Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dugó néha szokott lenni ... mondjuk azt meg szoktam nézni gmaps-en mielőtt indulok, hogy merre érdemes menni - pesten belül ...
Eddig nagy dugóba 3-4x futottam bele... többnyire balesetek, vagy pl mikor az arénába mentünk koncertre és a koncertre menők miatt volt dugó... vagy felújítás miatt volt ...
A moszkva tér környékére kocsival menni felér egy stressz teszttel ... A hajléktalanokra lásd előző hozzászólás ...
Lehet lesz aki elítél emiatt, de én támogatnám a főpolgármester hajléktalanok kitiltása a városból tervét ... (persze olyan feltételekkel hogy szociális lakóparkot csinálni nekik ... lásd nyugati példák)
-
Syl
nagyúr
A dilemma pofonegyszerűen eldönthető: melyik NSA bérenc adatgyűjtő cégnek akarsz pucsítani? Ha a guglinak, akkor android, ha a microsoftnak akkor wp. Ja és persze ott az épöl.
Valamint a futottak még/futni fognak kategóriák, amik nekem egyre szimpatikusabban: blackberry, firefoxos, sailfish, ubuntu.
(#40438) martonx
külföldről nézve egyedül Budapest látszik a térképen
A pestiek 90%-ka szerint is az ország véget ér a budapest táblánál.
-
SirRasor
addikt
Mert nem láttál még logikusan gondolkozó embert hülye döntéseket hozni?
Nem, a profik 10ért törlést, de 15-ért hozzáadást is vállalnak
Más: hangerőszabályzót keresek! Sehol se lelek
Olyan kell, aminek mind2 vége 3,5 mm jack és közötte valahol van egy hangtekerő. MM-ban esetleg lehet ilyen? De webshopokban pölö nincs találat.
-
-
Végre valaki
(#39342) HuMarc: Mi a gondod a képaránnyal? Én pl. az erőltetett, multimédián kívül mindenre vérhányás 16:9-től kapok frászt. Ez egyike az utolsó 16:10-es gépeknek.
Vagy a plusz kijelzőre gondolsz? Eszköztárakat kipakolni az is jó. De van nélküle is.(#39346) Syl: De előfordulhat, és sajnos elő is fordul, azért veszik a sok fröccsöntött, de gyönyörűszép, ám a falra hányt borsó használati értékével bíró csodalapost
Ezért döglenek ki szépen lassan az utolsó TP-k is, mert ránéznek az emberek, és blöe. Holott hát, nem blöe, nagyon nem. (TP helyére jöhet Elitebook, Precision, stb)
-
-
tisn
addikt
Az oktataspolityika erdekel
Nagyreszt azert, mert ezen mulik az orszag jovoje (lsd. kulfoldi peldak, japan, del-korea, kina felemelkedese), es ehhez kepest folyamatos a penzkivonas az oktatasbol. Emiatt a legjobbak nem tanarnak, egyetemi oktatonak mennek, illetve nincs "visszalepes" az ipari szakemberekbol az oktatasba. Raadasul hoffmarnrozsika tokeletesen alkalmatlan a modern oktatas vezenylesere kezdve a latinoraktol folytatva az it orak megnyirbalasaig at a tanarok agyatlan oraszamemelesen...
-
-
Honnan lett ékezeted?
Szerintem eléggé félrement a téma.
Szerintem kár hülyeségek irányába elvinni a vitát (azt feltételezni valakiről, hogy azt akarja, hogy a gyereke félszeműen vagy törött kézzel jöjjön haza), arról volt szó, onnan indultunk ki, hogy manapság nem szabad rákiabálni a gyerekre, és nem lehet adni neki egy pofont. Ezt úgy értelmezni, hogy azt akarja a szülő, hogy a gyereke félszeműen jöjjön haza, érdekes továbbvitele a dolognak. Ez szerintem belátható.Viszont szerintem az létező jelenség, hogy a gyerek folyamatosan azon szocializálódik kisgyerek korától kamasz, majd fiatal felnőtt koráig, hogy neki bizony csak jogai vannak. Az ő személyiségi jogaiba nem fér bele, hogy vele kiabáljanak, neki csúnyát mondjanak, esetleg kapjon egy pofont. Nevezzük ezeket "büntetésnek". Pl értem ez alatt, hogy büntetésnek nevezhető, hogy egy tanár ordít a diákkal a társai előtt, hogy mekkora hülye vagy fiam, hogy felgyújtottad a függönyt. Mi szűrődik le ebből a gyereknek? Hogy nem kaphat reális büntetést, tehát olyan büntetést, ami a számára érzékelhető hátránnyal járna. Ha nem nevelődik bele az emberbe még fiatalon a büntetéstől való félelem, akkor nem alakul ki benne olyan gát, ami később akár sokkal komolyabb problémákhoz vezethet, nem alakul ki benne a szabálytisztelet, mert nincs reális következménye annak, ha megszegi a szabályokat.
A gyerekek is, és a kamaszok is hajlamosak arra, hogy próbálgassák, feszegessék a határokat, meddig lehet elmenni. Aki szerint nem, annak nem hogy nincs gyereke, de nem is töltött el 2 percnél hosszabb időt gyerek társaságában. Ilyen a természetünk, így tanulunk. Én ezért tartom nagyon veszélyesnek, nagyon károsnak, ha ezt a lehetőséget, a reális büntetéstől való félelmet, mint visszatartó erőt kihagyjuk. -
Én sehol nem írtam h akárki is örülne ha félszemű gyerek érkezne haza. Ne adj a számba olyat amit nem mondtam.
Viszont az tény hogy eltörtek volna rajtam egy pár fakanalat és hogy 18 éves koromig nem tehettem volna ki a lábam a lakásból szabadidős programokra. Szimplán az idősek (és a tanárok) irányába mutatott tiszteletlenségem okán. Ha meg ez még tetézve lett volna valami igazán durva csínnyel, bele sem merek gondolni mit kaptam volna. -
Szerintem senki sem akarja azt, hogy a tanár szétcsaphasson a diákok között, de ha tényleg kapcsolatban vagy olyanokkal, akik az oktatásban dolgoznak, láthatod (vagy hallhatod), hogy a tendencia a tanár-diák viszonyban helyenként elég problémás irányba mutat.
Hogyan lehetne elejét venni? Azt nem tudja senki ellenőrizni, hogy otthon milyen nevelést kap a gyerek, ha kap egyáltalán valamilyet.. s ha nem, nem jó, ha a tanár tehetetlen. Annak ellenére sem, hogy nevelni nem az ő feladata. -
"en arrol beszelek (ami mellesleg a torvenyben is szerepel), hogy tilos fizikai eroszakot (es persze verbalisat is) a gyerekkel szemben az iskolaban
ti pedig amellett kampanyoltok, hogy milyen jo volt, amikor ezt megtehettek az iskolaban"Oké, nézzük az eredményeket.
Az akkori nevelés szerint gyerekek verték a tanárokat? Nem. Időközönként agyonverték egymást az iskolában? Nem. Kábítószereztek az iskolában? Nem.
A mostani rendszerben igen / igen / igen.
Döntsd el te hogy melyik volt hatékonyabb.
Tudod én azt gondolom, hogy akinek pl a gyerekét a múltkor agyonverték az osztálytársak, az lehet hogy azt mondaná, hogy a fenébe, elcserélném azt, hogy a gyerekem meghalt, arra, hogy a többi gyerek ártatlan kis arcán elcsattanjon pár pofon, mikor rakoncátlankodtak az oskolában. Mert akkor lehet, hogy nem jut el idáig a dolog.
De tényleg elég csak a két rendszer közötti különbséget összehasonlítani, magáért beszél.De erre is biztosan van válaszod. Hiszen nem a gyerek a hibás. Ő csak áldozat, amiért agyonver másokat, leköpi a tanárt stb.
-
A vitában elmondtam amit akartam, és szerintem te is. Érvek úgy emlékszem a te részedről se hangoztak el, mindketten elmondtuk a véleményünket, érvelés nem történt. Nem tudom, hogy ezt miért csak tőlem várod el. Hacsak az nem számít érvnek, hogy ha valaki megüti a gyereked az iskolában akkor bemész megverni a tanárt, vagy mi. Megvan, lecsapod. Ha ez érv, akkor én nem tudok érvelni. Hacsak az nem érv, hogy én meg nem mennék be "lecsapni". Ez egyébként részedről "valódi tapasztalat"?
-
Ha én úgy mentem volna haza hogy jajajajajajajajajajajajaja a tanábácsi kivetre a szemem, akkor apám valószínűleg a másik szemem épségével nem törődve, szimplán agyonvert volna, mert nincs olyan ami ok nélkül történik. És igen, visszasírom a gyerekkorom, amikor annyi volt a legnagyobb bajon, hogy hogyan rosszalkodjak a szüleim tudta nélkül.
-
Kegyetlen nagy személyeskedés, hogy látszik hogy nem kaptál soha.
Lassan már itt is ugyanaz a dedó működik, hogy ha olyat ír valaki, ami valaki más fórumozóra vonatkozik, akkor az már személyeskedés.
Olyan öntudatosok vagyunk már, hogy ha a házunk akkora lenne mint az öntudatunk, akkor nyugdíjas korunkig sem tudnánk bejárni! -
-
Rawulf is tanár családban nőtt fel...
Én is azt mondom hogy amikor a gyerek többszöri figyelmeztetés ellenére zavarja az órát, és/vagy nem fogad szót, akkor a makarenkói módszer legyen a követendő. Mi is túléltük a szigort. És tapasztalom h jobban is vagyunk nevelve mint a fiatalok legnagyobb többsége. -
Rawulf
őstag
Pedig jobb ha tudod, hogy ez mindennapos. Az, hogy egy-két iskolában nincs ilyen probléma, az statisztika csupán.
Hívjon xyz-t?
Igazgató inkább maszatol a legtöbb helyen és igyekszik kívülálló maradni.
Férfi tanárt hívjon? Ettől a gyerek még inkább inzultálja a női pedagógusokat.A jogvédők nem engednek kamerákat az iskolákba.
Én visszahoznám a porosz módszert.
A mostani felnőttként öltözködő gyerekek a jogaikkal tisztában vannak, de a felelősségeikkel nem.
A tanárokat pedig (tisztelet a kivételnek) lassan már a gyerekek többsége lenézi.Régen ha egy gyerek karót kapott, akkor a szülő leszidta.
Most pedig bemegy a szülő az iskolába ordítozni, hogy a drága gyermekének hogy képzeli a tanár, hogy beír egy 1-est. -
Rawulf
őstag
Pedig van olyan gyerek, aki visszaél a jelenlegi szabadság jogaival. Felesel a tanárral és tettlegesen inzultálja is a tanárt.
Az a tanár, akit itt Szegeden meghurcoltak azért mert nem tűrte tovább a hülye gyerek viselkedését... nos az "ártatlan-sértett" gyerek például majdnem kilökött szándékosan egy tanárt az ablakon az iskolában. -
Syl
nagyúr
Annak idején én is kaptam pár kokit (jogosan), csak úgy sajgott a fejem búbja. Otthon nem mertem elmondani, mert kaptam volna a szülőktől is
Az én logikám szerint, a gyereknek az általánosban nincsenek jogai, csakis kötelességei. Sajnos ebben a fene nagy liberális demokráciában pont fordítva van... -
-
pmheros
őstag
-
pmheros
őstag
Előbb utóbb akad majd rá bátor jelentkező, de nem ennyiért.
Sokan kockáztatnak alacsony ár mellett. Rájuk kell építened. Csökkentsd az árat.
Én is nézegettem a másik (100% -os) vinyódat, de lecsúsztam róla.nem neked szól csak leírom: [OFF Idén jártam úgy állítólagosan hibátlan vinyóval, hogy mikor megvettem nem volt időm kipróbálni. Rá másfél hónapra használtam volna, és rámentés közben hibát dobot. Rápróbáltam másik progival, az már ki is fagyott. Nyomtam egyet valamelyik tesztprogival és csak úgy nyüzsögtek a hibás szektorok. Rá engedtem még a HD Sentinel -t is, és hát mint kiderült fejhibás volt a drága/OFF]
-
Polemius
senior tag
Egy szektorhibás HDD, használtan, 9 500 Ft-ért nem tűnik annyira nagy üzletnek vételi oldalról, ha azt nézem, hogy 16 000 Ft-ért szintén Hitachi, 1 terásat kapni, 3 év garanciával.
Főleg, mert - mint felettem is írták - általában az első után gyorsan elkezdenek szaporodni a hibák.
Vagyis fontos adatot nem érdemes tárolni rajta, fél-egy évnél többet nem érdemes rá számolni, de lehet, hogy csak pár hétig húzza. Persze ez a maszek véleményem, ám a jelentkezők hiánya talán azt mutatja, hogy mások is így gondolják.
Alacsonyabb összegért talán elmenne. -
-
Rick4
félisten
Addig nekem se volt bajom, míg a hozzá nem értő ügyfélszolga félre nem értelmezte a vonatkozó törtvényt... Viszont mivel velem ez már megtörtént, nem vigasztal az sem, ha 1000-ből én vagyok az egyetlen, de ez alapján számomra az derült ki, hogy az én telefonhívásom semmiféle cselekvésre nem késztette őket, tehát én kifejezetten nem ajánlom, vissza is térek egy régi begyepesedett megoldáshoz, azzal kötök szerződést, akinek ebben a városban van irodája, bemegyek, fizetek, ha kérdés van kérdezek, és elfelejtem ezt a problémát egy évre... Mindenki más aki ilyen szinten is keresi az izgalmat az életben, keresse bátran őket.
-
Én azért elfogultan szerettem hol ott én is jártam párszor a kasznisnál a többi "apróságot" meg megcsináltam magam.Első saját autóm volt így talán érthetőbb is az elfogultság.Később egy 2T Trabant volt deazt is szerettem a maga primitív megoldásaival de azon legalább kiélhettem a kreativitásomat
Csináltam bele fűtést,4 ütemű műszerfalat kapott,elektromos üzemanyag szintmérő,Ford Ecort ülések lettek belerakva.Komplett futóművet kikaptam alóla és satupadon felújítottam,kapott 4db új fékdobot az össz fékhengert és fékpofákat kicseréltem.Majd a motor kapott egy felújított főtengelyt és újra tudtam élvezni a 26LE nyújtotta luxust -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest