Hirdetés
- Monitorok tucatjait hitelesíti az új GeForce driver
- AI-ra hangolta legújabb NUC mini PC-jét az ASUS
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- Azt hittük, a GeForce RTX 3060 már leköszönt, de úgy látszik, hogy mégsem!
- Porvihar, zuhogó eső és hó, de az Akasa passzív háza kitart
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
válasz
csabyka666
üzenetére
azt gondoltam, hogy én állítottam be valamit rosszul
Megint azt tudom írni, attól függ mi a cél.
Külső kulcsot akkor használsz amikor egy másik tábla elsődleges kulcsára akarsz mutatni, ez egy szigorú megszorítás, az adatbázis csak meglévő értéket enged ide felvinni. Jó példa mondjuk egy bármilyen (1:1, 1:n, n:m) kapcsolati tábla. A legegyszerűbb példa hogy érthető legyen:
3 táblád van: felhasznalok, hozzaferes_szintek, felhasznalok_hozzaferese.
Itt a kapcsolati tábla a felhasznalok_hozzaferese összesen két mezővel: felhasznalo_id és hozzaferes_szint_id, mindkettő külső kulcs. Ez tipikus, egyszerű esete a külső kulcs használatának, hogy visszatérjek az eredeti gondolathoz, ha ilyesmire használod, akkor jól használod.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone Ultra néven jöhet az Apple első foldja, nem lesz olcsó mulatság
- Hyundai, Kia topik
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- Milyen monitort vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- 2026 MacBook Air / MacBook Pro / M5 - M5 Pro - M5 MAX 14" / 16"
- Asus 15.6,core i3 8145U(4x3,9Ghz)IntelUHD VGA,MAGYAR Vil.bill.,8-20GB RAM,SSD+HDD?,,Win.11
- LG UltraGear 27GS85Q-B NanoIPS/2K/200HZ (068)
- Üzletből, garanciával, Dell Precision 7550 i7-11850H/32GBRAM/512GBSSD/NVIDIA T12000/15,6" FULLHD IPS
- Acer Nitro KG272M3bmiipx IPS/FHD/180HZ (064)
- AKCIÓ! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Külső kulcsot akkor használsz amikor egy másik tábla elsődleges kulcsára akarsz mutatni, ez egy szigorú megszorítás, az adatbázis csak meglévő értéket enged ide felvinni. Jó példa mondjuk egy bármilyen (1:1, 1:n, n:m) kapcsolati tábla. A legegyszerűbb példa hogy érthető legyen: