Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergello
addikt
Nah, kíváncsi vagyok mire fogják kicserélni, hogy fog kinézni az új animated Yoda!
Nekem még egy nagyon régi tán 2000 előtti változat van meg kazettán, az is tök jó, minek cserélgetik elveszik a kedve az egésztől..
OFF: nem tudjátok empire at war kijött már? meg mégeggy OFF SW Galaxiessal játszik vki? -
td
senior tag
Hun'reeth: köszi a felvilágosítást! Akkor ezek szerint Anakin is belélegezte azt a port... Nekem valahogy fel sem tűnt. (Csak hogy olyan nagy lett a feje.)
Viszont a régi Jedi végén a Vadert alakító színész van ott, mármint akit már maszk nélkül látunk (tehát a Shaw, és nem a Prowse). Szerintem is meg kellett volna hagyni, nálam ez az egyik ok, amiért nem tetszik a DVD-s kiadás (meg ugye az új számítógépes animok). Hiszen ha azt vesszük, Vader a végén úgymond visszatért a jó oldalra, tehát ettől még simán maradhatott volna. Most nagyon sántít a dolog.
Hanem mintha kicsit könnyedén kezelték, megemésztették volna azt, hogy Anakin átállt. Ti nem éreztétek úgy? Mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Jó, tudom, Kenobi hitetlenkedett, de valahogy nem emésztette olyan sokáig magát. Mintha ő ugyanúgy tudta volna előre, mint mi, nézők.
Yodát komolyan ki akarják cserélni? Az már durva lenne! -
Obi-1
őstag
válasz
Hun'reeth
üzenetére
Szvsz a gyengébbek kedvéért, akik még mindig nem fogták fel, hogy Vader=Anakin

Vagy azért, hogy a Jedi visszatér cím Anakinra vonatkoztatandó legyen.
Vagy hogy igazolja Obi-Want, miszerint a jó ember, aki Anakin volt, meghalt.
De legalább miért nem maszkírozták be öregnek? Szvsz hülyeség volt ebben a formában. -
Hun'reeth
őstag
Ha valaki megég és a tüdeje károsodik akkor az annyit jelent, hogy a tüdőhörgők azaz oxigén cserét bonyolító ún. alveólusok sérülnek (túl forró levegőtől, portól, hamutól, stb.) így már hiába lélegzik nem képes megfeleő mennyiségben cserélni a szén-dioxidot oxigénre. Ezért kell a lélegeztetés.
Tipikus eset pl. a szilikózis (azaz portüdő) amikor feltelik a tüdeje ill. az alveólusaiolyan méretű porral amit ugyan belélegezni be tud de ki már nem. Ez 1 és 5 mikron méret között van. Respirábilis por.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
válasz
Arnold2
üzenetére
Persze azt absolute nem értem, hogy a DVD-s speciális kiadáson a 6.rész végén Anakin figuráját miért kellet kicserélni?.
Lucas megrögzött megalomániája miatt. De inkább csak ront a helyzeten.
Kicserélték????? Mire?
Erre:
Bővebben: link
Az EP4-es Jabbát is lecserélték azóta, a következő meg az EP1-EP5-EP6 Yoda lesz, ha minden igaz. -
neduddgi
aktív tag
válasz
Arnold2
üzenetére
Mace Windu már eleve azért akarta kinyírni a császárt a letartóztatás helyett, mert ő akart a császár lenni. De azért ő nem gonosz, csak hatalomra tör. Mondjuk úgy gondolja, a nép érdekében. Gyúrjon rá a sötét tanokra, de azért maradjon a határmezsgyén. Közben valami bolygón palpi háziorvosa klónozza palpit is néhány vércseppből, ahogyan annak idején Rippley-t is. A fenébe, nem jó. Ha mindenkit klónoznak, kezdődik előröl az egész. Lukács azonban mindenkit kinyírt, ki harcolhat most már ki ellen?

-
Arnold2
őstag
Én úgy vélem (de csak szerintem,mert vannak olyanok akik állandóan belekötnek)hogy ,elég csúnyán megégett és sztem a tüdeje is ami által szükség nyílott a vastüdőre.
Hát Niki Lauda szerintem nem éghetett meg ennyire... Meg hát fura lenne ha ilyen fekete ruciban rohangálna...
Miért ne lenne ''Isten'' ki tudja lehet,hogy a Föld jövője pont ez lesz. De csak szerintem,nehogy belémkössetek!!! -
td
senior tag
Köszi!
Én azon gondolkodtam, hogy Windu azért tudta-e ''legyőzni'' Sidious-t, mert ezt a technikát alkalmazta (tényleg elég brutális volt, nekem nagyon tetszett az a kemény stílus - mindig az ''én nevem az Úr, kinek haragja lesújt reád'' duma jut róla eszembe
), vagy pedig azért, mert az öreg hagyta magát, mivel érezte, hogy jön Anakin, és mindent előre eltervezett. Mindenesetre az az arckifejezés, amit vágott, mielőtt ''megrázta'' volna Windut... ilyen sajnálkozó tekintet, de hozzá egy béna vigyor! 
Azt nem tudjátok, végső soron miért kellett Vader-nek lélegeztető? Annyira összeégett? (Lauda is megégett, mégsem tettek rá ilyet...)
És az angolban vajon hogy van az, ami magyarul ''Istenem, ez csodálatos'' lett? (Ebben a világban ugye nincs ilyen vallás?) És Vader ott is ''nem''-et üvölt a végén? Mert ez a magyarban nem tetszett. -
busman
veterán
Azért Yoda is megtanulhatott volna helyesen beszélni,800év alatt lett volna rá ideje...

-
zLegolas
őstag
válasz
Hun'reeth
üzenetére
Jah, igazad van! Ezért írtam, hogy a képregények meg rágómatricák történéseire nem kéne mint hiteles tényekre hivatkozni!
Kicsit bezöldülök, mikor valami olyasmit olvasok, hogy melyik skill-t mikor szerezheti meg egy jedi...
ha pld. 15 perc alatt megy végig a 3. pályán, vagy mi??? Ez még oké is, ha valami játékról van szó, de csak úgy általában 
-
Tsunami
senior tag
Ok peace. Akkor jobb ha többet nem magyarázok meg semmit

-
Hun'reeth
őstag
válasz
Tsunami
üzenetére
Csupán annyit akarok mondani, hogy százmillió sw témával foglalkozó könyv született már. Hiába olvasod el az összeset az ott leírtakat ill. bárki által írtakat soha ne vedd készpénznek csak azért mert x.y ezt mondta vagy írta. A saját véleményed legyen meg ne kezeld tényként az olvasottakat.
Minden író legyen az bármilyen jó és alkosson bármilyen komplex világot (Asimov, Tolkien, Nemere, stb.) követ el hibákat, következetlenségeket még a saját világában is. Ha ráadásul rengetegen írnak egy világról ennek eséje nagyságrendekkel nő. Lucas is keveredik ellentmondásba önmagával és ezzel nincs is semmi baj.
Béke veled!
-
Szőrös
veterán
Szerintem most higgadjatok le. Nem kell semmi fellengzős duma okés !?
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Arnold2
üzenetére
force lighting-nak hívják pontosan!
Bővebben: link -
Hun'reeth
őstag
válasz
Arnold2
üzenetére
Szerintem nem lehet más szemmel nézni mint ahogy én teszem ill. azok akik azon keseregnek pl: hogy Vader miért nem villámozott rosszul közelítik meg az egészet. Tetszik nem tetszik azok adják az alapot.
A jó 20 év különbséget a filmek készítése között nem lehet csak úgy egyszerűen átlépni. Ha ezekben az új részekben például olyan fénykardpárbajok lettek volna mint a régiekben akkor simán lefigymálnák őket az emberek. Így is ha valaki a 3. rész után megnézi a 4.-et akkor már azon fog morfondírozni, hogy (mint ahogy már itt is volt ilyen megnyilvánulás) , hogy ha az öreg Yoda 880 évesen pattog mint a nikkelbolha a mostaninál 20 évvel öregebb Kenobi miért olyan ''gyér'' a lézerkerddal?
Egyszóval szerintem egyszerűen nem kell megmagyarázni, hogy miért nem áramoz Vader.
Már mondtam, hogy ha Dooku nem villámoz mindez senkinek nem jutott volna eszébe.
Megmaradt volna Palpatine privilégiumának. Elfogadtátok volna, hogy lightningozni csak a Császár tudott. Kész. -
Arnold2
őstag
válasz
Hun'reeth
üzenetére
Elfogadom a véleményed. De ény úgy érzem, te inkáb a 4,5,6-hoz ragaszkodsz mint forrás ill magyarázatalap,de én mind a 6 filmet nézem alapul és ha Dookunak ment a villám akkor valszeg Vadernek is ment volna. Végül is nézhetjük belemagyarázásnak is DE mind a 6 filmet alapul véve te milyen ''belemagyarázást'' tudnál mondani, ami miatt Vader nem áramoz?
-
-
Hun'reeth
őstag
válasz
Arnold2
üzenetére
De ez belemagyarázás, utólagos okoskodás itt meg sokan úgy kezelik, hogy ezért nem villámozott. Pedig biztosan nem.
Lucas nem álmodott meg mindent előre de a lehetőségeket amelyeket a technika fejlődése hozott és az ötleteket nem hagyta veszi. Viszont az, hogy utólag hozzácsiszolja a korábbi részekhez az újakat bizony nem ment zökkenőmentesen.
Ha megnézitek a 6. részt eleve elképzelhetetlennek tűnik, hogy a Császár nekiállna lézerkarddal vagdalkozni. Mint már idéztem simán Jedi fegyvernek tituálja a lézerkardot. -
-
Hun'reeth
őstag
válasz
Tsunami
üzenetére
Felejtsétek el ezt a ''Vader az elektronikus alkatrészei miatt nem villámozott'' idiótaságot. Vader azért nem villámozott mert Lucas annó csak a Császárt ruházta fel ezzel a hihetetlen erővel (ill. az Erő ilyen használatával).
Csak épp nem bírta megállni, hogy ezekben a részekben Dooku ne villámozzon. Ill. talán úgy gondolta a nézők elégedetlenkedtek volna. Hiba volt. -
Tsunami
senior tag
Mindenre: Maul volt a legjobb kardforgató a Sith-ek közűl, akinél Mace-Windu kicsit erősebb, de csak azért mert saját maga fejlesztett ki magának egy formát, amit rajta kívűl SENKI nem használt, a Jedik közűl ő a legerősebb. Yoda volt a legbölcsebb, és ugyanakkor ő is jól bánt a karddal, de ő csak az erőt ismerte jobban. Obi-Wannak eleve védekező vivóstílusa van, ezért csak erős vívónak mondanám. Vader pontosan az elektronikus alkatrészek miatt nem villámozott, és meg sem tanult.
-
Hun'reeth
őstag
Emberek! Hogy írhattok ilyen balgaságot, hogy Maul volt a legjobb kardforgató meg a kétpengés kardnak nem volt más mestere meg hasonlók?
Meg ez a marhaság, hogy Vader azért nem villámozott mert fémből volt.
Ahhhh...... -
Darken
aktív tag
válasz
Tsunami
üzenetére
A saga-ban ha a győzelmeket és ellenfeleket tekintjük egyértelműen Yoda a legjobb fénykard használatában.(Dokuu, Palpatine) És a technikája rulez. Pattog

Második: Obi-Wan Kenobi (Darth Maul, Grevious, Anakin)
Harmadik: Anakin(Doku, és az egész Jedi templom
)
[Szerkesztve] -
Tsunami
senior tag
Annyira tejfölös szájú nem volt Obi-Wan. Először is már 12 éve tanította őt akkor már Qui-Gon, másodszor pedig utána meg is kapta a Jedi lovag címet. Mellesleg Maul majdnem leküldte (még egy fénykarddal is) Obi-Wan-t az olvasztó verembe, csak ő úgy tudta utána használni az erőt, amire Maul nem számított, és ezért meglepte.
-
Darken
aktív tag
utóbbi 10 post-on kikészültem, tisztelet a kivételnek

-
Ragnar
tag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére

[Szerkesztve] -
Arnold2
őstag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Maulnak nem volt szüksége a rázásra mert elég jól harcolt.
Vadernek a fele teste fémből volt,így elég nagy öngól lett volna.
A többi sith erő pedig csak a játékban van.
Dehogy Maul miatt ölte meg a mesterét

Azért őlte meg,mert a sitheknél az a ''szokás'', hogy ha a tanítvány elég erős lesz (erősebb lesz a mesterénél) akkor az megöli.
Mulnak ehhez semmi köze nem volt. -
Pá
addikt
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
''összes többi shit képeségre is vonatkozik''
LOL
-
Sárpac
nagyúr
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Maul félelmetes kardforgató volt ő volt az egyetlen mestere a duplapengéjű fénykardnak!
Doku egyel jobb volt nála ő is félelmetesen jó kardforgató volt, de sokkal jobban ismerte az erőt mint Maul és tapasztaltabb is volt.
Anakin pedig egyszerűen a legjobb volt és persze a kiválasztott.
Sidious a legjobbakat válogatta maga mellé, ezért ''pusztította'' el a gyengébeket.
[Szerkesztve] -
Sárpac
nagyúr
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Vadernek nincs keze se alkarja csak robotkarjai vannak!
-
[pod]Diablo
őstag
aha,pont válaszoltál arra a kétdésre hogy miért is szolgálta tovább Palpatine-t,szerintem még azért is mert ha viszament volna Jodához visza se fogadta volna jedi-nek meg az uralkodó meg is ölte volna ha meg akar szökni.Azt észrevetted hogy Palpatine mijen szemét mert ott Dart Maul ő a tanítványa volt és mivel csak 2shit lehet ezért szerintem direkt küldte oda Obivan-ékhoz hogy öljék meg mert szerintem tudta hogy Obivan a Quigon úgy is megölik mert ujj tanítványt akart magának Doku szerpében és ezért meg kellet halnia Maul-nak.És most ott vol Doku őt is megölette mert ujj tanítványt akart magának, Anakint mert rájött hogy neki sokkal nagyob az ereje mint Doku-nak.És ugyebár megölte a mesterét is mert felfedezte Dart Mault és neki szeretett volna a mestere lenni.(de ezt már csak én gondolom,nemtudom hogy ezért ölte-e meg a mesterét.)Amúgy valamit nem értek Maul,és Drat Vader méirt nem tudtak rázni ha Palpatine is tudott rázni és Doku is tudott rázni?lehet hogy azért mert félt hogyha nekik is megtanítja akkor erősebbek lesznek mint ő és megölik,bagy kevés ideig voltak a tanítványai?Bár ezt Vader-re nem lehet mondani mert ő sokáig volt a tanítványa.Erre a kérdésre it tudsz nekem válaszolni?Ez nem csak a rázásra vonatkozóan kérdezem hanem az összes többi shit képeségre is vonatkozik a Fojtáson és azt emberek dobálásán kivül
-
Sárpac
nagyúr
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Egyébként a könyv végén Anakin is ráébred erre, mikor közli vele Sidious, hogy ''haragodban elpusztítottad őt'' de már későn.
'' ...Őrjöngsz, és üvöltesz, és belenyúlsz az Erőbe, hogy összezúzd az árnyat, amely elpusztított téged, ám oly mérhetetlenül kevesebb vagy most mint azelőtt...''
Tehát innenstől fogva csak a félelme miatt szolgálja tovább az Uralkodót nem azért amiért előtte. -
[pod]Diablo
őstag
válasz
Arnold2
üzenetére
szerintme jó ötlet és jodát is fel lehetne éleszteni modjuk úgy hogyí miután luke lement az 5-be akkor a shit-nagyúr odaküld egy küldöncöt aki ad jodánaj egy kis fiatalító akármit és akkor az 6-ba azért nem lenne mert edzeni kezd hogy ő legyen a legjobb jedi és ujra alapitja majd a jedi tanácsot luke-kal együtt.(ez lehet hogy hüjeség csak úgy eszembe jutott mmajd szólj hogy jó.e az ötlet vagy nem
-
Sárpac
nagyúr
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Anakin csak foszlány képeket látott a jövőben. Pontosan azt a jövőt látta meg amit ő maga a saját félelmeivel teremtett meg.
Ha Padméval tart és elhagyják a bolygóvárost (elmenekülnek) egy olyan helyre ahol 2-esben boldogan élhetnének ez nem történik meg.
Ezért nem szabad a Jedinek a jövőt szem előtt tartania mindíg csak a jelenre koncentrálni, mert a jövő változhat ezáltal. Joda a Birodalom Visszavágban pontosan erre figyelmezteti (nem véletlenül) Lukot! -
[pod]Diablo
őstag
Szerintemjó is meg rosz vége is lett a filmnek attol függ higy mejik oldalról nézed ha a jedik oldaláról akkor rosz lett a vége mert a ''kiválasztott'' át ált a sötét oldalra és elpusztult majdnem az öszes jedi és a klónokat is a sötét oldal uralja.De ha a Shit-nagy (palpatine)részéről nézed akkor jó vége lett azok az okok miatt amik miatt a jedik szempontjából rosz vég lett.Egyet nem értek Anakin azért állt át a sötét odldalra hogy megmentje azt akit megölt,ennek így sok volt az értelme.
-
Sárpac
nagyúr
Egy érdekes dolgot találtam a Matuskán.

Bővebben: link -
Arnold2
őstag
válasz
neduddgi
üzenetére
Jó és legyen ő a főhösünk (engem nem zavar,hogy csaj,de a neven még dolgozzunk).
Windu mikor feléled,a hosszú koma miatt,csak a rosszra kezd emlékezni (ugye a vivómódszere miatt a jó és a rossz határmezsgyéjén lépegetett) és felveszi a Sith tanokat.
Kicseréli a lila kristályt pirosra és elkezd gyúrni ill tanulni,hogy majd ő legyen valami főfő gonosz. (Jobb hián) Dath Maula elkezdi keresni bátyját Mault mert jó rég nem hallott róla semit->kissebb galibák,de kivágja magát
.
Folytasd!
All Rights Reserved -
neduddgi
aktív tag
válasz
Arnold2
üzenetére
Igen, épp hogy túlélte, és mert beleesett egy folyékony nitrogént szállító tartályba, a kezével benne a kardjával ( nem kell mükéz wazze, kezet már mai is vissza tudnak varrni, ha gyorsan műtőasztalra kerül...) és majd az ő padavánja aki eddig titokban tárolta, kezét vissza illesztette de kómában maradt, éeszreveszi, hogy a császár halála pillanatában feléled. Dart Maul a yxyxyx bolygó wqwqwq klánjából származik, akik a 2 élű vívóbottal is mind jól harcolnak, és becsületesek, lovagiasak.Úgy hogy jöhet a Dart Maula, aki pozitív hős, egy Amazon, vagyis Lara Croft-Jedi.
Na most te jössz.
All Rights Reserved
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gyúrósok ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Posta, csomagküldés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ha pld. 15 perc alatt megy végig a 3. pályán, vagy mi??? Ez még oké is, ha valami játékról van szó, de csak úgy általában 

Ahhhh......