Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Samus

    addikt

    válasz unrealnoise #80275 üzenetére

    Látom senki nem mondta el, miért van ez, így megpróbálom én elmondani.
    Nagyon pörgős üzlet lett a Steam accountok ellopása, ami ellen a Valve valahogy védekezni próbál.

    Ha belépsz egy olyan gépről, ahonnan eddig még nem tetted meg (legyen az kliens, mobil vagy webes felület), az alapértelmezetten bekapcsolt Steam Guard a beállított e-mail címre egy kódot küld, amit a bejelentkezésre használt felület kér is (illetve itt el is kell nevezni az eszközt, ahonnan belépsz, például "Chrome" vagy "Asztali gép").

    Teszem azt, ellopják az accountod adatait, amin épp akad 300 eurónyi wallet pénz, egy hozzácsatolt bankkártya, amivel nemrég vásároltál, vagy Paypal fiók, amihez ugyanazt a jelszót használtad, a raktáradban pihen pár gift és jópár értékesebb item, amit csere esetére gyűjtöttél.

    Ha nem lenne semmi korlátozás, a lenyúlt adataiddal belépve bárhonnan, bárki könnyedén kiürítené a raktárad, lenullázná a számlád (főleg, ha még értesítést sem kapsz a kártyás vásárlásról) anélkül, hogy észrevennéd. És a cuccaid illetve a pénzed már más accountján csücsülnek itemek vagy giftek formájában,a mit kis veszteséggel könnyű újra pénzé tenni.

    Te csak annyit vennél észre, hogy nem oké a jelszavad, mert nem tudsz belépni. Így viszont van lehetőséged ez esetben arra, hogy írj a supportnak, akik zárolni tudják a fiókot, amíg azonosítod magad, és visszakapod a hozzáférést.

    A fent leírt példák csak elméletiek, de gondolj bele, ha aktív gyanútlan felhasználó lennél.

    Csak azt nem értem én sem, ha két évig rá sem néztél a fiókodra, amin egyébként is egy játék van, most miért vagy így kiakadva? A Te védelmed érdekében van az egész, még ha ez idegesítőnek is tűnik.

    '' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

Új hozzászólás Aktív témák