Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
Egyébként én először olyan információt akartam szövegként tárolni, ami tipikusan egy enum (SQL) típus lenne, és a mező "kardinalitása" olyan 10 db érték körül mozog. Enummal az a baj, hogy nem elég dinamikus, ha új értékre van szükségem az alkalmazásban, akkor módosítanom kell az elérhető enumok listáját, ami MySQLnél azt is eredményezheti, hogy újragenerálja az egész táblát. És az enumra lett volna alternatíva a numerikus vagy szöveges érték, ahol én arra szavaznék, hogy legyen csak szöveges pl.
Státusz = {"active", "inactive", "suspended", "deleted"} ahelyett, hogy 1,2,3,4-t tennénk a mezőbe. És szerintem ez tényleg nem nagy eretnekség.Már miért lenne eretnekség, sehol nincs előírva, hogy felsorolás mezőnek INT-nek kell lennie. Enum mehet a fix készletnek, CONSTRAIN-es kapcstábla a variábilis jellegűnek. Felindexelve egy varchar is gyors, és csak emiatt fölösleges egy plusz INT-re absztrakciót beemelni a táblaszerkezetbe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux Mint
- Milyen autót vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bittorrent topik
- Star Wars rajongók
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +16-32GB DDR5 +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (nevedre)
- Akko, Gateron, Haimu x Geon kapcsolók
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256 GB újszerű állapot
- GamerPC RX 9070/7700X/32GB DDR5/1TB M2
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 8gb(1660ti,2060 szint) Kérlek olvasd végig a hirdetést
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs