Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• martonx
    veterán

Hello mindenki!

Eddig csak a hírlevél miatt voltam fent a lapon, de most jött egy kérdésem, amit hirtelen nem tudok kimatekozni.

A kérdés MS SQL Server-rel kapcsolatos, mégpedig a következő:

Elég profinak érzem már magam mindenféle SQL-es dologban, és most viszek is egy komolyabb projektet, ami kezd kilépni a gyerekcipőből.
    A problémám, hogy van egy éles rendszer, amin eddig fejlesztettem, és eljött az a pillanat, hogy nem lehet "garázdálkodni" az éles rendszeren, tehát tükrözéssel egy alternatív adatbázisba kell tenni mindent, és ott végrehajtani a fejlesztéseket.

A gondom csak ott van, hogy a fejlesztés során a mechanika néha élesen változik, és a régi mechanikát nem tudom hogy írjam felül az adatok sérülése nélkül.
    Tárolt eljárásokat simán lehet SQL batch-ből update-elni, ez nem gond. (előtte ugye egy DB tool segítségével exportálni a fejlesztett scripteket)
    Csak ott van a gond, ha a táblastruktúrák változnak. Ez nem nem olyan gyakori, de annál nagyobb problémát okoz, ha a változások száma meghalad egy bizonyos számot.

Gyk. lehetetlen lenne fejben tartani, hogy a szoftver melyik verziója milyen struktúrában volt/van, és mit és hol kell átírni.

Szeretném elkerülni, hogy az adatokat is exportálni kelljen, mielőtt a verziót frissítem, mert ez néha elég hosszúra nyúlhat... (sok adat keletkezik)
    De lehet, hogy nem tudom elkerülni... ?

Tömören: mi a hivatalos módja annak, hogy egy meglévő adathalmazt egy felülről kompatibilis struktúrára ráhúzzak?

Lehet, hogy megválaszoltam már magamnak a kérdést, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre is!

üdv,
    Totu

Lehet félreértettelek, de nálunk (600 fős cégnél, ahol az IT csapatban dolgozok) ha változik az adatbázis struktúra, akkor backup (pontosabban real time replikációnk vana clusterek között, úgyhogy a pontosság kedvéért arra az időre a replikáció kikapcsolása), változtató script lefuttatása, majd teszt.

Ha továbbra is minden oké, akkor örülünk. Ha nagyon nagy a gáz, akkor visszaállunk. Ennyi. Nem hiszem, hogy ezzel mi találtuk volna fel a spanyol viaszt.

Mit kell ezen ennyit agyalni, meg körüljárni a témát?

Új hozzászólás Aktív témák