- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sesztakbence
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, jövő héten viszem bővíttetni az Asus g551vw típusú laptopomat egy Samsung 850 evo 250 gigás ssdvel. A kérdésem az, hogy egy https://www.aqua.hu/mobile/digitus-25-hdd-beepito-keret-laptop-odd-helyere-95mm-da-71108-493092.html ilyen típusú odd Caddy jó lesz a gépembe hogy beleépítsük a hddt? Vagy egy https://www.polipc.hu/MobileRack_notebookba_SATA_HDD-hez_9%2C5mm_Optibay_Delock_62669-p14377?token=6b059832a64dd9c9d ilyen odd Caddy jobb lenne a gépembe? Válaszokat előre is köszönöm! -
spyduck
nagyúr
válasz
Viktor54321 #372 üzenetére
6gb/s - Sata3 - nem hiszem, h működni fog vele
3gb/s - Sata2 - Toshiba vagy WD -
Viktor54321
újonc
végülis igen.... a lényeg hogy jól menjen és ne sérüljön adat.
korábbi válaszodban írtad, hogy toshibával mentek a gépek. Az a toshiba vinyó sata 2 volt vagy 3?
sata2 vinyó már alig alig van, legalábbis új. és feltételezés szintjén egyelőre nem rendelnék be netről, közelben sata3 van toshiba. azzal érdemes szerinted megpróbálni? 500gb ami elég lenne
-
spyduck
nagyúr
válasz
Viktor54321 #370 üzenetére
A laptopok tobbsege nem latja a BIOS-ban a HDD-t, még a gyárit sem, ezen nem kell rugóznod. Ha működik akkor jó és pont
-
Viktor54321
újonc
acer aspire e5 571g 34wz , alaplap nxmlceu0034340c61c3400 , proci i3 4030u, vinyó (opt. helyére) samsung-seagate momentus spinpoint 8 st1000lm024, gpu nvidia 840m 2gb, az új ssd evo 850 250gb
aha, de a biosomnak akkor a régi hitachit fel kellett volna ismerni ha jól értem. toshibát látta a bios? most akkor bele kéne próbálni egy toshiba sata2-es lemezt.. és talán megmozdul a biosom?
-
spyduck
nagyúr
válasz
Viktor54321 #368 üzenetére
PCH chip kezeli ezeket, valoszinuleg a te gepedbe vmi regebbi kerult. Hogy jutottam erre a kovetkeztetesre? Nalunk nincs olyan, hogy valamit nem lehet megcsinalni, eppen ezert addig szoktam menni amig talalok ra megoldast. A te eseteddel hsonló módon a Dell Inspiron 3537, 5537, 3737, 5737, Lenovo Z50-70 gepekkel jartam így. Mivel nem működött az ODD helyen a gyári HDD, berendeltem a nagykerekbol az ossze letezo típusú 500 es 1000gb-os HDD-t. Ekkor tapasztaltam, hogy a Seagate, Hitachi es Samsung HDD-kel nem mukodnek a fenti modellek, viszont a Toshiba-val es az 1000 eves hattertarakkal mar igen, meg talan a WD-vel is.
Neked milyen geped van pontosan?
-
spyduck
nagyúr
válasz
Viktor54321 #366 üzenetére
Abbol, hogy kb 1000 gepben bovitettem mar ilyen megoldast
Szerk: ha talalsz olyan toshiba hdd-t aminek 3gb/s-es a sebessege sztem az is jo lehet. -
Viktor54321
újonc
Ezt miből gondolod, hogy jó lehet? Lehet, hogy az alap odd csatolója csak sata II? De ha az alaplapi csatoló Sata II a merevlemez meg Sata III , a sata csatolók kompatibilisek oda-vissza csak a gyengébb sata sebességet fogják használni ami van kapcsolatban nem?
Egyébként este belepróbáltam egy hitachi régi 160gb-os vinyót, sztem sata I, a bios nem ismerte fel, de stabilan működik vele az intéző, aránylag gyors az elérés és másolás (min. 40Mb/s) és mentés is, nincs akadozás a delock kerettel ami eddig a leggyengébbet mutatta...... nem tudom mire vélni ezt.
már a vinyó tányérok darabszámára is gondoltam, illetve áram szükségletre (amperbe). Azt hogy a bios nem ismeri fel már feladtam, valszeg nem tudja. Egy win intézőben stabilan működő 500gb vinyó a célra végülis elég lenne... csak a laptopban legyen, és biztonságosan mentsek bármikor, illetve érjem el a fájlokat sérülés nélkül.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Viktor54321 #363 üzenetére
Akkor sata 2-es HDD kell neked
-
krisztosz89
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi ha nem ide való a kérdés, de sok sok guglizás után nem találok egyértelmű választ, ha valaki segítene, nagyon megköszönném.
Lenovo w520-ba melyik optibay keret passzol? A 9mm-es vagy a 12mm-es? Esetleg valami speckó kell bele?
Ilyen gépet tervezek vásárolni és szeretnék felkészült lenni.
Nagyon köszönöm előre is!
Krisz
-
Viktor54321
újonc
Driverek telepítve, ismeretlen eszköz nincs a kezelőben. Ami az odd helyén lenne az seagate momentus 5400 spinpoint m8 1 terás lemez, de más típusu lemezt és ssd-t is próbáltam ugyanaz a jelenség. Tegnap még kipróbáltam további 2 keretet is. eddig egy delock 62669, egy icy box és egy noname (ebay) kerettel lett kipróbálva. A delockkal nem látja egyből csak alvómód utáni ébredésnél esetleg az intéző, az icy boxal látja az intéző, de párszáz kbyte a sebesség és fagyogat olvasásnál, a noname kerettel látja egyből az intéző, olvassa másolásnál 20-40 megával, ez úgy jó lenne de eldobálja a lemezt, és megfagy. A delock cserélhető lemezként ismeri fel, a másik kettő sima lemeztként, DE biosban egyikkel se látni és nem működnek stabilan. ezek a keretek más gépekben működnek.... ha odd rakok vissza az még mindig hibátlanul működik.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Viktor54321 #357 üzenetére
Nehéz látatlanban bármit is mondani. Tippem szerint lehet az egyik driver hiánya vagy az ODD csak sata 2-es HDD-t tud kezelni. Eszközkezelőben nincs ismeretlen eszköz? Mi a HDD pontos típusa?
-
spyduck
nagyúr
válasz
fazekasg #356 üzenetére
A Sandforce vezérlőket azért nem szeretik, mert nehéz róluk adatot menteni, pontosabban drága a jogdíja adatmentésnek. Ettől függetlenül ezekkel van a legkevesebb probléma, ezt én is tanusítom mint mindegyik SSD gyártó értékesítő partnere, de hívd csak fel nyugodtan a KÜRT-öt mit mondanak erre. Kingston, Transcend a számok alapján a legmegbízhatóbb, a Samsung is jó bár ott volt pár elhullásunk. Konkrétan a 6x 1TB SSD-s szerverünk ami elhullott is 850 Pro SSD-t tartalmazott és még csak adatot se tudtak róla menteni
Adata Msata és M.2 Sata SSD-k szériahibásak, szinte az összeset visszavettük amit eladtunk.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Devilstudio #355 üzenetére
Kingost UV400 - 120GB SSD
9,5mm-es ODD beépítő keret -
Viktor54321
újonc
Segítséget szeretnék kérni!
Egy acer aspire e5 571g 34wz laptop kapott egy Evo 850 ssd-t (250gb), a hdd helyére került, az eredeti hdd pedig az odd helyére keretben. a bios nem látja az odd helyére rakott meghajtót, próbáltam másik merevlemezt és 2 ssd meghajtót is, továbbá másik beépítő keretet, amelyekről tudom hogy másik gépben működnek, így azt hiszem kizártam hardver hibát a meghajtók terén. (De optikai meghajtót azonnal felimseri a bios! tehát az alaplapi csatlakozó is jó szerintem) A bios frissítettem, de semmi eredmény. Annak ellenére hogy a bios nem látja a lemezt, a windows igen, de cserélhető lemezként ismeri fel és hol megjelenik hol nem, indítás után nem ismeri fel az intéző csak a lemezkezelőben látom, alvó állapot után ébredésnél viszont felsergeti a hdd-t (optikahelyén) és cserélhető lemezként látja az intéző.
A ssd-re új win 8.1 (tiszta) van és alvóállapotból ébresztés után tudom elérni a hdd-t, ez így nem a legjobb és az olvasási sebessége nagyon gyenge egyébként.... Hogyan tudom elérni, hogy a BIOS felismerje az optikai meghajtó helyén lévő merevlemezt? -
fazekasg
csendes tag
Sziasztok!
Lenovo X220-ba szeretnék mSATA kártyát venni, de most kicsit tanácstalan lettem.
Az X220-as fórumokon utánaolvasva azt olvastam, hogy mSATA eszközök közül azok az igazán megbízhatóak (legalábbis ezzel a notival), amelyeken Intel, vagy Marvell vezérlő van. De igazából majdnem mindegy, csak lehetőleg NE Sandforce chip legyen, mert az hulladék. Ár/érték arányt nézegetve már majdnem letettem a voksom az A-Data Premier Pro SP310-es mellett (azon JMicron vezérlő van), de valaki itt azt írta, hogy az A-Data kártyákat hegyekben hordják vissza, hogy meghibásodnak. Vegyek inkább Kingstont vagy Transcend-et. Ahogy itt nézem, a Kingston viszont pont Sandforce vezérlőket használ (X220 fórumokon panaszkodnak is miatta), a Transcend-del meg bizonytalan vagyok, mert arra meg azt írják, hogy "saját" kontrollere van (TS6500), de némi utánaolvasással kiderült, hogy az valójában sajátmárkásított Silicon Motion SM2246EN vezérlő (amiről meg életemben nem hallottam). Tud valaki olyan mSATA SSD-ről, amiben Intel, vagy Marvell chip van? Mi a vélemény a Samsung-okról? Azoknak elvben saját (Samsung) vezérlőjük van (remélem).
Azért markecolok ezen ennyit, mert négy noti lesz upgrade-elve, ebből háromba mondjuk 64 gigás kártya kellene, és valamilyen windows megy rá, egybe meg 256-ost szeretnék tenni, Debian linux-szal..
Ezek amúgy a nagyobb flash memória vezérlő chip gyártók.
Köszi -
Devilstudio
tag
Sziasztok!
Acer Aspire e15 szeretnék bővíteni ssd-vel a hdd-t pedig átrakni az odd helyére.
Milyen cuccokat ajánlatok?Illetve egy Asus X555LB-XO307D.
Ugyan az a szituáció. -
Mark023
tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyre írok e. Van egy Asus x554LJ típusú laptop. Mivel még garancia van rajta, ezért nem bontottam meg, hogy szemügyre vegyem belülről, hogy van e szabad hely SSD-re. A drága Asus support pedig átirányított máshová, hogy ott kérdezzek a szabad slot-ról, akik azóta is válaszolnak nekem. Szóval a kérdésem az, hogy van e neki szabad slot az SSD-ének? Volt valakinek ilyen fajta laptopja. Egy Samsung 850 evo-t szeretnék belerakni, az belefér? Válaszotokat előre is köszönöm.
-
daniesz
újonc
Üdv!
Az ASUS X550VX típusú laptopomba szeretnék egy ssd-t rakni úgy, hogy az ODD-t kiszedném, keretbe a HDD kerülne és a belső foglalatba tenném az SSD-t.
A kérdéseim:
-Mekkora SSD-t érdemes beletenni Win 10-alá?
-Megoldható e ezen a módon a bővítés?Előre is köszönöm a választ!
-
dugo_
veterán
válasz
alma-ata #350 üzenetére
2,5"-os SATA SSD-t tudsz belerakni.
https://www.notebookcheck.net/fileadmin/_migrated/pics/HP_dv6_6008eg_09.jpg
https://www.notebookcheck.net/fileadmin/_migrated/pics/HP_dv6_6008eg_04.jpgHa nincsenek extra igények, akkor válassz az SSD topik összefoglalójából egy méretben, árban szimpatikus típust:
https://logout.hu/tema/milyen_ssd-t_vegyek_2/index.html -
alma-ata
csendes tag
Szia! HP Pavilion DV6 2010-eh laptophoz milyen ssd-t javasolsz, ha egyáltalán lehetséges a hdd cseréje?
Előre is köszi a választ -
koc1202
újonc
Sziasztok!
Lenovo IdeaPad G50-45 80E300GGHV Notebook-ba szeretnék SSD-t tenni a HDD helyére, a HDD-t pedig a DVD meghajtó helyére. 128GB-osra gondoltam, milyet érdemes venni? 2,5"-os SSD-nek ugyan olyan a csatlakozója mint a 2,5"-os HDD-nek? Ehhez a laptophoz külön van beépítő keret vagy azok sablonok?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Delírium
csendes tag
Sziasztok!
Egy ASUS G551VW laptop vásárlásán gondolkodok és azt szeretném megtudni, hogy tudnám e bővíteni egy SSD-vel ha azt betenném a HDD helyére, illetve ha újonnan veszem akkor bukom e ezzel a garanciát?
-
hofitomi
újonc
Sziasztok! Cserélném ssd-re a tárhelyem. 250gb a cél,milyen típust kell vennem? Hp Elitebook 8560p amibe raknám. Köszönöm.
-
ToniSlow
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, pontosabba inkább ötletet.
Jó pár gépet csináltam ssd csere/optibay kombó tuningolással, azonban most egy kifogott rajtam.
Egy Lenovo G510 az alany, a jelenség a következő:- ha bent van az optibay akkor vagy látja a bios vagy nem, ha nem látja elindul az OS, ha látja akkor nem
- átraktam az optibay-t másik gépbe, ott hibátlan (természetesen lemezzel együtt)Az optibay-ben egy st1000lm024 hn-m101mbb lemez van, ez volt eredetileg a gépben.
Furcsa mert áramot kap, hallom hogy próbálja elindítani a lemezt de nem pörög fel.
Lehet hogy nem kap annyi áramot azon a sata csatlakozón hogy fel tudja pörgetni a lemezt? -
313313
addikt
Van egy 1TB-s hdd-m. Másodlagos meghajtóként üzemel egy HP 250 G5-ben. Előtte egy Asus k52j-ben volt. Mind a két készülékben előjött, hogy beakad/megáll a hdd (Hd Sentinel 199-es hibakódot dob rá, a számláló 4410 körül jár már 312 nap alatt...) Mi okozhatja a hibát, nyilván kábel nem lehet (Hd Sentinel honlapján azt írják hiba megoldásnak), a 2 gépben különböző caddyt van/volt.
-
dugo_
veterán
válasz
holden72 #340 üzenetére
Minden jónak néz ki, TRIM, AHCI rendben. A harmadik sorban kicsit alacsonyabbak az értékek a Flash SSD topik méréseihez képest, de ez adódhat az AMD chipset és a hozzá való driver miatt is.
Ha nem kell a hibernálás, akkor tiltsd le (így a fast startup se fog működni), azzal nyerhetsz 6 giga szabad helyet. Egy SSD gyorsabban megcsinálja a hideg reboot kört, mint a hibernálást, ébresztést.
CMD rendszergazdaként:powercfg.exe /hibernate off
Esetleg azt nézd még meg, hogy az Eszközkezelőben tudsz-e váltani szabványos AHCI driverre és ha igen, változnak-e a sebességértékek. Ha nem, akkor is rendben van minden, ebben az esetben ennyit tud ebben az AMD-s konfigban.
-
dugo_
veterán
válasz
holden72 #337 üzenetére
A Fury sosem volt szekvenciális írásban bajnok, 180MB/s a gyári érték a 240-es modell esetén.
Az olvasás lehet amiatt alacsony, mert csak SATAII interfész van a laptopban, ezért az elméleti 300MB/s-os határ alatt lesz valahol az SSD olvasása. Nálad épp 250 körül, normálisnak mondható, ha ez a helyzet.Egyébként az összehasonlíthatóság miatt inkább CDM-mel mérj és dobhatnál fel egy SSDOK képet is, hogy AHCI-ban lett-e telepítve, illetve működik-e a TRIM.
https://logout.hu/bejegyzes/bodor/gyorstalpalo_ssd_sebesseg_problemasoknak.htmlhttps://logout.hu/bejegyzes/fire_soul_cd/ssdok_ssd_informations_tool_by_fscd.html
Egyébként nekem az 1TB-s lemez adatai furcsán magasnak tűnnek egy notivinyóhoz képest, az nem egy SSHD véletlenül?
-
holden72
tag
Sziasztok,
Lenovo G505 laptopba vettem egy Ice-Box Caddy-t, a laptop eredeti HDD-t (1TB Seagate) betettem az ODD helyére, az eredeti HDD helyére az új SSD (120GB Kingston Fury) került.
Minden szuperül működik, az új SSD-ről bootol a rendszer (win8.1) mértem egy tesztet a DiskMark programmal, ezek az eredmények:Kérdésem:
Rendben van ez? Kevésnek találom az SSD 256MB/s olvasási, ill. 184MB/s írási sebességet.
Van még valami beállítási lehetőség? Lehetne még rajta gyorsítani?
Nagyon köszönöm előre is! -
atilla100
tag
Sziasztok!
ACER ES1-572-33HB Laptopomat szeretném SSD-vel bővíteni és az ODD-t kivenni. Mennyire macerás ezt megoldani? Milyen alkatrész kell a beépítéshez? Házilag is kivitelezhető egy kis műszaki érzékkel? Tudnátok ebben segíteni? Egy 120 gb-os SSD-vel szeretném felpörgetni a gépet. -
dugo_
veterán
válasz
Totorovszki #333 üzenetére
A 950 Pro nem SATA, az biztos nem fog működni benne.
Azt a Transcendet nem ismerem, Spyduck azt írta anno, hogy nem kellett eddig még garizni belőle.
Ha találsz Sasmsung 850 EVO-t 5 évvel, akkor a plusz garancia miatt megérheti. -
Totorovszki
újonc
Sziasztok!
Asus K501LB-be épített már be valaki SSD-t? Annyit már kiderítettem, hogy 2280-as kell bele.
Csatoló típusával (B, M, B&M) kapcsolatban tudna nekem valaki segíteni, hogy milyenek mennek bele a csatlakozóba?Ezt a két fajta SSD-t néztem ki:
- SSD M.2 SATA Samsung 950 PRO SATA3 SSD - 256GB - MZ-V5P256BW
- SSD M.2 SATA Transcend 2280 Premium - 256GB - TS256GMTS800Köszönöm előre is a segítséget!
-
derrik
őstag
Sziasztok!
Majdnem laikusként szeretnék egy Lenovo t430 intel3320 processzoros gépembe ssd-t és az optikai vacak kikerülne oda menne a hdd. Milyen alkatrészeket kell vennem hozzá ami nem gagyi. Ha valakinek általánosan vagy típusra vonatkozóan lenne tapasztalata szívesen venném a segítséget. /milyen méret, milyen márka, honnan/
Ami még lényeges lenne a hdd-t klónozni az ssd-re
Köszönőm! -
The Head
csendes tag
Sziasztok,
Egy Acer Aspire E5-575G NX.GDZEU.037 notebook-ot készülök venni, és mellé SSD-t szeretnék rendelni. A kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata ezzel a típussal, lehet-e könnyen, csupán a hátlap levételével M.2 SATA 2280 SSD-t tenni bele.
Láttam YT-on videókat hasonló típusokról, ahol ez lehetséges, a RAM mellett van a helye, viszont pont az 575G-ről egy hasonló videó sincs, ahol láthatnám ezt.
-
dugo_
veterán
Ne vegyél SSHD-t, meg sem közelíti az SSD sebességét és csak azokat a gyakran használt folyamatokat fogja gyorsítani, amit be tud cache-elni arra a pár giga helyre. Ha kell a tárhely, akkor tartsd meg a merevlemezt az ODD helyére rakott keretben.
Ha 120GB elég, akkor vegyél bele egy HyperX Fury-t 19k körül és kész.
-
scabi78
senior tag
Sziasztok, egy 6 éves laptopot (Asus KS53) szeretnék használhatóbbá tenni és gondoltam ezt egy ssd-vel. A jelenlegi hdd-t cserélném ssd-re, ez egyszerű ás világos, viszont mi a helyzet az sshd-vel? Ha a 120 vagy 128 GB-os ssd elég lenne, akkor is gondolkozzak sshd-n? Megbízható az sshd? köszi
-
haxiboy
veterán
Sajnos az már teljesen egyben van, szét kell szedni miatta a gépet. A net tele van videókkal.
Bármilyen SSD jó, nyilván a jobb minőségűek gyorsabbak, élettartamban a mai SSD-kkel nincs gond mire tönkre mennek elfelejted a gépet is.
Amik tuti jók mert azokból használok asztali gépben és notiban : Samsung 850 EVO illetve PRO, Kingston HyperX 3k, illetve most egy SUV400-at kapott barátnőm a notiba.Szakemberrel jobban jársz, akár itt aprón is. Privátban tudok ajánlani kollegát aki nekünk kijelző cserét illetve optibayt/ssd-t is szerelt.
-
Nukler
újonc
Sziasztok,
Van egy ASUS X540L tipusú notebookom, amit szeretnék kicsit felturbozni. Először egy SSD-vel, ezért a kérdésem az, hogy milyen 120GB SSD kellene vásárolnom, ahhoz hogy jó is legyen hozzá. Másodszor pedig sajt magam is betudom szerelni vagy keresnem kéne ehhez valami szakembert. - Szereltem már gépet, raktam is össze, de laptopot soha nem csináltam.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
-
Zsooo85
újonc
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy SSD-t notebookba, amit beépítettem a HDD helyére, a HDD-t meg a DVD író helyére.
Egy gondom van csak, hogy az író helyén lévő HDD-t folyamatosan ki-be kapcsolgatja a notebook.
Egy idő után sztem ettől tönkre fog menni. Hiába kapcsoltam ki az energiagazdálkodásnál az elalvási időt.
Van vkinek ötlete, hol lehetne még állítani?Köszönöm!
-
haxiboy
veterán
Nekem sikerült megoldani a problémát, egy kapcsoló van a HDD Caddy oldalán ezt kellett átváltani. Ha ezzel sem működik akkor 2 pin össze van forrasztva itt kell a rövidzárat megszűntetni. Nem tudom végül nálam melyik használt, mert írtak olyat is hogy ha túlmelegedik a gép is lehet ez a hibajelenség. Én kapcsolóztam, illetve újrapasztáztam a notit ha már szét szedtem darabokra. Kapott egy kis noctua pasztát ettől jól érzi magát, ami rajta volt morzsolni lehetett.
Problem solved, remélem nem is lesz vele több gond.
-
haxiboy
veterán
Sziasztok! Találkoztatok már olyan hibával hogy Hdd Caddy esetén rendszer megszakítások illetve system nagy cpu használatot eredményez?
Az optibayen van egy kapcsoló, bármelyik állapotban is van ugyanez az eredmény.
-
Pityu.
nagyúr
Valaki épített már be ssd t packard bell gépbe?Nekem egy packard bell easy note TM85 ös laptopom van kb 6 éves az ssd meg egy samsung 830 128gb lenne 95% os
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Hp 8560w-t bővítenék SSD-vel. Az ssd egy 250-es Samsung 850 Evo, a gépben lévő hdd egy 750-es 7200rpm-es Hitachi. Van az optikai meghajtó helyére beépíthető keretem.
Mindenképp át kellene rakni az eredeti hdd-t az upgrade bay-be? Elvileg az upgrade bay 500GB-os hdd-t támogat csak (bár nem tudom ez mennyire igaz, miért ne támogatna nagyobbat a sata csatlakozó), illetve akkor elveszíteném a leejtés elleni védelmet, aminek pont a hdd esetében van értelme.
Mennyivel lesz gyorsabb az ssd a hdd helyén a beépítőkerethez képest?
Ha nem cserélem a helyüket, hanem az upgrade bay-be rakom az ssd-t, majd migrálom rá a hdd tartalmát, akkor utána hogy fog bootolni a gép? A D:\-ről fog futni a windows minden gond nélkül, ha az upgrade bay-t állítom be elsőnek BIOS-ban? Futás közben hogy tudom ellenőrizni, melyik tárolóról fut a windows?
-
spyduck
nagyúr
válasz
lordkozsi #299 üzenetére
2280-as kell bele. Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de hiába tuszkolod bele a 2242-est nem fogja látni, másrészről pedig a 2280 olcsóbb, nincs értelme a 2242-nek. Ha jól rémlik van pár SSD típus amit a 450 G4 nem szeret, de nem találom a levelezésemben. Kingston és Transcend biztos jó lesz hozzá. Talán az Adata-t nem szereti, de az úgy is egy borzalmasan rossz SSD (Sp900).
-
spyduck
nagyúr
válasz
gregkoi92 #297 üzenetére
Szia,
Kingston UV400 olcsó és megbízható. Kb 500 db értékesítésén vagyunk túl és nem láttunk még hibás darabot belőle. Adatmentő cégeknél se túl gyakran jár Kingston SSD (Fury, V300, UV400). Nyilván találsz gyorsabbat, de minek? Szerintem a megbízhatóság a legfontosabb.
-
Mike81
senior tag
Köszi a választ. A program betöltésekor gyors a gép nincs vele. semmi baj. Meg használat közben sem lassú, csak néha teljesen kifagy 3-4másodpercre. A program eredeti nem is tört verziós. De akkor első korben inkább veszek még bele egy 4 Gb ramot. Az úgy is olcsóbb mint az ssd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Haditechnika, harcászat
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Gombászkönyvek egyben
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest