Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
lakisoft
üzenetére
Miért is nincs értelme az összehasonlításnak? Ráadásul nem is hasonlítottam össze, tényt közöltem, hogy az Oracle tudatosan tartja bután a MySQL-t. Persze fejlődget, de tudatosan hagyják ki belőle azokat a funkciókat, amitől horizontálisan jól skálázható, központilag könnyen üzemeltethető lenne (backup, mirror, stb...), adattárházként használható, azaz amitől a nagyvállalati szegmens számára vonzó lehetne.
Mivel a kolléga erre volt kíváncsi, illetve mások is kérdezték, hogy miben jobb a PostgreSQL. Pont a fentiekben jobb (minusz adattárház, mert az abban sincs igazán).
Ettől még nagyon is össze lehet hasonlítani mindent mindennel, pláne amikor DB platform választás előtt áll valaki.
Én is csak mellékesen jegyeztem meg, hogy én személy szerint nem választanék se MySQL-t, se PostgreSQL-t. Manapság egész jó ingyenes verziói vannak az Oracle db-nek, ennél többet tud az ingyenes MS SQL. Induláshoz ezek bőven elegek. Aztán, ha bejött a nagy üzlet, akkor el lehet gondolkodni ezek fizetős verzióin, illetve amit nagyon ajánlok az a felhő. Amazonws, azure, google felhője, már mindenkinek van felhő szolgáltatása, és szépen csökkengetnek az árak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen (457)
- iPhone 15 Pro Max / 256GB / Black Titanium / Gyári kártyafüggetlen (456)
- Latitude 5450 14" FHD IPS érintő Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5560 ,15.6" FHD+ IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB ujjolv IR kam gar
- Dell Latitude 7430 14" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest