Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz sztanozs #1291 üzenetére

    Ja, hogy így. Igen, mondjuk adatbázisonként eltérhet a formátum, MySQL-ben ilyen: [link]
    "MySQL retrieves and displays DATETIME values in 'YYYY-MM-DD HH:MM:SS' format. The supported range is '1000-01-01 00:00:00' to '9999-12-31 23:59:59'."

    MSSQL-ben: [link]
    "Date and time data from January 1, 1753 through December 31, 9999, to an accuracy of one three-hundredth of a second (equivalent to 3.33 milliseconds or 0.00333 seconds). Values are rounded to increments of .000, .003, or .007 seconds"

    Egyébként konkrétan azért kérdeztem vissza, mert feltételezem, a TÁROLÁS módja a háttérben (tehát magának az adatbázis-kezelőnek a szintjén) viszont általánosan van megoldva, tehát ez alapján magából a tárolt értékből ki lehet nyerni a megfelelő dátumot, legfeljebb lekérdezéskor előfordulhat, hogy valaki nem megfelelő formátumban adja meg a datetime-ot, és akkor nem azt az eredményt kapja, amit elvárt; vagy épp feltöltéskor más formátumban adja meg, mint ami az elvárt, és "rossz" datetime tárolódik, nem?

    Mondjuk egy UNIX timestamp legalább valszeg mindenhol ugyanolyan.

    "Ha sql parancsot konkatenálsz - amit ugye nem illendő - akkor ahány adatbáziskezelő annyi féle datetime megvalósítás"
    Itt viszont nem értem, miért emeled ki a konkatenálást, mert elvileg akkor épp azért, amiről beszélünk, tök mindegy, hogy most konkatenálva adtál át rossz formátumot, vagy prepared statementként.

    Gondolom erre a képre gondoltál: [link]. :D

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák