- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Fujifilm X
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
wolffy
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következőkben. Írtam egy Paradox adatbázis alapú kis programot Delphiben. Nem egy nagy durranás az egész, viszont tettem bele egy keresési funkciót, ami nem akar teljesen összejönni.
Az adatbázisban partnercégek adatai szerepelnek (cégnév, cím, tel, elérhetőség, ilyesmi) persze kis és nagybetűk váltakozásával. (Általában a mondatkezdés nagybetű.) Készítettem egy paraméteres SQL lekérdezést, mely annyit tesz, hogy egy beviteli mezőbe írt értéket megfeleltet a saját paraméterének és az alapján szűri az adatbázis cégnév oszlopát. Vagyis egy gyorskeresés, hogy a beadott cégnév szerepel-e az adatbázisban.
A gond csak ott van, hogy a cégek nevei mind nagybetűvel kezdődnek, és ha kis betűvel kezdi a user a cégnév beírását, nem talál megfelelőt.
Olyan megoldás járt az eszemben, hogy mindent nagybetűssé alakítok az adatbázisban és a beviteli mezőt is nagybetűkre korlátozom, de szeretném elegánsabban megoldani. >> Bárhogy kezdi a begépelést a user, a program fogja fel, hogy például a ''F'' betű ugyanolyan mint a ''f''.
Létezik erre valamiféle megoldás?? (Úgy tudtam az SQL alapból nem tesz különbséget kis és nagybetű között. Itt valahogy mégis.)
Válaszaitokat köszönöm!
Aktív témák
- Motoros topic
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- PayPal
- EA Sports WRC '23
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Új Bontatlan iPhone 15 128GB Független Fekete/1 Év Apple Gar./p4249
- Bambu Lab X1C + PEI Plate + 0.2mm hotend + csomó tartozék
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe gar
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest