Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kompakt vízhűtés
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Androidos tablet topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
Új hozzászólás Aktív témák
-
_az
senior tag
asszem rájöttem, hogy miért van, hogy az első 3 részben áramvonalasak a hajók ,aztán meg szögletesek lesznek!!!
addígra oda fejlődi ka tudomány, hogy rájönnek, hogy nincs semmilyenlassító közeg az űrben ,ezért kár az energiát formatervezésre szánni
amúgy ha az űrben vákuum van és nem terjed a hang, akkor miért zajonganak az űrhajók?
nameg ha eccer a fénykard pengéje fény, annak ugye nincs súlya, tehát 1-1 kígyóuborkával hadonásznak, akkor miért csapkodnak akkora lendülettel?
najó, itt se vagyok!
-
Apophis
őstag
Én még olyan sci-fit nem láttam, amiben az űrjelenetek reálisak, mert dögunalom lenne. Képzeld el, ahogy a félelmetes Super-Stardestroyer elhúz, kikapcsolt hajtóművel (az csak gyorsításhoz kell), teljes csöndben. A SW-ban a legirreálisabbak az űrcsaták is, 2 méterre repkednek egymástól a vadászok, de a hatalmas cirkálók is párszáz méterre vannak csak egymástól.
Vicces még, hogy a pilóták repkednek a vadászaikkal, beszélgetnek, közben a többezer rájuk leadott lövés mind mellémegy. Az emberi összecsapások az eredeti trilógiában is tartogatnak meglepetést. Megy a harc a folyosón, közben a leglehetetlenebb szögekből jönnek lézerek (a falból, gondolom). A birodalmiakon ott a spéci egyenruha, de semmitől nem véd, ki viszont nem látni belőle.
[Szerkesztve] -
Lord Myn
senior tag
Nekem nagyon bejött a film! Első film volt amit premier előtti vetítésen néztem meg (sajnos, csak a szinkronos verzióra kaptam jegyet), de nagyon megérte. 1982-ben találkoztam először SW filmmel (Birodalom visszavág), annyira megfogott, hogy nagy rajongó vagyok azóta (persze, nem fanatikus). És amikor kijöttem a moziból, igen, én is azt éreztem, hogy vmi nagyon jót láttam, és sajnáltam, hogy véget ért. Persze, ezt is lehet fikázni, belekötni (én is tudnék), ilyenkor én is azt érzem, hogy vkinek semmi sem elég jó. Sztem ez a film megérdemli (a maga kategóriájában, szóval ne művészfilmmekkel és szépirodalmi művekkel haonlítsuk össze!) a kiváló jelzőt.
-
harry
veterán
Valszeg 2-szer nézem meg (előbb haverokkal, majd családdal). Utóbbi szinkronosan, szóval azon gondolkodom, hogy először inkább eredetiben nézzem meg, vagy magyar hanggal? Érdemes inkább felirattal és angolul nézni (pl kifejezések, hangok miatt )? Gondolom igen, csak attól félek, h így nem érteném teljesen a történetet. Illetve, h később zavaró lehet a magyar hang.
Szóval érdekelne, hogy Ti melyik verziót láttátok, és melyik hanggal jobb / érthetőbb / érdekesebb. -
BatemanX
tag
Egyébként érdemes elgondolkozni rajta, mi a fenére fetisizálják a jedik/sithek ennyire az Erőt.

De most tényleg, mire használják? Magasra ugranak, ajtót nyitnak ki vele, meg rászakítják a plafont az ellenségre...ja igen, a gonosz villámot szór. Ok, ezek szép dolgok, de minek ennek ekkora feneket keríteni.
Ha olyan nagymenők lennének, mi a fenének űrhajó meg klónhadsereg, essenek egymásnak ''puszta'' erővel és lássok ki a legény a gáton. Ja, hogy annyira már nem hatékony az erő?
A másik, amit kigondoltunk, hogy Anakin jól megszívta ezzel a rossz oldalra állással (túl azon, hogy sz@rrá éget, megcsonkították, stb. ), mert 20 év múlva semmivel nem hatalmasabb mint most, még villámozni sem tanult meg a császártól (bár lehet, hogy azt tud, csak nem mer, mert kiégetné a reléket a billenőkapcsolókban a mellkasán
).
Azért mentél a sötét oldalra haver, hogy a ''már 2 hete tanulom, hogy legyek jedi'' fiad a második találkozón szétalázzon kardozásban, nagy eredmény.
Na jó abbahagyom, mert meg leszek lincselve.
[Szerkesztve] -
BatemanX
tag
Azokkal nem érdemes, mert ''részei'' a SW univerzumnak, sokkal jobbat lehet mulatni az apró logikátlanságokon.
A teljesség igénye nélkül:
- a hatalmas csatahajó ablakát egy bottal ki lehet simán törni
- gyerekek, akik köldökzsinór nélkül születnek
- csúnya robotbácsi ugyan levegőt nem vesz (mivel a nyílt űrben is elvan), de köhögni azért tud
... -
F-ECT$
titán
Na én is megnéztem, természetesen eredeti nyelven. Az biztos, hogy az 1-3 közül ez a legjobb, de sajnos a 4-6 varázsa már a múlté. Tudom, hogy egy ilyen ''mesevilágban'' nem szabad kukacoskodni (minek áramvonalas hajó az űrbe, stb), de mikor az elején megjelennek a kullancsok obi1 gépén, akkor miért nem használja az erőt, hogy lelökje őket
Leszigeteli a hajó az erőteret? 
Másrészt nem értem ezt a korhatár nélküliséget. A barátok közt 12-es karikával megy, itt meg eleven elégetés, lefejezés, tömeges gyerekgyilkosság van, de mindenki megnézheti... -
Grass
aktív tag
Akkor ma este 11kor duna plaza egyet fizet kettőt kap akcióban,angol nyelvű magyar felirattal

Ugye Pá?! -
Ráczkölke
tag
Hahaha, I feel the power! -- Apumat sikerült meggyőzni, úgyhogy holnap megyek a vetítésre
/biztos elmetrükközés volt!!!/ -
Antonio
senior tag
Na tegnap megnéztük mi is ...
Jó a film
mivel már úgy is ki lett tárgyalva miért,
ezért csak 1-2 dolgot említek ... nekem pl.: éppen az egész film darkos hangulata tetszett meg az hogy ''tömény volt'' nem volt üresjárat vagy lényegtelen rész ... nem unatkozott senki 1 percre sem ...
de főleg akkor töltötte el nosztalgikus melegség a szívem
mikor egyre másra kezdtek feltünedezni régi ismerősök/képek
- a háttérben leszáló 1000 éves sólyom
- az űrhajó mellyel a 4. rész elején a hercegnő menekül ...
- a csillagrombolók is kezdenek hasonlítani az ''eredetikre'' a film vége felé + a hajó híd
- a uralkodó is ''felfedte'' arcát
- a halálcsillag
- a wukik
- a lépegetők is kezdtek alakulni (a hangjuk már az volt)
stb ...
míg legvégén az egészet megkoronázta a tatuini dupla naplemente az ismerős zenével

ill az a fúrcsa jóleső érzés ami eddig semilyen más mozifilmeben nem volt (talán Predator 2ben a hátúl előtűnő alien koponya) ahhogyan éreztük az összefonodást a kapcsolatot egy több mint 25 éves filmel (ami ezáltal még inkább felértékelődött)amin végül is sokan felnőttünk ... a kör bezárult, egy kicsit szomorú is vagyok hogy egy korszak ezzel lezárut ...
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
az a bajom ezzel, hogy káosz lesz a fejemben... meg hát pl z95 esete...
ne értsetek félre, persze szokás történetek univerzumaiba más sztoriket tenni, de itt annyi rajongói történet nagyon szorosan akar kapcsolódni az alapokhoz, ez kicsit zavar... -
Apophis
őstag
Belegondolsz, ez minden sci-fi fantasyval így van, Alien, Predator, Terminator, mindegyikhez készül kismillió regény, és minden szerző kitalál valami újat, többé-kevésbé követve az őt megelőzőket. Pláne ilyen összetett univerzumban, gyakorlatilag minden szar beleilleszthető.
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
amúgy az ne mtetszik főleg a starwarz sztoriban, hogy annyian költenek hozzá, meg minden... tök káosz, hogy mi hivatalos és mi nem... nem?

egyáltalán alapból nem csak egy garázsban gyártott 1részes űrmesének indult? de... most meg már évezredekkel is visszanyúlnak sztoriben... ki határozza meg, hogy mi a hivatalos sztori? -
nofreenick
aktív tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
sztem az Animátrix nagyon jó volt, különösen 3-4 rész volt kiemelkedő... ezért lennék kiváncsi az SW anim-ra is... igazság szerint én már az 1-2-3at is tésztanyújtásnak éreztem (szigorúan az igényesebb fajtából)... de biztos vok benne, h lucason kívül lennének még emberek, akik hozzá tudnának tenni még dolgokat ehhez az egész mítoszhoz...
-
turho
addikt
Ha valami 9 részesre lett bejelentve, akkor miért kell hat rész után becsukni a kaput???
-
Drizzt
nagyúr
-
Ck.
addikt
Mi is volt annak a Sith-nek a neve, aki Palpatine mestere volt? Aki a halottakat fel tudta éleszteni...
És vki visszatudná idézni amit Palpatine mondott Anakinnak azzal kapcsolatban, hogy ha megismeri a sötét oldalt, akkor megmentheti Padmét, s vissza tudják hozni a halálból? Az érdekelne, hogy hogy is volt a pontos párbeszéd.
Amúgy sztem is nagyon össze lett sűrítve a Vader-Anakin vívódás. Kellene egy Episode III. - kiegészített változat is.... Nah majd a DVD-n... szerintem...
Az volt még furcsa, hogy amikor Vindu kirepült az ablakon, akkor Anakin mondta, hogy tehetett ilyet, utána meg 1 perc múlva már ott térdelt, s felesküdte hűségét Sidious-nak. Aztán meg már kegyetlenül lemészárolta a kis padawanokat. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
nofreenick
üzenetére
Persze hogy nem, de az már nem a régi klasszikus sorozat, de végülis mindennek vége kell h legyen egyszer, lehet jobb is h nem csinálnak belőle végeláthatatlan Reloaded részeket mert elvesztené az értéket amit képvisel...
Amúgy az ilyen animációs folytatások meg ilyenek sztem említésre se méltók és a ''húú de gáz'' határát súrolják
ld: Animatrix 
-
Gregorius
őstag
HOL VAN A Z95-HEADHUNTER?
A Z-95-re Lucas magas ívből hígan tesz, mint az összes többi EU könyvre, meg mindenre, amit nem ő talált ki. Kompromisszumkészség nulla
Amúgy ezzel vége a SW mozinak ugye?
Ha minden igaz, tervezet szinten létezik egy élőszereplős és egy animated sorozat, mindkettő teljesen elválik a filmek szereplőitől és egyik sem lóg ki az endori csatán túlra. És Lucas csak a kezdőlökést adja, nem ő ír/rendez/stb... -
nofreenick
aktív tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
ugyan... ez a sw mítosz annyira szerteágazó már, h mindig van miről mesélni... amúgymeg: pénz, pénz, pénz... lukas azt is nyilatkozta, h már nem a moziban látja a jövőt, hanem a TV-ben... (itt is volt szó a TV-sorozatról, asszem) nem kell aggódni, h sw nélkül maradunk...

-
Drizzt
nagyúr
Azzal, hogy Windu erősebb volt, mint az uralkodó, semmiféleképpen nem értek egyet. Palpatine simán le tudta volna győzni, de azt akarta, hogy Anakint döntéshelyzetbe hozza.
Viszont a végén a harc alapján szerintem Yoda SOKKAL erősebb volt végig. Úgyhogy nem értem miért menekült el... -
Achill3uS
nagyúr
hi, ha valakit érdekel itt van a film teljes (angol) szövegkönyve:
Bővebben: link
Amúgy nekem tetszett a film, csak elég darkos, nem erre számítottam, inkább az a zavaró h Anakin fél óra alatt változik át és egyből Obi ellen fordul
Bár ekkora történeti részt nehéz 2 órába sűríteni elismerem..
Amúgy ezzel vége a SW mozinak ugye? SW.com-on találtam egy intejút Lucas-sal és azt mondta nincs több elmesélni való történet, a 6. résszel zárul a történet, az erő egyensúlyba kerül.. (sajnos
) -
Sir Pocok
őstag
-
Sir Pocok
őstag
Hawerom elolvasta a ep3 regényt és az mondta hogy fényévekkel jobb mint a film....
Azt mondta, hogy a lélekábrázolás nagyon jó benne... mind1 hétfőn megyek és megveszem a regényt... -
_az
senior tag
ja és anakin átállásában szerntem benne volt az is, hogy kicsit befosott, hogy
1. bántott egy jedit
2. ha nem áll át, pipiropogós lesz belőle... -
Grass
aktív tag
Angol nyelvű magyar felirattal:
Bővebben: link -
_az
senior tag
szvsz azért rontott rá padméra, mert azt hitte, a csaj szándékosan vitte oda obi-t, meg hát elfordult tőle a csaj, hiába áldozta fel magát érte...
tudjátok mi csesztem fel magam?????
HOL VAN A Z95-HEADHUNTER????? az volt anno a leggányabb lázadó vadászgép, mert a klónháborúkból maradt fenn, az x-wing lassan leváltotta...
nem láttam sehol, helyette valami x-szárnyú szerű valamit láttam csak... de nem z95-öt! -
bbazsy
őstag
megnéztük, azt kell mondjam h UNCSIIII...
tele van olyan töltelékrészekkel, amikkel nemkéne... és így van benne kb 1-1.30 ora lenyeg, többi meg ilyen jajlegyenmárvége.. -
Apophis
őstag
Hol lehet felirattal megnézni, jobb mozikban mindenhol csak ''magyarul beszélő'' verzió megy?

-
tiv83us
veterán
''Anakin még az eredeti hangján tudott üvöltözni a műtőasztalon, akkor a maszkban hogy ment lejebb 5 oktávval, tenorba??''
Huzz a fejedre egy vodrot, zard le majdnem legmentesen /csak egy picit rest hagy az okszigennek/ es hallgasd meg neked mennyire fog megvaltozni a hangod
-
Kanczy
veterán
nekem kb. lelki traumát okozott,ahogy Anakin ott fexik levágott lábakkal meg fél karral (ami robot
)
Meg ahogy a kissrác odament ,,Skywalker Mesterhez'' és ,,Vader'' levágta őket...
ha nem is mutatták
Egyébként ez télleg elég furcsa volt,egyik pillanatban még ,,Ó,hogy tehettem ilyet'' másikban meg már ,,Esküszöm,hogy téged szolgállak....''
Az átállás kb. sztem ilyen volt :
-Anakin dühös volt,amiért nem adtak neki mesteri rangot
-Szerette volna megmenteni Padmét
-Mikor fojtogatni kezdi,akkor már sötét JETI és azt hiszi Obi-Van-Obi-Nincs ,,khmm ÖSSZEÁLLT'' Padméval-->összesküvés-->HÁHÁHÁH!
Grievious mikor volt benne a II-ben? -
tiv83us
veterán
Spoiler - ugord át ha még nem láttad a filmet
Nos megneztem en is...Nagyon tetszik. Nem vagyok egy siros tipus, de amikor kettehasitja Obi-Van Anakint es mondja, hogy ''a batyamnak ereztelek, batyamkent szerettelek...'' az engem is elerzekenyitett. Kozben pedig Anakin vervoros szemekkel ordit a kintol majd szep lassan begyullad...
Huhh, dramai volt. Tetszett. -
S e t h
nagyúr
Nápolyt és a Star Wars szériát látni, szimplán ez a véleményem nekem is.
Ami nem tetszett: Anakin nagyon könnyen átállt.oké ott volt Padme amit el is fogadok mivel az szegény kis rabszolga volt, apja nuku, anyja nevelte és el is borult rendesen amikor őt meghalt-ergo Padmét nem akarja elveszíteni és ezért bármit meg is tenne.
De.
Ehhez képest a film végén majd megöli Padmét és már uralomra vágyik. Most akkor mi is motiválta az átállását? Nem csak Padme hanem a hatalomvágy is?
Aztán miután hosszú időt töltött a fémkasznmiban akkor a fia láttán megszólal benne a jó oldal de a szerelmét pedig majdnem hazavágta pedig ő volt a legfontosabb az életében.
Sajnos nem fért bele a filmbe de lehetett volna bővebben is ábrázolni a lelki tusát ami lezajlik benne .
Már-már nevetséges volt a -letérdelek, eskü/magától!!!!!/ aztán már Darth Vaderek is vagyunk.
Tény-nagyot alkotott Lucas, meg kell néznem angolul is mert néhol hányás a szinkron.
Az erő legyen veletek
-
Thom!
veterán
Vader helyébe nem vártam volna ennyit, hogy Sidious meghaljon azon nyomba kitekertem volna a nyakát, hazudtál néz csak rám és puffff az anyját a Sidiousnak
-
törölt tag
ok, csak áruld már el nekem hogy, a fanatikusokon kívül kik olvassák a könyvet? másrészről meg ha könyvben akarnám, ezt megélni, akkor a rendes film is fölös lenne...
Én imádok olvasni, de ezeket a fantasy regényeket nem nagyon kedvelem...
közhellyel élve, túl gyér a fantáziám, úrtéren.. egyébként meg túlságosan is jó.
-
PeliScan
addikt
Én inkább arra lennék kiváncsi, hogy mivel tömködték tele szegény Padme hasát, hogy ismét várandósnak látszódjék.

-
-
Ck.
addikt
Kár, hogy azt nem mutatták, hogy hogy rakja rá Vaderre a fekete pácélt. A lábát mutatták, a maszkot mutatták. De én kíváncsi lettem volna az egész életmentő beavatkozásra...

-
_az
senior tag
hú ezt végigolvastam, de nem lettem okosabb, inkább belezakkantam a sok névbe...

tehát a próféciát kicsit hosszútávra értelmezték akkor... dehát lehet, hogy maradt sith palpatine után is, nemde? hmm...
najó, most megnézem az igen szpesöl edisönt, mert az a legjobb és pont! szeretiatikameggyeeeeet... (www.thavid.hu)
-
lol
senior tag
Bővebben: link
a prófécia lényege pedig válós volt, tényleg egyensúlyt hozott az erőben az uralkdó meggyilkolásával... habár ez inkább a jó győzelme volt a rossz felett nem pedig a valós egyenlőség , tehát a jó oldal győzelme hozza el a rendet és azt a bizonyos egyensúlyt (vagyis én így értelmezem)
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
amúgy nekem a sithekkel kapcsoltban a film nem tisztázta le a szitut, ezen csodálkozom... csak annyi jött le, hogy a jedik és sithek rühellik egymást és kiirtják egymást...
de minden sith gonosz?
nameg eszembe jutott: szal ott a prófécia ugye... film másik legangyobb jelenete számomra, mikor aszongya az egyik jedi: lehet, hogy félreértettü ka próféciát? na ott fetrengeni kezdtem

lehet, hogy anakin úgy született, hogy megidézte az a sith lord??? elvégre az erő hozta létre... lehet, hogy apróféciát télleg elcseszték ,mert arról szólt, hogy eljön, aki szétrúgja a jedik seggét...
amúgy mi volt a végén Ing-gomb-Sincs mesterrel? aszitte megjelenik a hologramja vagy mi, valamit montak...
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
nem biztos, hogy ő fel tudja éleszteni a másikat, monta is, hogy hát ezt ő konkrétan meg nem igérheti, de ketten talán eztet is elérik...
szvsz ezt is csalogatásnak szánta ,valójában elég ügyes disznó, úgy értem, meggyőzte anakint, hogy a jedik a rossz köcsögök... tette ezt olyan jól, hogy én is elhittem neki
najó, én alapból is csak sötét erőkkel operálnék, szvsz elég gizda az emberbe beépített villámgerjesztő
én inkább azon filózok, hogy nem lehet-e, hogy ő okozta anakin rossz álmait?
vagy hogy nem szándékosan hazudott-e padméról a végén?
azok után, hgoy teljesen hatalmába kerítette a kölköt... -
Ck.
addikt
Nah én is megnéztem, teljesen kész vaok
, minden elismerésem 
Viszont maradt néhány kérdés megválaszolatlanul:
Ugyebár Sidious azt ígérte Anakinnak, hogy a sötét oldal segítségével, a halottakat is fel lehet támasztani (ugyebár Sidious ölte meg azt a Sith-et álmában, akitől elsajátította ezt a képességet). De ha képes a halálból visszahozni embereket, akkor mért nem lett Padme felélesztve? Anakin mértnem lázadt fel, hogy Sidious nem hozta vissza a halálból a lányt? És ha valóban képes a halálból való visszahozásra, akkor minek mondogatta amikor meglátta Vadert, hogy:
''még van benne élet''. Ha képes a midikloriánok életrekeltésére, képes visszahozni a halálból másokat, akkor nem mind1 hogy Anakin a Mustafar-on meghalt, vagy nem?
[Szerkesztve] -
Ijk
nagyúr
Jah, majd elfelejtettem.. ez a film tuti felállítja a rekordot végtagröpködésben
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kanczy
veterán

[Szerkesztve] -
Ijk
nagyúr
Ma este én is megnéztem a nagy művet. Kissé csalódtam bár nálam az első benyomás mindig ilyen. Azért szerintem van egy-két kivetnivaló a filmmel kapcsolatban:
Számomra túl pörgős volt a történet, ennek oka gondolom hogy rengeteg eseményt kellett 2 és fél órába sűríteni.
Anakin átállásra a sötét oldalra szerintem túl el lett kapkodva.
A szinkron… na ezzel sehogy sem sikerült kibékülni, főleg Grevious tábornok hangja, a többi talán megszokható, bár magához a starwars témához jobban illik a nyers angol .
A vén sz*r minek szikrázott (Windu párbaj) amikor saját magát b*szta az árammal??
Yoda erősebb volt gondolom Windunál, szóval elvileg jobban meg tudta volna szorongatni a kaszást.
Anakin még az eredeti hangján tudott üvöltözni a műtőasztalon, akkor a maszkban hogy ment lejebb 5 oktávval, tenorba??
Nemtom hányan láttátok a clone wars-t de abban Grevious hangjával és erejével sokkal félelmetesebb, hátborzongató volt.
Na hogy jót is írjak azért tetszett a film, a párbajjelenetek, és a csaták ütősek voltak. Drámai lett a klónok „átállása” (ámbár furcsa hogy Obival puszipajtások, az öregnek -akit meg nem is ismerhetnének fel- lazán engedelmeskednek), továbbá megrázó volt amikor „Vader” legyilkolta a padavanokat.
Szóval jó-jó, de szvsz a forgatókönyvet kissé elkapkodták. -
Torry
addikt
Nekem is nagyon tetszett!
Kedvenc részem amikor Anakin néz és átváltozik a szeme színe, a csuklya meg félig eltakarja az arcát.
De rengeteg jó rész van benne. -
PalM
tag
Nekem az tetszett amikor Grevious beindul a 4 lézerkarddal!!

-
Zulfaim
csendes tag
Azt hiszem, hogy a megjelenés után már bátran idaírhatom: Ez a film egy művészi befejezése egy mesteri történetnek.
-
Sir Pocok
őstag
Ma újból megnéztem az Új reményt(IV)... Teljesen más volt újra megnézni így hogy teljesen tudom az előzményeket...
-
Arnold2
őstag
Elolvastam. Tehát akkor mindkettönknek igaza volt. Neked abban,hogy a 6 rész alatt tényleg csak két Sith volt /inkább mondjuk 2.5-nek Mara Jade miatt,de mindegy/,nekem meg abban,hogy régebben nem 2 Sith volt,hanem voltak ők többen is csak elfogytak ill le lettek szabályozva.
-
Arnold2
őstag
válasz
üzenetére
Lelki cívódást akarsz,akkor nézz Brazil szappant

Na jó viccet félre téve én annyira nem furcsálom hogy hip-hop talpat nyalt.
Gondolj bele,van egy ember akiért élsz halsz és tudod hogy meg fog hallni. Kiváncsi lennék,te mennyit gondolkodnál,tudván,hogy Sidiusnál van egy halvány remény hogy megmenthesd (meg hát Anakin alapból pipa volt a Jedikre mert nem adták meg neki a mesteri rango) Luke esetében nem volt akkora tét,ott csak szimplán hogy:''ez nem helyes,ez rossz'',és mint általában a balga rögötn rávágja hogy ha rossz akkor fúúúj,meg nem etc.etc.
A gyerekölést meg már ezek következményében tette. Én nem találtam annyira borzasztónak...
A Qui-Gon-ost meg azért tették bele,mert ha jól tudom Lucas nyilatkozta hogy meg lesz magyarázva miért nem tünt el a teste mikor Maul gyomrot tükrözöt neki. Hát sztem jobban jártunk volna ha nem tér ki rá...
Az R2D2 esetében egyetértek veled.
A fénykardos jelenetek nekem tökre bejöttek végre valami izgis. Mikor a 4-ben épphogy csak összeérintik a kardokat az én /a mostani trilógia fényében/ lassúnak találom.
Persze megértem,hogy Alec Guinnisst nem fogják pattogtatni,de már akkor is voltak dublörök...
Ennyi! -
csudri
őstag
Na gyerekek megnéztem angolul is. Tegnap megtekintettem szinkronosan a moziban, ma pedig megnéztem valahol máshol (
) angolul. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Azt angol fényévekkel jobb, Hayden sokat fejlődött a Klónok támadása óta. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Viszont még mindig nagy szívfájdalmam, hogy a ''Rise'' ki lett hagyva! Lucas elmehet a f@szba! -
Apophis
őstag
Miért nem cserélte le Vader az öreget? Két ötlet: egyrészt a Sith Lord uralama és befolyása alatt tartja tanítványát, erre több apró jel utal mind Dooku mind Vader esetében a 2. és a 6. részekben, szinte már irányítja őket (Darth Maulról már nem is beszélve...
). Másrészt nem hinném, hogy olyan könnyedén le tudná cserélni, a Sith Lord birtokolja a legnagyobb erőt a Star Warsban, Vader a végén csak azért tudja megölni, mert épp nem őt támadja, de még így is simán belehal (nem a robotkéz elvesztésétől). -
busman
veterán
Nah,lassan indulok,baromi kíváncsi leszek...
Igaz kicsit elfogult vagyok,a trilógián nőttem fel. -
törölt tag
megnéztem a 4. részt újból és hát tényleg van kapcsolat.

Viszont rájöttem hogy naggyából nekem mi nem tetszett az új részekben, nincs kellő hangsúly fordítva az ember lelkében lejátszódó folyamatokra. Mire gondolok?
Nézzétek meg a 6. részt amikor az uralkodó megpróbálja ''átcsábítani'' Lukeot, szinte kézzal fogható a cívódás, és az egész kardjelenettel, lelki ''terror''ral szerintem vol vagy fél óra biztos, na jó legyen 20perc. ezzel szemben itt mi volt? volt egy kb4-5perce jelenet, ennyi idő alatt ''átállt2 az Anakin, ahol még cívódik kicst hogy jól tette e, a következő jelent meg már az hogy megy a jedi templomba ölni.
Hááát nagyon éles kontraszt, kicsit olyan átmenet nélküli hogy percek alatt, a cívódásból eljut oda hogy gyerekeket öljön
, ami a világon az eggyik legnagyobb bűn
fura
Akkor, azt se értettem hogy a végén a Qui Gont minek kellett belekeverni? se előtte se utána semmi utalás rá, miért nem volt elég csak annyi, hogy ''töltsd tanulással az időt'' hogy a halálból is tudjál még beszélni, nem tom hogy mondta...
Ami igazából nem tetszett, hogy az új részeknek sokkal kisebb kohéziója van mint a régieknek (leszámítva a2-3at) van az első rész, utána kb 10évvel jön a második, utána egyből a 3. utána megint 18év min. szünet, és úgy következik az utcsó 3. ahol megintcsak nincs szünet, a részek között. érdekes
Én valami olyasmit vártam, hogy már a leiából is látunk ''részleteket'' hogy hogyan rabolják el a terveket meg hasonlók, mert az most kvázi lóg a levegőben, jóhogy van a főcímnél a mese, de akkor is. persze vágom, ez így 3részben nem megoldható, mert ugye 1filmben 18évet nem tudnak átlépni... Végiggondolva így ez 3részben eléggé bajosan megvalósítható, de elvégre ezért kapják a fizujukat vagy nem?
Érdemes a kerdjelenetekre is figyelni, nekem a régebbi ''lightos'' harcok sokkal jobban bejöttek, mert ''követhetőbb'' volt a harc, most itt egy szaltó, ott egy vágás, villognak a kerdok mitn a barom, de az embernek az az érzése hogy az egész csak egy ''tánc''...
na mindegy, ha mint az előző 2rész folytatásaként nézek a filmre akkor igen jó, ha viszont mint a régiek előzményeként, hát akkor ez nem nagyon mondható el róla.
de a legnagyobb, az volt amikor az Arthu kinyírta a droidokat, repül, olajoz, lángol, áramoz
, ez király nagyon, csak hol vannak ezek a képességek a későbbi részekben
mégcsak sietni sem tud, nemhogy lángszórózni... persze tudom, akkor ezt nem lehetett megoldani, de akkor most miért kellett belerakni? -
_az
senior tag
ajjaj, namost a 2 topic közül melyikban kritzálju ka filmet?

amúgy nekem maradt néhány ''elvarratlan szál'', tisztázatlan gondolat, 1-2 jelenet kicsit nyominak tűt, kicsit sok computer, amúgy tök jó
-
muad_dib
tag
Tudom, de Vader serulesei kozott ott van a csigolyatores... starwars.hu
es allitolag latszik is az implant a felujitott 6-ban mikor a csaszar ''rontgenezi''
Sot, ala is van tamasztva, nemtom h 2. vagy 3. csigolya legzesbenulast okoz, a masik meg teljes benulast... arra is figyuztak h jo torjon el... bar vegulis kesobb is eltorhet...
Új hozzászólás Aktív témák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xbox Series X|S
- Kompakt vízhűtés
- World of Warships
- OLED monitor topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os SSD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Leszigeteli a hajó az erőteret? 

mikor egyre másra kezdtek feltünedezni régi ismerősök/képek

, Port.hu meg elmehet a francba, nem jó semmire. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)