
pottyantós #1089 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Neked is mijos!
Az oldalsó ventire, még kíváncsi vagyok: Mennyire van szerepe a vga hűtésében? Valami tapasztalat? 922be szereltél be ilyent? -
-
pottyantós
aktív tag
Szia!
Mind a kettő remekül szellőzik! Ezzel nincs baja a HAF szériának!Tudásban majd nem meg egyezik a két ház! Mind szerelhetőségben, és hatásfokban...
De mivel sokkal nagyobb a 932 így bővíthetőségben nem kérdés melyik a jobb!Ha lapod engedi a több kártyás konfigurációt, max 2db 2 slotos, és 1db egy slotos vga fér el a 922-ben. De szerintem ez nem lényeg!
Extrémebb rendszerekhez inkább már a 932! Nagyobb vízhűtés sokkal jobban el fér ( tapasztalat), több VGA-t lehet bele pakolni, stb.....
De egy átlagos, vagy átlag feletti rendszerhez bőven elég a 922! Sőt ha normalizálódik egy kicsit az ára akkor a 922 a legjobb választás! -
mijos
senior tag
Mindkettőben rengeteg hely van, mindkettőnek jó a szellőzése, a külsejük is nagyon jó. Neked azt kell eldönteni, hogy még nagyobb, szellősebb, még szebb ( kinek mi..) külsővel rendelkező kell-e. Mert a HAF932 csak ezekben különbözik. Igaz én nem adhatok teljes véleményt mivel csak 922-m van de 932-m nem volt még.
-
mixi80
aktív tag
Sziasztok!
Már végig olvastam az összes hozzászólást ebben a témában, de lenne egy pár kérdésem ennek ellenére. Ahogyan megfigyeltem a 922 és 932 (oldalán pulsz venti, másikon op., meg 922nél 20cm 932nél 23cm ventik, utóbbinál nagyobb méret)között nincsenek olyan nagy különbségek szerintem, ezért a ti tapasztalatotokra lennék kíváncsi! Pro-kontra.(hatásfok, szellőzés, bővíthetőség stb.) Melyiket éri meg jobban megvenni, mert ha veszek akkor min 10 évig ilyenbe nem szeretnék beruházni!
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv! -
madd dogg
senior tag
válasz
sestertius #1084 üzenetére
Holnap ha találok praktikerben megfelelő görgőkereket a gépházhoz, veszek. Így takarításkor könnyebb mozgatni, + a táp is könnyebben szív tisztább levegőt.
Kérdés: Mivel tudnám szépen kivágni a hátsó venti rácsát? Láttam már valahol, és nagyon tetszett.
-
madd dogg
senior tag
Szerintem nem kell hasra esni a 912-től, jó kis ház, de a rengeteg plusz kábelelvezető, meg a kifordítható HDD keret mind azért van benne, mert egyébként pont elég kicsi ahhoz, hogy ezek nélkül szívás legyen szerelni, és használni.
922RLZ
-
biggamer
veterán
Van már neki külön topikja, akit érdekel : [link]
-
Lacc88
senior tag
válasz
pottyantós #1076 üzenetére
Majd még meglátom ... lehet , hogy nem is fog tetszeni .....
-
sz.j
nagyúr
válasz
pottyantós #1078 üzenetére
"Én csak kérdezem! Mert más képeken fekete belsővel mutatják!"
Észrevettem, hogy kérdezed
..., én meg csak megjegyeztem, hogy nekem mindegy hogy milyen a belseje.
-
sz.j
nagyúr
válasz
pottyantós #1076 üzenetére
Az, hogy fekete vagy szürke a ház belseje az engem különösebben nem érdekel, mert nem azt szoktam nézegetni .., a lényeg, hogy jól és könnyen szerelhető legyen, hogy tágas és jól szellőző legyen.
Viszont az már egy kicsit zavar, hogy a 912 eleje nem a legszebb, legalábbis nekem kevésbé jön be (rút kis kacsa szindróma...), de ez legyen a legnagyobb hibája.
Amúgy ha annyira izgatna a fekete házbelső, akkor már rég lefújtam volna a 922-t, mert minden feltétel adott hozzá (profi kompresszorok, festékszoró-pisztolyok, festék, stb).
Bár az sem lenne hátrány ha fekete lenne a 912-es belseje ..., sőt.
-
Lacc88
senior tag
válasz
pottyantós #1067 üzenetére
egyébként lehet benevezek egy haf 912-re és fel küldöm pc stylera !
-
madd dogg
senior tag
válasz
pottyantós #1050 üzenetére
Igen persze, most rendeltem meg, amint megjön a cucc, nekiesek.
-
sz.j
nagyúr
-
oneiros
tag
válasz
sestertius #1069 üzenetére
Ha a számozásból indulunk ki- már csak egy 902 hiányzik a HAF szériából,mely valószínűleg mATX lenne. A CM palettájáról amúgy is nagyon hiányzik egy ilyen ház.
Ami még jön még ebben az évben -külön márkanév, de a CM áll mögötte- az a Bitfenix Survivor gumiborítással, gamereknek.
Na de most már elég a sok újból, mert még ipari kémkedéssel vádolnak meg. -
sestertius
őstag
válasz
oneiros #1051 üzenetére
Milyen új házakat mutogattok itt, de le vagyok maradva.... Én még javában a HAF X-et bámulom, de csak nem akarok kiegyezni egyelőre a méretével - anno a 932-vel is ez volt a gondom. Erre megjelenik egy 912... hihetetlen...
A fogyasztói társadalom megöli az embert.
Karácsonyig még kijön vagy két HAF házikó? -
mijos
senior tag
válasz
pottyantós #1067 üzenetére
Ebben az árkategóriában tényleg nem sok ellenfele lenne.
-
mijos
senior tag
válasz
pottyantós #1065 üzenetére
Mennyibe is fog kerülni ?
-
pottyantós
aktív tag
válasz
glspeter1 #1064 üzenetére
Drágább lenne akkor a 922! Nagy rendszereknek jobb választás a 922! De a 912, kompakt, egyszerű rendszernek bőven elég, és ezt megtoldották fekete festéssel!
Ez egy jó lépés mivel abban a kategóriában, ahol indulni fog ott tarol, mivel nem nagyon van olyan ház ami jó kábel managmentel rendelkezik, és fekete belsővel rendelkezik!
-
glspeter1
őstag
Nekem se tetszik a 912 eleje, de a belseje az vicc.....
Sokkal olcsóbb lesz mint a 922 és mégis fekete belsővel jön és kivan vágva 3 nyílás a kábeleknek....
Ezt a 922-ben mi a toszért nem lehetett ennyiért megcsinálni ?
Csak ezért nem szeretem a Cooler Mastert. -
mijos
senior tag
Ma takarítottam először a kicsikét. Elől jobban állt a por mint bárhol a házban. Feltűnt az is, hogy a külseje porosabb mint bent. Vonzza a port... Nehéz tisztítani mert ki-be mélyedések vannak a házon, pár helyről egészen nehéz kiszedni a port. Igaz a belsejéből nem volt nehéz eltávolítani, a kompresszorral kifújtam 2 perc alatt.
-
Lacc88
senior tag
válasz
pottyantós #1061 üzenetére
-
pottyantós
aktív tag
-
sz.j
nagyúr
Én meg azt mondom, hogy nagyon igéretesnek tünik ez az új HAF912-es házikó, mert a kisebb magassági és mélységi méreteinek, valamint az "ajánlott" 59-69$-os árának (persze ahogy a hazai kereskedőket ismerem ez kezdetben sajna több lesz) köszönhetően sokaknak alternatíva lehet ez a házikó.
Sőt még az is lehet, hogy ha reális áran adják, a másik gépem házát HAF912-re cserélem, mert annál a méret is számít, és jól jönne a HAF házikók kimagaslóan jó szellőzése.
Természetesen a kedvenc és nagyon bevált HAF922-es házamtól nincs szándékom megválni!
-
Lacc88
senior tag
válasz
pottyantós #1056 üzenetére
a haf 922-es nagyon el lett találva minden szempontból ... meg a 932 se rossz , elvileg érkezik egy 932-es hozzám kiváncsi leszek ,hogy milyen ... pottyantós tudja , ha nem tetszik valami , akkor azonnal intézkedem róla , hogy másik legyen .
-
oneiros
tag
-
Lacc88
senior tag
válasz
pottyantós #1053 üzenetére
haf x kicsibe kb az eleje ugyan úgy nem jön be ... de biztos jó pofe lehet élőbe a (legfiatalabb)
-
oneiros
tag
Kicsit off, de ma jelentik be a legkisebb HAF-ot infó
60-70euroért nem lenne rossz... -
madd dogg
senior tag
Ja és akkor az első kérdés: Az Aerocool Modern V, esetleg valamelyik Touch modell 4 ventillátort képes kezelni. nekem csak házventiből 6 van. A 2 20 cm-est köthetem majd egy lábra felfűzve? Elbírja a szabályzó?
-
madd dogg
senior tag
Sziasztok. Az én házam már októberben lesz egy éves, ezért szülinapi átalakítások sorozata következik. Lesz aerocool dupla 5,25-ös ventiszabályzó, a legközelebbi módosítás pedig tojásszivacsos bélelés lesz. A hűtésen sokat nem fog, mert a ventihelyeket kihagyom, viszont esztétikus, és a magas hangokat meglehetősen jól szűri ki.
Így nem kell feketére festenem a belsejét, mert nem fog látszani.
-
Duck001
tag
Inkább dupla mint egy sem!
Köszönöm a gyors válaszokat -
glspeter1
őstag
válasz
Duck001 #1040 üzenetére
Szia.
- Igen. Elfér a házban akár egy 5970 is kényelmesen.
- A ventilátorokat csatival lehet bekötni. Így a ventilátor szabályozó is megoldható.
- Elől Van egy 20cm piros ledes, felül egy sima fekete 20cm, hátul pedig egy sima fekete 14cm-es.Megéri ezt a házat venni. Én szerintem sose cserélem le.
UI.: sz.j megelőzött!
-
Duck001
tag
Hali mindenkinek!
Én is ilyen házat akarok venni csak egy két kérdésem lenne (lehet már megvan a válasz csak rengetek hsz. van előre is bocsi)
1-elfér benne akár egy 5970-es kari is (hogy később ne keljen másik házat venni)
2-a ventik hogy vannak bekötve fix-re vagy csatival (mert venti szabályzót szeretnék)
3-adnak hozzá 2db 200-as meg egy 120-as ventit??
Hirtelen ennyi! Előrre is köszönöm a segítséget mindenkinek! -
sestertius
őstag
Végül is így is úgy is telemegy porral... akár rajta van, akár nem. Nekem legalábbis!
Kezdem érteni, itt sokan mit vesződtetek az előlap leszedésével a tisztítás miatt. Bevilágítottam lámpával és elszörnyűlködtem... Ez január óta nekem nem volt kitakarítva. Most már kell...
Tuti design!
-
wrox
őstag
válasz
pottyantós #1032 üzenetére
VÁRJUK!
-
pottyantós
aktív tag
Szeptember 10.-e körül tolok fel új képeket, mert átváltozik a rendszer, és remélem sokkal ütősebb lesz mint a mostani...
-
mijos
senior tag
Szia.
Persze jól vannak beállítva, nem ezen múlik. Nekem csak ez tűnt fel, hogy kb. ugyanannyi a hőmérséklete. Nekem csak 1 vinyóm van, de az se melegszik nagyon.Ha úgy átszerelném, ahogy mondod, úgy értelmét vesztené a 20 cm-es vinyó. Azt meg nem szeretném, így hagyom az egészet és a túlmelegedési fóbiám meg megpróbálom leküzdeni.
-
sz.j
nagyúr
Ha neked ennyire nagy próblémát jelent a vinyod hője, volna egy ötletem.
Vedd ki a vinyó alatti tartókeretet és szerelj bele egy ventit és úgy rakd vissza.
Szinte biztos, hogy lényegesen csökkenni fog a vinyód hője.Persze először a bentlévő ventik fújásírányát kellene rendezni, mert ha össze-vissza fújnak, akkor nagy valószinűséggel nem fog túl sokat segíteni az amit írtam.
-
sz.j
nagyúr
válasz
sestertius #1027 üzenetére
Az nyílvánvaló, hogy vinyó és vinyó hője között gyártótól és típustól függően van diffi, de itt nem erről volt szó. Hanem arról, hogy "állítólag" rossz a HAF922 kialakítása és ezért melegebb a vinyó ..., de ez szvsz nem valós.
-
sestertius
őstag
Ez mondjuk szerintem a vinyóktól is függ...
Nekem semmi gondom az egész ház hűtésével, viszont a vinyóim 29-30 fokosak alapból... ami szerintem nekem jó, mert a korábbi házban melegebb volt mindkettő.Szóval a ház tuti, a vinyó meg olyan, amilyen...
-
pottyantós
aktív tag
Amikor Aerocool S9 házam volt és még a gyári venti volt a procin 10 perc után elkezdett pörögni veszettül, hiába volt az oldalán egy 40cm-s venti! Amikor átpakoltam ebbe a házba, a hűtő néma csendben tette a dolgát egyszer se kapcsolt nagyobb fokozatra és ez megmutatta, hogy mért High Air Flow ez a ház
Nálam a vinyók is hűvösek, 25°C-26°C mindegyiknek az üzem hőmérséklete...
-
sz.j
nagyúr
Még hogy rosszul hűt ez a ház ...., ez nem semmi
Hát én kezdetektől fogva egészen mást tapasztalok, és csak "áldani" tudom azt a percet amikor megvettem.
A keményebb tuningról nem is írok, de például most, hogy kint kb. 27-29°C van és a klíma nélküli lakásban, a gépben lévő 3 db 120-as venti 850rpm, míg az 1 db 200-as venti csak kb. 450rpm körül megy és így is csak 25°C-os a vinyom.
A többi hardver is hasonlóan "túlmelegedett" hőmérsékletű .....Ja, a felső 200-as venti nincs is bekapcsolva, sőt a ház oldalán sincs venti.
És még valami, a 8600GT passzív hűtésű. -
mijos
senior tag
válasz
pottyantós #1022 üzenetére
Az oldalán már ott van egy 20 cm-es. Felülre lehet berakok majd egy halk 12-est, meg a hátsót is lecserélem. Nekem sincs gond az egyetlen egy vinyómmal: 22-23 fokon ment, ezzel a házzal meg már felmegy 27-28 fokra is. Nem akarom én moddolni, egyszerűen rossz a kialakítása
-
pottyantós
aktív tag
Szerintem ha feldobsz 1-2db halk 12cm-s ventit, nem vesztesz vele semmit, és az oldalsó helyre meg oda rakod a 20-ast!
Én így használom, és az alaplap se melegszik fel 40 fok fölé! A vinyóval nekem semmi gond nincs, van 3db és a raptor melegszik fel 38 fokra meló közben! A másik 2db max 30-35 fok között tanyázik. Ha nem vagy elégedett, akkor rakj elé egy 12cm ventit, vagy reszeld kicsit nagyobbra a rést a vinykereten.... -
mijos
senior tag
1-2 dolog feltűnt a házzal kapcsolatban.
Valaki tesztelte már, hogy a felső venti mennyit dob a hőmérsékletekbe ? Ha minimumon forog, vagy ha maxon akkor sem sok a különbség. Ha maxon megy akkor meg szerintem túl sokat szív el az oldalsó venti keltette levegőből. De az ábrákon jól mutatott, hogy a felső venti kiszívja a meleg levegőt.
Az első venti sem juttat sokkal több levegőt a HDD-hez. Elég rossz, hogy nem lehet elforgatni a keretet, vagy legalább több hely lehetett volna, hogy több levegő jusson be a vinyókhoz. -
sz.j
nagyúr
Szvsz a hangszigetelésnek nem sok értelme lenne.
Inkább rakjál be egy előlapi ventiszabályzót ami az összes venti fordulatát szabályozza, valamint a zajosabb ventiket (pl. hátsó 12-es) cseréld le, és akkor teljes csend lesz.
Persze nem árt egy (vagy több) csendes vinyó sem, pl. samú F3 ... vagy F4...A fentieket megcsinálva nálam teljes csend van (ha nem tuningolok).
-
mijos
senior tag
Ha ezt a házat szeretném kicsit hangszigetelni, annak lenne értelme? Vagy a nagy ventilátor helyek miatt ígyis-úgyis kiáramlik a zaj ?
-
Lacc88
senior tag
-
Lacc88
senior tag
ÜDvözletem !
Én is csatlakoztam a HAF922-es klubhoz , 1 picit kifestegetjük belül , matt feketére aztán , majd ha JÓ lesz
akkor rakok fel 1-2 képet .
-
sestertius
őstag
Szerencsére nekem gyárilag az alaplaphoz fekete sata kábelek vannak, csak a ház e sata csatlakozóját kell akkor "betekernem"...
Mert az szép rikító ugyebár...
Hallgattam az okos tanácsokra, és én is gyorskötözővel már rendet tettem... betekerem még azt a sata kábelt, aztán bemutatom én is, mit ügyködtem....
Az biztos, a gyorskötöző sokmindent megoldott! -
wrox
őstag
válasz
dízelracer #1008 üzenetére
A 24 pin-es tápcsatlakozó milyen módon van feketítve? Nem tudom rendesen kivenni a képről.
-
ffodi
veterán
válasz
sestertius #1002 üzenetére
Mind fekete!
-
ffodi
veterán
válasz
pottyantós #1000 üzenetére
Végső állapotban szerintem sosem lesz, mert mindig változtatok rajta valamit. Most pl elrendeztem a neonokat + kicseréltem a hőmérőben a kék ledet pirosra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- szünetmentes táp / NJoy Cadu 2000VA / 1200Watt / 2025.11.21 garancia/ Usb management / 2db új aksi
- NZXT Kraken 360 (RL-KN360-B1) 2,5év garancia
- EK Water Blocks - vízhűtés kit
- Thermaltake Toughpower 1200W Gold Hibátlan Gamer Tápegység 6 hó garancia
- Noctua NH-U12S chromax black + NF-F12 PWM chromax black + NA-SRC7 + NA-SYC1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest