- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kristof93
senior tag
Az, hogy az Intel mit mond lényegtelen, eddig is hazudoztak. Ha az 1.55v igaz akkor az ilyen semmilyen megoldás. A teljesítmény csökkenni fog, de nem olyan sokat és inkább a rosszabb példányoknál. (az sem semmi, hogy szerinted alacsonyabb feszültség mellett nem csökken az órajel is) A degradáció is marad, csak lassul, hogy nyerjenek időt vele. Komolytalan cég.
-
Kristof93
senior tag
Én felvázoltam a lehetőségeket és azon is elmélkedtem, hogy egy cpu tesztelése alapján (Jay tesztje) nem igazán tudjuk meg, hogy mit csinált az Intel. Szerintem az 1. opció a legelfogadhatóbb. Ez nem egy igen/nem kérdés, hiába kapálózol. Az előző hozzászólásban is egy feltételes kijelentést tettem.
-
Kristof93
senior tag
Nem tudom miért értetlenkedsz ennyit, annyira nem bonyolult...
Minden processzorhoz egyedi vid táblázat tartozik, a chip minőségétől függ. Ez nem tuning, ilyen gyárilag. Igor tesztelése pedig azt mutatta ki, hogy sok processzor csak káros feszültség mellett képes elérni a hirdetett frekvenciát.Ezek után olyan sok lehetősége nincs az Intelnek.
1. Csökkentik a feszültséget és a teljesítményt. A hírnevük rosszabb már úgy sem tud lenni, kapnak egy csoportos pert, pár év múlva meg fizetnek darabonként 10-20 dollárt, de csak ha feliratkoztál és jó országban élsz, az ügyvédek elviszik a nagy részét.
2. Nem oldják meg a problémát. Kicsit mókolnak llc-vel, lassabban reagál a processzor, de a degradáció marad. Lehet kibírják a garancia végéig.
3. Csökkentik a feszültséget, de a teljesítmény nagyjából marad. Ez instabilitáshoz fog vezetni, főleg a rosszabb minőségű példányoknál, de hátha a Windowst vagy a szoftvert szidja a felhasználó, a maradékot pedig kicserélik garanciában.
-
Kristof93
senior tag
Lehet szilícium lottó függő lesz a teljesítmény vesztés. Ha eddig 1.6v kellett a 6ghz-ez, akkor az nem lesz meg ezután, de ha jobb példányt fogtál ki akkor kevésbé esik.
Jay tesztjében még most is ugrált 1.5v környékére, úgy hogy hosszú távon nem hiszem, hogy megoldódik a degradáció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ezek ugyanakkor még nem mindenhol tölthetők le a hivatalos oldalról.
- Nyaralás topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Honda topik
- One mobilszolgáltatások
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest