- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
magic7
tag
SUSE10.2 alá melyik MSN kliens-t használjam ami kezeli a wbcam-ot is? Sem Kopete, sem a Gaim ezt nem támogatja. Legalábbis a panasonic miniDV kamerát mint webcamot. Az xp alatt simán használtam webcamként. A Suse egyébként alapból felismeri a cam-ot ha digitalizálok róla. Ötletek?
[Szerkesztve]Óvodában elhangzott:'' ne rosszalkodj kisfiam, mert elvisz a Májkel Dzsekszon bácsi ! ''
-
h@desz
tag
válasz MichaelSD #1047 üzenetére
Chat funkció működött nem azzal volt a bajom ha nem az hogy gaim miatt fagyott a rendszer legalábbis azt vettem észre.Mivel most egy jó ideje fagyás nélkül megy.
NTFS-3g-hez ért valaki ?
Mert felraktam forrásból de még mindig nem tudok írni se törölni NTFS partícióról/ra.Csak másolni tudok.Azért vagy itt, hogy mindent láss, hogy értsd a szót, olvasd az írást, azért vagy itt, hogy mindent megtanulj
-
h@desz
tag
válasz dr_strange #1045 üzenetére
Felraktam aMSN-t tetszik köszi.
Azért vagy itt, hogy mindent láss, hogy értsd a szót, olvasd az írást, azért vagy itt, hogy mindent megtanulj
-
-
h@desz
tag
válasz dr_strange #1043 üzenetére
Szia!
Sikerült megcsinálnom köszi!
Most olyan próblémám van hogy felraktam pidgin(MSN kliens) programot és kell neki SSL könyvtár.Na már most a Yast-tal felraktam mindent amiben SSL szerepelet és így se akar elindulni.
Valami ötleted esetleg vagy másik MSN kliens ami nem a gaim ?Azért vagy itt, hogy mindent láss, hogy értsd a szót, olvasd az írást, azért vagy itt, hogy mindent megtanulj
-
-
h@desz
tag
Sziasztok!
Tudom láma kérdes de azért felteszem.
Hogyan tudok egy /home/hadesz/Documents/*.tar.gz forrás filet feltenni egy opensuse 10.2-re ?
Mit kell írni a ./configure elé vagy mögé?Majd make elé vagy mögé? Az után make install elé vagy mögé ?
Sok leírást elolvastam de nem akar sikerülni mert vagy azt írja hogy nem találja a parancsot vagy azt hogy ez egy könyvtár Helpet is próbálgattam de ott se tudok kiigazodni.
Előre is köszönöm a választ!Azért vagy itt, hogy mindent láss, hogy értsd a szót, olvasd az írást, azért vagy itt, hogy mindent megtanulj
-
sszever
őstag
Suse Linux 10.2 alatt win játékokhoz mit használtok? WINE, vagy van ennél alkalmasabb megoldás is?
Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
kidude
csendes tag
válasz sszever #1032 üzenetére
lehet, hogy 64-bitest használsz?
Éppen most installáltunk egy Toshibára 64 bitest és komoly gondok voltak az X-el.
32 bitessel (most úgy tűnik) már jól megy.
(a replikátort még nem próbáltuk...)Anybody who plays the stock market not as an insider is like a man buying cows in the moonlight. -Daniel Drew
-
_seth_
veterán
openSuSE 10.2-es dvd-s verzió van a gépemen és nem játsza le a filmeket: nincs decoder... honnan tudok leszedni hozzá és hogyan tudom telepíteni?
pl meg van az ati driver is xy.run formában de nem megy felIntel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
sszever
őstag
A replikátorra kikapcsolat állapotbvan teszem a gépet. Majd elindítom...Ezek után minden megy, klón módban, de a képernyő beállításokat nem lehet elérni. Se hibaüzi, semmi.
Port replikátor: Dell-nél semmit nem csinál úgy igazából. De pl. Fujinál van olyan port replikátor, mely videókártyát tartalmaz.
Amikor nem volt replikátoron akkor is megvolt a két képernyős lehetőség, hisz ott a kimenet is, csak nem volt rádugva semmi.
Ugyanakkor replikátor néálkül meg mutatja, hogy a második monitor egy Samsung 226BW lenne.Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
kidude
csendes tag
válasz sszever #1028 üzenetére
A replikátort menet közben üzemeled be, vagy amikor le van kapcsolva a gép (vagy legalább az X)?
Egyébként fura, mert emlékeim szerint a replikátor nem hoz be új videó kártyát (csak még egy képernyő lehetőségét), így nem értem pontosan mi a baja.
Már akkor elszáll amikor rádugod, vagy csak akkor, amikor megpróbálod kiterjeszteni a képernyőt a 2. monitorra?Anybody who plays the stock market not as an insider is like a man buying cows in the moonlight. -Daniel Drew
-
kidude
csendes tag
válasz sszever #1027 üzenetére
Már hogyne volna? Gondolom beryt használsz. Mondjuk szerinem ne Aquamarine-t, hanem az Emerald-ot haszáld hozzá. (Az Aquamarine még túl alfa )
Az Emerald managerében (vagy hogy hívják a konfiguráló alkalmazását) be tudod állítani ezt a bal felső sarkas dolgot. Amitől én eleinte idegbajt kaptam, de már kezdem megszokni.Anybody who plays the stock market not as an insider is like a man buying cows in the moonlight. -Daniel Drew
-
sszever
őstag
A Gnome asztalán van az a nagyon jópofa, és ha az ember hozzászokik, hasznos beállítási lehetőség, hogy a képernyő bal felső sarkába navigálva az egérrel, az összes aktuális azstalon nyitott alkalmazást mutatja egymás mellet, és ki lehet választani melyiket használjam tovább (illetve a 3D-s asztalforgatás, stb). Ilyen a KDE-hez nincs?
Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
kidude
csendes tag
-
kidude
csendes tag
válasz sszever #1018 üzenetére
hmmm most látom hossszú egy cseppet régen kérdezett... na de jobb későn mint a sánta kutyát
Sszever azt próbáltad, hogy visszateszed a sax futtatása előtti xorg.conf-ot?
Emlékeim szerint itt van: /etc/X11/xorg.conf.*sax*
Vagy azt, amit az installálás idején készült?
Ez tuti itt van: /etc/X11/xorg.conf.installAnybody who plays the stock market not as an insider is like a man buying cows in the moonlight. -Daniel Drew
-
MichaelSD
őstag
válasz sszever #1018 üzenetére
Hát akkor sokat nem tudok segíteni. Nekem a SAX akkor csinált ilyet, mikor az
ATI driver felment de valami miatt a GL támogatás része nem. A openSUSE install leírásai megoldották a problémákat.
Mondjuk a 64 bites verziók állítólag azért bugosabbak mint a 32 bitesek. Lehet hogy valami ilyen gondba futottál. Vagy nem....
[Szerkesztve]XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
sszever
őstag
válasz MichaelSD #1017 üzenetére
Ezen a csere nótáson Intel 945/950-es van, gyári Suse által felismert driver. Elején műkösött is jól, csak miután beállítottam a 2 képernyős módost, azóta szállt el. (így ki sem tudom kapcsolni a két képernyős módot (ha esetleg az okozta a galibát)
A saját nótásomon NVidia FX2500-as, de az most szervízben van, így azzal ráérek 1 hetet mégCsak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
~DD~
tag
válasz sszever #1011 üzenetére
MPlayer:
Szerintem akkor tedd fel csomagból (előtte make uninstall), úgy biztos menni fog..
Társítás:
KDE-ben A KDE Vezérlőpultban (kcontrol) A KDE-komponensek/Fájltársítások menüpontban. Más ablakkezelőnél nem tudom..All of this has happened before, and will happen again.
-
sszever
őstag
Azért abba a önyvtárba másoltam, mert mindig arra hivatkozik, hogy ott nem olvasható a skin.
Mot átmásoltam abba a könyvtárba is ami neked van megadva, de továbbra is az előző hibaüzenet jön. Ugye GUI nélkül faszán megy.
Na de elindult a vlc! Hibaként írta a Libdc1394_control.so.12 hiányát. Most feltettem mindkét forrást, ami libdc1394-el kezdődik, és tuti lett.
Azt hogy tudom beállítani, hogy ha ráklikk egy avira, akkor alapértelmezésben a vlc-ben nyissa meg?Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
sszever
őstag
Hát passz. Nem tudom mi van ezzel a géppel
Bár nekem már az is megfelelne ha lenne codec a totem-hez, vagy a kaffeine-hez...Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
sszever
őstag
Felmásoltam két skint is az alábbi könyvtárba: /usr/local/share/mplayer/skins/default/skin de semmi hatása, mert azt írja, hogy skin file not readable...
Konzolról, rootként beírva a gmplayert sem indítja, hanem a fenti hibát küldi akkor isCsak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
sszever
őstag
No, VLC problémát nem sikerült megoldani
Tettem fel mplayer-t, az viszont kifogástalanul működik, viszont konzolból számomra kissé nehézkes a kezelése Egyéb ötletek, valami jó videólejátszóra?Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- Android szakmai topik
- Politika
- nVidia tulajok OFF topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 4
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.