Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amartus
senior tag
A népesség növekedési rátáját hogyan lehet felturbózni? Alig növekednek, 0.7-től 2.5-ig vannak csak az értékek a bolygóimon.
A másik probléma, hogy az influence-t szintén turbózni kéne, mert a terjeszkedés igencsak lelassult, igen sokat kell várnom, hogy bázis tudjak telepíteni a rendszerekbe. -
-vitya-
őstag
válasz
Capricornus
üzenetére
-
Giovan!
addikt
válasz
Capricornus
üzenetére
Nagyon adja az új trailer

-
Capricornus
aktív tag
Előrendelhető a Federations. 19.99 EUR
-
BoB
veterán
válasz
Capricornus
üzenetére
A videóban valami elég optimális esetet mutatnak be, nagyjából 4x-er gyorsabb
-
Capricornus
aktív tag
Ismét újabb Dev Diary, ezúttal végre a teljesítményről is szó esik!
Úgy tűnik, hogy 15-30%-os javulásra számíthatunk a végjátékban.
-
-vitya-
őstag
Tolok épp egy bazi nehézre állított Ironman játékot, amiben életemben először corporate vagyok. Huhh, ezzel bazi könnyű játszani! Rohadt csíterek a vállalatok
, semmiből sincs hiányom, töretlen fejlődés.Egy dolgot rontottam el, hogy totálisan békés fajt állítottam be, így a jó öreg leverek bárkit (is) módszer helyett olyan átlátszó dolgokat kell csináljak, mint halálra inzultálni, majd lebontani a flottát, mikor elég sok shipyardom és alloyom van már. Ekkor úgyis megtámadnak, és lehet ütni őket.

-
Capricornus
aktív tag
Újabb Dev Diary, amiben folytatódik a Q&A. Most épp az "Origins" a téma.
-
Drenadar
veterán
A 600as galaxisban multizunk 4en. Így nem lassul be, de igaz én népírtó néppel játszom úgyhogy nem hagyom túlnépesedni a galaxist. Muszáj volt kisebbre váltani a nagy galaxisnal eltelik 70 év és játszhatatlanul lassú lesz.
-
Capricornus
aktív tag
Örülök az új fejlesztéseknek, de a játék teljesítménye engem is zavar. Az utolsó 3 játékomat nem is vittem végig, mert 2400 körül már játszhatatlanul lassú volt. Remélem, hogy ezzel tényleg csinálnak valamit.
Viszont az új kieg egész ígéretesnek tűnik. Remélem, hogy előbb-utóbb kémkedést meg hasonlókat is beleraknak majd a játékba.
-
Giovan!
addikt
válasz
Drenadar
üzenetére
Én nem mondom hogy rendben van a játék, csak azt, hogy nem szólhat minden arról, hogy mennyira szar állapotban van és mennyit kell dolgozni hogy ismét játszható legyen. Valamikor novemberben az egyik dev diary-ben beszéltek róla, megmondták, ráállítottak egy teamet a performance körüli problémákra, és részben ezért nem adják ki az új kieget sem, mivel az, mint minden eddigi kieg, egy új ingyenes patch-el egyidőben fog megjelenni, ami orvosolni igyekszik majd a játék jelenleg kétségkívűl komoly teljesítménybeli gondjait.
-
Drenadar
veterán
válasz
Capricornus
üzenetére
bezzeg a sok hibáról nem írnak semmit sem... -
Capricornus
aktív tag
Meglehetősen kiterjedt Dev Diary az eljövendő Galactic Community-től:
[link] -
Drenadar
veterán
válasz
Capricornus
üzenetére
A rendes játékot tennék már inkább rendbe
-
Capricornus
aktív tag
Úgy tűnik, hogy újra életre kelt a Stellaris: Galaxy Command.
[link]"Please note that the game is available now only in: Canada, Sweden, New Zealand and Australia. Stay tuned for more available countries!"
-
BoB
veterán
Hello
Én asztali gépen (i5-9600K, GTX2060, 32GB RAM), és laptopon is játszom (i5-8250U, 16GB RAM).
Laptopon gyakorlatilag csak tiny, esetleg small térképen tudok játszani, de a nagyobbak az asztalin is belassulnak bár nem annyira mint laptopon.
A többszálúségon dolgoznak, ha jól rémlik már van ami több szálon fut, de alapvetően még mindig csak egy szálat használ.
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Milyen (tudom, főleg Intel ) procikkal (méginkább: milyen órajelen?) és mennyi memóriával szerelt gépekkel játsszátok ezt a játékot?
Ahogy olvastam, 1 szálat használ csak a játék? -
Capricornus
aktív tag
Stellaris Dev Diary #162 - New Diplomatic Features
Lesz 1-2 érdekes változás, már várom.
Meg azt is, hogy tényleg javítsanak a teljesítményen. -
Giovan!
addikt
Új dev diary: [link]
Sok érdekes dolog van benne, pl:
In addition, to give us the best chance of improving some of the pain points you’ve shared with us, we have assigned some of our team members to focus solely on trying to improve performance and AI. [...]
While we have been unable to give concrete information or specifics related to these issues, we can say that it is very important to us. With that said, it's important for us that you know that your feedback is not being ignored, even if we have no news to share.
We want to thank you for being such a dedicated community and helping us by providing feedback and reporting issues with the game. We appreciate this to no end and encourage you to continue voicing your thoughts to us.
Mindent összevetve nekem eddig ez a kedvenc dev diary-m a stellaris csapatától
-
Giovan!
addikt
Az utolsó emberig* áttelepíteni egy bolygó teljes lakosságát 2250 környékéig, ez azért a játék elején rendelkezésre álló források ismeretében nem tűnik túl könnyű feladatnak, szóval kihívásnak nem is rossz ez. Meg írják is, ez még nem a végleges változat, szóval lehet tesznek még hozzá valami eventet is.
*vagy más értelmes létformáig, nem akarok xenophobenak tűnni
-
BoB
veterán
válasz
Capricornus
üzenetére
Egyébként most azon gondolkozom, hogy ez most mi pluszt adhat?

-
Diopapa
addikt
válasz
Capricornus
üzenetére
Van benne egy-két érdekes.
-
BoB
veterán
válasz
Capricornus
üzenetére
Ez a legjobb:
Doomsday: Your homeworld is doomed and it will explode after 64 years, so you need to find a new home for your species.
-
Capricornus
aktív tag
-
-vitya-
őstag
-
Diopapa
addikt
válasz
Capricornus
üzenetére
Pont így szoktam járni én is
Le szoktam venni a lakható bolygók számát de így is el szokott szabaduni a pokol...
-
Capricornus
aktív tag
válasz
Drenadar
üzenetére
Személy szerint én jobban élvezem egyedül.
Egyszer megpróbáltam kevés bolygót kolonizálni és nem elfoglalni mindent. Nem sikerült. :-D Úgyhogy általában bekebelezek mindent, amit tudok és kolonizálom az összes bolygót, amit csak lehet. :-) Van egy pont, amikor az ember elengedi az admin cap-et. -
Giovan!
addikt
válasz
Drenadar
üzenetére
Leszarják, de mást nagyon nem is tehetnek, azon kívűl, hogy tall empire-t tolnak. De ha valaki, mint pl. én, szereti az egész galaxist
az emberiség uralma alá hajtani és kiirtani vagy rabszolgasorba taszítani az összes többi ún. "értelmes lényt"elfoglalni, nos neki nem igazán állnak a rendelkezésére eszközök, amikkel az admin capet növelhetné (kivéve azt a pár technológiát, de azok meg ezekhez a méretekhez képest jelentéktelen hatást fejtenek ki). De mintha erről is szó lett volna valamelyik dev logban, elvileg már dolgoznak a megoldáson a fejlesztők. -
-vitya-
őstag
válasz
Drenadar
üzenetére
az automata management szerintem is vacak és gáz, egyszer kipróbáltam, de elrontotta minden tervem, minden bolygóm... Mostanában akármekkora birodalmat építek, 15-20 (maxmaxmax) élőhelynél többet nem építek, ezeket meg tudom kézzel intézni. így minden oké.
Szektorokat se töltöm fel cuccokkal így, hiszen majd én mindent intézek a közösből. Fixen 0 (nulla) cucc van a szektoraimban.
Szerintem ilyen kis birodalmakkal lehet a legjobban fejlődni (megjegyzem, körülöttem mindenki a vazallusom):
Itt 10 lakható helyem van (8bolygó, 2 habitat) - és nem is kellene több.
-
Drenadar
veterán
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Hát én nem nagyon szeretem az automata építkezést nem bízom benne hogy jól csinálja. Persze mostanában én kis birodalmakkal játszom ha lenne rengeteg bolygó akkor lehet én is automata ám hagynám... Tech népekkel nem érdemes nagy birodalmat fenntartani
-
Drenadar
veterán
Sziasztok!
Nálatok is jelentkezik multiban hogy kB 100 év után el kezd sync out hiba üzeneteket dobálni a játék? És egy idő után jatszhatatlan lesz a játék.... 😭
-
PeeterssoN
őstag
Üdv! Megint csak elakadtam!
A kereskedelem, és a szektorok ásvány- és energiaellátása fogott ki rajtam!
Először is a kereskedelmi útvonalak védelme, ha éppen nem megoldható csillagbázosokkal van az az opció, hogy járőrözés: Hát erre még egy egységemet sem tudtam rávenni!
Csak tegnap jöttem rá arra a számomra megoldatlan problémára, amikor nincs kereskedelmi kapcsolat; akkor csak ki kell jelölni az adott útvonalat és problem solved! Ok,de számít merre köti be az ember? Pl.: Két egymás mellett lévőt sorba kapcsolom vagy mindkettőt a fővároshoz? Vagy egy köztes állomáshoz?Szektorok: ásvány és energia ha beállítom hogy dobjanak a közösbe, akkor miért nem lehet kikapcsolni? Vagy az nem a hó/ ásványt illetve energiát mutatja? Ha bekapcsolom az automata bolygómenedzsmentet gondolom a közösből kezd el épitkezni, már ha hajlandó az automata bármi is csinálni!
-
Giovan!
addikt
Külön remek, hogy a végén még megoldási javaslatokat is tesz a fejlesztők felé. Remélhetőleg kezdenek ezzel valamit a Paradoxnál.
Amúgy engem az a rengeteg hibris faj is irritál. Ha elfoglalok egy xenophile birodalomtól egy bolygót, egyből megszaporodik a birodalmamban élő fajok száma pár tucattal. Erre is hozhatnának valami korlátozást, mert bár logikus, hogy a hibridek mindig random fajt hozzanak létre, de akkor is zavarnak, és a végén úgyis ki kell irtanom őket emiatt

-
BoB
veterán
A lassú játék valódi oka: betöltetlen állások!
-
ETOM
addikt
Köszönöm a válaszokat.
Akkor ez ilyen sajnos. A neten nézelődve elég sok találat jött be rá szóval nem javították.
Én még elég kezdő vagyok ezért nem értettem, hogy miért nem működik megfelelően.Windows 10 Pro legújabb verzióját használom.
-
-vitya-
őstag
jó, DE egyszerűen egy bizonyos méret felett a "big picture"-höz kell a galaxis térkép, és franc se szokott a szomszédosba váltani, vagy nem jegyzem meg mi van ott, vagy úgy sem ott lenne dolgom. Ez csak a legelején hasznos. Aztán már sokkal jobb kilépni a nagy térképre, és onnan menni oda ahol valóban dolgom lenne.
-
ETOM
addikt
Sziasztok!
Nem rég megvettem a játékot. Viszont néha beragad a kamera, ha a szélső nyilakra kattintok.
Ezt a videót találtam róla: [link] (0:20 után látható)Ez valami bug lenne?

-
Capricornus
aktív tag
-
-vitya-
őstag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Erre egyszerű lesz a válasz ;)
Nézd meg a csillag leírását, ahol lecsökken az érték: olyan hely, ahol a pajzsok semmit se érnek. Minél több pajzsod van, annál nagyobbat esik a flották ereje ilyen rendszerekben. Viszont mindenre ugyanúgy hat. Rád, ellenfélre, űrbázisra - mindenre. -
PeeterssoN
őstag
Hogy lehetséges az hogy a 40k flottám a következo naprendszerbe ugrásnál 89db-ra! redukálódik? Ez valami bug? De olyat is láttam hogy az egyik pillanatban a 73k flotta a kovetkezo ugrásnál 40k lesz majd tovább utazva ujra visszaáll eredeti méretre!
-
-vitya-
őstag
Mi a franc lett a ring world-ökkel, és mikor?

Régen 50-esek voltak (4x50, ugyebár), egy jó ideje nem építettem, mert kb így is lerohad a sok pop-tól a sebesség, és maximális időgyorsításon 1-2 sec 1 nap...
Most építettem, és már csak 5-ös a ring world (4x5...) - basszus, egy habitat nagyobb nála (8as)... Mikor vették ezt ennyire vissza?
-
Chabe89
addikt
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Kapcsold ki, hogy ne állítson össze automatikusan semmit, utána megépíted amit te szeretnél és fleet managerben szépen hozzá lehet adni, hogy melyik típusból, mennyit szeretnél építeni.
Általában 2 Titan/20 Battleship és KÜLÖN flottában 20 Kinetic/20 Energy Destroyer/60 autocannon+plasma corvett felállást használok. Később lehet bővíteni ahogy engedi a naval capacity. Ezekből csinálok olyan 2-3 adagot, azzal midgame végére már a galaxis nagy részét le lehet gyalulni grand admiralon is. Hajó összeállításokat itt találsz (elavult, de alapnak jó). -
PeeterssoN
őstag
Sziasztok! Tudtok tippet adni flotta összeállításra?
Miből mennyi legyen egy flottában?
Hogyan tudom megoldani azt, hogyha kitaláltam 2-3 fajta romboló/ cirkáló/csatahajó tervet akkor midegyiket tudjam automatikusan fejleszteni és ne akarja átfejleszteni egy másikra! Gondolok itt arra hogy nem tudom csak az egyikre beállítani az autofejlesztést és ezért ráfejleszt a rakétásaimra egy kb a gép által kitalált fejlesztést! Huh! Remélem érthető amit akartam kérdezni!? -
BoB
veterán
Hihetetlen hogy még mindig tele van bug-okkal a játék. Már jelentgetni sincs kedvem...
-
warcat
veterán
Nem, a species pack-ok 7.99, és muven keresztül kapunk egy kis regionális kedvezményt, azért linkeltem.
Szerintem no-brainer, minőségi munka és tartalom, és extra játékmechanikát is csináltak hozzá, elképzelhhető, hogy ez jobban meg fogja érni mint az egész Federation dlc

-
warcat
veterán
Stellaris: Lithoids Species Pack 1 839 Ft
-
-vitya-
őstag
átnéztem ezeket a bejelentéseket, és:
- kőemberek viccesek lesznek, főleg ha nem csak poén volt, hogy ha őket purge-oljuk, akkor mineralt kapunk ;-)
- a federationnal még mindig nem olyan mélyen mennek bele a diplomáciába, mint szeretném, persze lesznek érdekes, és jó dolgok. Továbbra sincs semmi arról, hogy kémkedés lenne, szóval az nincs. Viszont azért van pár nagyon jónak tűnő dolog...origin: nekem ez tetszett, jókat is sorolt fel, valamint lehet még akármi - alapból talán valami 18 félét fognak adni
federation: a többféle federation egész jó ötlet lehet(ne), de mivel a pontos mechanikába és setupba nem ment bele, így nehezen (egyáltalán nem) tudom megítélni, hogy ez most jó, vagy csak bonyolít-e a dolgon
összességében, nem tűnik olyan kihagyhatatlannak, mint anno a megastructures volt, de egy ancient relic szintű dlc simán összejöhet... várós.
-
Drenadar
veterán
Szerintem a játék gyorsaságával kellene először is kezdeni valamit a szanitasokat optimalizálni valamint hogy használja rendesen a többi magot is....
De igen jatektechnikai dolgokban is fejlődhetne.
Nagyon gáz a flottak viselkedése is miszerint hiába próbálja az ember elérni a 150+ lotavot a csatahajok is oda mennek az enemy arcába. Stb.
-
Giovan!
addikt
Ja, meg jó lenne, ha a monarchiáknál ki lehetne jelölni, hogy ki legyen az örökös, sőt, akár családfát is be lehetne építeni. A demokráciáknál meg adhatna a parlament küldetéseket, vagy kifejezhetné az elégedettségét vagy a nemtetszését egy adott politikai lépéssel kapcsolatban, ami hatással lehetne a népesség boldogságára pl. Áh, olyan sok fasza dolgot lehetne beépíteni ebbe a játékba, remélem idővel minden bekerül, szurkolok nekik
-
Chabe89
addikt
-
Giovan!
addikt
Igen, már egy ideje pedzegetik, hogy eléggé át lesz dolgozva a diplomácia, bár nem tudom mennyi fog ebből megvalósulni. A kémkedésnek meg rohadtul ideje lenne, az a durva, hogy eddig nem volt benne. Tech lopás, flották hátráltatása, bolygók lázítása, leaderek meggyilkolása, terror akciók, amit csak el lehet képzelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Steamen most csak 0.3€ van a pénztárcában 

bezzeg a sok hibáról nem írnak semmit sem...
Én spec annyira nem éreztem a problémát, talán a ghz számít neki...
Akkor ez ilyen sajnos. A neten nézelődve elég sok találat jött be rá szóval nem javították.