- Micro Four Thirds
- Milyen RAM-ot vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED monitor topik
- TV antenna és jelerősítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
urandom0 #4142 üzenetére
ha be van jelölve, akkor aktív lesz a "root" account, aminek a jelszava ugyanaz lesz, mint a felhasználó, és a su/sudo root-ra vált át (Defaults targetpw az /etc/sudoers-ben). Ha nincs bejelölve, akkor nem lesz "root" account, hanem a felhasználó bekerül a wheel csoportba, és arra tud sudozni.
Javítom magam, miután elolvastam az OpenSuse kézikönyvét, ott leírja, hogy ha nem pipáljuk be a checkboxot, akkor is aktív lesz a root fiók, csak akkor be fog kérni egy másik jelszót a részére. Úgy látszik, a Suse rá van függve a root fiókra, ami bajnak nem baj, csak megszoktam, hogy nincs, mert én le szoktam tiltani.
-
urandom0
senior tag
válasz
urandom0 #4142 üzenetére
hogyan lehet a Yast2-t root helyett a saját fiókunkkal hitelesíteni.
Megtaláltam a megoldást...
A Yast2 indításnál az xdg-su-t hívja, ezzel hitelesít, ami alapból a root fiókot hívja meg. Ez egy sima scriptfájl, az /usr/bin/xdg-su útvonalon tanyázik. Az aktuális DE alapján kitalálja, hogy melyik grafikus su-t hívja meg (gnomesu, kdesu, stb.).
Ebben a fájlban ezt a sort:$GSU -c "$cmd"
ki kell cserélni erre:pkexec env DISPLAY=$DISPLAY XAUTHORITY=$XAUTHORITY "$cmd"
És akkor menni fog a hitelesítés saját fiókkal (persze, ha az benne van a wheel csoportban).Annyi a hibája ennek a megoldásnak, hogy jön egy frissítés, ami felülírja az xdg-su-t, akkor megint módosítani kell a fájlt. Bár erre elég kevés az esély, lévén hogy 10 éve hozzá sem nyúlt senki sem a scripthez, így elég kicsi eséllyel fog ez valaha is frissülni.
Akinek nem tetszik ez a megoldás, az futtathatja a terminálos változatot (sudo yast).
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Drum 'n' bass
- Micro Four Thirds
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- SONY LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Futás, futópályák
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest