Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
válasz
csabyka666
üzenetére
azt gondoltam, hogy én állítottam be valamit rosszul
Megint azt tudom írni, attól függ mi a cél.
Külső kulcsot akkor használsz amikor egy másik tábla elsődleges kulcsára akarsz mutatni, ez egy szigorú megszorítás, az adatbázis csak meglévő értéket enged ide felvinni. Jó példa mondjuk egy bármilyen (1:1, 1:n, n:m) kapcsolati tábla. A legegyszerűbb példa hogy érthető legyen:
3 táblád van: felhasznalok, hozzaferes_szintek, felhasznalok_hozzaferese.
Itt a kapcsolati tábla a felhasznalok_hozzaferese összesen két mezővel: felhasznalo_id és hozzaferes_szint_id, mindkettő külső kulcs. Ez tipikus, egyszerű esete a külső kulcs használatának, hogy visszatérjek az eredeti gondolathoz, ha ilyesmire használod, akkor jól használod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Linux haladóknak
- Óra topik
- 3D nyomtatás
- Pánik a memóriapiacon
- Xbox tulajok OFF topicja
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Philips LCD és LED TV-k
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- LIAN LI Hydroshift II LCD-C 360CL - használt, garancia: iPon 2027.10.29-ig
- 2 monitor + dual kar csomagban (LG 25UM58-P ultrawide + BenQ XL2411T 144Hz) hibátlan
- Eladó újszerű iphone 11 Pro Max 64Gb
- Fuvarozást-költöztetést-lomtalanítást-szállítást, vállalunk! ORSZÁGSZERTE!
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, makulátlan vadonatúj állapotban, 2 év garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Külső kulcsot akkor használsz amikor egy másik tábla elsődleges kulcsára akarsz mutatni, ez egy szigorú megszorítás, az adatbázis csak meglévő értéket enged ide felvinni. Jó példa mondjuk egy bármilyen (1:1, 1:n, n:m) kapcsolati tábla. A legegyszerűbb példa hogy érthető legyen: