Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- GoPro Topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mégis a chipgyártás humánerőforrását vágná meg az Intel?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Bődületesen nagy piaci rést talált az emberi leleményesség
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
Hirdetés
-
A kriptobányászok energiáját akarja az AI-szektor
it Olyan mértékben nő az AI és az adatközpontok áramigénye az USA-ban, hogy a szektor már a bitcoinbányászokat is célba vette, az ő energiájukat akarják.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Kiszivárgott némi játékmenet részlet az új Crazy Taxi és Shinobi játékokból
gp Tavaly óta tudjuk, hogy készülnek az új részek, eddig hivatalos részleteket nem kaptunk még belőlük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neovenator
senior tag
Helyes, helyes, haladjunk csak...az 50TB-os modellnél beszállok egy nagyobbacska tömb építésébe én is...
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
Neovenator
senior tag
Ja és typo a címben...KÁRT OKOZÓ HDD
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
félisten
Kíváncsi leszek ez a melegítéses eljárás mennyire lesz tartós és elterjedt. Én mondjuk nem vásárolnék ilyen hdd-t. Mamr jöhet.
-
még pár év és a 4 lemezes NAS helyett elég lesz a 2 lemezes is.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Dr. Akula
félisten
Legalábbis addig amíg ki nem szalad a hélium. A gyártó a gariidő lekettyenése után már felteheti a kezét, a rajta levő adatok viszont a tieid (voltak).
#6Duck663: 3 év az semmi. 20 év múlva is rajta lesz? 30? Semmi szivárgás, semmi anyagdeformálódás ahol rés keletkezhet? Nem kell hozzá Titanic méretű lyuk hogy a hélium kiszökjön, erről a Zeppelinek is tudnának mesélni. De mindenki úgy oroszrulettezik ahogy akar.
-
törölt tag
A kutyát nem érdekli mi lesz velük 20-30 év múlva, a komplett SATA interfész is eltűnhet addigra. Ez 18 évvel ezelőtti: 400 GB-os merevlemezek tesztje
[ Szerkesztve ]
-
Duck663
őstag
Nehéz megmondani, mi lesz x10 év múlva, nem léteznek olyan régóta. Szivárgás nincs, nem tudom, hogy mérik, de 100%-on jelzi a héliumot.
SSD az igazi oroszrulett. Lehal az elektronika és el is felejtheted az adataidat.Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
kvarc
tag
Eddig NAS-ba HDD-t használtam. Most windows storage építettem helyette SSD-t használva. Persze dual parity így 2 disk is egyidőben mehet tönkre. Egy rakás cégnél láttam már jól teljesíteni az ssd-ket, így reménykedek hogy jól fog működni. Tartalék ssd a fiókba de ez hdd-nél is volt.
Jó lenne ha lenne megfizethető 50-100TB-os HDD és olyan rendszerek amik jobban tudjak használni a hybrid (ssd-hdd is) felépítéseket nem csak méregdrága céges környezetbe. -
Dr. Akula
félisten
Hát ha csak ennyit érnek az adataid, akkor valóban tökmindegy. Akkor inkább töltsd fel a felhőbe, mondjuk a megauploadra, örökélet +1 év...
#13vicze1: Azért ugye el is olvastad amit linkeltél? Szó se volt benne arról hogy mi lesz ha kiszökik a hélium, csak az, hogy amíg benne van, addig jót tesz neki a kisebb légellenállás. Amíg benne van... Örüljünk ha a gari után is benne marad, de ott már minden nap ajándék. Csak 1x kell hogy kiszökjön, utána gém óver, hiszen a fej a tányérhoz olyan közel van téve, amit héliumra terveztek, ha levegővel is meg lehetett volna csinálni, nem pazarolják rá a drága héliumot. Szóval hélium nélkül jön a rezonancia, tányérba vájás, fizikai bad sector. És mellette ugye ott van minden egyéb ami a levegős vinyókra is áll, tehát ez csak ajándék a tetejébe, +1 meghibásodási lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
-
vicze
félisten
válasz #72042496 #21 üzenetére
Hát én azt képzeltem el, hogy a hélium tervezi a kiszökést mint Scofield a Prison Breakben, csak hát sokkal szarabbul csinálják, mert 8év alatt még egynek se sikerült pár 100e-ből a Blackblaznél.
A gém over írogatása 1 drive meghibásodására, az meg végképp agyrém, és tényleg életében nem hallhatott redundanciáról vagy backup.
Elő is keresem a 30éves 2GB-s vinyóm hátha még működik... (már csak egy IDE USB adapter kéne...)[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
Csak nem mindegy mennyi időre. A héliumos vinyó nagyon átmeneti, parázhatsz vagy kockáztathatsz, de a hibalehetőség akkor is benne van, sose tudod mikor jön elő, és ha előjön, akkor reszeltek. Én nem azért archiválok hogy aggódjak. Persze mindig jöhet egy meteor vagy Bin Laden a repülőjével, de azért ez fényévekkel kisebb kockázat, minthogy ereszt a szigetelés. És minél több vinyód van, annál több az aggodalom. De mondom, a legjobb hely az adatmentésre a felhő. Ott biztos meglesz 100 év múlva is. Hekker Janinak és Warez Pistinek. Neked nem biztos, mert addigra becsődöl a fenntartó cég, de aki feltörte a fiókodat, az majd nézegeti a homevideóidat.
-
Dr. Akula
félisten
A Csernobili atomerőművet is lefedték, aztán mégis mindig újra kell burkolni, ki ne jöjjön a cucc. Egy vinyó szigetelésre mennyi a garancia hogy nem fog ereszteni? Mennyi idő alatt fárad el? Hány fokon? Nyár-tél jót tesz neki, erősíti a szigetelőanyagot? Észrevenni meg csak akkor fogod, amikor már beleszántotta a badsctort a lemezbe.
-
Reggie0
félisten
válasz Dr. Akula #33 üzenetére
Elegge. A sugarzassal ellentetben a helium nem bontja le az anyagokat, az egy nagyon intert, biztonsagos gaz, biokompatibilis is. Itt talalsz rola informaciokat: [link]
A nyar-tel a levegos hdd-nek sokkal jobban art, mert valamennyi para bejut a nyomaskiegyenlito szuron keresztul, amit a heliumos hdd szepen kived.
"Észrevenni meg csak akkor fogod, amikor már beleszántotta a badsctort a lemezbe."
Ez nem igaz, a 22-es smart attributum a helium relativ mennyiseget meri. Mar joval elore fogod tudni, ha gond van.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Dr. Akula #30 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy minden meghalhat egyik pillanatról a másikra, ehhez nem kell héliumos hdd. Neked nem jön be, akkor nem veszel ilyent, de kár minden héliumos hdd hírnél ez a negativitás. Arra leszek kíváncsi, ha mind héliumos lesz, akkor mit csinálsz? Amúgy aki a fontos adatait 10-20 éves hdd-ken akarja tárolni, az se normális, mert ott is bekövetkezhet bármikor meghibásodás az elhasználódástól, persze ha csak rámásolsz és félre teszed a polcra, akkor elhasználódás nem, de a környezeti hatásoktól ugyanúgy tönkre mehet ennyi idő alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz Dragon3000 #35 üzenetére
Ha nem csak 1 vinyód van, akkor elég sokba kerülne a csere minden gari végén. Jobb ha nem kell.
"persze ha csak rámásolsz és félre teszed a polcra"
Csakis úgy, ez nem is volt kérdés. NAS-ban, gépben pörgetni a korongot a lehető legrosszabb. Áramszünet, zsarolóvírus, hekkerek, minden játszik ami csak elképzelhető.
-
pusszycat
nagyúr
2.5 " HDD hogy áll, még mindig csak 5 TB?
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
Reggie0
félisten
válasz Dragon3000 #38 üzenetére
Hat, azert mar 18TB is heliumos jellemzoen. De ezert van az elosztott tarolas es a raid. No meg 7-10 ev utan mar bagoert adjak majd, ha cserelni kell, mint ahogy egy 7-10 eves levegos hdd-t is cserelni kell.
-
félisten
válasz Dr. Akula #23 üzenetére
Én folyamatosan tényekkel érvelek. A héliumos vinyókkal az égvilágon semmi probléma nincsen. Eddig egyetlen, ennek ellentmondó dolgot nem tudtál felmutatni. A félelmeidet hajtogatod folyamatosan, amivel semmi probléma nincsen, viszont ettől még nem lesznek rosszabbak a héliumos vinyók. Az elején is írtam, ez a vásárló egyéni döntése, ki mit vesz. Ha neked nem szimpatikusak, ne vedd meg, ilyen egyszerű. Azonban szakmai topik lévén, a síráson kívül illene valami mást is "felmutatni".
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz Dr. Akula #33 üzenetére
Te használsz 15 éves hddket?
BÁRKI használ, itt nézegelődő, 15 éves hddket?Már az 5 éves NAS hdd-imtől is kiver a frász
De pl a 10 éves toshibám backupot tárol, a 13 éves samsungom szintén, csak azt már tényleg tervezem lecserélni... ha ezek közül bármelyik is feladná, elégedetten dobnám a kukába. Ennyi év után minden perc ajándék.
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
kvarc
tag
SEAGATE 2TB Constellation CS 7200rpm 64MB SATA3 ST2000NC001 10éve mennek 0-24-be. 4ből 4 hibátlan. Először NAS-ba voltak. Most kamera rendszerbe rögzítenek.
De használok 18TB heliumos HDD-t, foleg mentésnek NAS-ba. Minden nap 1-2TB mentés megy rá és 2 éve nincs gond. Melóban már 10 éve is volt héliumos hdd de nem volt/van eddig gond belőle.
Hátértárakat időnként sajna cserélni kell (hdd, ssd mindegy). De volt wd red 2TB széria amiből 24db rendeltünk és 20 romlott el 2-3 éves kora között. Abba nincs hélium meg semmi varázslat mégis hullottak.
Ami tarolásnál nekem fontos. 1 vagy 2 disk esetén ne aljon még a storage (riad1, raid5, raid6, parity disk, raid-z stb). Utána kell egy mentés az adatokrol egy másik eszközre, ha lehet másik fizikai helyen. És a harmadik fontos dolog, hogy a mentés x időnként ellenőrizni kell hogy tényleg jó és használható[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
Mik lennének azok a tények, az ellenkezés? Hát az nem bizonyít semmit hogy "nem".
"A héliumos vinyókkal az égvilágon semmi probléma nincsen."
Ahogy tapasztalat se. Eddig még kihúzták, ennyit tudunk. De hogy holnap is így marad-e, azt ki tudja. Ami tény hogy a veszély ott lebeg, a hélium magától nem marad benn, ha sérül a szigetelés (anyagfáradás, deformáció), akkor viszlát. Csak idő kérdése meddig bírja benntartani.
"szakmai topik lévén, a síráson kívül illene valami mást is "felmutatni""
Én is ezt mondom.
#45arty: "Te használsz 15 éves hddket?
BÁRKI használ, itt nézegelődő, 15 éves hddket?"Persze. Azért nem fogom kidobni mert 15 éves és venni helyette újat. teljesen jó, 15 évből 14.99-et pihenéssel töltött.
"Már az 5 éves NAS hdd-imtől is kiver a frász"
Engem már az állandó használat gondolatától is. Arra nem is bíznék adatokat. egy NAS-on minden van csak biztonság nincs.
#42Balika911: 8 tera felett. De a WD Black csak 6 terág héliummentes.
-
pusszycat
nagyúr
Nem köll csak kérdeztem. Bár külső 2.5 HDD-m van 1 TB, 2 TB, 4 TB. Ezen kívül csak SSD-vel és microsd-vel foglalkozom, a laptopomat jól kiegészíti az 512 GB microsd, jövőre már 1TB veszek belőle...
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
félisten
válasz Dr. Akula #47 üzenetére
Ezek a tények, amit írtam:
A héliumos lemezek műszakilag már bizonyítottak, nincs velük semmi probléma.
A héliumos hdd-k már 10 éve a piacon vannak és nincs ebből adódó probléma a lemezekkel.
A gyakorlatban semmi sem igazolja, amit írsz, mármint, hogy létező probléma lenne a hélium elszökése.
------------
Ahogy tapasztalat se.
Ezek a tények tapasztalatokon alapulnak az elmúlt 10 évből.Részemről ezt zárom, amíg nem tudsz mutatni létező szakmai érvet a héliumos vinyók problémáira.
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- Mobil flotta- ajánló keresés belépéshez
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vezetékes FEJhallgatók
- DIGI internet
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Seagate BarraCuda 2.5 1TB 5400rpm 128MB SATA3 (ST1000LM048) HDD!
- Eladó több darab ÚJ M.2 WD SN5000S NVMe 512Gb SSD
- 18 TB HDD-k VERHETETLEN áron
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, Kingston, SK Hynix, Kioxia - STEAM DECK
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen