Hirdetés
- Olyan lesz a Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- Lassú lett a PC? Micsoda meglepetés: egy Windows frissítés lehet a ludas
- PlayStation 5 nélkül kínál PlayStation 5 játékokat a Sony
- Bekrepáltak a régebbi Forzák az NVIDIA új drivereivel
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- Ezek a gaming monitorok az AOC jó ajánlatai közé tartoznak
- Lassú lett a PC? Micsoda meglepetés: egy Windows frissítés lehet a ludas
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
urandom0
üzenetére
ha be van jelölve, akkor aktív lesz a "root" account, aminek a jelszava ugyanaz lesz, mint a felhasználó, és a su/sudo root-ra vált át (Defaults targetpw az /etc/sudoers-ben). Ha nincs bejelölve, akkor nem lesz "root" account, hanem a felhasználó bekerül a wheel csoportba, és arra tud sudozni.
Javítom magam, miután elolvastam az OpenSuse kézikönyvét, ott leírja, hogy ha nem pipáljuk be a checkboxot, akkor is aktív lesz a root fiók, csak akkor be fog kérni egy másik jelszót a részére. Úgy látszik, a Suse rá van függve a root fiókra, ami bajnak nem baj, csak megszoktam, hogy nincs, mert én le szoktam tiltani.
-
válasz
urandom0
üzenetére
hogyan lehet a Yast2-t root helyett a saját fiókunkkal hitelesíteni.
Megtaláltam a megoldást...
A Yast2 indításnál az xdg-su-t hívja, ezzel hitelesít, ami alapból a root fiókot hívja meg. Ez egy sima scriptfájl, az /usr/bin/xdg-su útvonalon tanyázik. Az aktuális DE alapján kitalálja, hogy melyik grafikus su-t hívja meg (gnomesu, kdesu, stb.).
Ebben a fájlban ezt a sort:$GSU -c "$cmd"ki kell cserélni erre:pkexec env DISPLAY=$DISPLAY XAUTHORITY=$XAUTHORITY "$cmd"
És akkor menni fog a hitelesítés saját fiókkal (persze, ha az benne van a wheel csoportban).Annyi a hibája ennek a megoldásnak, hogy jön egy frissítés, ami felülírja az xdg-su-t, akkor megint módosítani kell a fájlt. Bár erre elég kevés az esély, lévén hogy 10 éve hozzá sem nyúlt senki sem a scripthez, így elég kicsi eséllyel fog ez valaha is frissülni.
Akinek nem tetszik ez a megoldás, az futtathatja a terminálos változatot (sudo yast).
Új hozzászólás Aktív témák
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- GTA VI
- Mesterséges intelligencia topik
- EAFC 26
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Zalman M4 A-Data 750W
- MÉG OLCSÓBB 10.21. !!! Új elekrtomos rollerek 2/3 áron és e-bike dobozban, 1 év garanciával:
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő