Hirdetés
Aktív témák
-
guess.who
senior tag
válasz
Ürgülfütty #77 üzenetére
Engem H700A érdekelt volna nagyon, végignéztem pár nagykert, meg kiskereket is, de sehol semmi... :( Régi típusokat (HX08, HQ08) láttam egy helyen, de fogalmam sincs már, hogy hol...
-
Ürgülfütty
tag
Emberek, nem tudja valaki, hogy hol lehet Budapesten Aopen házakat kapni? Főleg egy bizonyos H600B jelzésű típus érdekelne. Thanx-4-D-help!
-
Jym
tag
Javaslatom: Codegen6061, adnak hozzá egy ventit, még eggyel megtámogatod, és korrekt lesz a hűtés. Négy nagy helyes, viszont a floppy-vincsi tartó ''polc'' a ház aljáig van leépítve, így egyrészt 7 cuccos fér bele, másrészt a rendszerhűtő a vinyókat is szellőzteti. Szétszedni pofonegyszerű, egy kézzel oldható csavarral lejön a teteje, majd a két oldala. Csavarhúzó nem is kell. Majdnem 50 cm mély, így az alaplaptól elférnek a cd-s cuccok, de egy rack már nem. Azt csak legfelülre lehet beépíteni, mondjuk így se rossz. Kinézete: http://www.codegengroup.com/proddetail.asp?id=155
Ja! A kártyeszek is csavar nélkül szerelhetők, ügyes mechanikával vannak megáldva. Szóval ha max egy rack-ed van, ez a tökéletes darab. 300-as táppal nettó 9 körül elérhető. -
Mattyer
tag
Annyi is elég lett volna, ha megnézed hogy miben végződik a kábel. Ha kapcsolóban akkor tuti a buli :DD
-
Lez
csendes tag
Urak,
ma vettem egy Codegen ATX-6044-1házat 300 W táppal. Szép és remélem jó is, de:
1. nincs benne Power Switch feliratú kábel (amit az alaplapra kéne dugni) :)
Köszi a segítséget. -
BoGár
tag
Bocsánat. Előlapja.
-
BoGár
tag
Én a DTK 74-es házat ajánlanám. Nagy benne a hely, nem kell csavarozni a meghajtókat, kivéve ugye a vinyót. 300Wattos táp, oldalai külön-külön leszedhetőek, alőlapja könnyen kipattintható.
-
guest
veterán
Nekem midi Maxxtro ATX házam van. Mindkét oldallap könnyen, kézzel levehető. Mindkét oldallapon alul, felül furatok. Pofás külső, elől USB kimenet. Bent 4 nagy hely, 3 kis hely. A négy nagy helyből a felső kettő tuti, az alsó kettőnél, ha extra széles az alaplap, gondok lehetnek a CD, DVD stb. elhelyezésével. Elől, a kis helyek alatt van külön venti-hely...12 rugóért adták, 250 W-os táppal. Szépségversenyen dobogós lehetne, jól néz ki.
-
agamost
csendes tag
Sziasztok!
Eldurrant egy kondi a tápomban, és most keresek valamit, a cél, hogy jó csendes legyen a számítógépem. Szerintetek elég egy jobb tápot vennem, vagy jobban járok, ha a házat is cserélem.
Köszi,
Ferenc -
karib
addikt
Néztem egy korábban említett Feel V házat. Hát, nem a legleg. Előlapi USB csati csak a hátsók átkötése egy primitív kábellel (miért nem lehet az alaplapra dugni, úgyis van annyi USB vezérlő, mint a szemét, a TK házak tudják ezt...).
Viszont van hozzá 2 venti, és egy jónak kinéző 400W P4 táp, jó sok madzaggal. Dizájn pedig ízlés kérdése, nekem nem nagyon tecc. Az árát nézve szerintem nem túl jó biznisz.
Ellenben az Azona is kihozott egy hasonló jellegű házat, ami egy hajszállal olcsóbb is, és ráadásul pluszba még sínes is... (sőt, sín- és csavarmentes helyek vannak benne...). Ígéretesnek tűnik.
Task házak. Hát, asszem ezek a TKxxxx házak, amiket én Acorp tápokkal szerelve látok. Zaj átlagos, ha nincs hangos ventid, akkor hallani a tápventit. Biztos vannak csendesebbek is, de hát ennyi pénzért... -
direwolf
őstag
Nna, regisztráltam magam, szóval újra felteszem a kérdést: TASK ház tapasztalatok érdekelnének. Főleg, hogy milyen hangos? Ha tudtok valamilyen nagyon halk házról ~15e környéki árral, az is érdekelne.
-
guest
veterán
a TASK házakkal van valakinek tapasztalata? főleg a hangerő érdekelne
-
guest
veterán
a p4 házakba lehet sima atx alaplapot szerelni ?
-
guest
veterán
nekem olyan ház kellene, ami standby módban lekapcsolja a ventillátort, van ilyen ?
-
mzperx
aktív tag
Jobbakat!
Bocsika, de valami gebasz volt az explorer táján... -
mzperx
aktív tag
Jobbakat!
Lehet hogy hülyeség, de nékem két ACORP 828B ház van ehunn, DE még mielőtt bárki @ny'zni kezdene, mindkettőben egy-egy Enermax 350W táp dolgozik marha csendesen.... Nekem tetszik -
mzperx
aktív tag
Jobbakat!
Lehet hogy hülyeség, de nékem két ACORP 828B ház van ehunn, DE még mielőtt bárki @ny'zni kezdene, mindkettőben egy-egy Enermax 350W táp dolgozik marha csendesen.... Nekem tetszik -
mzperx
aktív tag
Jobbakat!
mzperx
aktív tag
Jobbakat!
mzperx
aktív tag
Jobbakat!
Barton
senior tag
Codegen ár teljesítményben kerály.
Bár én se utasítanék vissza egy "Lian Lit".
Remélem jól írtam le. -
fLeSs
nagyúr
hali!
nemtudtok vmi helyet ahol IBM szerverházat lehet kapni? :D vagy állítólag ilyet csak az IBM gépek kapnak,gyárt,és még rendelni sem lehet? :( vki tud vmit róla? -
karib
addikt
Suntek: nagyon pofás kis cucc, a Power Macintoshok miditorony házát utánozzák némileg :)
Kár, hogy kicsi :(
Néhány olcsó, de egész használható házikó:
TK6003 - 250 W táp - cirka 7e Ft nettó
Nagyon jól szerelhető, tágas, esetleg egy táp upgrade nem árt neki...
TK3004B és TK3005B - 300 W P4 táp, előlapi USB, sínes, 80-as venti - cirka 13e nettó
Elegáns kinézet, egy csavarral szétszedhető, tágas
TK6100B - 300 W P4 táp, előlapi USB, 80-as venti - cirka 10e nettó
Árához képest szolgáltatásai verhetetlenek...
Feel V - 400 W P4 táp, előlapi USB, cirka 16e nettó
Brutál táp, dizájner kinézet (talán túlságosan is), nagydarab
A dobozokat meg lehet tekinteni a Mycom honlapján (ők és a Coomp-Ker disztribuhálják ezket).
Van még egy rakás, de én ezeket pécéztem ki, mint értelmes darabok (egyszer végignyálaztam a kínálatot, és elég sok az átlagos cucc...).
[L]http://www.mycom.hu[/L]
(Itt el kell navigálni a termékek -> házak oldalra.) -
Vick27
csendes tag
Én is DTK CAS74PFC néztem ki magamnak. Mennyibe került?
Én már több éve DTK házat használok, teljesen meg vagyok vele elégedve, csakhát a 200W kicsit kevés lesz majd az XP-hez.
A Chieftek házak ténylge nem rosszak, bár azok sem tökéletesek, viszont jó drágák.
Néha viszonylag olcsóbb házak között is lehet találni jót - legfeljebb a tápot kel kicserélni bene, mondjuk egy jó kis Enermaxra ( bár az is elég húzós árú) -
Sihto
csendes tag
Sziasztok, nekem DTK P4-es hazam van, valami 350-es vagy mi a szosz tappal, (szerintem a 300as tap mindenre elegendo manapsag), belul nem kell cavarozgatni, ami nagyon pozitiv, a tapventi a homerseklet fuggvenyeben kapcsol nagyobb sebbesegre, ebbe a hazban tenyleg elfernek a dolgok semmi sem log ki, mert beleutkozik az alaplapba
Negativum: nincs szellozes a haz oldalajtajan es igy hamar fel megy 48-50 fokra a procim, amugy az elozo hazamban csak 38-40 fok volt a maximum,
Es a bajok akkor kezdodnek ha eleri ezt a homersekletet valahol itt kapcsol magasabb fokozatra a tap venti is, es az mar hangos !!!
A dizajn meg egyenlo a nullaval, ezert lefestem feketere :) -
elmo
aktív tag
Én is nemrég vettem (számítógép !) házat. Típusa: DTK CAS74PFC, kis kép és info róla itt:
[L]http://www.dtkcomputer.hu/new2/reszletes.php?id=20[/L]
Amúgy a táp nagyon csendes, az egész beszerelés gyorsan ment, és télleg poénos ez a csavarmentes szerelés.
csao,
Elmo -
guest
veterán
Hi
Két hete vettem egy azona mask 2013-as házat, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Masszív felépítésü, jól néz ki, a két oldallap külön is levehető egy mozdulattal, nem kell
illesztgetni csúsztatni stb.
3-3 meghajtóhely van, sínesek, a lemezek sorjázottak, a 3.5-es meghajók
rekesze szerszám nélkül levehető. Az alaplap tartó lemeze két csat oldása után kivehető,
az alaplapot nem műanyag dugók tartják hanem fém távtartók és csavarok. Hátul a szlotok
réseit nem kitörhető lemezek hanem krómozott, rugós zárólemezek fedik amiket később
vissza is tehetsz. A műanyag előlap is egy mozdulattal levehető, a nem használt rekeszek
műanyag fedői nagyon pontosan rés nélkül illeszkednek, Minkét oldallapon szelőző rések
vannak, és az előlapra és a hátfalra is lehet ventit szerelni A táp 300 wattos, emellet
az ára igen baráti, 13000 nettó, én az E-CONNECT-ben vettem.
üdv
den -
marthag
csendes tag
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy milyen típusu házak vannak és azoknak egy mondatban a jellemzését hogy hol használják leginkább. -
marthag
csendes tag
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy milyen házak vannak és azoknak egy mondatban a jellemzését, hogy hol használják leginkább. -
Aram
tag
Na végre sikerült szereznem egy nagyon frankó kicsike ATX-es házat. Sunus SunTek gyártmány, 300 W-os táppal, lenyitható oldallap, amivel nyílik az alaplap is, rejtett!CD + 1 nagyhely 2 kishely, az egyik beépített kismeghajtó, belül 2 winyóhely. Ja és, hogy mi a pláne?
Az, hogy ultradizájnos, markolat a tetején és műanyag borítás.
Íme a webcím: www.suntekgroup.com
Amit szereztem, az a STK-9311 Balck.
Aram
Ja és köszike a segítségeket... -
karib
addikt
Oruolok, hogy a Chief rendesen specko szerint epiti a hazakat :) Tehat akkor P4 belecsavarozhato, csak tapot kell cserelni...
Ezert is erdekel leginkabb csak a vas resze, most van egy tapom, ami nem rossz, oszt majd ha kell, akkor upgradelnek megfeleloen :)
Lifetime poen volt, nem kell hanyatt fekudni tole... bar szep szolgaltatas lenne :) -
Celtic
tag
Na szóval az úgy van, hogy ugyebár a táp különböző, tehát lóg róla egy plusz madzag, ami hasonlít az AT tápcsati egyik feléhez (a másik feléhez is hasonlít :) ). Az alaplapon van ennek helye, mert hogy másképp minek csinálták volna oda, kérdem én. Ezt egyelőre a 340W-os -külön kapható- csíftek táp tuggya. Na.
Osztán van a ház -ugyebár nem győzöm hangsúlyozni- aminek a furatai máshol kell legyenek, ami a P4-es lapok furatainak máshol való elhelyezkedéséből ered. Logikus, mi?
Az összes ATX-es csíftek ház megfelel ennek az előírásnak. Amúgy AT-s nincs is, hehehe.
Elfekvő ház importőrnél? Nehéz eset, utánanézek.
Lájftájm HW ápgréjdre? Na ne ba...ál már ki velem. Oszt a régi ATX táppal meg mi a szűzanyát kezdjek?
Szóval várni kéne, amíg a kisebb ATX/P4 tápok meggyünnek, illetve a házak ezekkel lesznek szerelve. Mármint komolyra fordítva a szót.
Eddig a Karibé.
Közérdekű kérdés: minden P4-hez ilyen ortopéd új ház-táp fog kelleni, vagy esetleg a második generációsak boldogulnak majd sima ATX-szel is?
Mert ha nem, akkor most nagyon rossz biznisz beruházni nekem egy 40k-s Chieftecbe :)
A P4 ATX cucc hardveresen (vas tekintetében) is különbözik, vagy csak tápilag?
Celtic: nincs véletlen egy elfekvő levetett Chieftec ház valahol nektek, táp nem kell, csak a vas. 6 sínes nagyhely, leszedhető oldallap, ilyesmi... ? Esztétikum nem első szempont, bár nem is utolsó...
Illetve ha bárki ilyesmit tud, szóljon... -
Celtic
tag
Ha a Chieftec:DDD házat meg tápot.
-
HookR
addikt
Telnek a napok... :)
-
karib
addikt
No, emberek, érdemes ellátogatni Enermaxékhoz. Házak sem rosszak, de leginkább a tápjaik barátságosak :)
www.enermax.com.tw -
Ja, karib, valszeg felesleges lesz. Van DTK P4-es ház 17k-ért, stb.
HookR: OK, csinálunk majd pár fotót. Addig is:
Olyan magas, mint egy dögös nagytorony, és talán dupla, de minimum másfélszeres széles. Leszedhető oldallap, sínes, az oldallap ajtóként is működik, 8 nagyhely, ebből talán 4 ajtónyitás nélkül is hozzáférhető. 6 vagy 8 HDD led, 500W ATX táp. 27 kiló. -
karib
addikt
Parci, csak nem kiszállsz a monstrumból :) ?
Örülök, hogy sokan rámoztultak a témára.
Codegenekkel alapvetően meg vagyok elégedve, legalábbis az "eccer összeszereled" szinten, mert főleg a 300-as táp alapból elég kultúr.
Ellenben én is kersegélek, vmi olyasmit, amit a Chief ad 30-sokért: 5-6 nagyhely síneken, jól bontható oldal. Táp nem annyira fontos tényező, az már van. Szóval ha valaki akár csak "vasat" tud, vagy esetleg tud ilyen típust ajánlani, hajrá!
-karib -
guest
veterán
Nekem AOpen HX08. Vannak fenntartásaim (pl. lehetne sínes, nyílhatna könnyebben az oldala), de a táp az tuti, és végre elférek benne. :))
McJames -
Aram
tag
Csak az a bajom, hogy mire megkapom kiskerben a chieftec házat, az mondjuk cirka 30 + áfa és ez a DTK 17 + áfájához képest nagyon sok...
De ha valaki szerint ez megéri, az jelezze legyenszíves és fejtse is ki... ;)
Köszike
Aram -
Adi
senior tag
Hat nem vagyok egy Kellytech salesman :)
-
karib
addikt
230-as a DTK tápunk, ha nem tévedek :)
És tényleg, minden elhordott eddig. Chieftec pedig tényleg nem viccel árban. És ezek még a legolcsóbb ajánlatok :) -
Aram
tag
Vazeg!
28 + áfa a nagyker ár? HUH! Azért köszi..
Ez azert mar nem biztos, hogy megér ennyit. És az a DTK féle 300W-os tápos 4 nagyhelyes cucc milyen?
Érdemes azt venni?
Aram -
Aram
tag
Parci!
Nem tudod, hogy mennyi a Kelly-éknél reklámozott két "Alap-szerver" DX-01W, vagy a TX-10W ház nettó nagyker ára, mert sajna nekem nincsen kódom, de kisker ismerősöm van, csak ő nagyon nem ér rá ezzel szarakodni, csak odamenne és megvenné esetleg. És van bennük táp?
Mert, DTK 300W-os táppal, 4 nagyhely... 17+áfáért láttam (ez aszem kisker) és ha sokkal, de sokkal több a Chieftec, akkor ezt venném mindenképpen.
Csakhát a Life-time garancia az vonzó eléggé.
Köszi:
Aram -
TLoF
csendes tag
Nekem egy ultra nagy Noname házam van egy IBM táppal. az 5 nagy hely rendesen megvan és használható is. A második tápnak megvan a helye, és gondoltak is rá mert a kábelezés is szépen megvan csinálva neki. ÉN a AMP-nél vettem a házat a tápot meg egy sarki pc turkálóban egy egy régi ibm szerverből bonttam ki. Most simán megy benne a 4 hdd az iró, az olvasó meg a tnt2 bár sokkal több nem biztos. az oldalai külön szedhetők, és ha valaki olyan nagyon kiváncsi hát még a tipusát is megnézem nektek holnapra. Egyébbként csendes és a nehéz fém oldallapok még a fop 38-as hangját is elviselhetőre mérséglik. a design közepes, a kezelhetőség jó. ár szintén közepes. Ennnyi, hogyan is lehetne több :))
-
Aram
tag
És hol lehet itthon Chieftec cuccokat kapni? Nagykeres helyeket is mondhattok...
Aram -
Adi
senior tag
Ebbe mar nekem is bele kell ugatnom. :D
Nekem jo tapasztalatom regi DTK miditornyokkal van, az ujabbakkal mar nem annyira. Sines a drive-oknak a hely es nalam a 250W-os trafo vitt 6 vinyot, CD-olvaso es CD-irot is, mindezt Matrox G450+366-os Cerka 550-en mellett, szo nelkul. A doboz teteje sajnos csak egyben szedheto le (Gergoketol vettem amugy ezt a sz@rt :D ), viszont hypercool, amiota fekete barsonyt ragasztottam ra es az elolapot lefujtam feketere. :D
A Chieftec szinten jo, itthon a masik gep TG103-ban van, miditorony, csak a legjobbakat tudom rola mondani. Konnyen szerelheto, igenyes kidolgozasu, jol szellozik es igeny eseten meg le is lakatolhato. :D -
Kosh Naranek
tag
Jók voltak a Clio házak is (külön levehető oldallapok stb.) kár, hogy már nem forgalmazzák őket.
-
karib
addikt
Naja, Chieftec... Lifetime gar nem rossz, bár keopsz már másodszorra vitte garba az egyik Chief tápját, ha jól tudom...
Egyébként www.chieftec.com tényleg kultúr, összes házukról robbantott axonometrikus rajz, infók, stb.
Normális méretűek cirka húsz rugó körül indulnak :) (nagy ATX inkább harmincsok pusz fa...).
DTK-nak volt néhány pofás megmozdulása (a RiO szerver is egy ilyen egységben üzemel, igaz, Parci?), és az Aopen sem vacakol. Persze ezek közül egyik sem nevezhető olcsó megoldásnak :) -
karib
addikt
Elsőként rögtön meg is mozdulok :)
Nekem kimondottan beválnak az olyan házak, amelyekben az összes drive saját sínen van, így azok könnyen eltávolíthatóak egyenként, különösebb csavarozgatás nélkül.
További fontos követelmény, hogy a ház oldala(i) külön leszedhető legyen, ne csak egyben. Ez szintén a szerelhetőséget javítja nagyban.
Jelenlegi házam mindezen tulajdonságokkal rendelkezik, azonban "csupán" 3 nagyhely van benne, ami most már kevés. A csúnyább dolog, hogy pár nappal a használatbavétel után elkezdett lepattogzani a festék róla :) -
karib
addikt
Nos emberek, lássuk, ki mit tud; az alábbi témában kellene hozzászólni:
Kinek miféle házzal milyen tapasztalata volt?
Leginkább pozitív visszacsatolásra lennék kíváncsi, a "nem férek bele a baby AT/microATX házamba"-fajta kirohanások nem életbevágóak, azonban ha egy többtízezer pénzes ultraház okozott álmatlan éjszakákat neked, arról is érdemes értekezni.
Forrásmegjelölést is szívesen látnék, így esetleg a jobb darabokra mások is lecsaphatnak...
Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nintendo Wii U
- Autós topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Elektromos cigaretta 🔞
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max