- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: Viszlát, TrackPoint!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
Van esetleg valakinek tapasztalata NAS VPN server - Asus (Merlin) VPN client beállításával?
A problémám, hogy a routeren keresztül nem tudom nem tudom elérni az NFS megosztást. Mm ha a telefonon aktiválom az OpenVPN-t akkor elérhető a NAS, ezért azt gondolom, hogy NAS/VPN szerver oldalról jók a beállítások.
A routerben ugyan azt a VPN config fájlt használom. Tudok is csatlakozni vele. VPN direktort használva az Apple TV forgalmát lekorlátozom a VPN kapcsolatra, de az Infuse-ban hiába adom meg a NAS (lokális) IP-t nem tud csatlakozni. Mi lehet a probléma?
szerk:. Amire gondolni tudok, hogy a NAS valami magickkel irányítja át a vpn subnetből az ottani lokális subnetre a forgalmat. De mivel az Apple TV nem direktben csatlakozik a VPN-re hanem a router keresztül ezért arra az IP-re nem történik meg a csoda.
[ Szerkesztve ]
Let's begin, de gozaimasu!
-
_ak_
addikt
Valaki használja Texas Instruments féle Zigbee dongle-el a DSM7-et? Szinte biztos vagyok vagyok benne, hogy eleinte működött, de most február vége óta nem indul el a MQTT szerver, mert nem találja az eszközt ( ttyacm0, ha nem tévedek). Lsusb kilistázza, de a /dev alatt nem jelenik meg.
Tudom, hogy frissítettem már a DSM7-et is, de nem emlékszem, hogy mikor.
-
_ak_
addikt
Valaki használja esetleg a Synology appokat iOS rendszerrel reverse proxy-n keresztül? Azt akarom, hogy menet közben is tudjak fényképet menteni a Photosba. Vagy nem érdemes túl bonyolítani? Régebben használtam QC-t nem volt vele bajom és ha nem tévedek elég okos, hogy ha azonos hálózaton vagyok a NAS-al, akkor a helyi hálót használja a csatlakozáshoz, nem kell körbeküldeni az adatot az interneten. Utóbbi nem tudom, hogy mennyire bonyolítaná meg a dolgot. Amúgy is dupla NAT van plusz egy Pi-hole szűri a címeket.
Egyelőre DSM6 van, de tervezem DSM7-re frissíteni.Let's begin, de gozaimasu!
-
_ak_
addikt
Csak referenciának. A napokban beújítottam a 216j helyébe egy 218+. A lemezek RAID 0-ban voltak.
Betettem az új NASba, migráltam, az appokat újra kellett telepíteni (TM, Sonarr, Survaillance... ), ami egy gombnyomás volt és minden működik, mint azelőtt. Pacsi a Synologynak.Let's begin, de gozaimasu!
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Most fejlesztettem a 216j- 218+-ra, elsősorban a docker képességek miatt. Fel is merült bennem 2 kérdés.
Az egyik, hogy eddig raid 0-ban ment egy-egy 2TB-os WD Green és Red HDD. Bár az adatbiztonság másodlagos 2TB hely is elég. Letöltős ideiglenes fájl tároló a célja a NAS-nak. 500Mbit mellé elég a lemezek sebessége mondjuk SHR-ben, hogy ne azok legyenek a szűk keresztmetszetek?
A másik, hogy mindenhol az OpenVPN-es transmission imageről beszélnek? Ez miért is jó? Tudom, hogy mire jó a VPN, az otthoni hálózatra is úgy csatlakozom, de TM esetében akkor van haszna, ha vmi. fizetős VPN-em van?
Illetve egy bónusz, sima telepítésnél létrejön egy belső sc-dowbloads user, ez gondolom docker változat mellett nem, így nekem kell létrehoznom ezekhez egy felhasználót és beállítani a jogosultságokat?
-
_ak_
addikt
Sziasztok, le szeretném cserélni a transmission web guit a Shiftre, mert mobilról nem tudom megfelelően kezelni a daemont és bár fel van telepítve a communitys sima git, SSH-n belépve a NAS-ra nem ismeri a parancsot. Én rontok el valamit vagy eleve nem tud így működni?
-
_ak_
addikt
válasz Stanley-B. #28593 üzenetére
Ugye csaj elírás és a csendes üzemmódot választottad?
-
_ak_
addikt
Ahha, új még ez a maces dolog, azt hittem, hogy az afp mindeniképpen szükséges, de akkor teszek egy próbát http-vel is.
A port forward megvan, ill. a webdav appot is telepítettem, tehát a maces fájlkezelővel már tudok csatlakozni kinti hálózatról is.
Aztán hosszabb távon a VPN-t is be akarom állítani, gondolom úgy egyszerűsödne ez a dolog is, de ez meg várat magára.
Köszi a tippeket!
-
_ak_
addikt
Bocsi lemaratd, hogy MacOS alól csinálnám. Az afp azért kell, hogy a Finder nyíljon meg az adott mappa. Anélkül helyből elhasal az egész, ill azzal működik lokálisan is (nyilván a a helyi hálózatban szereplő más névvel).
Innen jött a kíváncsiság, hogy ha tudom csatolni a webdavval is a NAS-t, akkor vajon azt az elérést vajon lehet-e használni a transmissionben.
Érdekesség, hogy ha az afp helyett https://-t írok (ergo ugyan azt a címet, amit felcsatoláskor is megadok), akkor megnyitja a böngészőt, az URL -ben látszólagosan jó eléri útvonal szerepel, kéri is felh.nevet/jelszót, de azt beírva permissions denied fogad. Sokra mondjuk amúgy sem mennék, hogy ha böngészőben látnám, csak meglepodtem, hogy ha már jelszót kér, miért dob vissza.
Illetve valamint ahoz a portforwardot felvetted a nasodra? Nem a routerre gondolsz?
-
_ak_
addikt
Szerintetek a transmission remote gui alatt be lehet állítani, a mappa elérési útvonalat Webdav megosztásra?
Hiába próbáltam a teljes útvonalat megadni afp://xxx.synology.me:port/mappa, az eredmény mindig helytelen útvonal volt, pedig csatlakozva voltam a NAS-hoz.
-
_ak_
addikt
válasz Borisz76 #27681 üzenetére
Arról esetleg nem volt szó, hogy a 8-12MB/s csak a Download station-el érhető el vagy a Transmissionnek is boldogulnia kellene?
216j-m van csak és a letöltési sebesség 5-6MB/s (100 Mbit-es net). Próbáltam utána olvasni a témának és bár ténylegesen a gyenge hardvert hozzák fel, de ezt pár helyen kiegészítették azzal, hogy a TM csak egy magot tud használni. Ezért nem látszik a proci terhelésén, hogy az a szűk kereszt metszet, ill. ezért sem nőtt a letöltési sebesség az évek során a gyengébb NAS-okon. Ellenben a DS 2 magot us megmozgat, ezért lehet azon valamivel gyorsabb a letöltés.
Ez igaz lehet?
Nem dőlök én sem a késembe emiatt, csak furcsálltam, hogy az elméleti max felénél nem volt még gyorsabb, holott a resource monitor szerint csak ~30-40% erőforrás van használatban.
-
_ak_
addikt
válasz kaciokos #26479 üzenetére
Megosztom Veletek is hátha jól jön valakinek.
Az alap probléma a NFS megosztás volt, esetemben, a Kodi számára. Bár a leírások alapján mindent beállítottam és bár láttam, böngészni már nem tudtam a megosztott gyökérmappát. Elszórakoztam pár órát, de végül is a gondot az okozta, hogy az admin user alapból tiltva van, így gondolom hiába állítottam be a 'Squash'-nál, hogy 'map all users to admin', az adminnak eredendően nem volt írási/olvasási joga.
Miután a sima jogosultságnál az adminnak külön engedélyt adtam arra, vígan tudtam böngészni a z NFS megosztást.
-
_ak_
addikt
Sziasztok,
nem tudjátok véletlenül, hogy fekete péntek alkalmából lesz valahol akciós DS? Egy 216j-t szertnék. lejatszo.hu-n tavaj mintha lett volna némi leárazás, de most nem tudni, hogy benne lesznek-e.
-
_ak_
addikt
Igen. Ráadásul, ha megnyitom egy másik böngészővel, akkor is a régi adat jelenik meg egy ideig. Aztán mintha valahol máshol is lemenne a frissítés és utána kiíródik a friss szöveg.
Fejlesztéshez abszolúte használhatatlan. Nem mintha nem lenne más lehetőségem, csak nem értem, hogy ez miért történik.
-
_ak_
addikt
WEB szerverként használja valamelyikőtök a rendszert?
Most PHP-val bohóckodom és az a "gondom", hogy nagyon lassan frissül az oldal. Tehát ha átírok valamit, elmentem, a nason már a egyből ott van, de a honlapon először egyből, de már másodjára is kb. fél perc mire megtörténik a változás és nem tudom ezt mire vélni.
-
_ak_
addikt
Ez most csak a windows hülyesége ugye?
[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
DSM 5 alatt nektek rendesen működik a web szerver funkció? Nincs probléma a MariaDB-vel?
-
_ak_
addikt
Olvastam, hogy többen is feltettétek az 5-ös rendszert. MariaDB-vel nem volt problémátok?
-
_ak_
addikt
Nem életben vágóan fontos, meg lehet, hogy nem is idevágó, de hátha.
Szóval torrent hálózati forgalmát, nálatok hogy jelzi a Syno? viszonylag egyenletesen vagy fel-le ugrálva?
Szóval a feltöltés viszonylag stabil, de a kijelzés, bár átlagra nagyjából stimmel, de egy alacsony értéket egy magas követ, olyan, amit elméletileg nem is tudok. pl. 250-650 KB/s.
Nem nagy ügy, de eleinte egészen együtt futott a hálózati forgalom a TM-el.Ugyan ilyen hülyén mutatja a lemezről való olvasást, de ott átlagban is több, kb 1.4 MB/s.
Szóval nem aggódom, csak kíváncsi vagyok, hogy másnál is így jelzi-e vissza?
-
_ak_
addikt
Sanya, jozsi252 köszönöm a válaszokat, valóban nem kellett semmit extra, megy is szépen.
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Elég régi leírásokat találtam a Transmission telepítéshez, még mindig él, hogy aktiválni kell a User Home Services-t és kell egy transmission user is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Path of Exile 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest