- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Synology routerek
RT6600ax (2022) / MR2200ac (2018) / RT2600ac (2017) / RT1900ac (2015)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
felho001 #4814 üzenetére
Most nézem, hogy az 1.3-as SRM-ben már 2.4.11-es OpenVPN szerver van, vagyis végre frissítettek 2.3-ról.
Amúgy én a tömörítést már több mint két éve letiltottam.A Syno-s szerveroldali konfigurációs fájlt itt találod:
/usr/syno/etc/packages/VPNPlusServer/openvpn/openvpn.confHa bejelentkezel SSH-n keresztül, akkor tudod szerkeszteni. A 15. sorban lesz egy olyan, hogy comp-lzo, ezt töröld, majd indítsd újra a router-t.
A letöltött openvpn.ovpn fájlban a 35. sorban találod ugyanezt, itt is töröld. Utána ezt az új konfigot importáld be újra a klienseszközre. -
ATM_automata
őstag
válasz
felho001 #4811 üzenetére
Ha pont ugyan azon sugároz más és úgy érzi, hogy túl erős vagy zavarja a jelét akkor simán át állhat szerintem. Legalábbis a Unifi cuccai simán csatornát váltanak akkor is ha fixre vannak állítva. Synologynál nem próbáltam beállítani ilyet, úgyhogy csak hangosan gondolkodom.
-
ATM_automata
őstag
válasz
felho001 #4809 üzenetére
Szia! Nincs ilyen tapasztalatom, de más esetekben akkor szokott ilyen történni, ha valami zavarja őt a beállított csatornán. Telített az adott területen az a csatorna, ilyenkor, hogy mentse a szolgáltatást biztonsági okokból átáll egy kevésbé használt csatornára. Valamilyen diagnosztika szoftverre vagy appal meg kéne nézned, hogy mennyien sugároznak a 11.-esen a környékeden. Abból kiderül, hogy telítettség van vagy szoftver hiba.
-
ATM_automata
őstag
válasz
felho001 #4713 üzenetére
Saját tapasztalatom szerint (1db 2600AC + 10db 2200AC) nem frissül automatikusan 1.2-ről 1.3-ra egyik eszköz sem. Nekem legalábbis semmilyen módon nem sikerült az, hogy felajánlja. Ráadásul a synology support oldalán is van egy erre szolgáló online tool ami segít a verzió váltásban és ott le is írja, hogy ha 1.2.xxx verziód van akkor töltsd le a megfelelő 1.3-at és manuálisan tudod feltenni. Nálam egyik eszköz esetében sem volt fennakadás a frissítés során, pedig volt olyan is, amit remote frissítettem és nem helyi hálón. Számomra a legjobb újítás amit hozott az 1.3 a VLAN kezelés, kár, hogy a 2200-as esetében már nem fért bele a fejlesztőnek 4 LAN port...így viszonylag korlátozottá válik az eszköz használhatósága...
-
válasz
felho001 #4713 üzenetére
De, most már nyugodtan frissíthetsz, ha szeretnél. Amennyiben nem dobja fel, akkor tudod manuálisan is telepíteni:
1.3.1-9346 (with Update 1)
utána
1.3.1-9346-3 -
válasz
felho001 #4343 üzenetére
Egyetlen dolgot javítottak, a mesh hálózattal kapcsolatban. Nincs semmi ok, ami miatt bármit is elronthatna, szóval szerintem bátran telepítheted. Bár az is igaz, hogy sok értelme sincs, vagyis bőven elég ha megvárod amíg magától felajánlja. De ha ott virít, akkor nyugodtan rábökhetsz.
-
rsf
senior tag
válasz
felho001 #4302 üzenetére
Én semmi problémát nem tapasztaltam a frissítés után.
De van egy olyan gondom már egy ideje(kb 1 éve), hogy néha a wifi nem működik, látja az ssid-t a teló csatlakozni is tud, de nem jön be semmi vagy nagyon lassan.
Aztán megjavul. Gondolkodtam, hogy nyomok egy alaphelyzetbe állítást és újból beállítok mindent. Mióta megvan még sosem nyomtam neki, pedig azóta jópárszor frissült már.
Vki tapasztalt már ilyet?
Üdv. -
Aventurium
csendes tag
válasz
felho001 #4020 üzenetére
A synology supporttól eddig semmi értelmes megoldást nem adott, csak különböző teszteket kértek eddig tőlem.
Így elegem lett az egészből és csináltam egy "Hard reset" és szépen egymás után elkezdtem visszaállítani a régi beállításokat.
Eddig a DDNS + cert; 10. IP cím a belső hálózatnak; Wifi beállítását csináltam meg és eddig jónak tűnik a sebesség.
A reset előtt max 320Mbps volt a letöltés és sehogy sem lehetett javítani.
De miután megcsináltam a resettet visszakaptam a max sebességemet így most 512Mbps a letöltés.
Most várok még a többi config visszaállításával (VPN; DNS Server) -
válasz
felho001 #4003 üzenetére
Lecsekkoltam, és ha telepíted, akkor ez a frissítés felül fogja írni a /lib/modules könyvtárban az ecm.ko és ecm_pcc_syno.ko fájljaidat. Ami azt jelenti, hogy van esély rá, hogy tartalmazza a már megkapott hibajavítást, attól függetlenül is, hogy erről nem tesznek említést.
Szerintem nyugodtan frissítsd, és ha a későbbiekben mégsem lesz jó, akkor a kapott patch fájlt valószínűleg simán applikálni tudod még egyszer. Ha pedig nem működik, akkor írhatsz a supportnak. -
gyugyo79
addikt
válasz
felho001 #3941 üzenetére
Akkor valószínűleg igen. Ha le akarod ellenőrizni (és te is azt kaptad amit fent írtam) akkor megnézed a fájlokat amiket másolgattak.
Kiemelve az elmentett 2 fájl
cp /lib/modules/ecm_pcc_syno.ko /volume1/ecm_pcc_syno_org.ko
cp /lib/modules/ecm.ko /volume1/ecm_org.koKiemelve a 2 új fájl a /lib/modules/ -ban (is)
cp ecm_pcc_syno.ko /lib/modules/ecm_pcc_syno.ko
cp ecm.ko /lib/modules/ecm.ko -
gyugyo79
addikt
válasz
felho001 #3931 üzenetére
Nem. Semmi köze nincs a problémának a NAS-hoz.Meg a BOND egy routeral van nem (A Router meg a switch közt meg úgysincs BOND) ? Kb. ha csak a HW NAT nem egy NAS irányából jövő valami miatt hasal el semmi köze nem lehet a hibához. Az 100%, hogy a HW NAT megy el és amikor a hálózati terhelésnél a proci túl lesz hajtva akkor elkezd a rendszer bezárni random dolgokat meg nyilván a kapcsolat sebessége is csak annyi lesz amit prociból bír.
Amikor havernál csináltam a videót a Synonak akkor pld volt olyan, hogy az ssh klienst is levágta amin a htop ment, hogy lássák mi a helyzet ...
Viszont nála a patch -el már 10 napja jó volt mikor tegnap rákérdeztem (#2663799 a jegyszáma amin a hibát kezelték) Ha még 4 napig nem romlik el akkor szinte, tuti, hogy megjavult nála és az is, hogy tudják a hiba okát (Már az is ezt erősíti nálam, hogy volt patch ...).
-
gyugyo79
addikt
válasz
felho001 #3917 üzenetére
Havernál fent van a patch. Nem tudta felrakni amit kapott mert hibára futott, de utána a support felrakta neki még aznap hajnalba hogy megírtam ezt nekik. Most már csak az idő dönti el, hogy megjavult e. Nála volt, hogy 2 hét után jött elő és olyan 2 napja van fent ezt nem tudom most pontosan, de ha elromlik úgyis szól mert én irkálok a supportnak a nevében.
Azért elég durva, hogy nálad tök más a megközelítés ... -
gyugyo79
addikt
válasz
felho001 #3879 üzenetére
No írtam haver nevében egy ticketet én is mert pont ott voltam náluk baba látogatáson amikor előjött a hiba. Csináltam nekik videót a router újra indítása előtti állapotról és utána. Bevállaltam, hogy levelezek velük
Csak 1 kör volt ahol a hw nat és egyéb rövidítéseimet kellet magyarázni és ma kapott egy linket amin vagy egy javítás.
Másnak küldtek ilyet ?
"
Thank you for your patience.
After developers checked, your situation may be a known issue, to clarify this problem, please help to follow the below steps to clarify it, thank you.
1. Please help to install this patch on the RT2600ac. (Please go to Control Panel > System > Update & Restore > MAnaul SRM Update to apply the patch)
You can find the attachment on the left side of the content."Ugye ez még nem biztos, hogy megjavítja tényleg! Meg nála pld 1-2 hetente jött elő ezért nem is gyorsan derül ki, hogy nála jó-e ezért ne örüljetek előre. Beszéltem vele és ma valamikor fel fogja rakni majd ha hazaért és lesz rá ideje.
Az ő Jegy száma #2663799 amin ez fut.
-
gyugyo79
addikt
válasz
felho001 #3845 üzenetére
Láttam
Ez ilyen, válaszold meg a hülyeségeiket.Ha eredmény szeretnél túl kell jutni az első pár felesleges körön sajnos.Ha van olyan amúgy aki szintén bejelentette azzal esetleg hivatkozhatnátok egymás hiba jegy számára is ....
Minden képen emeld ki, hogy router WAN -ból UTP -t kihúzva és betárcsázva direktbe ugyan azzal a klienssel jó a sebesség amivel a routeren át mérted, hogy rossz!
-
válasz
felho001 #3791 üzenetére
Mint írtam, én a CPU használatot csekkoltam a sebességteszt futtatása közben. Ha túlságosan is leterheli valami olyan folyamat a procit, akkor az korlátozni tudja a le- és feltöltést. Valamilyen szinten az is leszűrhető ha a hardveres gyorsítás az ami nem működik megfelelően.
Szóval amit megtehetsz, hogy root jogú SSH-n keresztül a top és/vagy a htop parancsokat kiadva lefigyeled, hogy elfogyasztja-e valami a procit. A Threat Prevention nálam megette és belassította a letöltést, de mióta nem használom, azóta teljesen jó. -
válasz
felho001 #3786 üzenetére
A Safe Access nálam nem lassít, de gigabites internethez a Threat Prevention már annyira azért nem javallott. Bár ugye múltkorában egész jól felturbózták, de mint látható hosszútávon a csoda elmaradt, egyszerűen gyenge hozzá a hardver. Ezzel együtt szerintem a létjogosultsága is erősen megkérdőjelezhető, legalábbis nálam értelmes dolgot még nem fogott meg (amihez hozzátartozik, hogy a titkosított kapcsolatokba nyilván nem lát bele, viszont ez meg manapság alap).
A TP esetén is ne a pipát vedd ki, hanem a Csomagkezelési központban állítsd le vagy távolítsd is el. -
válasz
felho001 #3784 üzenetére
Most megnéztem én is, és 16 napos üzemidő után nálam is be volt lassulva, kb. 100 Mbps volt a max amit letöltésre mértem. Csekkoltam htop-pal, és úgy tűnik, hogy a Threat Prevention magas CPU használata okozza. A notim ellenőrzésének tiltásával máris nagyobb lett a sebesség, de csak úgy jött vissza a teljes letöltés miután leállítottam a TP futását.
Jobb híján neked is ezt tudom javasolni, vagyis ne legyen semmilyen extra csomag telepítve, és még a Safe Access-t is állítsd le. Főleg ezek a dolgok amik a forgalmat valamilyen módon ellenőrzik tudják belassítani a sebességet. -
gyugyo79
addikt
válasz
felho001 #3771 üzenetére
Gondolom az idő fogja eldönteni, hogy most így elő jön e a lassulás. Ha jól értettem nem egyből lassult be eddig sem, hanem bizonyos idő után.
Ha viszont kiderül, hogy az okozza akkor valakinek írni kellene a Synonak egy hiba jegyet akinél előjön a hiba fixen, mert csak úgy lesz megoldása.
-
gyugyo79
addikt
válasz
felho001 #3767 üzenetére
Attól függ melyik konténert használod, ami a logba ír az nem az igazi a legtöbbnél én ezért használom ezt mert ad egy linket ahol megvan rendesen az eredmény (hátránya, hogy konzolon kell egy yes amikor kéri a license -hez ezért magától nem fut le mindig) .
A link a képről (ahol már látszik, hogy ami a logban 352/297 az 830/318 volt valójában):
https://www.speedtest.net/result/c/22442acb-2458-4d28-9695-366fdc75a2a7 -
válasz
felho001 #3675 üzenetére
Ennyi információból ezt így értelemszerűen nagyon nehéz megmondani. A legutóbbi frissítésnek itt a változáslistája, láthatóan elég sokat dolgoztak rajta mert igencsak masszív. Ha reprodukálható problémáról van szó, akkor vedd fel a kapcsolatot a műszaki támogatószolgálattal, érdemben ők fognak tudni segíteni.
Ha kereken 100/100-ra lassulna akkor biztosan a kábellel vagy a csatlakozóval lenne gebasz, de így valami más oka lehet. Viszont amennyiben a frissítés az oka, akkor rossz hír, hogy régebbi SRM verziót nem lehet feltenni. Szóval mindenképpen javasolt a probléma jelzése, hogy tudják javítani ha arról van szó. -
válasz
felho001 #2696 üzenetére
Ja-ja, az 1.2.2 vissza lett vonva, és azóta ezen az 1.2.3-on dolgoztak. Ha minden rendben megy, akkor pár héten belül fel fogja ajánlani a router felületén is a frissítési lehetőséget.
Elvileg jönni fog év vége fele még az 1.2.4 is, majd ha minden igaz akkor bejelentik az SRM 2.0-t, plusz azzal egy új, felsőkategóriás router is érkezik. Legalábbis én ezeket hallottam mostanában. -
válasz
felho001 #2604 üzenetére
Ha az a probléma, hogy néha átvált a tévé 2,4 GHz-re, akkor úgy kell kialakítani a hálózatot, hogy csak 5 GHz-re kapcsolódhasson. Nálam pl. úgy van most, hogy az intelligens csatlakozás aktív, és ami mobileszköz jól támogatja, azt erre csatlakoztatom. A vendéghálózat pedig teljes értékű, szétválasztott 5 és 2,4 GHz-vel, és a fix, valamint a 802.11r szabványt nem támogató eszközök itt vannak. Szóval pl. a mobilom a fő Wi-Fi-n lóg, a tévé pedig az 5 GHz-es vendégen.
-
gyugyo79
addikt
válasz
felho001 #2602 üzenetére
Sajnos nem tudok okosat mondani. Szerintem ez még nem is olyan gáz helyzet a kép alapján. Én a 2.4-en nem használok csak olyan dolgokat amiknél nem számít a sebesség. Vagy ha a távolság miatt az kell akkor is 0-az elvárás.
Lényegében el lennék azzal a sebességgel is amit írtál és téged már zavar bár nálam jobb a helyzet mert kevesebb a zavarás.
Én minden hova húztam hálókábelt és azt használtam amikor nagyobb fájlokat mozgattam vagy ahova kellet a Synologyhoz meg vettem a laptopokba rendesebb ac-s wifit (Broadcom BCM94352HMB) amivel meg már annyira jó a sebesség, hogy sokszor fel sem dugom a hálózatra. -
Tamarel
senior tag
válasz
felho001 #2595 üzenetére
Ha például te is 30-nál több ssid-t látsz, akkor el is felejtheted a normális használatát. Ahhoz a jelerősség papírforma szerint 20dB-vel kellene legyen a zajszint felett.
A 13as csatorna 20Mhz szélességgel ilyenkor egy menekülőút, mert kicsit "odébb" van a többitől, így az átfedés is kisebb. 40Mhz-nél csak erőlködne az tömegben.
Nézd meg programmal mit látsz a környéken és fix csatornára állítsd, ne automatikusra.
Hosszú távon meg felejtsd el a 2.4Ghz-t, állj át ac 5Ghz-re, Az ax majd magától visszahozza a 2.4Ghz-t is, de legalább nem kell kézzel állítgatni.InSSIDer-el készült a kép.
-
Ano
senior tag
válasz
felho001 #2593 üzenetére
Szerintem ...
letöltésnél a cliensed amtennája nem elég érzékeny így nem képes fogadni elég erősen a jeleket, hogy meglegyen a sávszélességed ...
feltöltésnél viszont a router antennája eléggé érzékeny ahhoz, hogy képes legyen a nagyobb sávszélességre ...milyen klienssel próbálod? Teló/tablet/laptop? stbstb
Illetve mennyire telített a 2,4 GHz nálad? Mert az is befolyásolhatja erősen ...
-
Udiaki
csendes tag
válasz
felho001 #2444 üzenetére
Én is nagyon örülök, hogy működik, nagy csalódás lett volna ha nem üzemel jól. Már kicsit el is voltam keseredve, hogy nem tudok beállítani egy routert
. A le és feltöltéssel nálam egyik csatornán sincs baj, tökéletesen működik. Még ott ahol a vétel alacsony, a letöltés akkor is megfelelő. Összességében (most már) nagyon tetszik a készülék. Amúgy a DHCP foglalásokat nem kell küldöm beírni csak a DHCP klienseknél a címfenntartáshoz hozzáadás gombra klikkelni
-
válasz
felho001 #2434 üzenetére
A Vezérlőpult -> Rendszer -> Frissítés és visszaállítás alatt csinálj egy biztonsági mentést, majd a Visszaállítás alapértelmezett gyári beállításokra gombbal tudod RESET-elni a routert. Ez ugyanaz mintha a tíz másodperces benyomással csinálnád.
Ha beállítottad az alapdolgokat, akkor teszteld, hogy javult-e a helyzet. Ha igen, akkor érdemes kézzel tovább állítgatni amit szeretnél, ha nem, akkor akár vissza is állíthatod a mentésedből mert nem itt van a probléma. -
válasz
felho001 #2432 üzenetére
Hát, úgy nem sok értelme lenne a visszaállításnak, hogy pontosan ugyanazt az állapotot állítod vissza (mintha semmit nem csinálnál). De nem is feltétlenül arról van szó, hogy állj neki mindent kézzel beállítgani, hanem, hogy teszteld le, hogy gyári visszaállítás és az alapdolgok beállítása után jobb lesz-e. Ha igen, akkor van értelme továbbmenni, hogy kiderüljön mi okozza a lassulást.
-
válasz
felho001 #2430 üzenetére
A PMF-támogatás befolyásolhatja negatívan a sebességet (akár jelentős mértékben is), ajánlott kikapcsolva hagyni. Nálam csak azért van opcionálison, mert WPA3-nál nem lehet teljesen letiltani.
Ha egyik pillanatról a másikra halt le a Wi-Fi, akkor természetesen érdemes lehet egy gyári visszaállítást eszközölni, majd kézzel beállogatni mindent újra. -
válasz
felho001 #2428 üzenetére
Semmi különleges, nálam így van beállítva a 2,4 GHz. A valós sebességet több dolog is befolyásolhatja, de mondjuk a 4 Mbps az tényleg elég gyenge. A router környezetében nincs túl sok konkurens jel? Nálam külvárosi családi házban van, és bár látok szomszédos Wi-Fi-ket, de ebben a távolságban már gyenge mind, és többnyire eltérő csatornán vannak.
Ha Apple termékkel próbáltad, akkor milyen értékeket kapsz pl. Androidos telóval? -
válasz
felho001 #2426 üzenetére
Nekem csak 200/20-as kábelnetem van, de tablettel mérve 2,4 GHz esetén 150 Mbps kapcsolattal hoz kereken 100 Mbps letöltési sebességet. Telóval pedig 200 Mbps kapcsolattal kicsit több mint 140 Mbps letöltést mérek.
5 GHz-nél 867 Mbps kapcsolattal a 400+-os mért sebesség az már elég jó. -
Tamarel
senior tag
válasz
felho001 #2411 üzenetére
- AMPDU: frame aggregation, összevonja a fejléceket több egymás utáni csomag esetén
- extended NSS: egy routeres hálózatnál felesleges, wiki
- 802.11r: fast roaming, egy routeres hálózatnál felesleges
- DFS channel: radarjel esetén fél óráig nem használható a csatorna, európában csak a 36-48 nem ilyen, ha bekapcsolod és automatikuson van a csatorna, akkor megy magasabbakra is (elvileg)
- AP isolation: a wifi kliensek nem tudnak egymás között kommunikálni, csak a router-en keresztül
- MU-MIMO: ac hálózaton csak router -> kliens irányban működik, egyszerre tud több kliensnek küldeni adatot
- Enable schedule: wifi rádió időzített ki/be kapcsolásaHa sok vagy több egyidejűleg folyamatosan kommunikáló kliensed van, akkor kapcsold be a MU-MIMO-t.
-
válasz
felho001 #1980 üzenetére
Pontosan mire gondolsz? Van az Intelligens csatlakozás, külön a fő és a vendéghálóra, aminél egyben lehet beállítani az 5 és a 2.4 GHz-et. Ha ezt kikapcsolod, akkor külön állíthatóak. De csak úgy van kettő 5 GHz-es hálózatod, hogy ott van pluszban a vendég.
Úgy vettem észre, hogy ha a 802.11r be van kapcsolva, akkor az intelligens csatlakozás esetén hamarabb váltogat. De amúgy gondolom ez inkább Mesh hálózat esetén lényegesebb, mikor ide-oda mászkálsz otthon. Problémát mondjuk nem okoz ha bekapcsolod, én is így tettem. -
lupus_l
aktív tag
válasz
felho001 #1945 üzenetére
Konkrétan 10 font alatt vettem ebay liciten az RT1900AC-t
Nálam a Telekom Sagemcom viselkedik hasonlóan, ott random időre eltűnik az 5Ghz. Frissítettem... majd instabil lett a wifi és ki kellett kapcsolni a smart kapcsolatot, majd vissza... azóta (lekopogom) semmi gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest