- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Synology routerek
RT6600ax (2022) / MR2200ac (2018) / RT2600ac (2017) / RT1900ac (2015)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
Végre csatlakozom egy RT1900ac routerrel a klubba.
-
-
bibliator
aktív tag
Sziasztok!
RT1900-as routerem van.
Szerintem a március végi frissítés után megkergült (1.2.1-7779-1): gyengébb és szakadozik a wifi, ha távolabb vagyok (két válaszfal és kb.7-8 m). Eddig ilyen probléma nem volt. Az egyik gyerekemnek csak 2.4 GHz-t tud a telefonja, az övével meg egyáltalán nem lehet csatlakozni. Az 5 GHz-s telefonjainknál (4 db) meg állandóan dobálja el a jelet.Feltettem a legújabb SRM-et, amit az autoupdate még nem kínált fel: 1.2.2-7915, de nem lett sokkal jobb. Ha elveszti a jelet, nem csatlakozik újra automatikusan és a lányomét is tiltja ugyanúgy tovább, max azt írja ki, hogy "mentve", hiába látja a telefon, nem csatlakozik. Mior rányomok a csatlakozásra, akkor azt írja ki, hogy csatlakozott, de nincs internet, majd egyszer megjön a net....és hasonlók.
Csináltam softresetet, változás nincs.A Safe Access/Biztonság - Hálózati védelmet kikapcsoltam.(lehet, hogy nincs összefüggés) Utána csatlakoztatni tudtam a gyerekem telefonját, de a jel továbbra is gyenge, és ha kikapcsolja a wifi-t majd be, akkor ugyanazt játssza a telefonja, mint az enyém: Hálózat mentve....de nem kapcsolódik, még ha a router mellett állok vele, akkor se. Majd egyszer csak kapcsolódik.
Tippet tudnátok adni, mi lehet a baj?
Vagy esetleg vissza lehet menni valahogy régebbi verzióra?Köszönöm
-
Ha valaki RT1900ac-n használ esetleg WireGuard-ot, akkor jelzem, hogy végre meg van oda is az idei első frissítése a Go-s implementációnak. Vagyis érdemes a routeren is aktualizálni a binárisokat (szkriptben 4-es pont), ezzel újraindul a szerver az újabb verzióval és megy tovább a VPN.
Így a hónapok távlatából már egyértelműen kijelenthetem, hogy nekem nagyon bevált a WireGuard. Gyakorlatilag folyamatos kapcsolatban vagyok a mobil eszközeimmel, és teljesen vállalható az a minimális extra fogyasztás amivel jár. -
Tamarel
senior tag
Melyik internetszolgáltatónál vagy és milyen ip címek / tartományaid vannak?
A hw nat is fogyaszt cpu-t, csak kevesebbet.
Tipikus okok, amiért nincs:
- forgalomfigyelés (bekapcsolásnál figyelmeztet is)
- az ip cím tartományok átfedik egymást és nem lehet egyszerűen döntést hozni (wan / lan / vpn)Reset után elvileg az első nem lehet. A másodikat már lejátszottuk a Synology-val, vpn nem használja a 10.x.x.x címeket, de ki tudja mit ad épp a szolgáltatód.
-
gyugyo79
addikt
A VPN ha a NAS -on fut a szerver kb lényegtelen.
Nálam így néz ki a 2600-on :Ez 20 Tűfal szabály amiből 5-be országok vannak összevonva és tiltva és van 12 port átirányítás.
Van olyan 150 aktív kapcsolat a torrenthez ami a NAS -on fut minimum és az egyéb használat.
Látszik, hogy a VPN plus szerver eszi a legtöbb procit pedig az nincs aktívan éppen használva csak be van az SSL VPN állítva, hogy ha kell legyen ...
A 2 típusba nem egyforma a proci de ekkora különbség nem szabadna, hogy legyen.Amúgy nem lehet, hogy az van amit Tamarel írt és nincs ctf vagy hw nat vagy hogy hívja a Synology valamiért ?
-
Sanya
nagyúr
válasz
gyugyo79 #2483 üzenetére
Már értem, de akkor is magasnak tűnik ez. 1db VPN kapcsolat volt aktív, de a VPN szerver a NAS-on futott.
A routernek meg volt adva 10db port forwald szabály és ennyi. semmi extra beállítás, semmi, mindent a NAS intéz. Ennyire vérgyenge nem lehet egy 2 magos router.
Ugyanekkora terhelésnél a Tp-link 841ND-m otthon szüleimnél internethasználat alatt is alacsonyabb load-ot ereményez, aminek nagyon kevés memóriája, és 1db procija van. -
Sanya
nagyúr
válasz
Tamarel #2479 üzenetére
Én most csináltam egy gyári visszaállítást és nem vagyok teljesen elégedett.
Gyári visszaállítás előtt nem tudtam kihasználni a teljes sávszélességet kábelen, csak olyan 300 megabit/sec.
Gyári visszaállítás után leállítottam a safe access csomagot és semmi mást nem telepítettem fel.
Beállítottam 10 port forwalding szabályt és 1db fix IP címet a belső hálón.
Ezt követően ha kb 10-20kb/sec forgalom van mindkét irányban a LOAD 0.4-0.6 között változik, (0.5 jelenti, hogy 1db cpu teljes terhelésen megy.Jelentettem a synologynak, de nem lesz belőle semmi.
RT1900AC. -
Tamarel
senior tag
válasz
Tamarel #2409 üzenetére
Újabb furcsaságot találtam: a Safe Access leállítása ront a stabilitáson (1.2.2-7915).
Olyan mintha valami szolgáltatás mindenképpen és sűrűn kommunikálni szeretne ezzel.Már egy hónapja le volt állítva, a mostani frissítés után lett ilyen.
Legalább foglalkoznak vele, lassan már meg is szűnik a szoftver "tojást egyensúlyozunk egy kanálon" érzete.
-
válasz
betyarr #2477 üzenetére
Ezt ugye a Safe Access-en belül tudod kikapcsolni, az értesítésnél. Ha mindenhonnan kivetted a pipát és mégis küldi, akkor esetleg aktiváld mobilra, hátha úgy átkapcsol arra. És ha nem párosítottál egyetlen telót sem, akkor ott nem fog zaklatni. Illetve mint írtam, ha eltávolítod minden adatával, akkor újratelepítés után az alapbeállításai érvényesülnek, és alapból nincs értesítésküldés.
-
válasz
betyarr #2475 üzenetére
Milyen jellegű blokkolásokról van szó, vagyis mi (milyen okból) küldheti őket? Próbáld meg újra be- és kikapcsolni az értesítéseket, ha a Safe Access-ről van szó, akkor megpróbálhatod eltávolítani minden adatával, majd újratelepíteni. Ha nem sikerül megoldani a problémát, akkor pedig érdemes lehet nyitni rá egy támogatási jegyet. Bár ebben az esetben készülj fel rá, hogy engedélyezned kell majd az admin jogú távoli hozzáférést egy szoftvermérnök részére.
-
betyarr
veterán
a legutóbbi frissítés óta folyamatosan küldözgeti a router,hogy blokkol bizonyos ip címeket,pedig nincs bepipálva,hogy küldje.mit lehet tenni?csak resettel áll helyre a dolog?nincs kedvem újra beállítgatni rajta mindent...
-
Ezen kívül én nem vettem észre semmi új problémát (saját részről), az meg egyénfüggő, hogy a tűzfal találatok kijelzése mennyire fontos. Mint eredetileg is írtam, ha a jelzett hibajavítások nem érintenek, akkor érdemes lehet megvárni amíg az SRM-ben jelez az automatikus frissítés.
-
válasz
gyugyo79 #2460 üzenetére
Jelentettem ezt a tűzfal találatszámlálós hibát a support-nak is, mert azt írták, hogy az a biztos. Nem akartam semmi különösebbet, úgy írtam, hogy csak jelenteni szeretném, hogy ez van. Persze mindjárt kérte a debug adatokat meg képernyőképet, hogy továbbítsa egy szoftverfejlesztőnek. Ezt még meg is adtam, gondoltam miért is ne...
Ma Puffin megírta, hogy elismerik, hogy ez egy ismert hiba az 1.2.2-es firmware-ben, és rajta vannak a javításon.
Erre a support meg most már távoli admin hozzáférést is kérne a router-emhez, a probléma további kivizsgálásához.
Megírtam Peter-nek (aki a Support Engineer), hogy most kicsit össze vagyok zavarodva, és akkor most Puffin egy hazudozó, vagy nem értem, hogy miért kell a hozzáférés. Mert hát gondolom a szoftverfejlesztőknél csak van egy router amin dolgozhatnak. -
-
-
emmm
őstag
Hehe: csináltam tegnap egy factory resetet a routeren, mivel megint baja volt a wifi ki-bekapcsolással, és láss csodát: megjavult.
Hasít mint állat. Csak alapbeállítások vannak, de legalább megy rendesen, ahogy kellene.Persze, innen nézve teljes pénzkidobás volt egy ilyen drága routert beszereznem...(1900-as)
-
Nascar
csendes tag
Simán ment rajta két Linksys router, egymástól teljesen függetlenül. Az egyik egy régebbi típus volt, azt cseréltem volna az RT2600ac-re.
Valószínűleg a router rossz. Visszaraktam a régi Linksys-t, és megy rendesen. Még szerencse, hogy a Synology-ra van még 1 éve garancia. Hard reset után sem működik. Viszem a szervizbe. -
válasz
Gubek-Einste #2465 üzenetére
Igen? Az összes többi szolgáltatónál meg az az alapértelmezett, hogy egyetlen publikus IPv4 címet sem kapsz.
-
-
-
Nascar
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Ma jutottam hozzá egy RT2600ac routerhez. Próbálom beállítani, de sehogy sem megy. Pedig gyakorlott vagyok.
A lényeg, hogy UPC a szolgáltatóm. Van egy fehér Connect Box-om, ami bridge üzemmódban működik. A Synology router erről kapja (kapná) az internetet.
De egyszerűen nem tudom működésre bírni. Egyébként erről a ConnectBox-ról kap egy másik router is internetet, és az meg simán működik.
Lehet, hogy az RT2600ac a rossz? Vagy valamit rosszul állítok be? -
válasz
gyugyo79 #2458 üzenetére
Nem működik semelyik sor, direkt próbálgattam mindenhogy és ki-be kapcsoltam szabályt is, de semmi. A Transmission-nek már rég ki kellett volna akadnia, de a WireGuard két számlálója sem moccan semerre, hiába ténykedek rajta. Viszont maguk a tűzfal szabályok működnek, azzal nincs gond. Jeleztem itt is, mert nincs felsorolva az ismert hibák közt.
-
Tölthető az SRM 1.2.2-es főverziója, egyelőre azoknak érdemes telepítenie akiket érinti valamelyik hibajavítás.
Nálam mindazonáltal gond nélkül felment, és úgy tűnik, hogy most a telepített gyári csomagok kompatibilitásával is minden rendben. Komolyabb problémát nem tapasztaltam, de úgy tűnik, hogy a tűzfalnál a találatszámláló nem működik, mert nullás értéken marad akkor is mikor az adott beállításra van forgalom. -
válasz
Redplee #2455 üzenetére
A célnak biztosan megfelelne, elvileg akár 90 csatlakoztatott készüléket is kezelni tud, valamint 185 négyzetmétert is lefed (mondjuk szerintem ez régiófüggő is) egyetlen MR2200ac router. Nekem RT2600ac-m van, és bár kisebb szoftveres bakik ugyan elő szoktak fordulni az utóbbi időben, de gyorsnak és stabilnak is mondanám nyugodt szívvel. Nálad pedig úgyis csak alapfunkciók lennének használva, szóval nem gondolom, hogy gond lenne vele.
-
Redplee
senior tag
Hello,
ezek mennyire jó routerek? MR2200AC-t néztem, a gyártói oldala igen hypeolja és amúgy szimpatikus.
Játékhoz kell gyors és stabil net, megbízható stabil kapcsolat, AP módban menne telekomos ZTE HGW mellé.
1 pc, továbbá elég sok mobil eszköz van a Wifin amit ki kell szolgálnia, pl Yamaha Musiccast hangszórók stb.
40m2 lakásba kell, lakás közepén van a router helye a Tv alatti állványban.
Megér 46k-t? Vagy az én igényeimre olcsóbb router is jó?
-
válasz
gyugyo79 #2453 üzenetére
Néztem az átkódolást, nagyjából 480p volt az amit úgy ahogy vitt, Full HD h.264-es forrásból. De igazából otthon nem olyan rossz a Plex, mert a mai tévék sok mindent visznek, így a legtöbb esetben nincs gond a közvetlen lejátszással sem. Az egyszerű médiaszervernél mégiscsak okosabb és kényelmesebb, bár a Kodi-t még mindig jobbnak gondolom, sima fájlmegosztással.
-
gyugyo79
addikt
Én láttam olyan Synology NAS -okon amik igazából megették reggelire még a 2600 -at is ilyen téren és ha nem Intel procin futott akkor csak úgy volt jó ha direkt play/stream át tudta adni a tartalmat.
Alap probléma már az is, hogy a hangra nincs hardveres gyorsítás ezért ha hozzá kell nyúlni a hanghoz már az feladja a leckét ezeknek a prociknak.
Utána jön az, hogy igaz, hogy van hardveres gyorsítás esetleg pld h.264/265 -re de ha a forrás egy Xvid akkor már az encodnál elhalnak.Tehát kb arra jók, hogy a mostani "új" (azért már jó ideje h.264 kerülnek fel a tartalmak) filmek / sorozatok vannak "megvéve" SD/ max 720p méretbe mert azokat 99% kezeli .
Amúgy a legtöbbnél azt csinálták, hogy a PLEX fórumon ment egy teszt és szépen mentek a visszajelzések az adott procival szerelt NAS -okról és utána élesbe már alapból tiltották azokat a formátumoknak a kezelését ami már kicsit is necces volt, hogy ne haljanak le az eszközök amikor a nem hozzáértő ráengedi valami komolyabb tartalomra. Tehát amikor olyan forrás volt ami nem lett engedélyezve kiírja a kliens, hogy nem elég erős a szerver és annyi.
-
Valaki használ közületek komolyabban Plex-et valamelyik routeren? Ugye a gyenge ARM magok miatt limitációkkal működik csak, de az idei első frissítéssel (1.15.1.791) külön változatot kaptak a Neon-t támogató eszközök (a routerek ilyenek). Nem vagyok benne biztos, hogy ez pontosan mennyiben segít mondjuk átkódolás esetén. De viszonyításképp, Raspberry Pi 3-on jó minőségű 10-bites Full HD HEVC videók is zökkenőmentesen lejátszhatóak Neon-optimalizálás után (enélkül elképzelhetetlen lenne, a 8-bites 720p is akadozott).
-
Renwick
őstag
Aki nem rakta fel az 1.2.1-et kézzel, annak már erre frissült egyből.
Már többedszer történik meg amúgy, hogy a frissítés kikapcsolja a QuickConnectet, ami azért így ebben a formában elég gáz. Bónuszként most a frissítés óta nincs IPv6-unk, bár simán lehet, hogy a Telekom kefélt el valamit, rossz idözítéssel. -
Udiaki
csendes tag
válasz
felho001 #2444 üzenetére
Én is nagyon örülök, hogy működik, nagy csalódás lett volna ha nem üzemel jól. Már kicsit el is voltam keseredve, hogy nem tudok beállítani egy routert
. A le és feltöltéssel nálam egyik csatornán sincs baj, tökéletesen működik. Még ott ahol a vétel alacsony, a letöltés akkor is megfelelő. Összességében (most már) nagyon tetszik a készülék. Amúgy a DHCP foglalásokat nem kell küldöm beírni csak a DHCP klienseknél a címfenntartáshoz hozzáadás gombra klikkelni
-
felho001
tag
Nálam is hard reset volt. és utána vissza írtam egyesével az összes portfw pontot meg a DHCP foglalásokat de legalább most valamennyire jó. 1000/1000 a net 5ghz-en megy olyan 600-700 fel és ugyan ennyi le, a 2,4 Ghz-en most megy olyan 80/110. ez arra amik használják elég minden más 5Ghz-et használ.
-
felho001
tag
Na újra húztam a routert úgy néz ki jobb lett a 2,4-es hálózat biztos valami szar bug került bele valamelyik frissítésnél, hogy egyszercsak nem volt hajlandó 1-2Mbps-nél gyorsabban letölteni. Mondjuk volt 0,8 is:-) de most hasít. És érdekes az 5Ghz-el semmi gond nem volt. Na mindegy mindenkinek köszi a segítséget.
-
Tölthető az 1.2.1-es főverzió első frissítése, az Update 1 (7779-1). Néhány hibajavítást eszközöltek, akit érint annak érdemes kézzel frissítenie, mert amúgy most is többhetes csúszással terjesztik.
-
válasz
felho001 #2434 üzenetére
A Vezérlőpult -> Rendszer -> Frissítés és visszaállítás alatt csinálj egy biztonsági mentést, majd a Visszaállítás alapértelmezett gyári beállításokra gombbal tudod RESET-elni a routert. Ez ugyanaz mintha a tíz másodperces benyomással csinálnád.
Ha beállítottad az alapdolgokat, akkor teszteld, hogy javult-e a helyzet. Ha igen, akkor érdemes kézzel tovább állítgatni amit szeretnél, ha nem, akkor akár vissza is állíthatod a mentésedből mert nem itt van a probléma. -
válasz
felho001 #2432 üzenetére
Hát, úgy nem sok értelme lenne a visszaállításnak, hogy pontosan ugyanazt az állapotot állítod vissza (mintha semmit nem csinálnál). De nem is feltétlenül arról van szó, hogy állj neki mindent kézzel beállítgani, hanem, hogy teszteld le, hogy gyári visszaállítás és az alapdolgok beállítása után jobb lesz-e. Ha igen, akkor van értelme továbbmenni, hogy kiderüljön mi okozza a lassulást.
-
válasz
felho001 #2430 üzenetére
A PMF-támogatás befolyásolhatja negatívan a sebességet (akár jelentős mértékben is), ajánlott kikapcsolva hagyni. Nálam csak azért van opcionálison, mert WPA3-nál nem lehet teljesen letiltani.
Ha egyik pillanatról a másikra halt le a Wi-Fi, akkor természetesen érdemes lehet egy gyári visszaállítást eszközölni, majd kézzel beállogatni mindent újra. -
válasz
felho001 #2428 üzenetére
Semmi különleges, nálam így van beállítva a 2,4 GHz. A valós sebességet több dolog is befolyásolhatja, de mondjuk a 4 Mbps az tényleg elég gyenge. A router környezetében nincs túl sok konkurens jel? Nálam külvárosi családi házban van, és bár látok szomszédos Wi-Fi-ket, de ebben a távolságban már gyenge mind, és többnyire eltérő csatornán vannak.
Ha Apple termékkel próbáltad, akkor milyen értékeket kapsz pl. Androidos telóval? -
válasz
felho001 #2426 üzenetére
Nekem csak 200/20-as kábelnetem van, de tablettel mérve 2,4 GHz esetén 150 Mbps kapcsolattal hoz kereken 100 Mbps letöltési sebességet. Telóval pedig 200 Mbps kapcsolattal kicsit több mint 140 Mbps letöltést mérek.
5 GHz-nél 867 Mbps kapcsolattal a 400+-os mért sebesség az már elég jó. -
felho001
tag
Érdeklődnék, hogy valaki ezt az update-et feltette már? (1.2.1-7779) mert nálam még nem jelent meg viszont valami nagyon szarakodik a 2.4 ghz es hálózaton mert 1Mbps sebesség akár fel is tud menni 6-8Mbps-ig. Az 5ghz az működik ott majdnem jön a gigabit sebesség wifin is. Lassan meg is őrülök már mindent próbáltam de egy resethez nem fülik a fogam.
-
-
Udiaki
csendes tag
Sziasztok, kérlek segítsetek
VDSL szolgáltatásom van, Telekomos, kaptam egy routert (speedport ZTE), amit modemként szeretnék használni és „mögé” tenni a routert (synology 2600).
A speedport routert modem módba állítottam: PPPoE Passthrough aktív, DHCP: off, Wifi: off, minden ki van kapcsolva, ami lehet (port forward, trigger,upnp, stb).
A modem tökéletesen működik, van kapcsolat, (működik a net is, ha arra kötök gépet).
A modem LAN IP címe: 192.168.0.1
Modem LAN1 csatijából kábel Router WAN portjába (kék)Itt ha a kapcsolat tipusát automatikusra állítom, nem képes beállítani a helyes adatokat, először kiírja, hogy ok, de a kapcsolat nem jön össze. Váltás kézi-re…
Router internet (WAN) beállításai:
IP-Cím: 192.168.0.250 (azonos alhálón a modem IP vel)
Subnet mask: 255.255.255.0
Árjáró: 192.168.0.1
DNS kiszolgáló: 192.168.0.1
Preferált DNS: 192.168.0.1Router LAN beállításai: (különböző alhálót szeretnék, hogy ne akadjon)
IP address: 192.168.1.1
Subnet mask: 255.255.255.0
DHCP: Enabled
Start IP: 192.168.1.2
End IP: 192.168.1.128
Gateway: 192.168.1.1
Primary DSN: 192.168.1.1
Operation mode: RouterMit állítok be rosszul, hogy nem működik?
A gépre átmennek ezek a beállítások (win10 pro),ha lecsekkolom ipconfiggal.
Köszönöm a segítségeteket előre is! -
felho001
tag
válasz
Tamarel #2413 üzenetére
És mi a Jó ha ez az AP be van kapcsolva vagy nincs? Ennek van bármi hatása a sebességre? Mert egyszerűen nem értem miért szar a 2,4-es hálózat. Nálam külön van azaz látható mind a 2 ssid pont azért hogy rá tudjam erőltetni a gyorsabb wifire a megfelelő eszközt és ami nem tudja az 5ghz-et azt meg alapból a 2,4-re rakom.
-
Tamarel
senior tag
válasz
felho001 #2411 üzenetére
- AMPDU: frame aggregation, összevonja a fejléceket több egymás utáni csomag esetén
- extended NSS: egy routeres hálózatnál felesleges, wiki
- 802.11r: fast roaming, egy routeres hálózatnál felesleges
- DFS channel: radarjel esetén fél óráig nem használható a csatorna, európában csak a 36-48 nem ilyen, ha bekapcsolod és automatikuson van a csatorna, akkor megy magasabbakra is (elvileg)
- AP isolation: a wifi kliensek nem tudnak egymás között kommunikálni, csak a router-en keresztül
- MU-MIMO: ac hálózaton csak router -> kliens irányban működik, egyszerre tud több kliensnek küldeni adatot
- Enable schedule: wifi rádió időzített ki/be kapcsolásaHa sok vagy több egyidejűleg folyamatosan kommunikáló kliensed van, akkor kapcsold be a MU-MIMO-t.
-
felho001
tag
Ja és szerintetek miért nem tudom átállítani magyar nyelvre? illetve átállítom de ugyan úgy angol marad:-(
Na ez már jó most már legalább magyar lett.
-
felho001
tag
Azt megtudja valaki mondani, hogy ezek a beállítások mik és mire jók? Mennyire befolyásolják a wifi sebességét?[link]
-
felho001
tag
Sziasztok szerintetek milyen probléma lehet hogy a 2,4 Ghz-es wifi alig akar menni 1-2-6 MBPS míg az 5Ghz az hasít 600-700al. Viszont van olyan eszköz ami a 2,4 -et használja és egyszerűen nem értem mert annak is legalább 100-120-@ tudni kéne nem?
-
Tamarel
senior tag
-
Én is próbálkozom még a lemez leállításával, elvileg a vezérlő le tudja kapcsolni, illetve abban 30 perc van megadva. A routeren többféle beállítást próbáltam, 20 perctől több óráig. Egyik sem állította le a lemezt.
Lehet ez így nem is fog működni, mondjuk egy red vinyónak bírnia kell. -
válasz
Gyarmati_ #2406 üzenetére
Az ASM1153E vezérlő tényleg jó, nekem is ilyen van, csak nálam egy sima kábelre van kötve egy 2,5" merevlemez. A tétlenségi leállítgatást az teljesen kikapcsoltam, így folyamatosan pörög a vinyó. Az UASP egyébként nem megy, a kernel úgy van konfigurálva, hogy kihagyták a támogatását.
-
Sziasztok!
Egy RT2600ac routert használok egy Swift Case Pro USB 3.0 külső házzal egy WD red 1 terrás lemezzel alapvető NAS célokra.
Ez az összeállítás remekül működik, a lemezen tárolt dolgok könnyen elérhetők, a telefonokról, laptopokról és a tv-ről is.
Szóval aki olcsón ki akarja hozni egy nagyon jó router és alap NAS vásárlását, ezzel jól járhat. -
válasz
twingo16v #2403 üzenetére
Először is frissítsd az SRM-et a legfrissebb, 1.2.1-es verzióra. Egy csomó hibajavítást eszközöltek benne, szóval esélyes, hogy ezután már meg is oldódnak ezek a problémák.
Ezt a kapcsolódási hibát viszont néha én is tapasztalom. Úgy vettem észre, hogy ha a router rendszerének indításakor nincs aktív vezetékes klienseszköz csatlakoztatva, akkor nem jön elő. Ellenben pl. ha a noti be van dugva, akkor előfordul, hogy nem tud csatlakozni, és akkor a telómnak sem sikerül Wi-Fi-n keresztül, de a tabletemmel ilyenkor is minden rendben.
Ha továbbra sem működik a DHCP foglalás, akkor a support-nak érdemes jelezni, hogy javítsák. -
twingo16v
tag
Sziasztok!
RT1900-am van,az 1.2 7745 update5- van rajta,és azt tapasztaltam, hogy egyes eszközök DHCP-n nem kapnak IP-t, vagy nem tudnak kapcsolódni a hálózathoz.
Illetve, van egy új media boxom, aminek foglaltam fix IP-t a routerben, de minden esetben azt az IP-t ossza neki a router, amit legelőszőr kapott.
SRM restart volt, kikapcs- 5 perc várakozás bekapcs volt, de nem javult.
Más is tapasztalt hasonlókat?
Esetleg mit tudok még tenni? -
emmm
őstag
Na, még mindig megy a levelezés a supporttal.
Egy újabb érdekesség jött elő: Onedrive auto-feltöltés van nálam bekapcsolva a mobilon, hogy meglegyenek a fotók/videók. Csináltam valami 1 + perces videót, és mivel otthon voltam wifin, el is kezdte feltölteni. Erre az Internet connection a wifiken megint elszállt, ugyanakkor a videó feltöltődött.
Van valami sávszélesség-korlátozás erre, vagy mi a jóisten van ezzel a szerencsétlen routerrel? (ticketben is megírtam a problémát).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- DOOM - The Dark Ages
- Béta iOS-t használók topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- BestBuy topik
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged