Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SetCHOO.

aktív tag

Olvasgatva a fórumot nem nagyon találok témázgatást a játékhoz készült modokról.
    Pedig a steam workshop-jában rengetek hiánypótló mod készült és készül.
    Amúgy maga a vanilla játék eszméletlenül bejön. De azért van egy kettő alkotás ami nélkül már nem tudom elképzelni a játékot.
    Most hogy téma volt a játék gazdasága létezik hozzá 1-2 jó mod.
    Az alap játékban pofon egyszerű minden. Nem túl sok épület aztán ahogy Hambugi is szépen leírta beépíted a bolygódat erőforrásokra specializálódva és pont.
    Ezt egy kicsit hardcore módon megfűszerezi a Stellaris+ [Buildings & Resources Module]
    Link Link
    Na itt a jól bevált stratégia mehet a levesbe. ;]
    A mod lecseréli a "gagyi" épület ikonokat egy igazi sci-fi játékhoz illő formára. Hangulatban nagyon megdobva a bolygó felszínt. Plusz behoz erőforrásokat amiket épületekkel tudsz kihasználni. Pl. Vízesés amire vízi erőművet lehet építeni. Geotermális erőforrás amire szintén spéci erőmű megy. Különféle ércek és stb.
    Ami viszont komolyan befolyásolja a bolygótervezést az a bolygóközpont specializálhatósága.
    Egy bizonyos pop után elkel döntened, hogy merre fejleszted a bolygódat.
    Empire Capital World - Birodalmi módosító épületeket lehet lerakni.
    Industrial World - iparra specializált épületek
    Hive World - Energia termelésre specializálódott
    Technological World - Fejlesztésre kigyúrt épületek
    Fortress World - Hadiiparra gyúrhatunk rá
    És természetesen ezek szorosan függenek egymástól. Amit az Industrial World-ön megtermelsz erőforrás az szükséges lehet más kolóniákon, hogy épületeket működtess.
    Ezért a bolygótervezés nem egy gyors döntés, hanem jól megfontolt stratégiát kell, hogy kövessen. Amit már a szektor tervezésnél is figyelembe kell venned. Mivel, ha a szektorodba nem tudsz egy alapanyagokat termelő Ipari Világot rakni, akkor nem fognak a szektor bolygóin lévő épületek működni.
    Szóval aki az kolonizálás komplexitását hiányolja akkor ez durva mod lesz.

Viszont ennek a komplexitásnak talán ez a hátulütője. Szerintem az AI nem tud normálisan működő gazdaságot kiépíteni. Aztán megragad egy fejlődési szinten. Bár ez még nem messzemenő következtetés, mivel ezzel a moddal nem tudtam befejezni egy játékot sem.
    Aztán remélem valaki másnak is van tapasztalata. Szerintem ez egy hiánypótló mod, remélem kiforrja magát.
    Aztán hajrá!

Új hozzászólás Aktív témák