Hirdetés

Aktív témák

• wolffy

aktív tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a következőkben. Írtam egy Paradox adatbázis alapú kis programot Delphiben. Nem egy nagy durranás az egész, viszont tettem bele egy keresési funkciót, ami nem akar teljesen összejönni.

Az adatbázisban partnercégek adatai szerepelnek (cégnév, cím, tel, elérhetőség, ilyesmi) persze kis és nagybetűk váltakozásával. (Általában a mondatkezdés nagybetű.) Készítettem egy paraméteres SQL lekérdezést, mely annyit tesz, hogy egy beviteli mezőbe írt értéket megfeleltet a saját paraméterének és az alapján szűri az adatbázis cégnév oszlopát. Vagyis egy gyorskeresés, hogy a beadott cégnév szerepel-e az adatbázisban.
    A gond csak ott van, hogy a cégek nevei mind nagybetűvel kezdődnek, és ha kis betűvel kezdi a user a cégnév beírását, nem talál megfelelőt.

Olyan megoldás járt az eszemben, hogy mindent nagybetűssé alakítok az adatbázisban és a beviteli mezőt is nagybetűkre korlátozom, de szeretném elegánsabban megoldani. >> Bárhogy kezdi a begépelést a user, a program fogja fel, hogy például a ''F'' betű ugyanolyan mint a ''f''.

Létezik erre valamiféle megoldás?? (Úgy tudtam az SQL alapból nem tesz különbséget kis és nagybetű között. Itt valahogy mégis.)

Válaszaitokat köszönöm!

Aktív témák