Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• afgk2012

tag

válasz afgk2012 #2918 üzenetére

Feltelpítettem, állítgattam, próbálgattam. Nem jöttem rá, hogy például a GIMP miért nem frissül a 2.8.0-ról a rég elérhető 2.8.2-re. Ebben nem az a baj, hogy nem frissül magától, pedig "gyári felrakás", hanem az, hogy én nem tudok egy olyan automatikát beállítani mint a különböző Debian verziókban a frissítéskezelőbe kézzel berakható ppa.

Az sem tetszik, hogy nem tudtam kirakni információs dolgokat a tálcára. Például nekem kellene egy felső tálca csak azért, hogy azon időjárás, óra, rendszerfigyelő (cpu-használati görbe, hálózat-használat görbe, winchester-használat görbe, stb), hőmérséklet-figyelő legyen.

Az sem tetszik, hogy a kész, beállítgatott rendszeremet nem tudom elmenteni egy saját live-rendszerként, amiről például egy winyó-crach esetén egyszerűen csak másolatot késtítenék az új, gyári winyóra.

Nem tetszik még a KDE-ben a jobb felső sarokban az-a eltöntethetetlen légypiszok. Nekem nem kellene, de ilyesmire úgylátszik nem gondoltak a tervezők.

Van még vagy tucatnyi dolog ami nem tetszik, de ezeket most nem ismertetem. Egyszerűen töröltem a rendszert a winyómról. Majd talán egy újabb év után megint kipróbálom. Hátha a csicsamicsa-fejlesztések helyett ilyen alapvető dolgokat is képesek lesznek megoldani a fejlesztők.

Új hozzászólás Aktív témák