Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Metin
újonc
Kedves Spyduck!
Felkeltette érdeklődésem az általad felvázolt téma SSD ügyben, pont azon gondolkodom, hogy egy E-machines E510-re érdemes lenne egy 120 Gb-s SSD-t cserélni, tehát csak SSD, a HDD-t kivenném, Fut rajta szépen a Win_7, csak persze a hardverei miatt lassú. Tudnál tanácsot adni erre a gépre?!
-
Viktor54321
újonc
végülis igen.... a lényeg hogy jól menjen és ne sérüljön adat.
korábbi válaszodban írtad, hogy toshibával mentek a gépek. Az a toshiba vinyó sata 2 volt vagy 3?
sata2 vinyó már alig alig van, legalábbis új. és feltételezés szintjén egyelőre nem rendelnék be netről, közelben sata3 van toshiba. azzal érdemes szerinted megpróbálni? 500gb ami elég lenne
-
Viktor54321
újonc
acer aspire e5 571g 34wz , alaplap nxmlceu0034340c61c3400 , proci i3 4030u, vinyó (opt. helyére) samsung-seagate momentus spinpoint 8 st1000lm024, gpu nvidia 840m 2gb, az új ssd evo 850 250gb
aha, de a biosomnak akkor a régi hitachit fel kellett volna ismerni ha jól értem. toshibát látta a bios? most akkor bele kéne próbálni egy toshiba sata2-es lemezt.. és talán megmozdul a biosom?
-
Viktor54321
újonc
Ezt miből gondolod, hogy jó lehet? Lehet, hogy az alap odd csatolója csak sata II? De ha az alaplapi csatoló Sata II a merevlemez meg Sata III , a sata csatolók kompatibilisek oda-vissza csak a gyengébb sata sebességet fogják használni ami van kapcsolatban nem?
Egyébként este belepróbáltam egy hitachi régi 160gb-os vinyót, sztem sata I, a bios nem ismerte fel, de stabilan működik vele az intéző, aránylag gyors az elérés és másolás (min. 40Mb/s) és mentés is, nincs akadozás a delock kerettel ami eddig a leggyengébbet mutatta...... nem tudom mire vélni ezt.
már a vinyó tányérok darabszámára is gondoltam, illetve áram szükségletre (amperbe). Azt hogy a bios nem ismeri fel már feladtam, valszeg nem tudja. Egy win intézőben stabilan működő 500gb vinyó a célra végülis elég lenne... csak a laptopban legyen, és biztonságosan mentsek bármikor, illetve érjem el a fájlokat sérülés nélkül.
-
Viktor54321
újonc
Driverek telepítve, ismeretlen eszköz nincs a kezelőben. Ami az odd helyén lenne az seagate momentus 5400 spinpoint m8 1 terás lemez, de más típusu lemezt és ssd-t is próbáltam ugyanaz a jelenség. Tegnap még kipróbáltam további 2 keretet is. eddig egy delock 62669, egy icy box és egy noname (ebay) kerettel lett kipróbálva. A delockkal nem látja egyből csak alvómód utáni ébredésnél esetleg az intéző, az icy boxal látja az intéző, de párszáz kbyte a sebesség és fagyogat olvasásnál, a noname kerettel látja egyből az intéző, olvassa másolásnál 20-40 megával, ez úgy jó lenne de eldobálja a lemezt, és megfagy. A delock cserélhető lemezként ismeri fel, a másik kettő sima lemeztként, DE biosban egyikkel se látni és nem működnek stabilan. ezek a keretek más gépekben működnek.... ha odd rakok vissza az még mindig hibátlanul működik.
-
Viktor54321
újonc
Segítséget szeretnék kérni!
Egy acer aspire e5 571g 34wz laptop kapott egy Evo 850 ssd-t (250gb), a hdd helyére került, az eredeti hdd pedig az odd helyére keretben. a bios nem látja az odd helyére rakott meghajtót, próbáltam másik merevlemezt és 2 ssd meghajtót is, továbbá másik beépítő keretet, amelyekről tudom hogy másik gépben működnek, így azt hiszem kizártam hardver hibát a meghajtók terén. (De optikai meghajtót azonnal felimseri a bios! tehát az alaplapi csatlakozó is jó szerintem) A bios frissítettem, de semmi eredmény. Annak ellenére hogy a bios nem látja a lemezt, a windows igen, de cserélhető lemezként ismeri fel és hol megjelenik hol nem, indítás után nem ismeri fel az intéző csak a lemezkezelőben látom, alvó állapot után ébredésnél viszont felsergeti a hdd-t (optikahelyén) és cserélhető lemezként látja az intéző.
A ssd-re új win 8.1 (tiszta) van és alvóállapotból ébresztés után tudom elérni a hdd-t, ez így nem a legjobb és az olvasási sebessége nagyon gyenge egyébként.... Hogyan tudom elérni, hogy a BIOS felismerje az optikai meghajtó helyén lévő merevlemezt? -
haxiboy
veterán
Nekem sikerült megoldani a problémát, egy kapcsoló van a HDD Caddy oldalán ezt kellett átváltani. Ha ezzel sem működik akkor 2 pin össze van forrasztva itt kell a rövidzárat megszűntetni. Nem tudom végül nálam melyik használt, mert írtak olyat is hogy ha túlmelegedik a gép is lehet ez a hibajelenség. Én kapcsolóztam, illetve újrapasztáztam a notit ha már szét szedtem darabokra. Kapott egy kis noctua pasztát ettől jól érzi magát, ami rajta volt morzsolni lehetett.
Problem solved, remélem nem is lesz vele több gond.
-
bazsa79
újonc
Mivel sokat olvastam mostanában róla, pár dolgot tiszta már nálam is
Van az AHCI és a NVMe SSD M.2-es. Az NVMe az újabb, jobb parancskezelésű SSD, de ehhez ezt támogató alaplap is kell. Az AHCI parancsokat támogatók a régi sima 2,5"-es SSD-k, HDD-k is... - de ugye van ilyen M.2-es SSD is (pl az enyém ami nem jó bele)
A másik lényeges dolog hogy PCIe vagy SATA3-as megy bele. A SATA3-as a 2 bevágású M.2-es SSD, amit te is jól mutattál még az elején. Ilyen kell nekem. A link amit küldtél, azon is ezek vannak. Azt nem értem, hogy a PCIe és a SATA M.2-s foglalatokat miért nem különböztetik meg, ha egyszer 2 bevágás van a SATA-ba. Miért kell egyformára csinálni....persze egyszerűbb gondolom.. de legalább odaírhatnák milyen (SATA v. PCIe)...
A 2280, 2260, 2242...stb a mérete az SSD-nek. 22mmx80mm ; 22mmx60mm ; 22mmx42mmm...
Az újabbak a 22x80-asok.
(22x42-esek pl a laptopban a Wifi adapterek is...., de persze vannak M.2-es SSD-k is ilyenek)M.2-nek (slot típusa) minden ilyen SSD az, a fentiek külön tulajdonságaik.
Talán kicsit segítettem ezzel másoknak is dönteni mi való az ő gépükbe
De a legjobb a márkaszervizt kérdezni, mert a boltok is találgatnak csak.....
-
bazsa79
újonc
Szia, sziasztok!
Csak azért írom, hogy más ha keresi már tudja.
Nem, sajnos nem PCIe való bele (Asus K501UB), hanem M.2 SATA.
Ez ugyanis amim van, nem NVME-s, hanem AHCI-s, de nem jó ez sem bele úgy tűnik.
Az asus szervíz ezt írta egyébként vissza, ebből is az derül ki, hogy csak SATA-s jó bele:"Az ASUS Magyarország ügyfélszolgálata nevében köszönettel vettük megkeresését.
A készüléket mi a következő meghajtókkal teszteltük.
03B03-00035400 03B03-00035400 K501UB-2A (EUROPE)(20150918) SSD SATA3 128GB M.2 2280 SAMSUNG/MZNLF128HCHP-00004 SSD 1
03B03-00044300 03B03-00044300 K501UB-2A (EUROPE)(20151009) SSDSATA3 256GM.2 2280/20200L00 HYNIX/HFS256G39MND-2300A SSD 1
03B03-00051500 03B03-00051500 K501UB-2A (EUROPE)(20150905) SSD SATA3 16GB M.2 2242 KINGSTON/RBU-SNS4151S3/16GD1 SSD 1"Szóval még az is kérdés, hogy 256GB felett elfogad-e, mert ugye a laptop leírásánál is csak 256GB-os szerepel, persze ez nem jelent "semmit..."
-
bazsa79
újonc
Szia Spyduck!
Köszi, igen belement, de nem csinál semmit. Gondot egyébként nem okozhat, hogy bent volt? Illetva az SSD-t sem rontja el? (bár garis még) Nem értem az NVMe és az M.2 között a különbséget. Ez az írt SSD is M.2-esként volt árulva. Hiszen az a szabványa a foglalatnak. Hogy lehet kideríteni melyik SSD-ket fogadja el egy adott laptop? Sajnos sehol semmit nem találtam rá, mindenki csak kérdezgeti a külföldi oldalakon is. Kezdem úgy érezni, ez olyan mint a memóriák. Vagy elfogadja, vagy nem...- próbálgathatod, ha a gyártók lusták egy kompatibilitási listát csinálni...
Köszi
Balázs -
-
Szia! Köszönöm a gyors választ. A Lenovo oldalán az optikai meghajtónál azt írják, hogy 12,7 mm. A 9.5 mm mire vonatkozik? A fórumban kicsit olvasgatva úgy értelmeztem, hogy akinek nem Toshiba HDD-je van annak nem fog működni az író helyén. Viszont lehet, hogy teljesen félreértem.
-
-
rrobi
senior tag
Ha kombi Trabim lenne, bocsánat: SportWagon vagy Avant
, vennék bele egy 1000-es Daihatsu motort! Még az is lehet, hogy a dieselt!
Micsoda paripa lenne!
Viccet félretéve, értem az épeszű ellenérveket, de nincs semmi megoldás se XP se Vista használatra ezen a laptopon SSD-vel?
-
-
sz.j
nagyúr
Szia!
Ugye ezt a 9,5 mm-t úgy kell értelmezni, hogy ez a méret megegyezik az optikai meghajtó magasságával? Vagy rosszul tudom?
A Kingston-ok közül melyikre gondoltál V300 (remélem nem erre mert a másik topikban nagyon lealázták) vagy a Fury-ra?Egy láma kérdésem is lenne ....
Mennyire bonyolult, ill. veszélyes a HDD-SSD csere, valamint a *optikai helyére történő HDD beépítés, mert arra gondoltam hogy én csinálnám meg, bár kicsit tartok tőle?*Megjegyzés: Mivel arra gondoltam (remélem, hogy helyesen), hogy ha 240-256GB-os SSD kerülne a laposba, akkor azon bőven elférne a jelenleg a gépen lévő összes cucc (kb 94 GB), ezért lehet, hogy az optikai meghajtó a helyén maradna, csak az SSD kerülne a HDD helyére.
-
adika4444
addikt
-
Ogodej
csendes tag
Szia!
1. Ha jól értem, akkor DVD slot minimum SATA 2-es, tehát biztosítani fogja a korábbi HDD sebességet, ugye?
2. Amennyiben hivatalos Toshiba forgalmazótól vásárolom a notebookot, és garanciális probléma merül fel, akkor a számla küldésével kiküszöbölhető az eredeti hardware visszaállítási kötelezettség? Mert így akkor mindenképp megéri az eladóval bővíttetni a gépet.
Köszi
-
pixelblondie
senior tag
Megvan, persze, de nyugodtan ajánlhatnád, én is tartottam tőle, de nincs semmi baj vele. Az Intel Quad simán veri az harmadik generációs i5-öket, sőt, a legutóbbi hp-mben lévő 4510u i7-el is felveszi a versenyt. A gt920 meg teszi a dolgát, mint minden két gigás nvidia kártya a laptopokban.
A holnapi részletes leírást várom, és előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest