Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
válasz
Napfénysüti #46498 üzenetére
Én a Jancsár piacon szoktam venni sonkát, kolbászt és egyéb alkatrészeket az enyingi hentestől, nagyon friss, finom cuccokat árul
-
Napfénysüti
nagyúr
Jár valaki a piacra húsért? Melyik bolt ajánlott ott?
-
Innen is egy nagy pacsi az RGB Computernek, megoldották a csavar problémámat.
-
chatran
őstag
válasz
Dagatt #46495 üzenetére
Az ajtóra azt írta ki, hogy az üzlet elköltözött, a tevékenységét továbbra is folytatja meg, hogy kérésre házhoz megy.
Azt viszont nem írta, hogy hová költözött. Ebből meg arra következtetek, hogy home offiszból intézi az ügyeket, nem tudta már fenntartani a külön üzlethelyiséget. -
-
3.5" vinyóba való, más méretet most nem tudok.
-
-
-
Rezgéscsillapítós HDD kerethez keresek csavarokat, amik a merevlemezt rögzítik oldalról. Lenne valakinek eladó? Vagy beszerzési forrás Fehérváron valahol?
-
Tom5
addikt
Laptop kijelző beszerzéssel/cserével foglalkozik valaki?
-
-
Fred23
nagyúr
"Mindkét létnek megvan az előnye, hátránya."
Egyértelmű, viszont vannak nagyon szubjektív, érzésbeli szempontok is, amik képesek felülírni időnként a logikát. Én szinte egész életemben panelekben laktam, és mégse tudom magam panellakónak tartani, egyszerűen számomra ez nem természetes. Saját, faluvégi vagy tanyasi házra vágyok kerttel gyerekkorom óta, olyanra, ami lehetőleg egy köpésre van erdőtől, folyótól, a természet velejétől -még akkor is, ha sok szempontból ez előnytelen is egy városközepi panelhez képest. Fura, de a panelt nem is tudom otthonként felfogni; az számomra egy ideiglenes valami, akkor is, ha évtizedekig tart.hcl: Találtam egy Phil Collins kazit, nem tűnik nagyon gyűröttnek.
-
Van-e itt valakinek elfekvő magnókazettája? Egy diktafont javítok, ahhoz kéne tesztre.
Van 1 kazettám, csak mint kiderült, szorul -
csaba77
csendes tag
Sziasztok,
Redőny telepítésre keresek jól és megbízható vállalkozót.
köszönöm
-
-
Van valakinek "felesleges" 5.25"-ös külső háza, ami SATA írót fogad?
-
siti
őstag
válasz
Fred23 #46467 üzenetére
Mindkét létnek megvan az előnye, hátránya. A családi háznál nem kell egy lakóközösségen átverni, hogy ideje a tetőt felújítani, cserébe egyedül állod a költségeit. Idióta szomszédod meg bárhol lehet, de ha csak egy autófényező költözik a szomszédba, aki tényleg normális meg csiszol, flexel, meg festékszag és még csak nem is panaszkodhatsz. Vagy csak egy társasház épül a szomszéd telekre, mert lehet, mert milyen jó kis csendes környék. Volt. És akkor még nincs alkoholista meg bulizó szomszéd
A hajléktalan beengedésről meg annyit, hogy aki már olyan emberséges, hogy beengedi, engedje be a lakásába is. Rögtön más lesz a hajléktalan fekvése...
-
szebe
addikt
válasz
Dare2Live #46469 üzenetére
panelben az nagyon szomszéd kritikus bele lehet nyúllni a szarba
Az tuti. Nálunk viszonylag idős a lakóközösség, szóval még nyugi van (liftben felismernek, hogy jaj hát xy unokája vagyok). De sajnos szépen lassan elindul majd a cserélődés, ki tudja akkor mi lesz. Szintenként van egy nagy (3 szoba, 68nm) lakás, családosoknak vonzó lehet.
Remélhetőleg addigra már költözünk mi is (bár az ingatlanpiac eddig nem segít ebben). -
-
Dare2Live
félisten
"csomó plusz meló van"
kb mindig van valami. Nyáron festünk, javítunk, füvet, sövényt vágunk, öntözük és persze ha van akkor a veteményes... erre rárak mégegy lapáttal. Összel felvágjuk a fát következő évre, összeszedjük a levelet, tél az nyugis akkor csak kb a behordjuk a fát marad és tavasszal indul előröl. Az ember mindig azt gondolja, hogy jövőre már könnyebb lesz de nem. Gyerek szállítmányozás különös csoda amikor reggel is elvisz 1.5ht meg délután is.
panelben az nagyon szomszéd kritikus bele lehet nyúllni a szarba. Új társasháznál ha nagyobb garantált a 2-3 pici gyerek feletted reggel 7kor a futóverseny, minőséggel komoly gondok vannak inkább le se írom mibe futottunk bele legutobb is örkény ha élne...
Mindenki eldönti hogy mi az optimális, hogy akar szívni.
-
-
Fred23
nagyúr
Van, aki vidéken tényleg nem bírná ki megszakadás nélkül, mert például egy kert birtokában már kényszeresen ki akarná belőle hozni a maximumot, és minden megtalált kis hiba, javítandó apróság elvinné a szabadidejét úgy, hogy sosem lenne teljesen elégedett. Viszont én nem ilyen vagyok, a falusi módihoz számomra hozzátartozik egyfajta laza harmónia, aminek lényege, hogy nyugi van, és ráérősen csinálhatom a dolgaim, mert többet ér a lelki békém, mint az, hogy mikorra készül el mondjuk a fóliasátram.
Szóval nekem biztosan nem csak kényelmesebb, de békésebb is lenne mondjuk Csór környékén élni egy családi házban. Megfigyeltem azt is, hogy falun mindig jobbat tudok aludni tégla- vagy vályogházban, mint most a panelben. Persze tényleg nagyon nem mindegy, melyik kis település, és annak melyik része. Kirándulások alkalmával rengeteg jó helyet láttam már, ami még árban se lehet szörnyű. Például Csór északi, erdő melletti része. -
-
Fred23
nagyúr
Kivédhetetlen. Annyit lehet tenni, hogy az ember maga nem költözik társasházba, csak néha összeségében mégis az a legjobb megoldás. Feleségemmel mi azért majd lépni szeretnénk vidékre, ahogy lehet. Jó kis családi házra vágyunk, lehetőleg utca végén.
hzsolee: Hozzá még nem volt szerencsém, de a Deák Ferenc utcában is van pár elég fura homeless, egyik takaróba csavarva ücsörög fél nap egy padon, másik meg a bolt előtt a földön. Ez utóbbi bárkivel szeret(ne) szóba elegyedni, mikor ittas (vagyis úgy általában).
-
hzsolee
őstag
válasz
Fred23 #46462 üzenetére
Hát lehet ismeri valaki a József A tér körül előfordul egy homeless. Nem tudom szebben fogalmazni, de szerintem hibbant. Néha üvölt mint a sakál. Nos, ezt a jóembert előszeretettel engedik be a lépcsőház alsó részére. A gyerek fél tőle rendesen. Utálom mikor miatta kell kerülni, mert nem hajlandó a gyerek bemenni azon a bejáraton. A szaga sem valami korrekt, aztán a kajamaradékait is szanaszét dobálja. Sajnálom, de szerintem nem ez a megoldás.... A szülei is ott laknak nem messze. Persze ott nem engedik be, még a külső ajtót is zárhatóvá tették ... Nyilván nem véletlen
-
válasz
Fred23 #46462 üzenetére
Nekem Pécsett egy (szerencsére elég szakadt) bringa látta kárát; a házban lakó egyik nő volt férje beköltözött a pincébe. Tél volt, hónapokig nem voltam lent, megyek le, bringa sehol, de matrac van. Nyilván volt kulcsa. :S
Mondjuk akkor már költöztem, de anyáztam egy sort. -
Fred23
nagyúr
válasz
Fred23 #46461 üzenetére
Egyébként ez a segítsünk a normálisabb hajléktalannak lépcsőházi menedékkel dolog szerintem tolerálható is lehetne akár, szóval valahol megértem azt a pár lakót, aki beengedi egyiket-másikat a lépcsőházba (pláne télen), viszont könnyen megeshet, hogy a rendesebb hajléktalannak akad pár zűrösebb ismerőse, aki szintén szeretne "beköltözni", illetve azt is érdemes számításba venni még a jótékonykodás előtt, hogy sok nőt különösen zavarhat egy (vagy több) hajléktalan jelenléte a lépcsőházban még normális viselkedés mellett is.
-
Fred23
nagyúr
válasz
Dare2Live #46458 üzenetére
Több szomszédnak mondtam már, hogy éjfél körül általában még aktív vagyok, akár el is terjedhetett, illetve ez a késői kopogós rész számomra tényleg nem is volt különösebben zavaró.
Viszont nem a barátom, nem is akarok közelebbi kapcsolatba kerülni vele, szóval nem fogok a kedvére tenni a privát szférámat is érintő dolgokban. Ami azt illeti, remélhetőleg lesz olyan szerencsém, hogy legközelebb kimaradok a merítéséből, máshoz fordul majd helyettem a problémáival. Egyszer segítettem neki valamit felcipelni a lakásuk elé, talán ezzel bátorítottam fel.Simán lehet az is, hogy a felesége vagy valamelyik haverja kérte, hogy próbálkozzon, lakik (vagy lakott) a házban például egy hajléktalan is illegálisan, az se kizárt, hogy vele is jóban van. Csövesek ingyenes netszolgáltatója biztosan nem szeretnék lenni.
/Egyszer kiírta valaki liftbe, hogy a tetőre vezető részen éldegél egy csöves; kíváncsiságból leellenőriztem, és embert ugyan éppen nem találtam, de a cuccait igen. Azt is tudom, hogy időnként nagy perpatvar van lépcsőházba bejutó hajléktalanok miatt, némelyiknek kulcsa is van (vagy volt). A probléma legfőbb forrása a részegen való lift mellé vizelés lehet.
/
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
Fred23 #46445 üzenetére
23:45kor becsöngetni akárkihez hacsak nem élethalál, mentő, ég a lakás... durva dolog.
+az a fura benne, hogy magamból kiindulva akinek fontos a net annak van backup. Nálam van vezetékes backupnak meg van céges mobil net pollra megy 30giga/hónál még nem szóltak meg backup2nek privát mobil ami 8GB/hó mindezt 3000Ft/hóért.
Holnap is lesz áramszünet 9től majd dolgozok mobilról...Ettől még ha nagyon megindokolja lehet csináltam volna egy guestet... bár jut eszembe vodas routert kaptam aminek nem tudom a jelszavát és így routert se kötöttem utána 99% meg se tudnám csinálni.
szerk: aki bűnözni akar az nem kér netet. Odamegy MCDonalds... mellé és felcsatlakozik.
-
Tom5
addikt
Hol tudok Fehérváron PS5 játékot venni? Úgy, hogy bemegyek és van. Last Of Us Part 1 érdekelne. Full nem vagyok képbe milyen boltok vannak még és mik zártak be.
-
válasz
elder troll #46449 üzenetére
Openwrt-n most is lehet bármin (és már családi szinten is csak Openwrt-s routerek vannak), de paranoidabb vagyok ennél
(Pedig amúgy meg kispályás.)
@inf3rno : Ezért
-
elder troll
őstag
10 évvel ezelőtt is lehetett csinálni vendég wifi-t az asus rouereken. Naivan azt gondoltam, hogy külön hálóra rakja az arra csatlakozókat, és nem férnek hozzá a gépparkhoz. Az más kérdés, hogy egy ballonkabátos egyik kezében plüssmackót szorongató kaleta jellegű figurának minden vágyam megadni a wifi jelszavam, hogy a tekkesek engem ébresszenek a szomszéd darkwebes dolgai miatt
-
-
Fred23
nagyúr
válasz
Jarod1 #46446 üzenetére
Nem tudom, honnan tudja, mert nem kapott hozzám köthető nevet, de lehet, próbálkozott már 4-5 másik szomszédnál is, és én maradtam az utolsó lehetőség.
Próbálkozik, hátha. Vannak olyan országok, ahol nagyon nagy esélye lenne 2-3 kísérletből behúzni valkit, Magyarország viszont nem ilyen, ezt mondjuk tudhatná.
Tunéziában vagy Egyiptomban valszeg sikerrel járt volna hamar, ott például az a normális, hogy nyaraláskor a szomszédoknak is vesznek ajándéktárgyakat, illetve sokkal jobban belefolynak egymás életébe. Ami azt illeti, nekem a magyar módi tetszik jobban, mert nem vagyok annyira társas lény, és erősen meghúzom a bizalmi szintjeim határait is. Wifi jelszó pedig már rokon/barát szinthez tartozik. -
Fred23
nagyúr
Volt már veletek hasonló?: 23:45 körül kopognak az ajtón, megyek nyitni -szerencsére még nem feküdtem le-, és egy nem a mi szintünkön lakó szomszéd érkezik mobillal kezében azzal, hogy nincs náluk net, diktálnám-e a wifi jelszavunkat, csak be kell gépelnie ide...
Láthatóan meg volt sértve, amiért el lett utasítva.
-
SzalaiG
addikt
Sziasztok!
Van vajon olyan mobil szerviz Fehérváron amelyik tud aksit cserélni egy
Huawei Mate 10Pro telefonban?
Megszűnt a Huawei központi szervíz Bp-en. -
-
ptesza
senior tag
-
ptesza
senior tag
A felvételit tesztet megírtuk és elég jó lett. Az iskolai eredmények meg kifejezetten jók.
Hétfőn kellene leadni a listát a sorrenddel. Gondoltam még előtte azért kérdezősködök nehogy nagy mellé nyulas legyen. Elsőre az érettségi a lényeg de az sem baj ha tanul mellette valami szakmai dolgot is. -
ptesza
senior tag
Sziasztok! Segítsetek egy kicsit légy szíves!
Nyolcadikos lányomnak középiskolát illetve gimit keresünk Székesfehérváron. A lehetőségeket már felmértük de véleményt nem nagyon találunk.
Ha van pozitív vagy negatív tapasztalat valamelyik iskolával akkor azt megköszönném. -
vzso
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a Novicom -os internettel? -
válasz
Elementgamer #46430 üzenetére
Köszönöm.
-
Poiro7
senior tag
SHARKOON VIBE-FIXER HDD REZGÉSGÁTLÓ 5,25" eladó.
-
-
rita7107
aktív tag
válasz
Dare2Live #46416 üzenetére
Ezzel nem értek egyet a középiskolai szinten. Egyetlen tanár problémám van (ami nem olyan szintű hogy túl lihegjem). A matek-fizika-angol tantárgyak nem vészesek. A magyar meg a fiam gondja. Nem tudja elfogadni, hogy középiskolában meg kell tanulni az "egyetemes" külföldi írókat, költőket. A Magyar irodalommal viszont nincs gondja. Szerencsére én nem találkoztam vallásra, "jó magyar"-nak nevelő tanárral. A lányom iskolája viszont katasztrófa. A Bugát egy csapnivaló. Össze-vissza vannak az órák megtartva, a diákok érettségire való felkészítése. Pld, a magyar nyelvi tételeket áprilisban kapták meg. Nem is tudom hogyan érettségizett le 4-re. Ott egyedül a töri tanárnő (talán sokaknak ismerős lehet a médiából), meg a szakmai tanárok a jók.
-
quint
aktív tag
válasz
inf3rno #46408 üzenetére
Önmagában a szemlélet megismerése is bőven megér 30 percet: Megnéztük, hogy mitől működik a finn közoktatás - „Finnország nem engedheti meg magának, hogy bárkit elveszítsen”
-
-
Van valakinek tapasztalata a Kazy Computersszel?
-
SzalaiG
addikt
Sziasztok!
Tud valaki Martens cipőboltot Fehérváron vagy Budapesten ahova be lehet menni felpróbálni és megvenni? Ami nem netes bolt, hanem valós?
Dr. Martens -
kraftxld
félisten
válasz
Napfénysüti #46419 üzenetére
Mindenképp érdemes most amíg kicsik jópár évet külföldön tölteni, sokkal könnyebben szívják magukba a nyelvtudást, és akcentusuk sem lesz
-
Tom5
addikt
Munkatársam VGA-ja eladó.
-
Dare2Live
félisten
válasz
rita7107 #46399 üzenetére
"Egy érdekel hogy ne próbálja a gyereket átformálni a saját meggyőződésének megfelelően!"
Nem akarlak megzavarni de a magyar oktatás fő célja, hogy "hívő gyerekeket" neveljen. Esetleg, hogy "jó keresztényt és jó magyart neveljen". Nem egy-egy tanár. Erre van a komplett oktatás összerakva. Hogy átformálják a gyerekeket az igényeiknek megfelelően.
Nem arra, hogy jól hasznosítható tudást szedjen össze. Nem arra, hogy boldog legyen. Nem arra, hogy sikeres legyen.Erre jön rá!!! hogy nem osztályok vagy évfolyamok hanem iskolák! vannak reál tanár nékül. Nem egy van. Egy sincs. Aztán bemegy valaki megtartani a matekot, fizikát... csak hát nem érti mert magyar szakos és gyakoroltatja az összeadást mert azt tudja. A szülők meg leszarják vagy pánikolnak.
-
tzimash
őstag
Nincs valakinek egy 120 v. 256Gb SSD-je?
SATA csatis, ne legyen ronggyá írva, 100/90-től felfelé.
Ja és legyen olcsó, az fontos -
Poiro7
senior tag
i5-13600K 3 év Aqua garanciával eladó.
-
-
inf3rno
nagyúr
Én sem értem, hogy miért ebbe az irányba megyünk. Az oktatással lehet a legjobban formálni a társadalmat, nem szabadna hagyni, hogy ennyire leromoljon.
Persze a könyv nem fedhet le mindent. Nem is ez a cél, inkább, hogy a szülőknek segítsen, ha a tanár nem hajlandó a munkáját végezni. Számonkérés, minőségbiztosítás sajnos nincsen sem az eüben, sem az oktatásban. Sőt az utóbbiban tudok olyan helyről, ahol sok évig volt, aztán átvettek a tankerület és leépítették, mert nekik ilyesmire nincs szükségük. Nagyjából az a benyomásom, hogy az egyenletesen szar minőséget próbálják meg garantálni mindenhol.
Mondjuk ez már tényleg off, inkább politika topik, de ott meg nem lehet értelmesen beszélni senkivel, nincs vita kultúra, amit szintén oktatni kéne.
-
válasz
inf3rno #46405 üzenetére
"Én szívesen tartok, ha megfizetik."
Na itt kezdődnek a gondok..."beindult a picsogó gépezet, hogy milyen nagyképű vagyok, hogy úgy gondolom jobb matek könyvet tudok írni"
Kétlem, hogy megkérdezte volna a jelenlegi cucc írója bárhol... szóval már itt jobb" Addig meg példákkal definiáljuk a fogalmakat, aztán vagy ráéreznek, és kitöltik maguktól ezt a hatalmas űrt, vagy " pl. jó tanáruk van, és elmagyarázza nekik. A könyv nem fedhet le 100%-ban mindent, de törekedni azért nem árt rá
"Amúgy furának tartom, hogy hogyan lett az oktatáshoz való jogból valami kényszerű rossz, "
Áh, ez messzire vezet. Kötelező=rossz. Meg különben is, ne már hogy meg kelljen mozdulni. Jön hozzá a teljesen elavult tananyag+módszertan+emberanyag minősége, és ott vagy, hogy utálja mindenki az egészet. Mindezt egy olyan korban, ahol a tudás egyre több pénzt fog hozni. Gratulálok a szakmai és politikai elitünknek -
inf3rno
nagyúr
Amúgy furának tartom, hogy hogyan lett az oktatáshoz való jogból valami kényszerű rossz, de mondjuk az alapvető jogokat sem tanítják szerintem sehol, aztán kb. senki nincs tisztában még a felnőttek közül sem a jogaival, inkább csak érzi őket valamilyen szinten. A gyerekeknél meg pláne nem, ott simán ütik rúgják egymást mindenféle kontroll nélkül. Ezt már az óvodában meg leginkább otthon el kéne kezdeni, csak amilyenek a szülők olyanok a gyerekeik is. Aztán emiatt nincs társadalmi változás vagy lassú. A tanárok is ugyanilyenek.
-
inf3rno
nagyúr
Én szívesen tartok, ha megfizetik. Drága lesz.
Elkezdtem egy matek könyvet az első 4 osztálynak, mondjuk egyelőre jegeltem, mert van fontosabb projektem. Sokan küzdenek matekkal, barátnőm gyereke is, aztán gondoltam alkotok valamit, hátha segít. Redditre írtam kérdést, hogy szerintük milyen szókészletet használjak, amit egy átlag elsős megért, aztán egyből beindult a picsogó gépezet, hogy milyen nagyképű vagyok, hogy úgy gondolom jobb matek könyvet tudok írni meg jobban tudom oktatni, mint a tanárok 100%-a itthon, de még a szókincsüket sem tudom. Viszont ránéztem pár matek könyvre, és nincsenek meg a fogalmi alapok bennük. Tulképp az egész matek logikából és néhány absztrakciós technikából levezethető. De valamiért az a tévképzet él az emberekben, hogy absztrakt gondolkodást csak 12 éves kortól lehet oktatni. Addig meg példákkal definiáljuk a fogalmakat, aztán vagy ráéreznek, és kitöltik maguktól ezt a hatalmas űrt, vagy "nincs tehetségük" a matekhoz. Nagyjából ez minden tárgyra igaz. A legtöbbjét úgy oktatják, hogy mert kell, mert szerintem jó, de semmi indoklás, hogy miért kéne megtanulni egy 6 évesnek vagy hogy hasznos lesz e a jövőben. A max, amit én tanuló éveim alatt kaptam, hogy mert az alapvető műveltség része.
-
válasz
Napfénysüti #46403 üzenetére
@inf3rno : Csak amíg nem találsz másikat, addig nem nagyon tudod számonkérni, vagy azt mondani, hogy ki vagy rúgva, ha nem viselkedsz
Volt csoporttársak (akik még tanítanak, kb. a harmada) úgy jellemezték a helyzetet tavaly, hogy "óvatosan menjetek el iskola előtt, mert berántanak és mehetsz órát tartani".
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest